Am modificat articolul ultima data pe: 16.01.21

 

Ai nevoie de o baterie noua la masina si nu stii cum sa alegi varianta potrivita? Incepe trecand in revista cerintele tehnice clare si apoi orienteaza-te catre cei mai buni producatori. Afla din acest articol ce nume se inscriu in topul brandurilor de baterii auto.

 

Necesara pentru alimentarea demarorului in etapa de pornire, atat la motoarele cu ardere interna, cat si la cele electrice, bateria este una dintre componentele esentiale ale autoturismului. Cele mai populare modele sunt cele cu plumb, desi noua generatie cu gel incepe sa isi faca loc cu pasi siguri. Pe langa amperajul potrivit, care sa poata sustinere necesitatile masinii tale, si alte caracteristici tehnice relevante, un rol important in achizitionarea unui astfel de produs il joaca si credibilitatea producatorului. 

Iata care sunt cateva dintre cele mai populare si apreciate branduri sub numele carora poti gasi baterii auto de calitate.

 

VARTA

Experienta indelungata care se ascunde sub brandul german VARTA are o istorie de peste 130 de ani, marca schimband insa in repetate randuri proprietarul. In anul 2002 activitatile care tin de productia de baterii pentru consumatori au fost transferate catre Rayovac, iar cele legate de productia de baterii auto catre Johnson Controls Power Solutions, care si-a schimbat ulterior numele in Clarios.

 

 

Gama de produse destinata vehiculelor include modele pentru masini mici, camioane, rulote, motociclete si barci cu motor, unul dintre avantajele promovate de aceasta marca fiind emisiile reduse cu pana la 20%. Linia de baterii pentru autoturisme personale include modele pentru masini conventionale si cu sistem Start-Stop, pentru aplicatii de rezerva si masini clasice. La categoria vehicule comerciale grele, sub numele VARTA ProMotive vei gasi solutii pentru camioane comerciale si pentru agricultura.

 

ZAP

ZAP SZNAJDER BATTERIEN SA este o companie poloneza cu peste 90 de ani de experienta in productia de baterii, iar din anul 2002 se numara printre cele mai importante branduri din acest domeniu. Lista de produse fabricate include baterii pentru motociclete si autoturisme si modele concepute special pentru a alimenta rulote, sisteme de navigatie, tractoare si alte vehicule agricole, barci cu motor etc. Gama pentru masini mici include brandurile AGM Expedition Plus, Carbon, Silver Premium, Calcium Plus, Calcium Plus Asian, Vecter, Standard.

In oferta ZAP pentru masini de pasageri gasesti optiuni cu capacitate cuprins intre 38Ah si 100Ah si  variantespecial construite pentru brandurile auto japoneze si coreene.

 

Rombat

Compania Rombat a fost infiintata in anul 1980 sub denumirea Acumulatorul Bistrita, trecand de-a lungul timpului prin statutul de companie de stat, apoi privata, modernizarea si lansarea pe piata internationala incepand cu piata Rusiei in 2004. In 2007 este nominalizata ca furnizor regional Renault, iar din 2008 indeplineste acelasi rol pentru PSA Peugeot Slovacia si din 2011 pentru Nissan Rusia. Este cel mai mare producator de baterii din Romania si lider de piata din 1997.

Perioada 2014 – 2015 a insemnat pentru Rombat lansarea noii generatii de baterii SuperEndurance Tehnology pentru vehicule de pasageri si comerciale. Gama sa de produse include baterii auto (aici lista cu produse comparate) pentru autoturisme standard, sisteme start/stop, autocamioane, motociclete si versiuni speciale pentru dispozitive cu tractiune, semi-tractiune, feroviare si tip motocultor, totalizand pana la 10 tipuri de baterii (Rombat Calciu, Rombat Cyclon, Rombat Pilot, Rombat Premier, Rombat Tornada etc.).

 

 

Bosch

La bazele gigantului Bosch de astazi sta scoala fondata in anul 1886 in Stuttgart de Robert Bosch, dedicata ingineriei electrice si mecanicii de precizie. In domeniul autoturismelor, Bosch s-a lansat in anii 1913 – 1914, tinand pasul cu evolutiile aduse de fiecare deceniu.

Divizia Bosch auto produce o varietate de componente si consumabile pentru masini, de la alternatoare, senzori de management a circulatiei aerului si filtre, pana la frane, injectoare si baterii. Gama de baterii pusa la dispozitie acopera toate nivelurile de solicitare, incluzand atat optiuni economice, pentru masini mai vechi cu mai putin echipament electric, cat si variante pentru autoturismele cele mai performante, cu sistem start/stop si un consum electric ridicat.

 

Foton

Beiqi Foton Motor Co. Ltd.este o companie chineza specializata in productia de masini de pasageri, autocamioane, autobuze, vehicule sportive si utilitare pentru agricultura. Infiintata in anul 1996, firma are sediul in Beijing. Incepand cu anul 2009 activitatea sa acopera si productia de baterii pentru vehicule, intr-un joint venture cu Pulead Technology Industry Co. 

In prezent, unitatile de cercetare-dezvoltare ale companiei sunt situate in Taiwan, Japonia, Germania si Filipine, iar brandul a fost clasat numarul unu in industria de profil si numarul 11 in Top 500 cele mai valoroase marci.

 

Exide

Exide Technologies se numara printre cele mai mari nume din domeniul productiei de solutii de stocare a energiei. Este unul dintre cei mai importanti producatori americani si cuprinde in momentul de fata patru grupuri de firme: Transportation Americas, Industrial Power Americas, Transportation Europe and the Rest of the World si Industrial Europe and the Rest of the World. Dupa cum ti-ai dat deja seama, este un nume cu distributie la nivel global.

 

 

Portofoliul sau include baterii auto si accesorii atat pentru echiparea originala a masinilor, cat si pentru comercializarea post-market, pentru inlocuirea sau upgrade-ul dotarii dupa ce autoturismul a ajuns la client. 

Produsele sale se impart in linii pentru masini de pasageri, camioane si SUV, modele heavy-duty, optiuni pentru echipamente de gradinarit, versiuni destinate ambarcatiunilor si rulotelor, pentru carturi de golf si vehicule sportive, acoperind cam toate variantele tehnologice moderne si cautate la ora actuala. Oferta include de asemenea si baterii Li-ion pentru motociclete.

 

Macht

Retea de service de peste 150 de puncte la nivel national, prima baterie cu garantie de 5 ani si cele mai noi tehnologii – sunt doar cateva dintre avantajele pe care Macht le ofera chiar pe piata din Romania.

Gama de produse include modele speciale pentru autoturismele europene si cele asiatice, versiuni pentru vehicule heavy-duty si baterii pentru utilaje agricole simasini comerciale. La capitolul tehnologie, iti putem spune ca Macht acopera atat variantele Calciu si Nanotech, cat si AGM pentru sistemele Start/Stop, si Hybrid, pentru camioane.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments