Cel mai bun compresor auto

Am modificat articolul ultima data pe: 26.11.24

 

Compresoare auto – Opinii si Recenzii in 2024

 

Pompele electrice de aer, cunoscute sub numele de compresoare auto, pot fi indispensabile atunci cand aveti o pana. Din oferta disponibila in anul curent pe piata, am selectat o serie de recomandari, prima din acestea fiind Cartrend 10945, un mic aparat digital, cu lanterna inclusa, capabil sa pompeze debite de pana la 22 de litri pe minut, la presiuni de pana in 10 bari.  Un produs similar, care ti-ar putea fi de folos daca acesta nu e disponibil sau pe placul tau, e Foton CA-818.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Cartrend 10945
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Include lanterna cu patru LED-uri, display digital, dar si optiunea de a selecta limita de presiune, aparatul oprindu-se automat cand aceasta este atinsa. Cablul sau si furtunul se pot plasa in carcasa, cand nu este utilizat, ceea ce permite stocarea ordonata a produsului.

Are carcasa din plastic, care este un material mai putin rezistent la socuri precum cazaturile, decat metalul.

Aparatul respectiv este fiabil indeosebi pentru posesorii de masini mici, fiind util si cand umblati la autoturism pe timp de noapte. Ca pret, nu exceleaza, fapt care ii sporeste atractivitatea.

A 2-A OPTIUNE!

Foton CA-818
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest compresor, pe langa faptul ca te ajuta sa umfli roata la masina, iti vine in sprijin si daca vrei sa introduci aer intr-o saltea gonflabila, o minge sau alte obiecte. El are o presiune de cel mult 10 bari, o putere de 120 W, e compact, usor ca si greutate si are ecran digital.

Puterea de 120 W nu permite umflarea diverselor elemente cu o viteza prea mare, asadar, va trebui sa ai rabdare pentru rezultatele dorite.

Daca vrei un compresor compact, care se alimenteaza la priza masinii si iti permite sa umfli roti, dar si alte elemente, e ceea ce ai nevoie.

A 3-a Optiune!

Einhell TH-AC 190
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un aparat performant, ce functioneaza rapid si eficient, avand o putere de 1100 W, un debit maxim de 190 l/min si o presiune ce poate atinge 8 bari. Contine accesorii pentru a avea parte de o experienta cat mai eficienta, are dimensiuni reduse si o greutate mica, si vine alaturi de o cutie pentru accesorii.

Fiind un model care se alimenteaza la retea, e mereu nevoie de o sursa de energie electrica pentru a functiona.

Compresorul e unul puternic, care isi face rapid treaba, dar trebuie conectat de fiecare data la o retea de energie electrica.

 

 

Pareri despre cele mai bune compresoare auto

Iata ce produse am selectat, din vasta oferta a pietei, pentru a le recomanda cumparatorilor nostri. Includem, in marea majoritate, compresoare pentru soferii de rand, insa am strecurat si unul-doua modele profesionale, utile in service-uri ori pentru posesorii de vehicule grele:

 

 

Compresor aer auto:

 

Cartrend 10945

 

Aparatul acesta de la Cartrend concureaza la titlul de cel mai bun compresor auto de pe piata, insa el se adreseaza posesorilor de masini si microbuze, nu utilizatorilor profesionisti. Nu este doar o pompa de aer, ci este si lanterna, cu patru LED-uri care pot fi foarte utile, atunci cand lucrati la masina in conditii slabe de lumina.

Presiunea maxima pe care o suporta instalatia este de 10 bari, iar debitul de aer este de pana la 22 de litri pe minut. Include si functie de autostop, utilizatorului fiindu-i permis sa aleaga presiunea la care sa opereze, ceea ce ii adauga un plus de siguranta.

Lungimea cablului de alimentare este de 280 centimetri, iar furtunul de umflare are 70 de centimetri. Ambele pot fi plasate in carcasa compresorului, atunci cand nu folositi aparatul. Ca dezavantaje, desi este un compresor digital, performant, constructia de plastic il face vulnerabil la socuri si cazaturi.

 

 

 

RoGroup 999EL1507

 

In cazul acestui produs, putem incepe descriere prin a mentiona ca este destul de rezistent, fiind construit din aliaje metalice care ii asigura o trainicie considerabila. In pachetul sau de livrare, mai sunt prezente si trei adaptoare, pentru a putea umfla si alte obiecte, pe langa pneuri (saltele de plaja, mingi, baloane pentru petrecere).

Orientativ, pentru a umfla o anvelopa de masina mica, la circa doua atomosfere, vor fi necesare circa trei minute de operare in continua. Limita de presiune pe care o poate genera acest compresor auto metalic este de zece bari. Include si siguranta, butonul de pornire si oprire, dar si o husa pentru pastrarea in conditii bune a produsului.

Lucreaza bine atat prin bricheta de alimentare a masinii, cat si la priza, insa nu include adaptor special, care sa converteasca 220 de Volti in 12 Volti. Printre alte avantaje ale sale, utilizatorii au citat un nivel relativ scazut de zgomot generat, dar si cablurile, lungi de patru metri, in total (1 metru cel de aer si 3 metri cel de alimentare).

 

 

 

 

Compresor auto 12 V:

 

Foton CA-818

 

Infrastructura deficitara, neatentia oamenilor sau tot felul de alti factori pot duce la aparitia penelor la anvelope atunci cand circuli pe anumite trasee. Pentru a nu fi nepregatit, cel mai bine e sa ai in masina un compresor auto, ca acesta despre care vorbim acum, care se alimenteaza simplu si rapid la priza auto de 12V. 

Acest model, portabil, lucreaza cu o presiune maxima de 10 bari si are o putere de 120 W. Amperajul e de 10 A, iar presiunea dorita poate fi afisata in bari, psi, kPa sau kg/cm2. Pentru a fi cat mai usor de folosit, device-ul are un ecran digital si functii utile precum oprirea la atingerea unei anumite presiuni, 

Compresorul acesta este echipat cu un furtun de 50 cm si un cablu de alimentare de 3 metri. Are dimensiuni de 16.7 x 13.5 x 6.7 cm si o greutate de 640 grame. E dotat cu un compartiment pentru a depozita furtunul si cablul si are diverse accesorii pentru a putea umfla cu ajutorul lui si alte obiecte.

 

 

 

Urban Trends com1

 

Printre specificatiile care atrag atentia, la acest compresor, este designul mic, compact, cu manometru analogic, dar si cu un maner amplasat convenabil pe partea superioara a produsului. Lungimea cablului de alimentare inclus este de 300 de centimetri, la care se adauga cei 80 de centimetri ai furtunului de pompat aer.

Sunt incluse si cateva adaptoare, in pachetul produsului, utile pentru a umfla barci, mingi, saltele pneumatice, baloane de petrecere sau alte obiecte asemanatoare. Printre dezavantaje, nu este prezent vreun LED pentru a putea opera in conditii de luminare slaba, ori protectie pentru suprasarcina, insa per total, la pretul sau, este un produs destul de suprinzator in ceea ce priveste calitatea materialelor si constructia sa.

Are un debit de 22 de litri pe minut si limita de presiune la care opereaza este de 7 bari. Nu se recomanda sa il utilizati fara pauza mai mult de 15 minute, pentru ca exista riscul de supraincalzire.

 

 

 

 

Compresor auto 220 V:

 

Einhell TH-AC 190

 

Prezentul produs este un compresor folosit pentru a umfla cu usurinta si rapiditate anvelope, lucrand cu o putere mare, de 1100 W. El are un panou de comanda mecanic, pentru a face setarile necesare, iar pentru a functiona trebuie alimentat la retea, ceea ce inseamna ca vei depinde mereu de o sursa de energie electrica. 

In ceea ce priveste presiunea maxima de lucru, aceasta e de 8 bari. Debitul maxim de aer la acest model e de 190 litri/minut. Acest dispozitiv are in componenta lui numeroase dotari, precum: furtun de presiune, pistol de suflat cu manometru, duza pentru a fi utilizat pe post de pistol de suflat, furtun pentru a da aer in anvelope si cutie de accesorii. 

Aparatul are o lungime de 38.5 cm, o latime de 15.5 cm si o inaltime de 39.9 cm. El cantareste 5.16 kg si e simplu de transportat/depozitat si datorita manerului pe care il are. E de culoare rosie, cu detalii negre.

 

 

 

 

 

Mini compresor auto:

 

OEM 28519

 

Acest mini compresor auto se face remarcat printr-un debit maxim de aer destul de ridicat, de pana la 35 de litri pe minut, in timp ce lungimea cablurilor este 3 metri (alimentarea) si 1 metru (furtunul de aer). Pompa este acompaniata de un manometru de tip analogic (cu cadran), iar puterea motorului este de 168 de Wati.

Producatorul specifica ca cel mai bine este sa va limitati la folosirea incontinua a aparatului cel mult 10-15 minute, dupa care va trebui sa luati o pauza, pentru a preveni supraincalzirea si stricarea sa. Poate suporta pana la 7 bari, iar alimentarea se face doar de la reteaua de 12 volti a masinii, un eventual adaptor fiind necesar a fi cumparat separat, daca doriti sa il conectati si la priza din casa.

Include sistem de protectie impotriva scurtcircuitarii si buton de alarma in caz de supraincalzire, ceea ce inseamna ca produsul este si destul de sigur. Atragator este si pretul sau, iar dimensiunile sunt 180 x 70 x 120 milimetri. Ca sa mentionam si un dezavantaj, putem spune ca are doar un sigur tip de mufa, cel pentru masina.

 

 

 

 

Compresor auto Black&Decker

 

Black&Decker ASI200

 

Prezentam si un compresor auto Black&Decker car intra in categoria de produse digitale, cu manometru LCD si posibilitatea de setare a presiunii, cu oprire automata. Aparatul este din plastic, mai putin rezistent la cazaturi decat cele de metal, insa cu o forma usor de apucat.

Pe partea frontala include si un bec ce opereaza pe post de lanterna, atunci cand umflati roti pe timp de noapte ori intuneric. Presiunea maxima pe care o genereaza este de 8,27 bari si, daca tineti apasat cateva secunde pe butoanele de sub display, veti putea converti barii in PSI (livre pe inch patrat).

Este, per total, un produs extrem de sigur, iar ca dezavantaje, furtunul de aer, de doar 70 de centimetri, putea sa fie mai lung (cel de alimentare are circa 280 centimetri lungime). Include si cateva adaptoare, pentru pomparea de aer in produse precum mingile sau saltelele pneumatice.

 

 

 

 

Compresor auto 12 V profesional:

 

ARB CKMA 12

 

Din categoria compresor auto 12 V profesional includem si acest model, care, la 4 kilograme, este vizibil mai greu decat cele de rand, iar pretul sau este considerabil mai ridicat decat multe aparate de conectat la reteaua autoturismelor.

Rezista la presiuni ridicate, de pana la 20 de bari, prin urmare il puteti utiliza in siguranta si cu eficienta ridicata si atunci cand pompati aer in cauciucuri mari, cum sunt cele de masini off-road sau camioane de tonaj ridicat.

De fapt, produsul a fost creat in special pentru amatorii de masini de teren, fiind testat in conditii de praf, umezeala si temperaturi extreme de catre compania care il produce. In afara de pretul sau destul de ridicat, nu prea putem sa ii gasim vreun dezavantaj notabil.

 

 

 

 

Compresor auto 12v Michelin:

 

Michelin 1126002577

 

Un compresor auto 12V Michelin ca acesta ofera avantaje precum prezenta unui display digital la manometru, cu cristale lichide, usor de citit si in intuneric. La 400 de grame, este si unul din cele mai usoare modele de pompe automate, iar debitul de 20 de litri de aer pe minut permite umflarea unei anvelope in circa patru minute (pentru anvelopele de masini de teren sau de microbuze, va fi nevoie de mai mult timp, bineinteles).

Cablul sau de alimentare are trei metri, iar furtunul de aer are doar circa 15 centimetri, iesind dintr-un slot special pe partea superioara a produsului. Acest furtun deosebit de scurt poate fi considerat unul din principalele dezavantaje pentru aparatul in cauza, multi utilizatori preferand macar 80 de centimetri de furtun flexibil.

O alta particularitate pe care o are este prezenta incarcarii la priza USB, daca dispuneti de un adaptor de acest gen in masina dumneavoastra.

 

 

 

 

Compresor auto portabil:

 

Alca 21900

 

Compresorul acesta 3 in 1 include ace pentru umflat mingi, adaptoare pentru baloane sau pentru saltele, cam tot ce va trebuie pentru aproape orice fel de sarcina ce implica pomparea de aer.

Presiunea maxima a aerului este de 4 bari (sau 60 de PSI), ceea ce il situeaza in cadrul pompelor electrice pentru regim de exploatare usor. Include locuri speciale pentru depozitarea furtunului si cablurilor, dar si becuri pentru utilizarea sa ca lanterna. Cablul sau de alimentare este relativ scurt, de 2 metri, insa produsul detine acumulatori proprii, fiind reincarcabil.

La cei 12 litri de aer pompati pe minut, are capacitati modeste, fiind utilizabil cel mult cu masinile personale, insa el va fi extrem de util la camping si in vacanta. Estimativ, va umfla o anvelopa de masina in 9-10 minte, iar producatorul nu recomanda sa il utilizati mai mult de 15 minute, in mod incontinuu.

 

 

 

 

 

Black&Decker ASI300

 

Desi costa ceva mai mult decat majoritatea modelelor de compresor integrate in aceasta lista, modelul Black&Decker si-a gasit destui fani printre cumparatori, astfel incat sa merite a fi amintit ca alternativa pentru cei ce cauta un dispozitiv durabil si complet din punct de vedere al functionalitatii.

Este surclasat de alte oferte mai ales pentru ca utilizatorii casnici prefera solutiile ieftine, evitand sa faca o investitie mare pe un dispozitv care intotdeauna isi va pierde din putere dupa un anumit grad de uzura. In acest caz, amintim ca cel mai mare avantaj pe care il ofera fata de restul ofertelor este posibilitatea de a se alimetna si la priza conventionala, de 230V, deci nu doar in autoturism.

Este multifunctional, deci poate umfla aproape orice. Ca alte modele de la acelasi brand, asigura preselectie pentru presiunea obtinuta, dar si oprire automata la atingerea valorilor vizate. Utilizatorul mai beneficiaza de un afisaj pe care vede cat si cum sa faca setarile, iar presiunea maxima cu care se lucreaza va fi de 11bar.

Exista si critici ai acestui compresor auto Black&Decker care spun ca umfla prea incet, insa in cazul unei camere de anvelopa auto, se recomanda umflarea lenta.

 

 

 

 

Ring Automotive

 

Cauti un model care sa se integrezecat adecvat in descrierea “compresor auto ieftin si bun”? – Ei bine, se pare ca acest aparat e cel mai indicat exemplu pentru sintagma respectiva. Produsul se conecteaza doar in soclul brichetei si deci se va alimenta la 12V, oferind totodata o functie de siguranta cu pornire/oprire(buton separat).

In lateral incorporeaza un furtun pentur aer, prin care poate asigura un debit maxim de 20l/min, ceea ce inseamna ca garanteaza si presiuni de pana la 6bar. Datorita celor 3 adaptori tip supapa, va putea sa lucreze cu mai multe categorii de anvelope si se preteaza si pentru utilizare cu alte obiecte din gama gonflabila.

Are un cablu de alimentare destul de lung, de 3m, care iti permite folosirea in afara autoturismului si manevrare fara dificultati. Consuma cam 85W, ceea ce inseamna ca e suficient de economic, dar si ca se recomanda utilizare moderata, fiind un aparat casnic.

Se transporta fara probleme in masina, dar, din pacate, nu se mentioneaza o estimare a zgomotului produs in timpul functionarii.

 

 

 

 

SLIME 15156

 

Pachetul anti-pana de la SLIME va fi apreciat de catre toti soferii incepatori, care nu stapanesc inca foarte bine tainele inlocuirii eficiente pentru un cauciuc deteriorat. Pachetul oferta include un produs special, din gama solutiilor anti-pana, alaturi de un compresor auto conventional, echipat cu toate cele de trebuinta.

In momentul in care detectezi o pana, poti folosi usor acest kit, intrucat gasesti instructiunile si pasii de folosire direct pe pagina de prezentare a produsului. Daca perforatia este situata la o distanta mai mare de 25mm de marginea laterala a cauciucului, iar gaura nu masoara mai mult de 6mm, atunci vei reusi sa iti repari temporar pneul, pana in momentul in care ajungi intr-un service pentru asistenta.

Compresorul este mic si usor, ultra-portabil, se alimenteaza la 12V in soclul brichetei si are un cablu lung de 3m. In plus, un adaptor de incarcare AC 230V este inclus in oferta. Cu o presiune maxima de 7bar(100psi) manometrul te ajuta sa stii exact de ce cantitate de aer au nevoie pneurile deteriorate.

Desi nu este o solutie pe caresa o urmezi pe termen lung, aceasta metoda te va scapa de multe ori din impas, mai ales cand ai motocicleta si calatoresti pe distante mari. Producatorii garanteaza ca nu va dura mai mult de 10 minute sa termini tot procedeul descris.

 

 

 

 

Compresor 250 PSI

 

Utilizand o tensiune de alimentare de 12 Volti, acest compresor simplu poate genera presiuni destul de ridicate, de pana la 17 bari, ceea ce il face potrivit si pentru vehicule mai mari si mai grele decat masinile de familie.

Pentru alimentare, se va introduce capatul cablului in soclul de bricheta aflat la bordul oricarei masini. Manometrul analogic va arata si presiunea la care pompeaza, pentru a fi oprit in timp util. Cablul electric de alimentare are o lungime de trei metri, ca sa ajunga si la rotile din spate ale autovehiculelor, iar furtunul pentru aer adauga inca 40 de centimetri la aceasta lungime.

Cu ajutorul compresorului, veti umfla fara probleme roti de masina, bicicleta, motocicleta, mingi si barci gonflabile. Incarcarea rapida produsa de dispozitiv va asigura ca nu petreceti mai mult de cateva minute pentru umflarea unei roti (de ex., o anvelopa de 2.5 bari va fi umpluta cu aer in circa 2 minute de utilizare).

 

 

 

 

Unitec Profi

 

Acest compresor digital simplu, cu doua adaptoare, este echipat cu un display electronic, pe care puteti citi presiunea manometrului in cifre, prin cristale lichide. Sunt incluse si doua adaptoare pentru diverse alte tipuri de supape, iar pentru utilizarea produsului pe timp de noapte (ori intr-un garaj slab luminat), puteti aprinde lanterna puternica cu care este echipat.

Presiunea maxima la care poate pompa aer este de 10 bari. Debitul maxim de pompare este de circa 22 de litri pe minut, iar functia de auto-oprire va pune capat umflarii cand in pneu se atinge presiunea dorita. Cablurile de aer, respectiv cel de alimentare, pot fi incorporate in carcasa compresorului, atunci cand acesta nu este folosit, ca sa nu incarce portbagajul sau locul unde stocati produsul.

Lungimile cablului sunt de 2,8 metri pentru alimentare, si de 0,7 metri pentru cel de umflare. Produsul functioneaza doar la reteaua de 12 Volti a masinii, si are doar 1,2 kilograme in greutate.

 

 

 

 

 

Alca 3 in 1 

 

Compresorul auto Alca “3 in 1” se adreseaza posesorilor de masini ce au nevoie de un plus de presiune in roti (vorbim despre vehicule mai grele). Limita de presiune pe care o poate genera este, prin urmare, de 21 de bari, considerabil mai ridicata decat la multe alte compresoare din comert.

Pentru utilizarea rapida in conditii de iluminare scazuta, produsul include si o lanterna. Cu debitul maxim de 12 litri de aer pe minut, o anvelopa de tipul 205 70R15 va fi umflata in intregime in circa noua minute. In plus, adaptoarele incluse va vor permite sa pompati aer si in biciclete, barci, jucarii si mingi.

Cablurile masoara 2 metri (cel pentru alimentarea la bricheta de 12 Volti) si 0,6 m (cel de aer), ceea ce inseamna ca sunt printre cele mai scurte cabluri din comert. Manometrul mecanic este, de asemenea, incorporat in carcasa, rezultand un design compact al produsului.

 

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Compresoarele auto sunt niste pompe ce utilizeaza curent electric de la reteaua autoturismului. Indiferent daca cautati un compresor auto profesional cu display digital Unitec, ori o simpla pompa electrica pentru mingi, acestea nu sunt aparate complexe, insa exista cativa parametri si cateva aspecte ce merita luate in calcul cand cumparati un model. Sa le luam pe rand, in sectiunea care urmeaza:

 

Voltaj: trebuie sa spunem ca majoritatea coplesitoare de compresoare auto, la preturi bune, sunt facute ca sa opereze pe reteaua de 12 Volti de masina standard. In cazul modelelor mai performante, vi se pune la dispozitie si posibilitatea de a le conecta la reteaua de 220 de Volti din casa.

Exista si modele care se alimenteaza exclusiv pe aceasta retea, intrucat ea poate asigura o putere ridicata si un regim de lucru intens. Vorbim despre compresoarele profesionale, pentru service-uri si vulcanizare, care sunt (dupa cum era si de asteptat) destul de scumpe. date fiind performantele lor ridicate!

 

Pret: orientativ, putem spune ca puteti gasi compresoare auto, la pret bun, chiar si sub 100 de RON, insa modelele pentru nevoi exigente pot sari de 400-500 de RON. Ca sa explicam de ce, ne raportam la putere si la regim de functionare.

De exemplu, un model ieftin va avea un debit scazut, putere mica (pentru a putea fi conectat la reteaua de 12 Volti a masinii) si nu se va descurca cu perioade lungi de functionare continua.

Modelele mai scumpe, pe de alta parte, sunt facute pentru heavy-duty, adica sarcini intense cu presiuni mari si regim de lucru de cateva ore pe zi. Mai puteti intalni, pe piata, mini compresoare de putere mica, insa digitale si cu functionalitati multiple, care pot sari de 250 de RON. Un exemplu ar fi Michelin 1126002577.

 

Putere/Debit: veti vedea puterea, exprimata in Wati, la toate produsele din aceasta categorie, insa multe pareri despre cele mai bune compresoare auto recomanda sa va indreptati atentia catre un alt parametru, care sa va spuna cat de mult pompeaza sistemul electric: debitul. Astfel, un model poate sa aiba 200 de Wati in putere, insa 30 de litri pe minut ca debit de aer.

Daca ne uitam la modele mai scumpe, cu o constructie superioara, acelasi motor s-ar putea sa asigure 35 de litri pe minut. Debitul de aer este foarte important, deoarece, cu cat este acesta mai mare, cu atat veti umfla mai repede anvelopa.

 

Timp folosire: acest parametru se refera la durata maxima de durata maxima de utilizare a unei pompe de tip electric, inainte ca aceasta sa se incinga, moment in care se impune o pauza pentru racire.

Puteti gasi, de exemplu, un compresor auto, ieftin si bun, care sa aiba specificata in descriere o durata de 10 minute pentru folosirea continua. Fireste, modelele destinate utilizarii intense intr-un service vor fi gata pentru a lucra frecvent pe perioade mai lungi, prin urmare grija fata de supraincalzire o sa fie mai mica.

Din fericire, debitul pompelor electrice este, la cele mai multe modele, suficient de mare pentru a umfla o anvelopa standard de masina in sub jumatate din durata maxima de operare incontinua recomandata.

 

 

Setari/display: pentru verificarea presiunii, un manometru mecanic clasic este cea mai intalnita optiune, insa puteti intalni si compresoare cu display digital, cele luminate fiind indeosebi de apreciat, pentru ca pot fi folosite si pe timp de noapte.

Prezenta unor anumite setari de tipul auto-opririi atunci cand se ajunge la o anumita presiune (astfel, veti proteja de spargere unele obiecte, cum ar fi o minge de volei).

Fireste, prezenta unor optiuni de acest gen se reflecta si intr-un pret mai mare, pentru ca acest gen de modele de compresor aer auto sunt mai complicate si mai greu de produs.

 

Presiune maxima: aici, lucrurile sunt simple – o pompa de compresor auto 12V ar trebui sa aiba limita de presiune egala sau mai mare decat limita anvelopelor autoturismului pe care il conduceti.

Orientativ, marea majoritate a produselor ofera o limita de 7 bari, unele mergand pana la 10 bari, valoare care se inscrie in limitele admise la unele camioane.

 

Lungimea cablului: daca cautati cel mai bun compresor auto pentru nevoile dumneavoastra, atunci este obligatoriu ca respectivul model sa poata ajunge fara probleme la toate rotile autoturismului. Din acest motiv, lungimea furtunului inclus conteaza, iar noi vom mentiona aceasta dimensiune la produsele pe care le descriem.

Mai puteti, desigur, opta pentru prelungitoare, insa acestea nu sunt de preferat, intrucat mai multe mufe inseamna mai multe sanse ca aerul sa scape pe undeva. In plus, puteti prelungi raza de operare si prin adaugarea unor cabluri aditionale de alimentare de la reteaua electrica a masinii.

 

Accesorii (lanterna/mufe): unele modele includ si becuri destul de puternice, care vor lumina mediul in care lucrati, astfel permitandu-va sa umflati o roata chiar si cand ati oprit noaptea, in mijlocul campului.

Prezenta unor diferite tipuri de mufe, care sa permita pomparea aerului si in mingi ori in alte obiecte, este mai mult decat binevenita, mai ales daca aveti familie cu care mergeti in vacanta, utilizand autoturismul.

La alte modele, va mai este pusa la dispozitie si posibilitatea alimentarii prin USB, in cazul in care aveti vreun slot de acest tip liber prin masina (un exemplu de produs de genul este Michelin 1126002577).

 

 

Amperajul maxim: valoarea aceasta nu este prezenta in descrierile tuturor compresoarelor, ci doar la unele. In principiu, amperajul se refera la cat de mult va incarca reteaua electrica a masinii produsul respectiv.

Astfel, va veti da seama daca bateria auto cu care este echipat autoturismul nu se va descarca prea repede, mai ales in cazul in care utilizati si alte sisteme electrice cu ea (sa zicem, un sistem de sunet).

Insa, tineti minte ca aproape toate compresoarele sunt proiectate pentru a nu suprasolicita reteaua electrica de masina, prin urmare sa nu va faceti prea multe griji in privinta amperajului sau maxim.

Acestea sunt cele mai importante criterii de selectie pentru a gasi un compresor auto, la un pret bun, care sa raspunda cerintelor vehiculului dumneavoastra. Avand in vedere cat de simple sunt aparatele respective, suntem destul de sigur ca nu o sa va fie greu sa alegeti oferta potrivita. Daca, insa, mai aveti intrebari, speram sa le raspundem in sectiunea ce urmeaza:

 

 

Ce tip de compresor auto iti trebuie?

 

Cate tipuri de compresoare exista

 

Referitor la tipologie, aceste device-uri se pot clasifica in functie de configuratie (simple si 2 in 1) si de portabilitate (portabil si profesional). Le vom discuta putin pe fiecare dintre ele. 

Modelele simple sunt de multe ori alegerea persoanelor care nu dispun de un buget foarte mare si care nu au alte asteptari decat sa poata introduce aer intr-un anumit obiect. Mai exact, sunt pompe electrice, care se conecteaza la priza masinii si care vor arata presiunea din interiorul pneului. 

 

 

Compresoarele 2 in 1, pe langa faptul ca pot baga aer in anvelope, ele pot sa reincarce si bateria auto, avand si functie de redresor. Da, sunt putin mai scumpe, dar isi merita banii, avand in vedere scopul pe care il au.

In privinta portabilitatii, modelele care se bucura de aceasta caracteristica sunt cele de dimensiuni mai mici, care pot fi luate mereu cu tine in masina, fara a ocupa mult spatiu. Ele sunt mereu acolo cand ai nevoie, iar unele vin insotite de petic sau adeziv pentru a repara o pana. Sunt de un real folos si pentru biciclete sau alte vehicule ce au anvelope. 

Device-urile profesionale nu sunt la fel de portabile, deoarece ele sunt de mari dimensiuni, pentru a face fata cu succes in service-uri, vulcanizari si ateliere auto. Sunt performante, pentru putea actiona inclusiv asupra pneurilor de camioane, utilaje agricole mari etc. 

Ce alegi tu? Pai, e destul de simplu. Daca vrei un compresor pe care sa il ai la tine in masina, cel mai bine e sa optezi pentru un model simplu, portabil, iar daca e vorba de o afacere care se ocupa de umflarea pneurilor la masinile clientilor, atunci indreapta-ti atentia spre modele profesionale. 

 

Cum aleg un compresor auto

Daca trebuie sa iti cumperi un astfel de produs, trebuie sa iei in calcul o serie de aspecte importante. Pe primele doua, configuratia si portabilitatea, le-am discutat putin mai sus. Mai sunt insa si alte detalii care conteaza:

Voltajul – aici depinde de modul in care vrei sa folosesti compresorul. Totul e foarte simplu – daca vrei sa-l pui in functiune cu ajutorul prizei de la masina, alegi o varianta de 12V, daca vrei ceva mult mai puternic, ce sa vina folosit la o sursa de alimentare normala, mergi pe 220V. 

Debitul – e un indicator important care iti va da informatii cu privire la cat aer poate livra dispozitivul tau. Opteaza pentru o varianta cu valoare cat mai mare, pentru a termina treaba cat mai repede.

Presiunea – daca cerintele tale nu sunt foarte mari si vrei un device clasic, simplu, atunci 7 bari iti vor fi suficienti. Insa, daca vrei un model mai performant, atunci vezi ceva ce sa ofere in jur de 20 de bari. Ideea e ca aparatul pe care il ai trebuie sa fie capabil sa te ajute sa reglezi presiunea indicata in cartea masinii, pentru a fi sigur/a de faptul ca vei circula in deplina siguranta. 

Functii – aici, cele mai importante detalii ar putea fi: lanterna (pentru a folosi cu usurinta device-ul si noaptea), manometru (pentru a verifica usor presiunea) sau posibilitatea de a umfla si alte obiecte (realizabila prin mufe de diverse dimensiuni). 

 

Compresoare de top ce pot fi cumparate online

Black&Decker ASI300 – prezentul device e unul portabil, ce masoara 30.7 x 20.5 x 17.2 cm si are o greutate de doar 1.9 kg. E usor de pastrat in masina, neocupand foarte mult spatiu. Se poate alimenta atat la priza autoturismului, cat si la cea clasica (12V, respectiv 230V). Compresorul acesta are buton pentru controlul presiunii si manometru integrat, pentru a-ti fi usor sa-l folosesti. 

Debitul maxim cu care lucreaza aparatul e de 9litri/minut, iar presiunea de lucru e de 11 bari. 

 

 

AirMan ResQ – produsul acest e un kit ce iti va fi util la repararea anvelopei, daca il ai mereu in portbagajul masinii tale. Pe langa compresor, el mai contine si o solutie speciala pe baza de gel activ, capabila sa etanseze gauri de pana la 6 mm. 

Device-ul are o presiune de lucru de 6.2 bari si o putere de 180W. Scoate un zgomot de 96 dB in timpul functionarii si poate lucra continuu pana la 30 de minute, dupa care va fi necesara o pauza de 15 minute. 

Acest model e unul simplu, portabil, ce masoara 17.5 x 10 x 28 cm si cantareste 2 kilograme. Se alimenteaza la priza masinii si are un cablu de 3 metri. 

Iron Man Off Road – acest compresor profesional poate fi utilizat si in service-uri si ateliere auto. El are un motor ce nu necesita intretinere, care functioneaza la un amperaj de 45 A, o presiune de 10.3 bari si are un debit de aer de 160 litri/minut. Vine cu protectie la supraincalzire si manometru, are panou de comanda mecanic si poate fi alimentat la priza de 12 V. 

Daca vrei sa cumperi cel mai bun compresor de aer, poti lua in calcul una dintre variantele de mai sus. Le poti comanda simplu si rapid din magazinele online, economisind timp, dar si bani, daca gasesti o oferta buna. 

In concluzie, alege compresorul in functie de modul in care il vei folosi – daca ai nevoie de el ocazional, in eventualitatea ca e posibil sa faci o pana, nu are sens sa cumperi unul foarte performant, iar daca ai un atelier de reparatii, un service, o vulcanizare, nu va fi suficient de eficient un model simplu, portabil, cu caracteristici mai modeste. Vei sti insa cu siguranta ce e mai potrivit pentru tine si vei gasi online aparatul potrivit si suficient de accesibil financiar.

 

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cand si de ce e important sa am un compresor auto portabil?

Un astfel de aparat este util atunci cand nu va este oferita oportunitatea de a-l conecta la reteaua auto a masinii, de exemplu atunci cand bateria este descarcata. Totodata, s-ar putea sa nu aveti prin zona o priza la care sa utilizati un compresor de 220 de volti. Prin urmare, compresorul portabil, o data incarcat, poate fi dus cu dumneavoastra oriunde, pentru a-si indeplini sarcina.

Asadar, daca aveti o masina care este vulnerabila la descarcarile de baterie (sa zicem, atunci cand este foarte frig ori cand bateria este veche si trebuie inlocuita), nu strica da va echipati garajul sau trusa de scule cu un compresor auto portabil.

Desigur, acest tip de aparate poate fi util si cand aveti, de exemplu, de organizat o petrecere (si trebuie sa umflati multe baloane, fara sa va epuizati plamanii), ori cand mergeti la plaja si aveti saltele, colace de plaja ori mingi de umflat.

 

 

Cat costa, in medie, un compresor auto profi?

Un compresor auto 220V, care sa poate fie utilizat in service-uri profesionale, va varia in pret, in functie de capacitati. Ca sa oferim preturi, acestea incep de la circa 350-400 de RON si pot depasi 1000 de RON. Fireste, primele opereaza la presiuni si au un debit de aer mai mici decat cele care se invart la cel mai mare pret.

 

Cum functioneaza un compresor auto 12v/220v?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa mentionam ca produsele respective au motoare de pompa care functioneaza doar pe 12 Volti. Faptul ca le puteti conecta si la prizele din casa, de 220 de Volti, se explica simplu.

Prezenta unui transformator (ori adaptor, dupa cum i se mai spune) care transforma un voltaj mare intr-unul mic, exact ca la telefoanele cu incarcator. Acest lucru inseamna ca, daca veti opta pentru un astfel de compresor, sa nu va asteptati ca puterea si debitul sau sa creasca, atunci cand este conectat la priza.

Daca doriti performanta ridicata, atunci alegeti un model profesional, care opereaza exclusiv pe 220 de Volti.

 

Ce dimensiuni maxime ar trebui sa aiba un mini compresor pentru masina?

Aceasta este o intrebare fara vreun raspuns fix. Orientativ, ar trebui ca respectivul gadget sa nu incomodeze, atunci cand este stocat in masina. Daca dispuneti de un habitaclu generos, cu torpedouri mari, ori un portbagaj vast, atunci s-ar putea sa nu va ganditi prea mult ca aparatul v-ar incomoda prea mult.

Am putea spune si ca dimensiunile pot fi direct proportionale cu dimensiunile autoturismului dumneavoastra, mai ales daca aveti in posesie o duba.

Totodata, daca aveti nevoie de presiuni mari sau de debite ridicate, atunci aparatul va fi mai mare si ar fi bine sa dispuneti de suficient spatiu pentr a-l stoca (de exemplu, in cazul in care aveti o masina de teren, a caror anvelope cer presiuni ridicate).

 

 

De la ce branduri imi aleg compresorul auto?

Daca ar fi cazul sa alegem o serie de companii si sa le ordonam dupa vreun criteriu de prestigiu, nu am reusi sa va indreptam neaparat catre cele mai bune produse. De fapt, putem spune ca, avand in vedere variatia de capacitati la compresoarele auto, a va ghida dupa brand ar putea fi o abordare gresita.

De exemplu, daca veti cauta un produs de o anumita putere si capacitate, insistand sa fie de la Michelin, s-ar putea sa nu il gasiti pe piata, dumneavoastra pierzand timp cautandu-l.

Insa, daca tot trebuie sa dam o enumerare de producatori de compresoare auto, ieftine si bune, pentru a oferi raspuns la aceasta intrebare, iata cateva din cele mai importante companii pe piata curenta: Unitec, Michelin, Black&Decker, Heyner, Carmax, Einhell, PNI, Dunlop, Youtag, Geko, Urban Trends, AutoMax sau Diov.

Desigur, va invitam sa explorati si oferta altor producatori, intrucat mereu veti da de produse de calitate de unde nu va asteptati – cele mai bune compresoare auto pot aparea chiar si de la nume obscure din domeniu!

 

 

 

Cum utilizezi si intretii corect compresorul de aer auto

 

A folosi un compresor aer auto este destul de usor, iar pastrarea acestor unelte in conditii bune nu implica multa atentie si efort. Vom discuta aceste doua aspecte, in cateva paragrafe, mai jos:

 

Pasii pentru utilizarea compresoarelor

Atunci cand trebuie sa umflati un pneu la masina, ar fi indicat sa stiti cat de mult aer se afla in el. Daca anvelopa este dezumflata considerabil, atunci acest lucru se va vedea in forma sa.

In schimb, daca doar doriti sa completati aerul din cauciuc, iar la exterior nu se vede mare diferenta, atunci va fi nevoie sa conectati un manometru, care va arata presiunea de la interior.

 

 

Din fericire, cele mai multe compresoare sunt echipate cu manometre, prin urmare trebuie doar sa le conectati la ventil si sa vedeti ce valoare arata pe cadran (sau pe afisajul LCD, intrucat exista si manometre digitale). Apoi, comparati valoarea cu cea optima a vehiculului. Daca exista o diferenta prea mica, atunci trebuie sa umflati pneul respectiv. Nota: ar trebui sa verificati presiunea din toate rotile cel putin o data pe luna.

Recomandam atat sa o faceti personal, cat si in special sa mergeti la o vulcanizare, pentru acest lucru. In plus, este indicat sa luati presiunea cand pneurile sunt reci, adica fie dimineata, inainte de a porni masina, fie pana sa parcurgeti circa 3 kilometri cu ea. In caz contrar, manometrul nu va citi presiunea in mod precis.

 

Conectarea si pornirea

Daca ati scos capacul ventilului de la roata, nu uitati sa il puneti bine, pentru a nu-l pierde. Dupa asta, conectati furtunul compresorului, asigurand si sistemul de prindere ferma (de multe ori, o clapita pe duza ce vine peste ventil).

Este un sfat bun sa fie cat de cat liniste in jur, pentru ca, in caz de scapa aer, se va auzi un fasait specific. In orice caz, puteti vedea si pe manometru daca presiunea scade vizibil, datorita unei prinderi defectuoase a furtunului.

Daca totul este in regula, porniti aparatul (conectat la bricheta de pe bord, sau cu baterie proprie, daca este un compresor portabil) si urmariti cum se umfla pneul. Cand se ajunge la presiunea dorita, opriti pompa si scoateti furtunul, punand la loc dopul.

 

 

Intretinerea compresorului

Pompele electrice de tip compresor sunt niste aparate destul de simple, iar pasii de intretinere a lor nu sunt complicati. Este un sfat bun sa le tineti intr-un loc sigur, precum o cutie cu scule, in portbagaj, departe de devarsarea de lichide sau de socuri.

In plus, in timpul utilizarii, nu uitati sa verificati presiunea, pentru a nu forta instalatia de pompare. Alegerea unui compresor care are o limita maxima suportata mult peste cea optima pentru pneuri este o buna metoda si de a proteja aparatul.

Mai mult decat atat, exista si modele digitale ce permit modificarea acestei limite, ceea ce adauga un plus de siguranta si trainicie echipamentului respectiv. Sa fiti atenti si la cat de mult timp pompati aer, fara pauza – producatorii specifica o durata maxima de folosire, dupa care va trebui sa opriti aparatul, pentru a-i permite sa se raceasca.

Nerespectarea acestei limite poate duce la defectarea instalatiei si la scurtarea duratei de viata a compresorului dumneavoastra.

 

 

 

Lasa un comentariu

2 Comentarii

Adrian

December 5, 2020 at 11:48 am

Compresorul Black/Decker ASI300 ce debit de aer are? 9l/min sau 30l/min?

Raspunde
Echipa Acceleratie.ro

December 8, 2020 at 7:02 am

Buna, Adrian,

9 l/min

Cele bune!

Raspunde