Am modificat articolul ultima data pe: 03.06.20

 

Utilizarea unui senzor de radar, imbunataeste modul de condus, intrucat soferul nu va fi nevoit sa franeze brusc, ci va putea anticipa actiunile pe care trebuie sa le faca. Datele oferite de un astfel de dispozitiv sunt receptionate prin satelit, de aceea nu exista riscul sa fie eronate. Detectorul nu necesita comenzi tactile, iar avertizarea sonora nu va distrage soferul de la drum, astfel ca nu exista riscul de accident. Utilizatorul va sti cand sa reduca viteza, iar acest lucru il va ajuta sa evite sanctiunile contraventionale.

 

Detectorul de radar poate fi de folos soferului, insa daca nu esti convins de utilitatea lui, afla beneficiile acestuia, in cele ce urmeaza.

 

Imbunatateste modul de condus al soferului

Daca nu utilizezi un detector de radar nu poti afla dinainte unde se afla un dispozitiv activ sau un echipaj de politie. Din aceasta cauza primul instinct este sa franezi, pentru a reduce viteza cu care circuli. Incetinirea brusca va smuci pasagerii ceea ce ii poate face sa se simta inconfortabil. In cazul in care alegi sa montezi un dispozitiv de detectie, stii sa incetinesti usor, inainte de a te apropia de un radar activ sau de masina politiei. 

 

Creste gradul de siguranta din trafic

Cele mai multe accidente sunt cauzate de viteza. Folosind un produs de detectie a radarelor fixe sau mobile, vei stii cand ai depasit limita legala admisa. Astfel ca, daca vei circula regulamentar riscul de accident scade, iar siguranta din trafic creste. 

 

Cu toate acestea, multi soferi considera ca detectorul este un produs ilegal. Lucrurile nu stau chiar asa. Spre deosebire de blocajele de radar, care opresc semnalele emise si influenteaza modul de functionare al acestuia, detectoarele doar receptioneaza undele. 

Din acest motiv, nu este restrictionata utilizarea, in cele mai multe state. De asemenea, soferul este conditionat sa circule cu viteza constanta, din acest motiv nu va crea ambuteiaje sau incidente neplacute in trafic.

 

Ramai cu mai multi bani in buzunar

Cele mai multe amenzi se iau din cauza depasirii limitei legale de viteza. Aceasta abatere este inregistrata de radarele existente pe traseu sau in masina politiei, dar si de echipajele stationate pe marginea drumului. Cu ajutorul unui detector de radar, stii dinainte unde se afla radarul, astfel ca vei putea sa franezi inainte sa fii amendat.

In momentul utilizarii senzorului de radar, soferii sunt nevoiti sa circule regulamentar, de aceea vor putea sa evite multe accidente. Daca au un istoric bun, acestia nu vor fi nevoiti sa plateasca o suma mai mare la firma de asigurari. In general, asiguratori percep o prima mai mare, in momentul in care autoturismul a fost implicat intr-un accident rutier.

 

Ofera date, indiferent de conditiile meteo

Pe piata exista si diverse aplicatii ce pot inlocui radarul. Acestea functioneaza cu ajutorul semnalului GPS. In zonele izolate poate nu ofera informatii exacte, deoarece semnalul este slab, de aceea uneori nu te poti baza pe ele. 

Detectorul radar receptioneaza semnalul oferit prin unde radio. Acesta nu este influentat de conditiile meteo si poate fi utilizat si in zonele mai izolate, pentru ca nu necesita coordonatele locatiei.

 

Sunt produse legale

Dispozitivele care influenteaza aparatele tehnologice folosite de politie nu sunt legale. Printre acestea se numara si produsele care ajuta la blocarea undelor radio, denumite blocaje radar. 

Acestea blocheaza semnalele radarului, de aceea dispozitivul politiei nu va putea inregistra viteza cu care te deplasezi in trafic. Daca politia identifica un astfel de produs in masina ta, poti fi sanctionat cu puncte de de penalizare dar si cu amenda, conform legii.

 

 

Senzorii de radar sunt legali in aproape orice stat existent, insa inainte de a te indrepta catre o destinatie internationala, este indicat sa verifici legea statului respectiv, pentru a te asigura ca nu vei avea parte de nici o surpriza neplacuta. 

Detectorul de radar nu influenteaza aparatura politiei, ci doar receptioneaza undele radio pe care aceasta functioneaza. In momentul in care identifica un radar fix sau mobil, produsul emite o avertizare sonora, astfel incat conducatorul auto sa aiba timp sa reduca viteza, inainte de a fi sanctionat.

 

Sunt usor de folosit

Persoane prefera sa foloseasca o aplicatie pentru smartphone sau tableta, ce afiseaza informatii cu privire la radarele existente, deoarece acestea sunt mai putin costisitoare decat detectoarele obisnuite. Cu toate acestea, varianta este mai dificil de utilizat de catre cei care nu folosesc frecvent ecranele tactile si pot avea setari greu de inteles de catre utilizatorii neexperimentati. 

Un aparat clasic ce se monteaza pe parbrizul masinii este mai usor de utilizat, intrucat nu trebuie decat sa il montezi, tinand cont de indicatiile producatorilor. Setarea modul de functionare se realizeaza usor, urmand pasii detaliati in cartea tehnica. Dupa ce realizezi aceste doua lucruri, aparatul intra in functiune si te atentioneaza prin avertizare sonora, atunci cand pe traseu exista radar.

 

Informatiile oferite sunt reale

Senzorii de redar receptioneaza semnalele emise de dispozitivele de masurare a vitezei. In momentul in care acestea se afla in raza detectorului, acesta emite o averizare sonora, iar soferul va sti ca trebuie sa incetineasca viteza. 

Aplicatiile mobile ce ofera informatii cu privire la radarele existente se bazeaza de cele mai multe ori pe informatiile oferite de participantii la trafic. Uneori acestea pot fi eronate, de aceea soferul nu va putea sa evite toate amenzile.

 

 

Nu distrag atentia soferului auto

Multi utilizatori cauta sa afle care este cel mai bun detector radar. Indiferent de modelul ales, acesta nu ofera foarte multe informatii pe ecran, pentru a nu distrage atentia conducatorului auto. Unele produse pot oferi date cu privire la calatorie, astfel ca vei stii care este distanta parcursa, dar si cate ore de sofat ai. 

Totusi, poti accesa datele atunci cand te opresti, pentru a nu fi distras de la traseu. Avertizarile sonore sunt cele mai putin nocive pentru conducatorii auto, de aceea aparatul nu poate duce la producerea unui accident din cauza neatentiei. 

Aplicatiile mobile au multe avertizari vizuale si reclame, astfel ca pot distrage atentia conducatorului. Acestea pot avea nevoie de comenzi tactile pe parcursul utilizarii, deci soferul nu va fi atent la drum tot timpul, iar acest lucru creste riscul de accidente.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments