Care sunt cele mai bune opțiuni de finanțare auto pentru persoanele fizice

Am modificat articolul ultima data pe: 01.10.23

 

Există mai multe opțiuni de finanțare auto pentru persoanele fizice, fie că achiziționezi un vehicul nou sau second-hand. În principiu, acestea sunt asemănătoare celor pentru companii, însă condițiile și limitele de acordare pot varia.

 

Care sunt cele mai populare variante?

Leasingul auto este o opțiune populară de finanțare în care plătești o sumă de bani lunar pentru a utiliza o mașină nouă sau second-hand, pe o perioadă de timp determinată. La sfârșitul perioadei de leasing, poți decide dacă vrei să returnezi mașina sau să o cumperi. Leasingul auto poate fi opțiunea atractivă pentru persoanele care vor să aibă mereu o mașină nouă și nu vor să investească  mult în reparații sau întreținere. 

Cumpărarea unei mașini cu finanțare prin leasing implică achiziționarea unui vehicul și plata acestuia în rate lunare, pe o perioadă de timp determinată. Acest tip de finanțare poate fi oferit de către dealeri auto sau instituții financiare, precum bănci și cooperative de credit. În general, plata cu finanțare presupune plata unui avans, urmată de o serie de plăți lunare care includ și dobânzile aferente. 

După ce plătești toate ratele, devii proprietarul deplin al mașinii. Împrumutul personal poate fi o opțiune de finanțare a unei mașini, dacă nu dorești să optezi pentru leasing sau finanțare prin intermediul dealerului auto. 

În cazul unui credit personal, împrumuți suma necesară pentru achiziționarea mașinii și plătești dobânda aferentă într-o serie de rate lunare. Împrumuturile personale pot fi obținute de la bănci, cooperative de credit sau alte instituții financiare. Creditul cu garanție este o opțiune de finanțare care implică garantarea mașinii pe care o achiziționezi. În cazul în care nu îndeplinești plățile, instituția financiară are dreptul să recupereze mașina. Acest tip de finanțare poate fi mai accesibil pentru persoanele cu un istoric de credit mai slab.

Ce trebuie să iei în considerare înainte de a-ți cumpăra o mașină?

Înainte de a cumpăra o mașină sau de a opta pentru o anumită soluție de finanțare, ar trebui să-ți stabilești un buget clar. Acesta ar trebui să includă costul mașinii, taxele, dobânzile și alte cheltuieli asociate. Asigură-te că ai suficientă marjă pentru a face față oricăror neașteptări sau evenimente neplăcute. 

Scorul de credit este un factor important în alegerea opțiunii de finanțare auto potrivită. Un scor de credit bun îți poate asigura dobânzi mai mici și condiții de plată mai bune. Dacă scorul tău de credit este scăzut, ar trebui să încerci să-l îmbunătățești înainte de a aplica pentru o finanțare. Asigură-te că ești informat asupra diferitelor opțiuni de finanțare disponibile, inclusiv leasingul auto, cumpărarea cu finanțare, împrumutul personal sau creditul cu garanție. Verifică dobânzile, taxele și condițiile de plată pentru a decide care este cea mai bună opțiune pentru tine.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu