Cel mai bun scuter electric

Am modificat articolul ultima data pe: 26.11.24

 

Scutere electrice – Opinii si Recenzii in 2024

 

Pentru a te deplasa cu usurinta dintr-un punct al orasului in celalalt, pentru a parcurge distante relativ scurte, de mare ajutor ti-ar putea fi un scuter electric. Daca vrei sa-ti fie cat mai simplu sa faci o astfel de alegere, poti sa parcurgi in continuare acest ghid si sa iti indrepti atentia spre o varianta din lista de mai jos. Cel mai mult noua ne-a starnit interesul dbsolar Harley db03, un model ce nu necesita permis de conducere pentru a fi folosit, deoarece ruleaza cu o viteza maxima de 25 km/h. El e un vehicul pentru doua persoane, are far, cric si roti late si se incarca complet in 5 ore, oferind o autonomie de 30-40 km. O alternativa la acest model ar putea fi RDB SULINA.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

dbsolar Harley db03
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Modelul e unul ce poate fi condus fara permis, are trei viteze, frane pe disc, hidraulice, pe fata si spate, si anvelope de 9.5 inchi. E un scuter confortabil, avand o sa comoda, poate transporta doua persoane, e dotat cu far si cric si suporta o greutate de cel mult 180 kg.

Nu este un vehicul cu care poti circula foarte rapid, deoarece viteza maxima pe care o prinde e de numai 25 km/h.

Scuterul acesta se conduce fara permis, prinde cel mult 25 km/h si ofera o autonomie de pana la 40 km.

A 2-A OPTIUNE!

RDB SULINA
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un vehicul pe doua roti, electric, care atinge o viteza de pana la 25 km/h, motiv pentru care poate fi condus fara a avea permis. E echipat cu o baterie ce iti va permite sa te deplasezi pe distante de 45-55 km/h, poate sustine pana la 180 kg, are cric si cutie de depozitare.

E un scuter destinat celor care vor sa ruleze cu o viteza mica, deoarece nu poate prinde mai mult de 25 km/h.

E un vehicul electric cu care te poti deplasa cu usurinta, fara a avea permis de conducere, oferind o autonomie de 45-55 km.

A 3-a Optiune!

Solley SDM-101 Blackspider
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cu un motor puternic, de 1500 W, acest scuter ruleaza cu 25 km/h si e capabil sa te ajute sa te deplasezi pe distante de pana la 30 km, avand o baterie de 12 Ah. Are roti solide, late, sistem de franare hidraulic, pornire la cheie, cric, claxon si sistem de iluminare.

Nu este dotat cu portbagaj, cutie de depozitare sau alte astfel de spatii in care se pot pastra diverse lucruri.

Acest scuter electric, pe doua roti, iti poate usura deplasarile de pana in 30 km, daca ai peste 18 ani.

 

 

Pareri despre cele mai bune scutere electrice

Alege un vehicul potrivit necesitatilor tale, care sa nu dea gres pe strazile autohtone, inspirandu-te din urmatoarea lista. 

 

 

Scuter electric Harley:

 

 

dbsolar Harley db03

 

Pentru a putea circula fara permis, ai nevoie de un scuter care sa nu prinda mai mult de 25 km/h, asa cum e acest model. El este electric, avand un motor cu putere de 1500W si are trei viteze. Va trebui sa il alimentezi dupa circa 30-40 km, acumulatorul de 12 Ah incarcandu-se complet in circa 5 ore. 

Acest vehicul e unul cu doua roti ce au diametru de 9.5 inchi. Franele sunt pe disc, hidraulice, atat pe fara, cat si pe spate. Scuterul acesta are si o insertie speciala, pentru a permite sa transporte doua persoane, e dotat cu far, pentru a putea circula si noaptea si are cric, pentru a-l sprijini cand e necesar. 

Ca si dimensiuni, masoara 175 x 75 x 77 mm. Modelul acesta cantareste 55 kg si poate sustine pana la 180 kg. Daca e incarcat la capacitate maxima, autonomia si viteza vor avea de suferit. Este complet negru.

 

 

 

 

 

Moped

 

RDB SULINA

 

Daca vrei sa iti fie mai usor sa te deplasezi pe anumite distante si cauti un vehicul electric pentru care nu e necesar permisul de conducere, o recomandare buna ar putea fi acest scuter. El este echipat cu un motor de 500W, care permite rularea cu o viteza maxima de 25 km/h. 

Vehiculul acesta are un acumulator puternic, de 20 Ah, care pune la dispozitie o autonomie suficienta pentru a putea rula pe distante de pana la 55 km. El se incarca complet in 8 ore si are nevoie de o tensiune de alimentare de 100-240V. Bateria e una plumb-acid.

Scuterul despre care vorbim acum e unul pe doua roti, asadar, ai nevoie de echilibru bun pentru a putea rula cu el. Suporta o greutate de pana la 180 kg si este de culoare maro. Are un cric, pentru a-l putea sustine atunci cand nu il folosesti, vine cu afisaj LED si e dotat si cu o cutie de depozitare pe partea din spate.

 

 

 

 

 

Scuter electric cu 2 roti:

 

Solley SDM-101 Blackspider

 

Construit pe un cadru solid, din otel, avand astfel capacitatea de a sustine pana la 160 kg, acest scuter electric e unul puternic, avand un motor de 1500W. El poate rula cu cel mult 25 km/h, are frane hidraulice, pe disc si porneste la cheie. Este destinat persoanelor de peste 18 ani.

Vehiculul e echipat cu o baterie Lithium-Ion de 12 Ah, care odata incarcata poate oferi o autonomie de pana la 30 km. Pentru a te putea deplasa si in timpul noptii, ai un sistem de iluminare calitativ, cu LED. In dotarile acestui model intra si un cric, pentru a-l putea stabiliza cat mai usor atunci cand nu rulezi, dar si un claxon, pentru a da semnale in cazul in care e necesar. 

Scuterul acesta are dimensiuni de 180 x 115 x 95 cm, garda de la sol e de 14 cm si greutatea de 52 kg. Dimensiunea anvelopelor e 225/55-8 atat pe fata, cat si pe spate. Scaunul e unul confortabil pentru autonomia pe care o ofera, insa nu exista nici un fel de spatiu de depozitare.

 

 

 

 

 

Rooder DBsolar

 

Produsul despre care vorbim acum nu e un scuter electric cu 3 roti, ci e unul cu 2 elemente de acest gen. El e deosebit prin designul pe care il are, acesta fiind unul vintage. E negru, mat, avand o eleganta aparte. Are un scaun confortabil, iar pozitia in sa va fi una comoda si simplu de mentinut.

Acest scuter detine un motor de 1500W, iar viteza maxima cu care poti circula e de 25 km/h. Bateria e de numai 12 Ah, dar ofera o autonomie de 30-40 km. Pentru a se incarca complet, va trebui sa o conectezi la o priza pentru aproximativ 5 ore. Ea e detasabila, asadar, o poti incarca unde iti e mai simplu.

Acest scuter are un sistem de franare calitativ, cu discuri hidraulice atat pe fata, cat si pe spate, dar si suspensii pe ambele parti. Suporta o greutate maxima de pana la 140 km si cantareste 70 kg. E dotat cu stopuri, semnalizari, kilometraj, oglinzi si far, pentru a circula cat mai in siguranta.

 

 

 

 

Scuter electric handicap:

 

Hoverdream BL 200 LUX 

 

Acest scuter electric pentru persoane cu handicap este subtire si usor de intrebuintat, in vederea stabilizarii pe teren folosindu-se de o roata mai mare in fata si doua mai mici pe spate. Prezinta faruri si o sa confortabila, de culoare neagra, cu un spatar comod si inalt, pentru mentinerea utilizatorului in pozitie corecta. 

Motorul poate fi turat pana la 35km/h, potrivit informatiilor disponibile, asa ca poate fi necesara inmatricularea articolului, in cazul in care vei fi oprit pe strada. Conform legislatiei in vigoare, vei avea nevoie si de un permis categoria B pentru a folosi aparatul, avand in vedere ca depaseste limita de 25 km/h. 

Intregul ansamblu este alimentat de o baterie litiu de 12Ah, care prezinta o autonomie medie, de 30 – 35 km, avand nevoie de o perioada de incarcare intre 5 si 8 ore. Pe fata si spate exista suspensii pentru a absorbi socurile de impact, iar sarcina maxima de care este capabil articolul este de 150 kg. 

 

 

 

 

 

Scuter electric cu 4 roti:

 

Harley BT 306 Verde 

 

Pentru copii va fi de folos acest scuter electric, la un pret bun, de culoare verde, care dispune de doua roti mari din cauciuc moale ( material ce va absorbi, intr-o oarecare masura, socurile resimtite la calcarea pietrelor si a denivelarilor), si doua mici, care sustin roata din spate, pentru a asigura suport si a mentine vehiculul in pozitie verticala. Astfel, micutul va putea invata sa mearga pe astfel de aparate. 

Controlul vitezei se face prin intermediul manerelor de catre parinte, fiind necesara supravegherea copilului in timp ce acesta se joaca. Are scaun pentru o persoana, cu spatar, si dispune de frana automata, pentru siguranta. Motorul mic, care atinge viteze de maximum 6 km/h, este alimentat de sase baterii de 6Volti, care dau produsului o perioada de functionare de 1 – 1,5 ore. 

Micul scuter electric Harley destinat copiilor sub 6 ani are si LED-uri frontale, pe ghidon gasindu-se un panou de unde se poate controla boxa care reda continut MP3, ce dispune de port USB si pentru card SD, avand inregistrate povesti in limba engleza. 

 

 

 

 

 

Scuter electric 2000W:

 

UNU REBELL 2

 

Pentru plimbari mai lungi in trafic sau chiar pe drumuri judetene te poti ajuta de un scuter electric 2000W precum acesta, intr-o culoare rosie vibranta, cu un design usor vintage, ce aminteste de stradutele italienesti. Gratie motorului potent, poate atinge pana la 45 km/h, asadar impune costuri aditionale, caci vei avea nevoie de un permis de conducere pentru categoria B si vei inmatricula vehiculul daca doresti sa il folosesti fara probleme. 

Pentru alimentare foloseste o baterie litiu-ion portabila, capacitatea sa fiind de doua baterii, care acumuleaza 100 de km de autonomie. Se foloseste de doua anvelope puternice, sustinute de suspensii pe fata si spate pentru a micsora socurile resimtite la denivelari, in vederea mentinerii sigurantei avand frane pe disc si amortizoare, precum si lumini de semnalizare si sistem de iluminat cu LED. 

Printre elementele stilistice memorabile se afla oglinzile retrovizoare necesare in trafic si portbagajul simplu, util mai ales la calatoriile scurte in afara orasului sau pentru cumparaturi. 

 

 

 

 

 

Scuter electric copii:

 

Trade Urban Deco Fuchsia 6V 

 

Si pentru cei mai mici dintre noi se gaseste un scuter electric, ieftin si bun, care sa ofere momente placute de joaca. Optiunea aceasta in culoare fuchsia este destinata fetitelor cu varste peste 3 ani, pe volan existand butoane care, prin apasare, vor activa diverse sunete si luminite. 

Are trei roti, pentru a ramane mereu in picioare, si are nevoie de ajutorul parintelui pentru manevrare, produsul in sine fiind eficient pentru invatarea coordonarii si a dexteritatii, in acelasi timp ajutand la orientarea in spatiu, precum si la atentie si reflexe. Pentru confort, e prevazut cu scaunel si spatar din plastic, sustinand pana la 25 de kg. 

Cu acest scuter electric de copii, ai la dispozitie in jur de o ora de autonomie, caci alimentarea motorasului se face cu o baterie de 6V. Potrivit informatiilor disponibile, necesita intre 8 si 12 ore pentru incarcare, asa ca, dupa folosire, va necesita mai mult timp pentru a fi din nou utilizat, un dezavantaj in raport cu dorinta copiilor de a se juca. 

 

 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Cumpararea unui scuter relectric bun poate fi asemanatoare achizitiei unei masini sau a unui alt vehicul interesant, pe care abia astepti sa il folosesti si pentru care ai nevoie de argumente solide. In general, acest tip de produs electric este utilizat si indragit, deoarece nu polueaza la fel de mult, comparativ cu produsele ce folosesc motorina sau benzina si iti permite sa ajungi dintr-un loc in altul, intr-un timp scurt, mai ales in mediul urban. 

Unele, precum”hoverboardul”, optiunile de tip segway sau cele pentru copii se remarca prin aspectul recreational, in timp ce optiunile pentru persoane cu dificultate motrica vor fi necesare traiului zilnic. 

 

 

Pentru ca online gasesti tot felul de pareri despre cele mai bune scutere electrice, poti intampina dificultati cand doresti sa achizitionezi un astfel de produs pentru cineva, sau chiar pentru tine. Iata cateva elemente de diferentere intre un model si altul. 

 

Tipuri: In linii mari, articolele acestea se impart in optiuni de relaxare si cele in scop practic. 

Variantele pentru distractie sunt cele de tip hoverwheel, airwheel sau optiunile mici, pentru copii. Hoverboardul, asa cum e cunoscut in sens comercial, este acel dispozitiv cu doua roti peste care iti vei tine picioarele, in lacasurile special amenajate, si iti vei folosi echilibrul pentru a te deplasa. 

Optiunea airwheel se gaseste mai rar in tara noastra, reprezentand o alta varianta de scuter electric, la pret bun, care necesita balansarea utilizatorului, avand roti alaturate in centru, picioarele situandu-se pe o placa fixa. 

Pentru copii sunt acele masinute sau dispozitive colorate, cu motor, pe care parintii le pot controla prin intermediul unei telecomenzi sau a butoanelor cu functii predeterminate din ghidon. 

In scop practic sunt optiunile clasice, pliabile sau pentru persoanele cu handicap. 

Scuterele clasice au, de regula, doua roti, putand avea un motor cu limitator de viteza sau nu, variantele care ating viteze mai ridicate de 25 km/h necesitand inmatriculare si carnet de conducere. 

Variantele pliabile se caracterizeaza prin roti mai mici si o forma adesea similara trotinetelor, fiind optiuni accesibile celor care doresc sa scape de timpul petrecut in trafic si de riscul furtului respectivului obiect. Pe deasupra, se cara usor in portbagaj sau mijloace de transport. 

Un scuter electric handicap este special realizat pentru persoanele care au nevoie de ajutor temporar sau permanent, la mers. Poate avea trei sau patru roti, pentru stabilitate, detine scaun confortabil, prevazut adesea cu spatar, si creste calitatea vietii utilizatorului. 

 

Viteza: Este data de motor. Exista optiuni care pot fi folosite de oricine, chiar si de copii, altele avand nevoie de permise si inmatriculari.

Variantele pentru copii si cele create in scop de recreere nu vor depasi, de regula 10 – 16 km/h, fiind mai sigure pentru uz in parcuri si spatii de joaca, precum si acasa, in curte sau chiar in interior. Cel mai des, un hoverboard e descris drept scuter electric 1000W, viteza maxima variind in limite legale. 

 

 

Optiunile pentru adulti pot avea motoare mai puternice, dar limitate la 25km/h, pentru ca utilizatorul sa nu se complice cu statul la cozi in vederea obtinerii permisului si pentru inmatricularea vehiculului. Mentionam ca orice articol electric de acest fel care depaseste viteza de 25 km/h este recunoscut, din punctul de vedere legislativ, drept moped, avand nevoie de acte si permis de conducere. 

In cazul in care doresti sa iei aparatul cu tine intr-o vacanta, in alte tari, verifica legislatia rutiera a statului respectiv, pentru a sti daca si unde te poti plimba cu el. 

 

Autonomia bateriei: Pentru ca este vorba despre un dispozitiv ecologic, cel mai bun scuter electric va folosi drept “combustibil” baterii. De preferat sunt optiunile din litiu-ion, cu o rezistenta superioara celorlalte materiale. 

Cu cat au o capacitate mai mare, cu atat vor putea determina o autonomie mai mare a kilometrajului parcurs. Un acumulator de 12- 14 Ah poate rezista in jur de 40 – 50 de km, o valenta in autonomia reala avand-o si greutatea vehiculului si a utilizatorului, precum si conditiile de drum (denivelari, pante, particularitatile drumului). 

Unele iti pot optimiza timpii de rulare prin modul de conservare a energiei, care injumatateste viteza. 

In general, timpul mediu de incarcare al unui acumulator de scutere electrice, la preturi bune, este de 6 ore, valoarea aceasta variind in functie de cat de mare si puternica este capsula, dar si de cat de puternic e motorul. 

 

Roti: Determina cat de usor se conduce aparatul si viteza care poate fi atinsa. Pentru optiunile de divertisment sunt folosite roti mici si subtiri, permitand virarea si atingerea vitezelor dorite intr-un timp scurt. 

Optiunile cu roti mai voluminoase si groase vor fi mai incete, si ghidonul va fi manevrat mai dificil, acelasi lucru putand fi spus si despre viraj. 

Optiunile clasice au doua roti care necesita un echilibru bun din partea utilizatorului, si care micsoreaza spatiul necesar parcarii sau depozitarii articolului. Variantele cu trei sau un scuter electric cu patru roti sunt mai des intalnite la cele pentru copii sau persoane cu dizabilitati, care au nevoie de stabilitate si siguranta. 

 

 

Greutatea suportata: Este importanta pentru a sti daca utilizatorul se va putea folosi de respectivul produs. In general, limita de greutate pentru optiunile pentru copii variaza, in cazul adultilor, scutere electrice, ieftine si bune, avand limita de greutate de 110 kg. Exista si optiuni mai robuste, care pot sustine pana la 130 – 150 kg, acestea fiind destinate mai ales persoanelor cu dificultati in deplasare. 

 

Functii si dotari: Includ faruri si lumini de semnalizare, oglinzi retrovizoare ( in cazul optiunilor clasice), alarme, afisaj LED, GPS sau chiar boxe Bluetooth. 

In concluzie, vei gasi tot felul de modele cu caracteristicile mentionate mai sus in magazinele online, acolo unde si preturile se adapteaza in functie de veniturile oricarui cumparator. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Pot folosi un scuter electric fara permis?

Daca inainte de a cumpara un astfel de vehicul te intrebi daca trebuie permis pentru scuter electric, iti vom spune noi ca nu este neaparat necesar, atata timp cat articolul respectiv este limitat la viteza. 

 

 

Conform legislatiei in vigoare, anumite modele de vehicul electric nu necesita inmatriculare sau permis de conducere, acestea fiind cele al caror motor nu depaseste 25km/h sau care sunt limitate din fabrica la aceasta viteza. Daca un produs depaseste aceasta valoare, este considerat de catre autoritati drept moped si va necesita scoaterea unui permis.

Acest lucru este valabil si pentru variantele cu doua roti, si pentru cele cu trei sau patru, indiferent de scopul lor declarat. 

 

Cat de puternic trebuie sa fie un acumulator de scuter electric?

In medie, bateriile ghideaza autonomia de care este capabil vehiculul electric si distanta maxima pe care o pot atinge. Un acumulator de 12 – 14 Ah va desemna o autonomie de pana la 50 km, fiind util mai ales in cazul optiunilor robuste, care asigura transportul cotidian sau chiar care se foloseste pentru mici plimbari. 

Insa adevarata rezistenta a unei baterii este influentata de anumiti factori, precum greutatea articolului si a utilizatorului, conditiile meteorologice, tipul rotilor, conditia si panta drumului sau variatiile din trafic. In general, producatorii supraestimeaza cu 30% adevarata capacitate a bateriei, iar, in timp, aceasta va scadea, pe masura ce trece prin ciclurile de incarcare. 

 

Cat costa un scuter electric second hand?

De regula, un produs la mana a doua va fi mai ieftin decat unul nou-nout, gasindu-se o varietate de modele cu specificatii diferite pe website-urile de vanzari-cumparari din tara si strainatate. Nu poate fi mentionat un pret fix, deoarece acesta depinde de brandul, tipologia si dimensiunile articolului, precum si de gradul sau de uzura. 

In general, costul de achizitie al unui scuter electric second-hand va fi cu 25% mai mic decat pretul unuia din magazin. Iti recomandam sa investighezi bine site-urile de profil inainte de a face o astfel de achizitie caci, in unele cazuri, preturile pot fi chiar mai mari decat ale aceluiasi model din magazin, in majoritatea cazurilor lipsind garantia insotitoare, desi articolul este promovat drept nou. 

Daca poti, verifica scuterul in persoana, spre a te asigura ca acesta functioneaza in parametri normali si a fi sigur ca starea sa este satisfacatoare. Astfel, vei evita primirea unui colet in care se afla un produs imposibil de folosit in siguranta. 

 

 

Gasesc sa cumpar scuter electric, pentru persoane cu handicap, second hand?

Se gasesc online, pe paginile cu anunturi de vanzari, tot felul de produse electrice, inclusiv scutere pentru persoanele cu handicap. Insa, pentru a obtine un articol bun, la un pret decent, iti sugeram sa investighezi bine fiecare oferta, deoarece de multe ori preturile sunt umflate si chiar asemanatoare cu cele din magazine, pentru articole similare. Si, avand in vedere ca, de cele mai multe ori, cumperi de la persoane si nu de la firme, nu te vei alege cu o garantie de conformitate in cazul in care aparatul se defecteaza pe masura ce este folosit. 

Arareori poti da peste modele vandute la preturi modice de catre persoanele pentru care acestea nu mai au trebuinta, insa astfel de anunturi sunt rare, si necesita timp pentru a fi descoperite, sau apartenenta la variate grupuri de pe retelele de socializare. 

 

 

Instructiuni de utilizare a scuterului electric

 

Scuterele electrice vin in variate forme si marimi, in functie de persoanele carora li se adreseaza. Unele vor fi asa-numitele “hoverboards”, altele vor fi adresate unui public detinator de permis de conducere, iar altele se vor preta mai mult persoanelor ce au nevoie de un mijloc de deplasare, din cauza problemelor de sanatate. 

 

 

Asamblare 

In general, la inceput vei asambla produsul, daca acesta iti este livrat intr-o formula ce necesita adaugarea rotilor, a ghidonului sau altor accesorii. Mai apoi, vei recurge la incarcarea bateriei pentru prima oara, urmand cu atentie instructiunile, conectand acumulatorul cu incarcatorul din pachet si mai apoi bagandu-l in priza. Ai grija ca acumulatorul sa nu fie niciodata complet gol, caci va dauna rezistentei in timp a produsului, si nu il incarca niciodata cu vehiculul aprins. 

 

Primele probe 

Inainte de a te urca pe produs, asigura-te ca toate suruburile si sistemele de inchidere sunt bine etansate, asezand saua in pozitia cea mai confortabila, aprinzand vehiculul prin apasarea clapei sau intrebuintarea sistemului de start existent. Vei controla viteza din ghidon sau prin pozitionarea corpului in directia potrivita, in cazul hoverboardului. 

Citeste instructiunile specifice de utilizare ale articolului ales, pentru a sti cum sa opresti un motor scuter electric, cum sa franezi si cum sa schimbi viteza. 

 

Exersarea 

Daca esti incepator si nu ai mai folosit niciodata un astfel de articol de transport, e necesar sa gasesti un loc sigur unde sa exersezi, precum o parcare goala sau un drum laturalnic lipsit de trafic. 

 

 

Pana cand devii sigur pe tine, nu este tocmai recomandat sa iesi in public sau pe teren denivelat, caci exista riscul accidentelor. Totodata, pentru siguranta, exerseaza alaturi de o persoana apropiata, care te poate supraveghea. 

In cazul in care simti ca pierzi controlul, nu te indrepta spre acceleratie, lucru care se intampla adesea din instinct, deoarece vei face si mai mult rau. Daca poti, sari de pe vehicul in cazul in care nu il mai poti controla sau incetini. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu