Am modificat articolul ultima data pe: 28.07.21

 

Cu siguranta, daca esti pasionat de masini, poti sa recunosti multe sigle inca de mic, dar poate nu cunosti povestile din spatele acestora, iar in acest articol gasesti cateva istorii frumoase, care iti vor spune cum au aparut aceste sigle auto.

 

Daca poti sa recunosti mai multe marci auto si esti pasionat de acest domeniu, in mod cert vrei sa afli mai multe si, in acest articol, vei gasi cateva povesti ale unor sigle cunoscute. Hai sa vedem cum au aparut ele si ce legende sunt in spate. 

 

Alfa Romeo

Una dintre cele mai frumoase sigle auto, eleganta si fina, are si o frumoasa poveste in spate, fiind un logo auto plin de simboluri. In partea stanga este o cruce rosie care simbolizeaza orasul Milano, locul de unde a inceput povestea. In partea dreapta este un dragon sau un sarpe (depinde de cum vrei sa-l interpretezi) care mananca un om.

Sunt mai multe legende, dar cea care este cel mai des vehiculata cu privire la aceste embleme auto este ca un nobil din Milano a luptat cu un alt cavaler sarazin si l-a invins. In urma acestei lupte, cavalerul a adoptat simbolurile pe scutul sau si a venit cu el la Milano, acesta devenind apoi una dintre cele mai cunoscute sigle masini, Alfa Romeo. 

Cei de la firma spun ca, de fapt, omul nu este inghitit de sarpele dragon, ci acesta iese, renascut si purificat, un om nou care a invins fiara.

Audi

Printre mai multe marci de masini, sigla Audi este foarte cunoscuta, simpla si curata, cu 4 cercuri care sunt suprapuse, este foarte usor de retinut. Sigla apare in 1932 cand 4 marci masini importante au fuzionat si au creat ceea ce cunoastem astazi sub numele de Audi (Audi, Horch, DKW si Wanderer).

 

Jaguar

Daca este sa vorbim despre masini englezesti, Jaguar nu poate fi neglijat, sigla acestuia fiind foarte cunoscuta si apreciata in intreaga lume. Acest animal descrie perfect masina pe care o reprezinta, o fiara supla, energica, nervoasa, eleganta, cu care cu siguranta vei fi fericit sa te identifici. 

 

Mercedes

Sigla Mercedes a fost desenata de Daimler, care a vrut sa creeze un simbol curat si usor de retinut, dar care sa aiba o semnificate adanca si cuprinzatoare. Este una dintre primele sigle auto pe care o retii, o stea cu trei colturi, ce semnifica pamantul, apa si aerul, locurile unde acesta firma isi disputa dominatia, locurile cucerite de firma Mercedes. 

 

Chevrolet

Una dintre cele mai cunoscute marci auto americane, Chevrolet are si o frumoasa istorie in spate, fiind mai multe povesti care justifica aparitia acestei sigle, ca un papion. A fost desenata de Duran, partener cu Chevrolet. O prima poveste spune ca, de fapt, sigla este o cruce ce reprezinta imaginea in oglinda a drapelului din Elvetia, tara in care s-a nascut Chevrolet.

O a doua legenda povesteste cum ca Duran a fost impresionat de un model vazut pe un tapet in camera sa de hotel din Paris, model pe care l-a copiat si apoi din acesta s-a nascut una dintre cele mai cunoscute sigle auto. Sotia lui Duran spune si o alta poveste, cum ca sotul ei a vazut acest model intr-un ziar si l-a folosit pentru sigla.

Porche

Binecunoscuta sigla Porsche are si ea o poveste in spate. Se aseamana foarte mult cu sigla orasului Stuttgart. Legenda spune ca acest oras a fost construit pe locul unei mari ferme de cai, iar o parte dintre elementele ce se regasesc si pe logo-ul masinii au fost preluate de pe steagul Regatului Wurtemberg: coarnele de cerb si dungile. 

 

Subaru

Daca este sa vorbim de sigle marci auto pline de semnificatie, nu putem sa ocolim Subaru, care in limba japoneza inseamna impreuna, a se aduna sau a guverna, nume dat si unui grup de stele din constelatia Taurului, cunoscut la noi sub denumirea de Closca cu pui. 

Aceste sigle auto de la Subaru mai au si o alta semnificatie si anume 6 firme ce au fuzionat pentru a forma marele grup Fuji Heavy Industries, care se afla in spate.

 

Honda

Sigla Honda este sub forma unui H stilizat, inchis intr-un patrat ce are colturile rotunjite. Asa cum poti sa observi la aceste modele de masini partea de sus este mai mare. 

 

Lamborghini

Cele mai multe semne masini reprezinta imagini sau simboluri a ceva reprezentativ din viata producatorului, iar Lamborghini se inscrie perfect pe acesta lista. Ferruccio Lamborghini era nascut in zodia taurului si, mai mult, era un infocat iubitor al coridelor, asa ca aceste semne sunt clar identificate in sigla.

Toyota

Si sigla Toyota, simpla, dar plina de semnificatii, are o legenda in spate. Doua ovale formeaza litera T, pot semnifica si uniunea dintre sofer si masina, sau un fir de tesut, ce este una dintre amintirile producatorului. Cercul mare le cuprinde pe celelalte doua si formeaza un tot unitar. 

 

Prima data cand au aparut numele de masini era in anul 1885, la aparitia primului vehicul cu trei roti. Fiecare producator a incercat sa ofere un nume si o identificare pentru produsul oferit, iar la inceput primele sigle erau formate din litere mari, in general 2. In 1900 Benz a dau masinii sale numele de Mercedes, dupa numele fiicei sale.

In prezent sunt foarte multe marci de masini si fiecare are o poveste interesanta, iar in mediul online poti gasi si alte date, pe langa cele 10 prezentate mai sus. Mai mult decat datele tehnice auto si povestile din spate sunt interesante si pline de semnificatii. Fiecare producator isi pune emblema pe masina, cu mandrie, putand sa o gasesti in mai multe locuri: pe caroserie in fata, central, pe capacele de la roti, pe cutia portbagaj, de huse etc.

Cu siguranta, marile firme auto, ce au un trecut indelungat in productia de masini, au sigle foarte cunoscute, dar din spate vin si producatori tineri, plini de energie ce cauta sa isi formeze un nume, iar emblemele lor vor deveni in scurt timp cunoscute, fiind alese cu grija si in concordanta cu ceea ce vor sa transmita clientilor. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu