Cel mai bun subwoofer auto

Am modificat articolul ultima data pe: 26.11.24

 

Subwoofere auto – Opinii si recenzii in 2024

 

Pasionatii de tehnica audio pentru automobile vor fi, in multe cazuri, interesati de completarea sistemelor de boxe cu un subwoofer, pentru ca basul melodiilor preferate sa nu lase de dorit. Lor le adresam acest ghid de cumparaturi, incluzand atat modele active, cat si pasive, sau kituri intregi de instalare, ce includ si cabluri. Recomandarea principala, pentru anul curent, este Blaupunkt GTb8200A, un subwoofer activ, cu un sunet de calitate, potrivit si pentru masini mici. La impedanta de 2 Ohmi, genereaza pana la 200 de Wati si are o plaja de frecvente de la 30 la 200 de Hertzi. O a doua recomandare este Vordon TB-16R+, un model activ, de 300 de Wati, ce poate fi amplasat si in locurile stramte din masina (masoara 18 x 30 centimetri).

 

 

Tabel comparativ:

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Blaupunkt GTb8200A
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Poate fi considerat modelul ideal pentru toti. Porneste de la 30 de Hertzi, are o incinta eficienta in sporirea basului, iar ca pret, este mediu. Include si propria statie de amplificare, atent calibrata, iar ca spatiu, nu ocupa prea mult (27 x 26 x 25 centimetri).

S-ar putea ca unii fani ai sistemelor puternice sa il considere destul de slab pe acesta, cu cei 200 de Wati ai sai.

Putem recomanda modelul celor care nu au avut un subwoofer pana acum. Cumparandu-l, isi vor da seama daca le place basul puternic si daca e cazul sa investeasca mai mult in astfel de sisteme audio.

A 2-A OPTIUNE!

Vordon TB-16R+
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Ocupa putin loc, masurand circa 18 x 30 centimetri, iar puterea sa relativ redusa (RMS de 90 de Wati si peak de 350 de Wati) inseamna ca nu va suprasolicita reteaua electrica a masinii. Este pentru cei cu autoturisme mici, care doresc un plus de bas,

La 15 centimetri in diametru, s-ar putea sa fie cam slab, chiar si pentru utilizatorii fara mari pretentii. Depinde si de amplificatorul la care il conectati, daca nu va place cel inclus in pachet.

Ofera un nivel bun de calitate versus pret, iar faptul ca este mic il face potrivit chiar si in modele de autoturisme de oras, precum Smart sau Fiat 500. Nu se adreseaza cumparatorilor foarte exigenti.

A 3-a Optiune!

JBL GT-X1300T+GX-A3001+350940
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Oferta asta este un kit complet, cu subwoofer, amplificator si cabluri. La 1300 de Wati peak power, este un model de mare putere. Reputatia brandului sau este un plus, calitatea basului, ce porneste de la 28 de Hertzi, fiind impresionanta.

La dimensiunile incintei, de 66 x 33 centimetri, va trebui sa sacrificati destul de mult spatiu in portbagaj pentru a o instala.

Optand pentru aceasta oferta, veti fi scutit de mai multe drumuri si achizitii, intrucat le include pe toate, la un pret relativ avantajos. Trebuie doar sa va faceti griji despre reteaua electrica a masinii, care trebuie sa fie de capacitate mare, pentru a suporta tot acest echipament audio la putere maxima.

 

 

Pareri despre cele mai bun subwoofere auto

Sunteti gata sa explorati piata de boxe de tip subwoofer, pentru masina? Iata selectia noastra, cu modelele pe care le consideram potrivite oricaror doritori de astfel de echipamente audio:

 

 

Subwoofer auto activ:

 

Blaupunkt GTb8200A

 

Acest model de subwoofer auto cu statie incorporata de la Blaupunkt are o putere de Wati (RMS), respectiv 200 de Wati muzicali, la o impedanta de 2 Ohmi, diametrul difuzorului sau fiind de 8 inch, adica 20 de centimetri.

Ca frecvente, porneste de la 30 de Hertzi si se duce pana la 200 de Hertzi, cu filtru ce poate fi reglat, pentru a lucra cat mai bine cu celelalte boxe din masina. Incinta sa este de tip bass-reflex, avand dimensiunile de 27 x 26 x 25 centimetri si forma de cutie. Pentru protectia membranei, produsul este prevazut cu bare.

Ca pret, este un produs destul de atragator, mai ales pentru ca include statie de amplificare incorporata, cu conector RCA si reglaje de faza si nivel. Per total, este una din cele mai bune oferte destinate autoturismelor mici, fara mult spatiu de sacrificat in portbagaj, de exemplu. Ca dezavantaje, pot fi multi cumparatori care cauta putere mai mare.

 

 

 

Alpine SWE-815

 

Aici avem inca un model de subwoofer auto cu statie incorporata, cumparatorii primind si o telecomanda speciala, cu fir, din care sa poata opera volumul, frecventele prin filtru si setarile de faza. Are intrare RCA, dar si una de nivel, iar ca impedanta, are 4 Ohmi.

Puterea RMS este de 100 de Wati, cu 300 de Wati putere de varf, iar ca frecventa, merge de la 34 de Hertzi pana la 1,5 Kilohertzi, o raza foarte mare pentru acest tip de boxe. Diametrul difuzorului este de 20 de centimetri, iar dimensiunile cutiei de rezonanta sunt de 288 x 291 x 363 milimetri, arhitectura sa fiind de tip bass reflex.

Per total, acest subwoofer auto, activ, ieftin s-ar putea sa fie putin cam scump pentru unii cumparatori, insa calitatea difuzorului si telecomanda inclusa o sa elimina din ezitari, acest subwoofer fiind una din cele mai bune oferte de pe piata.

 

 

 

 

Subwoofer auto cu statie incorporata:

 

Vordon TB-16R+

 

Ne adresam si celor ce cauta un subwoofer auto, la un pret bun, pentru masinile cu putin spatiu de sacrificat. Diametrul difuzorului la boxa aceasta este de 15 centimetri, insa ea compenseaza prin incinta foarte lunga, de tip tub, care amplifica basul considerabil. Puterea de varf generata este de 350 de Wati (cu un RMS de 90 de Wati).

Impedanta sistemului (subwoofer si statie) este de 2 Ohmi, iar ca frecvente, genereaza intre 40 si 200 de Hertzi. Ca sa fiti scutit/a de niste achizitii, in pachetul de vanzare se includ si cablurile necesare conectarii instalatiei la baterie, respectiv la sistemul audio al masinii dumneavoastra. Forma de tub, de 20 de centimetri in diametru, permite o mare varietate de amplasari, pentru acest subwoofer, fara a sacrifica mult spatiu.

Puteti chiar sa il fixati si sub scaun, daca va permite designul interior al autoturismului. Ca dezavantaje, la masini mari, s-ar putea sa doriti un subwoofer de cel putin 20 centimetri in diametru, daca chiar cautati un bas impresionant.

 

 

 

 

Subwoofer auto JBL:

 

JBL GT-X1300T+GX-A3001+350940

 

Pachetul acesta include un subwoofer auto JBL, o statie de tip mono tot de la aceeasi firma, dar si cablurile necesare instalarii rapide a intregului kit. CU un diametru de 30 de centimetri, difuzorul poate genera o putere RMS de 325 de Wati, cu un varf peak power la 1300 de Wati, ceea ce il face unul din cele mai puternice sisteme din lista noastra.

Impedanta sa este de 4 Ohmi, iar dimensiunile tubului (incintei de rezonanta) sunt de 66 x 33 centimetri. Aceasta marime poate fi un dezavantaj, intrucat va fi nevoie de un portbagaj generos pentru a il acomoda, iar puterea sa va necesita o baterie zdravana.

Cu toate acestea, pentru un kit subwoofer auto de inalta calitate, nu putem decat sa ii laudam performanta, vrednica de brandul JBL, un lider in industria audio mondiala. Amplificatorul are conectori RCA si include filtru variabil pentru frecventele joase.

 

 

 

JBL S2-1224SS

 

S-ar putea ca unii din dumneavoastra sa caute un subwoofer auto JBL fara amplificatoare, incorporate sau nu. Aceasta este o oferta de acest tip, boxa inclusa fiind puternica si pusa intr-o cutie bass reflex de tip dreptunghiular. Ca putere, ofera o valoare RMS de 275 de Wati, cu o peak power de pana la 1100 de Wati.

Frecventele generate pornesc de la 25 de Hertzi (una din cele mai joase valori la un asemenea produs) si merg pana la 175 de Hertzi. Impedanta este selectabila, intre 2 si 4 Ohmi, in functie de ce tip de amplificator aveti deja in masina. Sensibilitatea boxei este de 93 decibeli, prin urmare va face foarte, foarte multa galagie.

Cu 30 de centimetri in diametru, si o cutie de circa 40 x 50 x 25 centimetri, va fi cam greu bagat in portbagajul unui autoturism redus ca dimensiuni. Insa, per total, este una din cele mai eficiente boxe pentru frecvente joase de la JBL, special creata pentru cei ce nu se sfiesc sa investeasca ca lumea in sistemele audio de masina.

 

 

 

 

Kit subwoofer auto:

 

Hertz DBX 30.3 + HCP 2 + Cabluri

 

Nu va sfatuim sa ignorati oferta de aici, daca cautati cele mai bune subwoofere auto de pe piata. Cu o putere de 250 de Wati (1000 de Wati peak), la un diametru de 30 de centimetri, si cu o plaja de frecvente intre 28 si 300 de Hertzi, difuzorul boxei este unul din cele mai performante de pe piata, din toate punctele de vedere.

Cutia sa de rezonanta masoara 484 x 343 x 227 milimetri, la cei 8,7 kilograme ale sale. Este, prin urmare, destul de voluminoasa. Dorim sa laudam putin si amplificatorul inclus la pachet, care gestioneaza foarte bine caldura, include pornire si oprire automata, iar panoul sau de conectori si controale ofera aproape tot ce v-ati putea dori.

De la filtre reglabile, intrari de diverse tipuri, slot RCA, slot pentru preamplificator, selector de impedanta si o serie intreaga de setari audio, in caz de doriti sa il imperecheati cu alte echipamente. S-ar putea, totusi, sa considerati kitul acesta destul de scump.

 

 

 

Alpine SB5-1344BP + MRV-M250 + 350940

 

Un kit subwoofer auto ca acesta se preteaza dorintelor celor care cauta sa impresioneze: nu numai ca este de inalta performanta, atat ca boxa cat si ca amplificator, dar incinta de rezonanta include si panouri de plexiglas, ca sa se vada interiorul sau, luminat de un albastru placut, in timpul functionarii.

Ca specificatii, are o putere RMS de 250 de Wati, cu peak power de 800 de Wati, impedanta este de 4 Ohmi, iar raspunsul in frecventa porneste de la 28 de Hertzi si merge pana la 1000 de Hertzi. Include si cablaje, iar amplificatorul dispune, dupa cum era de asteptat, si de setari pentru filtru, managementul supraincalzirii si protectii impotriva suprasarcinii si supratensiunii.

Difuzorul are 30 de centimetri in diametru, iar incinta masoara 473 x 380 x 314 milimetri, fiind destul de voluminoasa, prin urmare va trebui sa sacrificati ceva spatiu in portbagaj, cand il instalati.

 

 

 

 

Subwoofer auto Pioneer:

 

Pioneer TS-WX210A

 

Pioneer a proiectat acest model de subwoofer activ auto pentru convenabilitate: avand amplificarea incorporata, nu va trebui sa va bateti capul cu gasirea locului pentru statie. Mai mult, include si telecomanda cu fir, pentru a putea modifica volumul si setarile de filtru direct din scaunul soferului.

Diametrul membranei difuzorului este de 20 de centimetri, iar cutia de rezonanta nu este cu mult mai mare (30 x 10 centimetri, fiind de forma circulara). Prin urmare, va ocupa si destul de putin loc in masina, boxa putand fi instalata chiar si sub scaun.

La 150 de Wati, este evident ca nu se compara cu modelele mai mari, de cel putin de doua ori aceasta putere, iar pentru performantele sale, ar putea fi considerat usor scump. Insa, in orice caz, el reprezinta o solutie mai mult decat convenabila pentru cei cu masini mici. Are impedanta de 2 Ohmi si genereaza frecvente de la 40 la 1000 de Hertzi.

 

 

 

Pioneer TS-A300S4

 

Daca aveti deja un subwoofer auto Pioneer si cautati sa ii inlocuiti difuzorul, aici este oferta pentru dumneavoastra, daca, desigur, este compatibila cu incinta respectiva. Ori, s-ar putea sa fiti un pasionat care construieste boxe de la zero – si in cazul acesta vi s-ar adresa produsul de aici.

Difuzorul are 30 de centimetri si o putere maxima muzicala de 1500 de Wati, varf, cu 500 de Wati RMS. Impedanta sa este de 4 Ohmi, iar materialul conului (membranei) este polipropilena, usoara dar rezistenta.

Ca frecvente, poate genera de la 28 pana la peste 800 de Hertzi, insa rezultatul sunetului depinde si de arhitectura si dimensiunile incintei in care va fi atasat, dar si de specificatiile amplificatorului de care il legati. Ca dezavantaje, ce putem spune in afara de faptul ca este doar o componenta pentru construirea unei incinte acustice si nu un subwoofer intreg, cum sunt celelalte oferte din lista noastra.

 

 

 

 

Subwoofer auto Alpine:

 

Alpine SWT-12S4

 

Includem si un subwoofer auto Alpine cu incinta de tip tub, foarte eleganta, cu logo-ul firmei producatoare imprimat pe capete si pe lateral. Genereaza o putere RMS de 300 de Wati, cu un varf de 1000 de Wati, prin intermediul unui difuzor de 30 de centimetri in diametru.

Membrana acestuia este protejata de o grila foarte rezistenta, care va preveni lovirea sa de catre alte obiecte din portbagaj. Impedanta boxei este de 4 Ohmi, fiind pasiva, adica fara amplificare proprie. Poate sa genereze de la 28 pana la 200 de Hertzi, exceland asadar pe spectrul foarte jos de bas.

Ca lungime, tubul masoara 66 de centimetri, iar diametrul la capete este de 32,4 centimetri. Asta inseamna ca va trebui sa sacrificati destul de mult spatiu in locul in care il instalati, de regula in portbagaj. Mai mult decat atat, o sa fie nevoie sa aveti o retea electrica solida, care sa ii asigure aportul de putere necesar functionarii sale la parametrii adecvati.

 

 

 

 

 

Blaupunkt GTt 1200

 

Cand cumparatorii cauta un subwoofer la pret mai economic, varianta aceasta de la Blaupunkt poate fi atat optiunea potrivita, cat si o alegere suficient de performanta, pentru cei mai pretentiosi, deoarece este unul dintre acele subwoofere auto ieftine si bune disponibile pe piata.

Se evidentiaza printr-o eficienta care va multumi pe multi si un pret rezonabil, ceea ce il determina sa devina accesibil pentru foarte multi potentiali utilizatori. Cei care au avut ocazia sa il testeze pe cont propriu il mentioneaza ca exemplu pentru performantele sale foarte multumitoare, produsul remarcandu-se printr-un bas puternic.

Sunetul este redat cu claritate si calitativ, caci posibilitatile oferite graviteaza in jurul unei puteri maxime de 700W, o putere RMS de 200W si un indicator al sensibilitatii de 91 dB. Din asta deducem ca produsul ofera sunetul cu inalta fidelitate, separandu-l de distorsiuni si de efecte neplacute in timpul auditiilor. Un plus oferit de catre acest produs este ca, materialul de la exterior si anume lemnul ii da acestuia o rezonanta foarte buna.

Blaupunkt GTt 1200 este un tip de subwoofer pasiv, cu un diametru de 300 mm si cu un raspuns in frecventa de 30-500 Hz.

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Subwooferele sunt, in mare parte, niste boxe normale, doar ca plaja de frecvente pe care o genereaza este scazuta (de la 30 de Hertzi pana la cateva sute). Pe scurt, acestea se ocupa exclusiv de bas. Iata cum sa alegeti cel mai bun subwoofer auto:

 

 

Dimensiuni: aici nu ne referim la faptul daca incape sau nu in spatiul masinii dumneavoastra (de exemplu, in portbagaj), ci la diametrul difuzorului si la marimea incintei de rezonanta.

Cu cat acestea sunt mai mari, cu atat va fi mai profund basul. Degeaba alegeti un subwoofer, ieftin si bun, ce promite frecvente de 25 de Hertzi, daca nu are un difuzor suficient de mare.

Orientativ, diametre de cel putin 20 de centimetri vor fi de dorit, iar la incinta, cu cat mai mult, cu atat mai bine, insa aveti grija sa nu compromiteti tot spatiul disponibil in masina, destinat acestei boxe. In plus, cautati o incinta de tip bass reflex (cu gaura), acestea fiind mai eficiente in amplificarea basului.

Incintele pe compresie (cutie etansa) sunt destul de rare, pe piata, iar multe pareri despre cele mai bune subwoofere auto spun ca aceasta constructie lasa de dorit la punerea in evidenta a frecventelor joase.

 

Puterea: multa lume se ia dupa acest factor, la alegerea boxelor, insa putem spune ca nu este atat de important precum dimensiunile (vezi mai sus), cand vine vorba de generarea sunetului. In orice caz, ne-am hotarat sa il includem destul de sus, in lista de factori de alegere, pentru ca multe firme isi axeaza marketingul pe el.

Puterea dicteaza si consumul din bateria auto, in plus. Orientativ, valori de putere continua de cel putin 100 de Wati sunt de dorit (cu puteri maxime de 160-200 de Wati). Puteti gasi, pe piata, si subwoofere mult mai puternice, chiar si de peste 500 de Wati, daca chiar doriti sa zguduiti parcarea, cum se spune.

 

Impedanta: in linii mari, acest factor se refera la rezistenta opusa de un echipament electric. Cu cat ea este mai mare, cu atat va fi nevoie de mai multa putere pentru a opera eficient componenta respectiva.

Intalniti, in comert, subwoofere auto, la preturi bune, cu impedante de la 2 la 4 Ohmi, iar sfatul nostru este sa il alegeti pe modelul care se potriveste cu amplificatorul dumneavoastra, la acest capitol.

Cea mai rea combinatie este un amplificator de 4 Ohmi cu o boxa de 2 Ohmi, intrucat asa s-ar putea sa ardeti destul de repede una din componente, daca nu sunteti atent si dati volumul tare.

 

 

Activ/pasiv: o boxa activa are amplificatorul incorporat in carcasa, prin urmare nu va trebui sa cumparati unul separat, la care sa o conectati, cum faceti cu un subwoofer pasiv. De multe ori, sistemele active sunt si mai scumpe.

Un alt avantaj al acestora este ca sansele de a arde difuzorul sunt minuscule, intrucat amplificatorul lor este special calibrat ca putere si impedanta pentru ca asa ceva sa nu se intample.

In lista noastra de produse sunt incluse atat subwoofere active, cat si pasive, cate ceva pentru fiecare cumparator.

 

Brand: in domeniul tehnicii audio, numele de brand mereu a tinut un loc extrem de important. Nu numai ca reputatia companiilor mari este o garantie a calitatii, ci si unii entuziasti audio manifesta loialitate fata de anumite firme, sustinand ca produsele respective urmaresc o anumita specificitate acustica, cum ar fi un bas profund sau o inclinatie catre frecventele inalte.

In cazul subwooferelor de masina, putem mentiona cateva branduri fruntase pe piata, cum este JBL, Alpine, Blaupunkt, Sony sau Pioneer.

 

Telecomanda: nu strica sa optati pentru un subwoofer auto, la pret bun, cu propria telecomanda separata, fie prin infrarosu, fie prin fir. Aceste produse sunt, de regula, boxe active, iar dumneavoastra veti controla volumul direct de la volan, fara probleme.

Mai mult decat atat, la unele modele, puteti selecta si frecventele, cum este cazul produsului Alpine SWE-815.

 

Kit: s-ar putea sa doriti tot ce va trebuie pentru a instala un sistem de subwoofer, fara a efectua mai mult de o singura achizitie.

Un kit este ceea ce va trebuie, iar ca sa oferim un exemplu, putem mentiona oferta JBL GT-X1300T + GX-A3001 + 350940, ce include boxa, amplificatorul extern, dar si cablurile necesarii conectarii tuturor componentelor. Asadar, dupa ce l-ati cumparat, il instalati si sunteti gata de ascultat muzica!

 

 

Pret: un subwoofer auto, ieftin si bun, poate sa porneasca de la 200-300 de RON, insa modelele performante, active, pot depasi 1000 de RON in pret. Kit-urile sunt, de asemenea, relativ scumpe, iar printre factorii ce afecteaza pretul, mai putem mentiona dimensiunile si brandul produselor din comert.

Acum, putem spune ca am incheiat lista de factori principali de alegere pentru subwooferele de masina. Sunt niste produse destul de simplu de inteles si utilizat. Pentru indicatii privind instalarea lor, ori alte aspecte legate de sistemele audio auto, oferim si sectiunea de intrebari frecvente, urmata de tutorialul “How to” de mai jos:

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Gasesc de cumparat separat cabluri de subwoofer auto?

Desigur, puteti sa selectati dintr-o gama larga de diametre de cabluri, ba chiar si culori, daca doriti ca ele sa fie discrete cand le montati la interiorul autoturismului dumneavoastra.

 

 

Cum aleg un amplificator de subwoofer auto?

Incercati sa potriviti cat mai bine impedanta amplificatorului cu subwoofer-ul ales. Cu cat sunt acestea mai apropiate, cu atat mai bine. Un subwoofer de o impedanta considerabil peste cea a amplificatorului va duce la un sunet slab. Daca lucrurile stau invers, s-ar putea sa ardeti subwooferul destul de repede.

 

Pot monta un subwoofer auto sub scaun?

Daca dispuneti de suficient loc, de ce nu? Insa tineti minte un lucru: daca este vorba de un subwoofer amplificat, ori daca amplificatorul este tot sub scaun, atunci spatiul stramt s-ar putea sa afecteze negativ racirea sistemului.

Cu alte cuvinte, ar fi bine sa circule mult aer in zona, pentru ca circuitele sa nu se supraincalzeasca, ceea ce ar putea duce la defectarea aparaturii. Ori, ati putea sa nu ascultati la volum tare, asta insemnand risc scazut de incingere.

 

Care sunt pasii de urmat la instalare subwoofer auto sub scaun?

In sectiunea de “How to” de mai jos, explicam pasii in care puteti instala atat subwoofere auto, ieftine si bune, cat si modele scumpe, in orice autoturism.

Daca ne referim la particularitatile amplasarii acestor echipamente audio sub scaunele de masina, atunci va fi necesar, in primul rand, sa scoateti scaunul, pentru a monta toate componentele (boxa, conectori, fire).

Aveti grija sa nu calcati sau sa agati cablurile cu picioarele, dupa instalare! La final, se va fixa scaunul la loc.

 

Ce dimensiuni va avea un difuzor de subwoofer auto puternic?

Daca doriti sa discutam despre cele mai puternice subwoofere, atunci in acest caz, mai mare inseamna mai bun. Aici ne referim nu numai la diametrul membranei difuzorului, ci si la magnetul care pune in miscare membrana. Modele extreme, de peste 40 centimetri si cateva kilograme bune, exista pe piata, insa sunt rare.

Ca sa ne raportam la oferta de zi cu zi, adica la subwooferele de serie, atunci aici putem recomanda dimensiuni ale difuzorului de la 20 de centimetri in sus, daca chiar doriti bas puternic. Nu uitati sa luati in calcul si dimensiunile cutiei de rezonanta – cu cat este aceasta mai mare, cu atat mai bine!

Desigur, nu vom spune ca un model mai mic, cum este Vordon TB-16R+, cu cei 15 centimetri ai sai, este prea slab. Intr-o masina mica, s-ar putea ca si acestea sa satisfaca urechila unora din cumparatori.

 

 

 

Instructiuni de montare subwoofer auto

 

Instalarea unui subwoofer in masina dumneavoastra nu este un proces complicat. Daca aveti abilitati minime de conectare a echipamentelor electronice si dibacie in prinderea cablurilor intr-un mod care sa impiedice agatarea lor, veti termina in sub doua ore intreaga sarcina.

 

 

Alegeti locul potrivit pentru boxa!

Unii posesori de masina cauta subwoofer auto ieftin, sau unul scump, pe care sa il monteze in portbagaj sau sub scaun, cu tot cu cutia sa de rezonanta. Altii mai indrazneti ar putea sa experimenteze cu aranjamente mai non-conformiste, de exemplu montarea unui difuzor subwoofer auto in panoul dintre luneta si portbagaj, in spatele banchetei pentru pasageri.

Exista si persoane care cauta incorporarea echipamentului de acest tip sub scaunele din fata. In orice caz, dupa ce ati identificat locul potrivit, va trebui sa fiti siguri ca exista si conditii pentru aerisire, un element important cand aveti boxe cu amplificare incorporata, care s-ar putea incinge repede daca le ascultati la volum ridicat!

 

Fixarea subwooferului

Boxele de acest tip generaza frecvente joase, adica vibratii puternice. Daca nu fixati ferm cutia lor pe podeaua masinii, s-ar putea sa se auda zgomote nedorite, cum ar fi zbarnaieli enervante, mai ales la volum ridicat. Folositi suruburi mari si fixat subwooferul cat mai strans cu putinta!

 

Sertizarea si conectarea

Cablul de alimentare va veni conectat la amplificator. Daca dispuneti de un subwoofer auto activ, atunci va trebui sa il conectati direct de la bateria masinii, fara a trece prin sigurante, intrucat acestea genereaza distorsiuni la sunet. Semnalul de la casetofon se va conecta la intrarea speciala.

Daca este nevoie, setati filtrul selectabil de la amplificator la o valoare optima pentru subwooferul detinut (filtrul decide de la ce frecventa va incepe acesta sa opereze). Aveti grija cand sertizati firele si cand legati conectorii (mufele)!

Daca are loc vreun contact gresit, s-ar putea sa aveti parte de un scurtcircuit! Nota: sfatul nostru este sa lasati un profesionist sa se ocupe de acesti pasi.

 

 

Testarea sistemului

Daca totul a fost fixat, dati toate butoanele de volum la minimum si porniti playerul masinii, amplificatorul si subwooferul. Incepeti, pe urma, sa cresteti volumul – fiti atenti la paraieli sau la alte zgomote suspecte, ori la fum sau miros de ars. In cazul oricaror acestor evenimente, opriti totul si verificati lucrarile.

Daca totul merge cum trebuie, felicitari, ati instalat sistemul audio cu brio! Aveti grija ca toate cablurile sa fie ascunse si prinse bine, ca sa nu le agatati sau sa le calcati cand intrati sau cand iesiti din masina.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu