Calculator combustibil online

Am modificat articolul ultima data pe: 14.04.24

Calculator Combustibil

Acest calculator poate estima costul combustibilului consumat in functie de distanta calatoriei, eficienta la consumul de combustibil a autoturismului si pretul carburantului, folosind diferite unitati de masura..

Distanta parcursa
Eficienta consum carburant
Pret Carburant/Combustibil

 

Este foarte important sa iti cunosti consumul de combustibil, atat ca persoana fizica, cat si daca detii un parc de masini auto, putand astfel sa calculezi usor bugetul lunar si sa ai un control mai bun asupra cheltuielilor.

 

Sunt multe cheltuieli pe care le ai cu intretinerea unei masini, dar cea mai importanta si repetitiva este costul combustibilului folosit, asa ca este bine sa stii sa iti calculezi consumul. Poti sa iti faci un buget cat mai aproape de adevar, stiind cat consuma masina in oras si in afara; astfel iti poti planifica usor cheltuielile de vacanta. 

Pe de alta parte, daca detii un parc auto si ai mai multi soferi angajati, stiind exact consumurile pentru fiecare masina, ai si un control mai bun asupra drumurilor pe care acestia le fac si, in plus, iti poti calcula si poti previziona ce cheltuieli cu transportul vei avea.

Sunt mai multe metode de a calcula consumul de combustibil. Fiecare producator iti ofera informatii despre acest lucru, dar este calculat in conditii ideale si, de multe ori, nu corespunde cu exactitate. 

 

Cum poti calcula consumul la 100 de km?

Cel mai simplu este sa calculezi consumul la 100 de km si exista mai multe metode pentru asta, avand la baza formule matematice simple. Sunt utile in general pentru a calcula consumul pentru masini personale. Hai sa vedem cum se calculeaza consumul:

 – prima metoda de calcul consum este de la alimentare la alimentare: astepti pana se aprinde indicatorul din bordul masinii, care te atentioneaza ca trebuie sa realimentezi. In acest moment, in rezervor mai sunt in jur de 10 litri de combustibil. Te indrepti spre cea mai apropiata benzinarie si alimentezi facand plinul, si poti sa verifici cu specificatiile masinii ca este cantitatea maxima din rezervor. 

Nu arunca bonul in care ai trecute mai multe indicatii ce iti vor fi de folos, precum cantitatea exacta pe care ai pus-o, dar si la ce pret combustibil este. Urmatorul pas este sa reinitializezi kilometrajul, pentru a putea determina mai usor ce consum combustibil are masina ta. Folosesti masina pana cand se aprinde din nou becul din bord, ceea ce inseamna ca ai consumat combustibilul.

Acum ai toti parametrii necesari pentru a putea putea face un calcul de consum combustibil, cu ajutorul formulei:

Consum = x*100/y

In care: “x” este cantitatea de combustibil alimentata si “y” e distanta parcursa ce este indicata pe kilometraj.

 – o alta metoda de calcul combustibil pe care o poti utiliza, daca nu ai prea mult timp la dispozitie, este ca atunci cand iti clipeste becul in bord sa alimentezi exact cu 10 l de combustibil si sa iti notezi distanta parcursa pana martorul te anunta din nou.

Formula de calcul este: consum = 100 *10/distanta.

Aceste formule le poti folosi atat pentru calcul consum de motorina, cat si benzina si este un mijloc facil pentru fiecare persoana.

Acest consum auto pe care il determini va fi variabil si in functie de unde circuli, astfel exista un consum pentru zona urbana, unde mergi pe distante scurte si sunt multe opriri, si un alt consum la drumuri lungi, mult mai mic decat primul.

Aceste calcule te vor ajuta pe viitor, cand vei folosi un calculator de combustibil online, unde este nevoie sa introduci anumite date. 

Care sunt criteriile care determina consum diferit de combustibil?

Sunt foarte multe criterii care determina un consum marit de combustibil si care se pot rezolva foarte facil avand putina grija ca si sofer la stilul de condus, la starea masinii si la tipul de carburant sau ulei folosit. Astfel, amintim cateva aspecte pentru a avea cel mai mic consum auto de benzina sau motorina pe masina ta:

 – sunt defectiuni la motor;

 – nu folosesti combustibilul recomandat de producator;

 – nu schimbi la timp cauciucurile;

 – nu folosesti un aditiv pentru benzina corespunzator;

 – nu adaptezi viteza la conditiile de drum;

 – sofezi sportiv;

 – ambreiajul este uzat;

 – viteza este prea mare etc. 

 

Cand este necesar sa stii cat consuma masina?

Este adevarat ca acest parametru este bine sa il cunosti in permanenta, dar devine foarte util atunci cand vrei sa iti planifici o vacanta mai lunga, cand ai un parc auto si vrei sa iti poti controla soferii etc. si poti folosi un calculator pentru benzina sau motorina.

Pentru vacante, este mult mai usor sa folosesti un calculator de distante rutiere si consum carburant, pe care le gasesti usor in mediul online, fiind inclusiv versiuni pentru telefonul mobil. Vei putea sa calculezi exact bugetul.

Pentru soferi poti utiliza, de asemenea, calculator de distante rutiere si costuri si ai mai multe avantaje: poti preveni furtul de combustibil, poti sa ai un control precis asupra traseului ales de sofer, facand comparatie intre ceea ce prevede cartea tehnica si consumul calculat poti determina si stilul de condus al soferului etc. De mare ajutor este si utilizarea unor carduri de carburant, avand astfel un control mai bun si poti utiliza un calculator ruta auto pentru a stabili traseul. 

Ce calculatoare pentru combustibil gasesti online? 

Fiind bine stiut ca este un criteriu foarte important atat pentru persoane fizice, cat si pentru firme, in mediul online au aparut mai multe softuri de calculator combustibil ce se utilizeaza foarte comod. 

Sunt unele universale, dar si dedicate, precum calculator de consum benzina sau motorina. Cele mai simple modele de calculator de combustibil nu au nevoie de multe date si se gasesc gratuit in mediul online. Ai nevoie sa introduci:

 – distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, luand in considerare si drumul inapoi daca este cazul;

 – consumul mediu al autoturismului in litri pentru 100 de km;

 – cat este litru de benzina sau motorina, in functie de ce carburant folosesti. 

Datele care iti sunt oferite de un calculator consum auto simplu sunt: consumul la distanta dorita si cat costa benzina sau motorina pe care o vei consuma, dar si consumul si pretul pentru 1 km. 

Poti utiliza si un calculator de consum combustibil, care sa iti permita sa alegi tipul folosit, precum benzina, motorina, gaz. Daca faci drumuri in afara tarii, pentru a putea face un calcul cat mai corect, ai nevoie sa stii cost motorina sau benzina din zonele in care ajungi, si in functie de acesta, vei putea lua si decizia unde sa alimentezi, pentru a fi mai convenabil.

Ca si calculator consum motorina sau benzina poti folosi varianta noastra de mai sus. Bineinteles, online mai poti calcula aici: https://www.calculator.net/fuel-cost-calculator.html 

Sau poti instala pe telefon aplicatia: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mg.simplelicznik&hl=ro 

Mai sunt si alte variante pe care le poti gasi in mediul online si care sa te ajute sa poti calcula simplu si comod ce consum de benzina sau motorina ai. Nu ezita sa folosesti aceste instrumente, care sunt puse gratuit la dispozitia ta, avand astfel la indemana un calculator pentru motorina sau benzina atunci cand ai nevoie. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu