Am modificat articolul ultima data pe: 13.07.20

 

Daca nu esti foarte hotarat sa iti achizitionezi un GPS tracker pe masina, gasesti in acest articol cateva motive care iti vor arata beneficiile si avantaje instalarii unui astfel de dispozitiv, fie ca esti persoana fizica, fie in scop comercial daca detii un parc auto.

 

Cu siguranta iti doresti sa iti dotezi masina cu diferite dispozitive care sa te ajute sa o mentii intr-o stare de functionare cat mai buna, mai ales ca investitia nu este mica. Unul dintre dispozitivele de interes pentru tine este si GPS trackerul si iti prezentam, in continuare, cateva motive pentru care sa il achizitionezi.

 

Stabilirea cu usurinta a rutei optime

Atunci cand pleci la drum iti planifici ruta, iar un GPS tracker te va ajuta sa alegi cea mai buna alternativa. La drum lung te ajuta sa gasesti cele mai scurte variante, dar iti prezinta si drumurile cele mai bune si astfel vei fi mult mai eficient.

Prin oras vei primi ajutor pentru a alege rutele mai libere, unde nu vei sta mult in trafic, vei afla care trasee sunt mai scurte si vei sti cand ajungi la destinatie. E foarte important, mai ales cand ai planificata o intalnire importanta si trebuie sa stii cand vei ajunge. 

Tot cu ajutorul acestui dispozitiv vei putea sa alegi cel mai eficient drum pentru masinile din parcul auto, precum si timpul, stiind cat dureaza sa ajunga la destinatie. Este de mare ajutor aceasta planificare, deoarece masina va sta mai putin in trafic, reducand astfel uzura. Mai putin timp pe drum permite de asemenea o productivitate mult mai buna si o eficientizare a timpului.

Mai putin consum de combustibil

Avand mereu la dispozitie cel mai scurt traseu si cel mai liber, vei economisi la carburant, ceea ce se va resimti in timp asupra bugetului. Vei putea sa iti planifici din timp bugetul pentru carburant, stiind deja care este consumul pe rutele pe care le alegi. De asemenea, vei castiga in productivitatea angajatilor, in acelasi timp acestia vor putea deservi mai multe destinatii.

Un consum mai redus de carburant, mai are si o alta componenta pozitiva, eliberand mai putine gaze arse in atmosfera, si astfel vei contribui si la mentinerea unui mediu mai curat, cu mai putina poluare.

 

Securitate si siguranta mult imbunatatite

Pe langa functia de baza, de a sti in orice moment locatia masinii, un GPS tracker mai vine si cu alte functii care tin de securitatea si siguranta acesteia, putand sa ajuti politia cu date cat mai exacte in cazul unui furt, dar si sa apelezi la ajutor de urgenta in cazul unui accident sau a unei avarii.

Cele mai noi modele de GPS tracker auto au incorporate si sisteme de securitate, fiind dotate cu senzori si aplicatie auto tracker. 

Daca ai o activitate comerciala ce tine de transport, monitorizarea in timp real iti ofera posibilitatea de a vedea daca soferii respecta ruta aleasa, pauzele si daca respecta viteza legala.

Pe de alta parte, daca tocmai i-ai cumparat o masina copilului cand a implinit 18 ani si si-a luat carnetul, cu ajutorul unul GPS tracker instalat pe masina ii vei putea monitoriza primele drumuri, pentru a-l sti in siguranta, vei sti daca respecta prevederile legale in ceea ce priveste viteza de deplasare si chiar ii vei putea impune o arie in care sa se deplaseze, fiind avertizat in caz ca o depaseste.

Telecomanda

Marea majoritate a noilor modele au si functie de control de la distanta cu ajutorul unei telecomenzi, ceea ce poate fi de un real folos in caz ca ai anumite probleme. Astfel, daca masina este furata, vei avea posibilitatea de a opri motorul de la distanta, pentru ca apoi sa anunti organele abilitate care sa o recupereze.

O alta functie de interes poate fi si blocarea portierelor de la distanta, astfel, daca descoperi o neregula si crezi ca a fost furata, vei putea sa activezi aceasta functie, iar intrusul nu va mai putea parasi autovehiculul, deoarece portierele nu se mai deschid nici din interiorul masinii.

In cazul unui furt vei putea colabora cu politia pentru a depista exact locatia masinii, fiind o functie foarte utila, deoarece in cateva ore de la disparitie masina poate fi dezmembrata. Cu cat actionezi mai repede si mai exact cu ajutorul organelor abilitate, cu atat este mai mare sansa de a gasi autovehiculul intact.

In plus, in caz ca ai o avarie pe drum, vei putea contacta usor cel mai apropiat service auto, un GPS tracker auto fiind dotat si cu astfel de caracteristici.

 

Obtinerea de ajutor in cel mai scurt timp

Vei putea sa trimiti cu usurinta un SOS in caz ca nu ai in apropiere centre de reparatii si ai o avarie pe drum. Sistemele mai performante vin dotate si cu giroscop si accelerometre care au capacitatea de a detecta un accident. 

Astfel, in caz ca nu ai apelat ajutor in caz de accident, dupa cateva secunde sistemul va trimite o alerta si datele exacte ale locatiei catre cel mai apropiat centru de urgenta. Este o functie de mare interes in caz ca ai un accident si iti perzi cunostinta, sistemul alertand astfel centrale de urgenta, ambulanta si politie, si astfel vei putea primi ajutor in cel mai scurt timp. 

Traficul este din ce in ce mai aglomerat si conform mai multor statistici sunt zilnic accidente destul de grave care iti pot pune viata in pericol. Pe de alta parte sunt raportate zilnic furturi de masini si multe dintre ele nu mai pot fi recuperate. Un GPS tracker, in acest conditii, nu mai este un produs de lux, ci devine un dispozitiv foarte util care te va ajuta sa iti aperi bunurile si chiar viata.

Daca vei consulta ofertele existente pe piata, vei constata ca pretul nu este foarte mare, si gasesti modele ce au implementate caracteristicile de care ai nevoie, iar amortizarea o vei resimti in cel mai scurt timp. Punand in balanta cele doua aspecte, pretul pe de o parte si ajutorul pe care il obtii pe cealalta parte, vei constata ca merita investitia si te vei simti mult mai in siguranta in trafic. 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments