Cele mai bune kituri Xenon

Am modificat articolul ultima data pe: 26.11.24

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

PNI H4 HI/LO

 

1-kit-xenon-h4-hi-lo-6000kIntrebi in stanga si-n dreapta care sunt cele mai bune kituri xenon H4? Nu mai este necesar sa faci acest lucru, intrucat noi iti putem recomanda setul brandului PNI. Acesta se foloseste pentru a inlocui vechile LED-uri ale masinii cu noua tehnologie HID, incadrandu-se in categoria produselor aftermarket.

Se prezinta cu o temperatura de culoare de 6000K, ceea ce inseamna ca lumina va avea o nuanta seducatoare (alb-albastruie), dar mai putin eficienta in conditii nefavorabile (pe timp de ploaie sau de vizibilitate scazuta). Se instaleaza cu usurinta, nefiind nevoie de cunostinte de specialitate, cu atat mai mult cu cat kitul include toate accesoriile de care ai nevoie: doua becuri xenon, doua balasturi si cabluri de conectare.

In plus, ai posibilitatea de a le monta fie pentru faza lunga, fie pentru cea scurta. De altfel, ar mai fi un lucru important de amintit pentru potentialii cumparatori: raportul calitate – pret este excelent.

 

Avantaje:

Lumina emisa are o cromatica alb-albastruie.

Este un set bixenon complet, astfel ca il poti monta pentru oricare dintre cele doua faze.

Nu este nevoie sa apelezi la un specialist pentru a-l instala.

Cantitatea de lumina emisa este de 2600lm, valoare aproape dubla unui bec cu halogen.

 

Dezavantaje:

Nu este un model eficace in conditii meteo neprielnice.

 

 

 

ZDM Canbus Slim 35W

 

2-kit-xenon-canbus-slim-35wMulti cumparatori sunt de acord ca cele mai bune kituri xenon H7 se gasesc in oferta brandului ZDM. Argumentele care stau la baza afirmatiei lor sunt urmatoarele: necesita o tensiune de intrare normala (12V); durata de viata a lampilor ajunge pana la 3000h; include un sistem CANBUS, capabil sa anuleze eroarea de bec ars; balasturile sunt dotate cu protectie pentru ca instalatia masinii sa nu fie afectata de impulsurile electrice produse.

In plus, ai marele avantaj de a putea alege varianta de culoare pe care o doresti pentru farurile tale. Sa nu uiti insa de reglementarile legislative si nici ca cea mai eficienta solutie o reprezinta modelul de 4300K. Kiturile din oferta ZDM se remarca, de asemenea, prin rata defectiunilor extrem de mica: sub 0,5%, dar si prin faptul ca includ toate accesoriile necesarii montarii xenoanelor.

Costurile de achizitie sunt accesibile, setul beneficiind, in plus, de o garantie pe 12 luni.

 

Avantaje:

Se conecteaza cu usurinta la instalatia masinii, avand nevoie de o tensiune normala.

Multumita sistemului CANBUS, durabilitatea este una ridicata.

Balasturile dispun de protectie, ceea ce inseamna ca instalatia autoturismului este in siguranta.

Este putin probabil sa se defecteze.

 

Dezavantaje:

Setul nu include proiectoarele de care s-ar putea sa ai nevoie.

 

 

 

PNI H3

 

3-kit-xenon-h3-6000kUn kit xenon ieftin si bun este cel de fata, pus la dispozitia ta de brandul PNI si apreciat din diverse motive. In primul rand, fiind un model aftermarket, costurile de achizitie sunt reduse, setul beneficiind, in plus, si de o garantie pe un an.

In al doilea rand, se prezinta cu un soclu de tipul H3, destul de intalnit la autoturisme. In al treilea rand, dispune de o temperatura de culoare de 6000K, ceea ce asigura o lumina alba cu nuante albastrui. Ofera, asadar, o estetica aparte masinii tale. De aici deriva, totodata, si principalul minus al produsului, si anume: functionalitatea mica in conditii meteo neprielnice.

Cantitatea de lumina emisa ajunge la o valoare semnificativa: 2600lm. Nu in ultimul rand, merita mentionat si faptul ca acest kit include toate accesoriile de care ai nevoie pentru a instala xenoanele. Nu este necesar sa apelezi la un specialist pentru montare, intrucat trebuie doar sa conectezi corect cateva fire.

 

Avantaje:

Confera un look atragator farurilor tale pe timp de noapte.

Se potriveste oricarui sistem electric auto cu soclu H3.

Fluxul de lumina este unul mare: aproape de doua ori mai mult decat al unui bec cu halogen.

Kitul se bucura de o garantie pe 12 luni.

 

Dezavantaje:

Eficienta pe timp de ploaie este una scazuta.

 

 

 

PNI H11

 

4-kit-xenon-h11In cazul in care cauti un kit xenon la un pret bun, atunci produsul de fata ar putea sa se potriveasca perfect nevoilor si preferintelor tale. Se infatiseaza potentialilor cumparatori cu o temperatura de culoare de 6000K, fapt ce asigura o lumina placuta la vedere (alba cu nuante usor albastrui).

Fluxul luminos emis masoara 2600lm, valoare cu adevarat remarcabila, care nu poate (din cauza cromaticii) sa garanteze insa o buna vizibilitate in conditii meteo nefavorabile. Compatibilitatea cu masinile este una destul de ridicata, dat fiind faptul ca soclul specificat se inscrie in tipologia H11. Se monteaza lesne, printr-o simpla conectare a mufelor, nefiind nevoie sa tai, sa adaptezi sau sa prelungesti fire.

Setul se prezinta cu accesoriile esentiale: doua becuri, doua balasturi si mufele aferente. In ceea ce priveste costurile de achizitie, acestea reprezinta un real avantaj, mai ales ca produsul include o garantie pentru persoanele fizice pe un an.

 

Avantaje:

Masina ta se va face remarcata atat prin luminozitatea ridicata, cat si prin cromatica farurilor.

Soclul este unul dintre cele mai populare in randul autoturismelor (H11).

Se bucura de o garantie generoasa pe 12 luni.

Raportul calitate – pret este excelent.

 

Dezavantaje:

In cazul in care ai nevoie, proiectoarele trebuie achizitionate separat.

 

 

 

BST D1S

 

5-d1s-6000k-compatibil-osramDaca iti doresti sa inlocuiesti xenoanele originale ale masinii, dar nu esti dispus sa scoti sume imense de bani din portofel, noi iti recomandam aceste becuri D1S. Vazand tipologia soclurilor, ai putea deduce ca este vorba de modele OEM (de fabrica). Nimic mai fals, intrucat sunt tot lampi AM, copiate de catre producatorii aftermarket si concepute special pentru a se potrivi sistemelor xenon Philips si Osram.

Acest lucru inseamna ca pretul de achizitie este scazut, articolele beneficiind chiar si de o garantie pe o perioada de 6 luni. In ceea ce priveste performanta, trebuie mentionat ca se bucura de o durata de viata mare (3000h), de un consum mic (35W), emitand un flux luminos de 2600lm.

Din valoarea temperaturii de culoare iti poti da seama cu usurinta de nuantele cromatice de care se vor bucura farurile tale imediat dupa schimbarea lampilor: 6300K, adica un alb-albastrui remarcabil din punct de vedere estetic.

 

Avantaje:

Sunt special concepute pentru a se potrivi instalatiilor xenon realizate de Philips si Osram.

Emit un flux luminos puternic (2600lm), cu o cromatica aparte: alb cu nuante de albastru.

Dispun chiar si de o garantie pe 6 luni.

Raportul calitate – pret reprezinta un mare plus pentru orice cumparator.

 

Dezavantaje:

Se comercializeaza neinsotite de alte accesorii.

 

 

 

 

Cum alegi un kit Xenon bun

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand vine vorba de sofatul pe timp de noapte sau in conditii meteo mai putin favorabile, o seama de studii stiintifice riguroase sustin ca lampile autoturismului au un aport considerabil la siguranta ta. Tot ele sunt cele care sugereaza xenoanele ca fiind alternativa cea mai inteleapta. Motivele sunt simple: performanta superioara si un plus in ceea ce priveste estetica masinii. Totusi, nu este usor a alege un astfel de produs potrivit autovehiculului tau. In consecinta se impune sa afli ce pasi sa urmezi, precum si care este locul unde gasesc kituri xenon la un pret bun ceilalti colegi de breasla, aceste informatii oferindu-ti-le prin intermediul acestui ghid.

Tipologia: se bazeaza pe un aspect important, si anume daca vrei sa schimbi LED-urile autoturismului cu o astfel de tehnologie moderna (HID) sau doar sa inlocuiesti becurile HID in cauza. Cu alte cuvinte, depinde de modificarea pe care o operezi: intre principii de functionare sau intre lampile care lucreaza in acelasi mod.

In cel dintai caz, ai nevoie de mai mult decat de un simplu bec, si anume de un kit complet. Seturile sunt, de regula, fabricate de producatori aftermarket, din aceasta cauza si desemneaza o categorie numita AM. Ele sunt destinate masinilor care nu prezinta din fabrica faruri inzestrate cu xenoane si contin (pe langa lampa) balast si fire de legatura. In functie de soclu, se pot disocia mai multe categorii de becuri AM, dintre care le amintim pe cele mai intalnite: H1, H3, H4, H7, H7R, H8, H11, s.a.m.d.

In cel de-al doilea caz, specialistii vorbesc in principal de modele de fabrica (OEM). Acestea se folosesc la autovehiculele pe care le cumperi dotate cu xenoane, sunt mai scumpe si se impart, la randul lor, in mai multe categorii: D1S, D1R, D2S, D2R, D3S, D4S. Este bine sa verifici in ce clasa se incadreaza soclul, astfel incat sa stii ce produs sa ii cumperi. In aceasta ordine de idei, nu se recomanda achizitionarea unei alte tipologii decat cea specificata in manualul autovehiculului. Derizoriu poate fi faptul ca modelele enumerate (D1S, …, D4S) sunt confectionate, de asemenea, si de producatori aftermarket. Totusi, poti verifica daca este un produs de fabrica interesandu-te asupra brandului. De obicei, acesta trebuie sa fie Philips, Osram, Valeo, GE sau Bosch.

 

Temperatura de culoare: se masoara pe scara Kelvin (K) si se defineste ca o corespondenta de 1 la 1 intre emisia termica si radiatia cromatica. Reprezinta un parametru important de luat in seama, mai ales daca iti doresti ca farurile tale sa produca o lumina de o culoare anume. Drept urmare, te informam ca: o lumina complet galbena este data de un bec de 3000K; una alb-galbuie de unul pana in 4300K; nuanta alb pur este realizata cu ajutorul unui xenon de maxim 5000K; in intervalul 5000 – 6000K lampile produc o cromatica alb-albastruie, uneori putand fi asemuita cu cea a soarelui (5250K); intre 8000 – 12000K farurile vor luci albastru sau mov. Merita sa te informam insa asupra reglementarilor legale in vigoare (aplicabile in cele mai multe state), intrucat acestea nu permit utilizarea unor temperaturi de culoare de peste 6000K. Tot ce depaseste aceasta valoare este considerat daunator pentru trafic.

 

Fluxul luminos: reprezinta un alt parametru de considerat, el masurand (in lumeni) cantitatea totala de lumina emisa si care poate fi vazuta. Cu alte cuvinte, iti indica intr-o maniera evidenta cat de clara iti apare soseaua pe timpul noptii sau in diverse situatii nefavorabile din punct de vedere meteorologic. In pofida a ceea ce ai putea crede – ca o temperatura de culoare mare inseamna implicit si o luminozitate ridicata –, lucrurile nu stau asa cum banuiesti. De pilda, un bec de 8000K asigura doar 2200lm, in timp ce unul de 3000K vine cu o valoare de 2900lm. In consecinta, conform celor mai multe pareri despre cele mai bune kituri xenon, tot ce depaseste 6000K este inutilizabil in conditii de ploaie sau de vizibilitate redusa, in timp ce solutia cea mai buna o reprezinta modelele de 4300K (ele emitand 3100lm). Cele de 3000K, respectiv 5000K, desemneaza echilibrul perfect intre functionalitate si design modern, fapt care este destul de apreciat de utilizatori.

Performanta: se rezuma la doua aspecte principale, caracteristice majoritatii produselor de acest gen, si anume la consum si la durata de viata. La ambele capitole, becurile HID sunt superioare LED-urilor, intrucat au nevoie de doar 35W si pot fi folosite pentru circa 3000 de ore, ceea ce inseamna aproape patru luni de functionare continua.

 

Instalarea: este, in principiu, singurul lucru pe care trebuie sa il faci tu, exceptand informarea corecta. Nu necesita eforturi uriase, intrucat un kit xenon reprezinta un sistem extrem de simplu, bazat pe conexiunea prin cabluri. In consecinta, nu este nevoie sa tai sau sa adaptezi fire, ci sa fii atent sa nu incurci mufele intre ele. Iar daca vrei sa schimbi doar lampa, trebuie sa stii ca poti intampina neplaceri: curentarea la o tensiune de 65V. Pentru un plus de siguranta, ai putea apela oricand la ajutorul unui specialist.

 

Siguranta: in general, este un criteriu demn de verificat inaintea achizitionarii oricarui produs ce poate prezenta factori de risc. Desi recomandate de majoritatea cunoscatorilor drept inofensive, ultimele cercetari au scos la iveala faptul ca anumite modele contin substante toxice organismului (de pilda, mercur). In plus, astfel s-a aflat ca ele se numesc xenoane doar din simplul motiv ca, la pornire, gazul nobil Xe este ionizat pentru a crea o punte de legatura intre cei doi electrozi. Becurile HID sunt, in principiu, compuse din halogenuri metalice, dintre care trebuie evitat cel mentionat.

 

A mai ramas acum sa ne respectam promisiunea de la inceputul ghidului si sa iti spunem care este locul unde gasesc kituri xenon la preturi bune ceilalti soferi auto. Ei bine, nimic mai usor: luand in calcul gama larga de modele, multitudinea ofertelor si promotiilor, dar si opiniile cumparatorilor, acesta este mediul online. Pe langa avantajele deja mentionate, ai si posibilitatea de a consulta parerile celorlalti utilizatori, astfel incat sa iti faci o idee aproximativa a modului cum se va comporta produsul in realitate.

Lasa un comentariu

0 Comentariu