Cea mai buna baterie auto Rombat

Am modificat articolul ultima data pe: 18.07.24

Cea mai buna baterie auto Rombat – Recomandarile noastre pentru 2024

 

La fiecare 2 – 3 ani, indiferent de starea masinii, trebuie sa fii pregatit sa iti schimbi bateria, iar cele produse de Rombat si-au demonstrat in timp fiabilitatea si performantele. Daca vrei o baterie ieftina si buna, care sa te tina minimum 2 ani, pentru un autoturism sau pentru o autoutilitara de mica capacitate, iti recomandam prima optiune din lista noastra, si anume: Rombat 55 Cyclon. Este o baterie cu o capacitate de 55 Ah destinata pentru masinile cu consumatori normali sau scazuti. Curentul de pornire este de 450A, avand tipul de fixare B13 si polaritatea DP. Dimensiunile sunt: lungime de 242 mm, latime de 175 mm si inaltime de 190 mm. Pentru a putea fi maniulata cu usurinta, este dotata cu maner pliabil. Bateria este reciclabila, astfel nefiind poluanta pentru mediu. Un alt model, cu o capacitate mai mare, pentru motoare disel, este a doua optiune din lista noastra: Rombat Premier 75Ah.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Rombat 55 Cyclon
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o baterie din gama Cyclon a producatorului, cu capacitate de 55 Ah, curent de pornire de 450A, tensiune de alimentare de 12V, din materiale de calitate, cu capace kamina cu arestor de flacara pentru a o proteja, cu autodescarcare si consum redus de apa, maner pentru o manipulare usoara, reciclabila pentru a nu polua mediul.

Fiind un model de capacitate mica, de 55 AH, se poate monta doar pe masini cu consumatori scazuti sau normali.

Pret bun, garantie de 24 luni, brand cunoscut, sunt motive pentru care recomandam acest produs.

A 2-A OPTIUNE!

Rombat Premier 75Ah
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Daca ai un automobil sau o autoutilitara de capacitate mica, cu motor disel, te poti orienta la acest tip de baterie, din gama de top a producatorului, cu o garantie de 36 de luni, cu capacitate de 75 AH si curent de pornire de 750A, ce suporta un numar mare de cicluri de incarcare si descarcare.

Deoarece este un model cu capacitate mai mare, fiind o oferta noua si calitativa, are si un pret mai ridicat decat alte modele prezentate.

Recomandam aceasta baterie, fiind din clasa de top a producatorului si cu garantie de 3 ani.

A 3-a Optiune!

Rombat Premier 65Ah
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest tip de baterie din gama Premier a producatorului, este destinata pentru automobile si autoutilitare de capacitate mica cu motor diesel, are o capacitate de 65Ah, curent de pornire de 640 A, borne normale, carcasa silver, capace duplex cu indicator de stare si arestor de flacara, suporta mai multe cicluri de incarcare/ descarcare.

Fiind incadrata la o gama performanta oferita de producator, pretul este mai ridicat fata de alte modele de aceeasi capacitate din alte clase.

O baterie de capacitate 65 Ah, de ultima generatie din gama producatorului, cu garantie de 36 de luni.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Rombat 55 Cyclon

 

Potrivita pentru automobile si autoutilitare de mica capacitate, cu consumatori scazuti sau normali, acest model de baterie se incadreaza in gama Cyclon a producatorului. Este o baterie cunoscuta pentru performantele ei de-a lungul timpului, cu o capacitate de 55Ah, curent de pornire de 450 A si avand nevoie de o tensiune de 12V.

Este prevazuta cu capace kamina cu arestor de flacara, ce permite evacuarea gazelor din interiorul bateriei si o protejeaza de patrunderea flacarilor. Este una din acele baterii Rombat cu pareri bune exprimate online, cu autodescarcare si care are un consum foarte redus de apa. De asemenea, gratarele pozitive sunt expandate, cele negative au rama, si sunt dintr-un aliaj PbCa.

Ca si dimensiuni au o lungime de 242 mm, latime de 175 mm si inaltime de 190 mm. Tipul de fixare este B13, iar polaritatea DP. Are maner pliabil pentru a putea fi transportata cu usurinta. De asemenea, sunt baterii reciclabile, ce nu polueaza mediul.

 

Avantaje:

Este prevazuta cu arestor de flacara, ce permite evacuarea gazelor din interiorul bateriei.

Poate fi transportata cu usurinta, avand maner pliabil si robust.

Producatorul iti ofera o garantie de 24 luni pentru persoanele fizice.

Are un pret bun.

 

Dezavantaje:

Este dedicata doar masinilor cu consumatori scazuti.

 

 

 

 

Rombat Premier 75Ah

1-rombat-premier-75ahCea mai buna baterie auto Rombat, daca este sa ne luam exclusiv dupa cifrele de vanzari, este produsul Premier 75Ah. Capacitatea de 75 Ah ii confera o autonomie de aproximativ 7 ore in cazul in care e conectata la un consumator de 10A. Curentul de pornire de 750A o face adecvata masinilor Diesel.

Fiind considerata varf de gama al producatorului, orice baterie auto Rombat Premier este dotata cu autointretinere. Acumulatorul ofera un curent de pornire cu pana la 30% mai mare fata de clasa inferioara, Rombat Cyclon.

Daca doresti sa instalezi un consumator suplimentar, de tipul lazii frigorifice, aceasta este cea mai buna alegere, produsul suportand mai multe cicluri de incarcare-descarcare decat altele din aceeasi categorie. Garantia de 36 de luni sta marturie a unei durate de viata prelungite a acestei baterii Rombat, ea fiind considerata solutia ideala pentru orice tip de masina.

 

Avantaje:

Are o capacitate de 75 Ah, avand o autonomie de pana in 7 ore, daca este conectata la un consumator de 10 A.

Suporta mai multe cicluri de incarcare-descarcare, ceea ce iti ofera conectarea unui consumator suplimentar.

Poti verifica usor starea bateriei, avand un “ochi magic”.

Are garantie de 36 de luni.

 

Dezavantaje:

Are un pret mai ridicat decat alte modele prezentate.

 

 

 

 

Rombat Premier 65Ah

 

3-rombat-premier-65ahO baterie auto Rombat premier 65ah, ieftina si buna, pe care ti-o propunem azi este de asemenea parte a gamei Premier. Parametrii tehnici pe care ii detine sunt: capacitate de 65 Ah, curent de pornire de 640A, borne normale si dimensiuni de 242 x 175 x 190 mm.

Facand parte din categoria celor mai bune baterii ale producatorului, modelul este ambalat intr-o carcasa silver, avand o garantie de 3 ani. Fiind cea mai apreciata oferta calitativa Rombat, dispozitivul e dotat cu capace duplex cu indicator de stare si arestor de flacara; arestorul permite evacuarea gazelor acide din baterie, protejand-o pe aceasta.

Capacele cu dopuri de tip Push ale acestei baterii Rombat Premier ii garanteaza etansarea totala si inlatura orice risc de accidente. Datorita faptului ca suporta un numar mare de cicluri de incarcare – descarcare succesive, durata de viata este mai mare decat a altor produse din aceeasi gama.

 

Avantaje:

Este un produs performant garantat de producator pentru 36 de luni.

Poti adauga consumatori suplimentari, deoarece suporta mai multe cicluri de incarcare/ descarcare.

Este dotata cu capace duplex cu indicator de stare si arestor de flacare, pentru protectia bateriei.

Capacele au dopuri de tip push ce etanseaza bine, pentru a preveni accidentele.

 

Dezavantaje:

Pretul este mai ridicat decat la alte baterii de aceeasi capacitate, fiind din gama premier.

 

 

 

Cum alegi o baterie auto buna, de la Rombat

 

 

Ghidul cumparatorului

Indiferent cat de buna, de noua sau de bine echipata este masina ta, o baterie de calitate este cea care iti garanteaza ca ea va porni la prima cheie, fie iarna sau vara. Cum masinile noi – si bateriile auto noi – au prostul obicei de a ceda brusc, consideram ca e important sa stii ca durata de viata este de 2-3 ani, dupa care trebuie sa iei in calcul varianta de a o schimba pe cea veche cu una noua. Alegerea marcii potrivite nu e mereu simpla, recomandarea noastra orientandu-se de data aceasta catre o baterie Rombat.

 

baterie-auto-rombat-task

 

Infiintata in anul 1980, la Bistrita, firma Rombat este din 1996 singurul furnizor de baterii pentru Dacia Pitesti, intre timp devenind furnizor pentru Renault, Peugeot Slovacia si Nissan Rusia. Producatorul iti pune la dispozitie o gama variata de baterii auto Rombat, la preturi bune, pentru diverse tipuri de vehicule, de la motociclete la camioane si tractoare. Mai exista si baterii cu gel Rombat pentru sisteme de siguranta, jucarii, iluminat de urgenta si altele sau baterii solare Rombat.

Dupa cum e de asteptat, cele mai multe pareri despre cele mai bune baterii auto Rombat sustin ca esentiala este compatibilitatea produsului cu autovehiculul. Aceasta poate fi verificata inclusiv cu ajutorul website-ului producatorului, care ofera informatii detaliate despre modelul pe care ar trebui sa il achizitionezi, in functie de marca masinii, modelul si anul de fabricatie al acestuia.

Capacitatea bateriei pe care o vei alege depinde de alternatorul masinii pe care o ai, valoarea fiind inscrisa in manualul vehiculului si pe acumulatorul vechi. O capacitate prea mica a unei baterii auto Rombat, ieftine si bune, nu iti va porni masina, in schimb o capacitate cu maximum 30% mai mare iti va garanta performante optime.

Curentul de pornire la rece depinde de tipul de combustibil si de capacitatea cilindrica a motorului. Motoarele Diesel au nevoie de un curent de pornire mai mare decat cele pe benzina, astfel incat necesita baterii de minim 750 A, prin comparatie cu cele de 390 – 580 A, suficiente pentru cele din a doua categorie.

Daca doresti sa stii unde gasesc baterii auto Rombat, la un pret bun, alti cumparatori, iti recomandam sa consulti oferta magazinelor online. Ele te asteapta cu surprize placute, iar siguranta cumparaturilor tale este garantata, chiar si cand cauti baterii auto Rombat in Dedeman. Iata cateva dintre cele mai bine vandute produse din oferta Rombat.

 

Lasa un comentariu

1 Comentariu

jan

November 4, 2021 at 8:46 am

slabe tare bateriile rombat. am avut inainte numai de la aceasta firma vreo 6. nu am fost multumit deloc de ele. foarte slabe, maxim 1 an duceau apoi la frig nu mai aveau putere la invirtit electromotorul. nu recomand . slabe de tot aceste baterii. slabe ca putere.

Raspunde