Cea mai buna camera dubla

Am modificat articolul ultima data pe: 14.10.24

 

Camere duble – Opinii si Recenzii in 2024

 

Camera auto e de mare ajutor pentru a supraveghea ceea ce se intampla in trafic, pentru a avea dovada ca anumite fapte au avut loc. Daca vrei sa achizitionezi un astfel de device, iti va fi mai usor sa il gasesti pe cel potrivit daca parcurgi lista de produse populare de mai jos. Daca nu ai timp, iti prezentam chiar acum optiunea care noua ne-a starnit cel mai mult interesul. E vorba de Loosafe RoadTeam H19, o camera dubla care surprinde cadre din fata si spatele masinii, cu un unghi de vizualizare de 170 grade si rezolutie Full HD. Are multiple functii foarte utile, iar partile care inregistreaza se prind la oglinda, respectiv pe caroserie. Un alt model interesant e si modelul de pe locul 2 – AutoVox D5 PRO.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Loosafe™ RoadTeam H19
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un kit complet, care va supraveghea atat partea din fata a masinii, cat si pe cea din spate, ambele camere avand unghi de vizualizare de 170 de grade. Ai parte si de asistenta la parcare, pentru atunci cand mergi in marsarier, inregistrarile mai vechi se sterg automat si totul se salveaza pe un card de 32 GB.

Camera de pe spate poate fi ceva mai dificil de montat, deoarece necesita conexiunea cu luminile de marsarier si gaurirea caroseriei.

E o varianta demna de luat in calcul, daca vrei sa inregistrezi ceea ce se intampla in trafic si sa ai asistenta la parcare.

A 2-A OPTIUNE!

AutoVox D5 PRO
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Setul acesta are o camera principala foarte performanta (care ofera o rezolutie mare - 2.7K si unghi de vizualizare de 140 grade, pentru a nu deforma imaginile) si una secundara, care se monteaza pe spate o rezolutie de 720p. E dotat cu o multime de functii, pentru a oferi o experienta cu adevarat placuta.

Necesita alocarea unui buget mai semnificativ, deoarece costul de achizitie e mai ridicat fata de alte variante prezente in aceasta lista.

Recomandam pentru tine acest pachet, daca vrei sa ai parte de o experienta placuta si vrei sa investesti intr-un dipozitiv de calitate superioara.

A 3-a Optiune!

Loosafe RoadTeam H12 WiFi
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E o solutie de mare ajutor pentru cei care vor sa filmeze traficul din spate, dar sa aiba parte si de asistenta la parcare. Furnizeaza imagini clare inclusiv pe timpul noptii si are prezente diverse functii care imbunatatesc experienta - inregistrare ciclica, detectie miscare, pornire automata, Night Vision sau inregistrare de urgenta.

Meniul camerei nu este in limba romana, ceea ce ar putea fi o problema pentru oamenii care nu stiu engleza sau o alta limba disponibila.

Poti sa supraveghezi simplu si la o calitate foarte buna ceea ce se intampla in trafic, pentru a avea dovada anumitor evenimente.

 

 

Pareri despre cele mai bune camere duble

 

Daca ti-ar fi de folos o lista care sa cuprinda unele dintre cele mai populare articole de acest fel din mediul online, parcurge in continuarea acest ghid. 

 

 

Camera dubla fata si spate:

 

Loosafe RoadTeam H19

 

Produsul despre care vorbim acum e o camera auto dubla, de timp oglinda, care iti va fi de ajutor pentru a filma traficul in partea din fata a masiniii, dar si din spate. Ambele ofera un unghi de vizualizare de 170 de grade si pun la dispozitie imagini cu rezolutie Full HD. Vei avea posibilitatea de a te bucura si de asistenta la parcare, pentru a-ti fi mai usor la manevrele necesare pentru astfel de actiuni.

Imaginile surprinse cu ajutorul acestui kit vor fi clare chiar si pe timp de noapte, deoarece ai la dispozitie modul Night Vision. Totul se salveza pe un card SD ce poate avea o capacitate de pana la 64 GB. Un astfel de accesoriu de 32 GB e inclus in pachetul de achizitie. Ai disponibile o multime de functii precum: detectie miscare, inregistrare in bucla, pornire automata, inregistrare de urgenta etc.

Camera de pe fara are dimensiuni de aproximativ 25 x 7 x 6 cm si se prinde peste oglinda masinii. Cea de pe spate se fixeaza in caroseria masinii.

 

 

Supersofer 3002

 

Produsul despre care vorbim acum ofera o calitate foarte buna la filmari, insa pentru partea din fata a masinii. Device-ul ce se instaleaza pe parbriz inregistreaza la o rezolutie Full HD, cu un unghi de 170 de grade, ceea ce iti va permite sa vezi clar numerele de inmatriculare si sa surprinzi cat mai mult din trafic. Dispozitivul de pe spate e VGA si are un unghi de 120 de grade. Are caracteristici mai slabe, dar va fi si el util. 

Pentru a monta camerele pe masina ta, nu e foarte dificil, dar nici foarte simplu. La cea de pe fata lucrurile sunt clare – ii gasesti un loc pe parbriz si o fixezi cu ajutorul ventuzei. Cea de pe spate trebuie prinsa in caroserie cu suruburi autoforante. Dupa, va trebui sa asiguri alimentarea si sa o legi la lampa de mers inapoi, daca vrei sa ai parte de asistenta la parcare.

Produsul acesta nu are memorie interna, ci doar slot pentru microSD. Capacitatea maxima a acestuia e de 64 GB. Daca te intrebi ce caracteristici cheie vei regasi, acestea sunt: inregistrare in bucla si de urgenta, detectie miscare, stabilizator de imagine, control prin ecran LCD, avertizare la depasirea benzii sau afisare data/ora. Detine si o baterie de 300 mAh, ce da o autonomie de 5 minute. 

 

 

Supersofer 8001

 

Acest kit este unul apreciat pentru faptul ca permite inregistrari video din exterior, dar si din interior. El cuprinde un numar de trei camere. Primele doua sunt integrate in partea care vine prinsa pe parbriz cu ventuza. Cea care filmeaza bordul are o rezolutie Full HD si un unghi de vizualizare de 170 de grade, iar cea care capteaza cadre din interiorul masinii are rezolutia HD, fiind utila daca vrei, de exemplu, sa vezi ce fac cei mici in spate.

Referitor la camera care surprinde imaginile dinapoia masinii, ea este VGA si ofera un unghi de vizualizare de 120 de grade. Are o calitate decenta si pe timpul noptii, dar si asistenta la parcare. Se prinde in caroserie, cu suruburi autoforante. Capacitatea maxima de stocare pe care o poate oferi e de 32 GB, daca introduci un microSD compatibil. 

Alimentarea sistemului se face la priza masinii, iar pentru camera din spate vei avea toate cablurile incluse. Daca te intrebi ce caracteristici cheie vei intalni la acest model, amintim: inchidere/deschidere automata, inregistrare de urgenta, dar si ciclica, microfon, difuzor sau detectia miscarii.

 

 

Camera dual auto:

 

AutoVox D5 PRO

 

Aceasta este considerata de multi soferi a fi una dintre cele mai bune camere duble. Device-ul care surprinde partea din fata a traficului ofera o calitate foarte buna, 2.7K, rezolutia fiind de 2688 x 1520 pixeli. Unghiul de vizualizare e demn de apreciat si el, fiind de 140 de grade. 

Dispozitivul ce vine montat in spate se poate prinde in caroserie, in bara sau deasupra numarului de inmatriculare, prin intermediul suruburilor autoforante. Cablul ce face legatura dintre device-ul de pe fata si cel de pe spate are o lungime de 6 metri. Alimentarea se face la priza masinii, iar cardul de memorie pe care il poti folosi poate avea o capacitate maxima de 64 GB. 

Ce caracteristici cheie ai la dispozitie? Inregistrare in bucla, pentru a se sterge automat filmarile mai vechi, senzor G, pentru a salva evenimentele care incep sa se scrie pe card in momentul in care se detecteaza brusc o miscare puternica, inchidere/deschidere automata, control cu ajutorul ecranului si a butoanelor intuitive. 

 

 

TechONE RoadTeam L706

 

Traficul trebuie surprins intr-un mod cat mai clar, motiv pentru care camera de pe fata a acestui dispozitiv iti va oferi o rezolutie Full HD si un unghi de vizualizare de 170 de grade. Ea se fixeaza la oglinda, avand cleme speciale pentru asta si include si o baterie de 400 mAh, pentru a da autonomie daca vrei sa faci anumite setari. 

Camera de pe spate are un unghi de vizualizare de 120  de grade, poate oferi asistenta la parcare, filmeaza bine si pe timp de noapte si se prinde de caroserie cu suruburi autoforante. Pentru a face legatura dintre ea si unitatea centrala care e pe oglinda, are un cablu lung de 3 metri. 

Alimentarea acestui kit se face la bricheta masinii, avand incluse cablurile necesare. In ceea ce priveste memoria, aceasta e de tip extern, prin microSD. Pe unele site-uri, in anumite perioade din an, cardul e la promotie, mai exact este inclus in pachet. Functiile si caracteristicile cheie prezente sunt: microfon, difuzor, inregistrare in bucla, poprnire/inchidere automata, senzor de miscare (pentru camera de pe fata), Night Vision sau inregistrare de urgenta.

 

 

Loosafe RoadTeam T672

 

Principala camera a acestui set, cea care filmeaza partea din fata a masinii, e una care iti va pune la dispozitie imagini clare, cu unghi de vizualizare bun – rezolutie Full HD, 170 de grade. Ea se prinde cu ajutorul ventuzei pe parbriz, porneste automat cand detecteaza miscare si e dotata cu senzor G, pentru a salva separat inregistrarile in cazul unui soc mai puternic. 

Camera secundara, de pe spate, se prinde cu suruburi autoforante de caroserie si va putea surprinde imagini decente chiar si pe timpul noptii. Ea este rezistenta la apa, dar si la alti factori, pentru a nu se deteriora din cauza vremii. Referitor la memorie, ai la dispozitie si o capacitate interna de 1 GB, dar si un microSD de 32 GB. 

Acest articol are functii utile precum pornire/oprire automata, monitorizare la parcare, control cu ajutorul ecranului LCD LED IPS, de 4 inch. Are si o baterie de 200 mAh, pentru a putea face rapid cateva setari care te intereseaza.

 

 

Camera auto dubla oglinda:

 

Loosafe RoadTeam H12 WiFi

 

Pachetul acesta contine dispozitivele necesare pentru a putea sa ai imagini atat din fata masinii, cat si din spatele ei. Cele din prima categorie ti-ar putea fi de folos daca ai parte de incidente neplacute, cele din a doua vor putea fi de ajutor cand vine vorba de manevre de parcare ce presupun mersul in marsarier.

Calitatea imaginilor surprinse va fi una buna, rezolutia oferita fiind Full HD si unghiul de vizualizare de 170 de grade. Device-ul e dotat si cu un acumulator de 450 mAh, pentru a putea face rapid o serie de setari, chiar daca nu e conectat totul la sistem. Cadrele pot fi salvate pe un card SD ce poate avea o capacitate maxima de 32 GB.

Cele mai importante functii si caracteristici cheie prezente sunt: detectie miscare, senzor G, inregistrare in bucla, pornire automata, Night Vision, difuzor, microfon. Partea care filmeaza in fata se prinde cu mare usurinta pe oglinda si are 27 x 7.8 cm. Cea de pe spate e foarte mica si se fixeaza cu holsuruburi in caroseria autoturismului.

 

 

Novatek Blackstore Ultra Slim G-905

 

Aceasta camera dubla, ieftina si buna poate fi o buna achizitie pentru tine, daca nu ai un buget foarte mare la dispozitie. Device-ul ce inregistreaza partea din fata a masinii ofera o rezolutie Full HD si un unghi de vizualizare foarte bun, de 170 de grade. Se prinde peste oglinda din interiorul masinii, cu ajutorul a doua cleme speciale.

Pentru a filma si spatele autoturismului tau, ai la dispozitie un dispozitiv de mici dimensiuni, care se fixeaza cu suruburi autoforante in caroserie, la exteriorul masinii si care poate fi legat la luminile de marsarier pentru a oferi asistenta cand vine vorba de mersul inapoi. Este rezistent la ploaie, pentru a nu fi deteriorat in timp. 

Ca sa te poti folosi de aceasta camera auto dubla, oglinda, ai nevoie de un card microSD pe care sa salvezi inregistrarile. Capacitatea acestuia trebuie sa fie de cel mult 32 GB. Detectia miscarii, asistenta la parcare, inregistrarea ciclica si controlul cu ajutorul ecranului touchscreen sunt cele mai importante functii prezente la acest model. Alimentarea se face la priza masinii, incarcatorul fiind inclus.

 

 

Supersofer 5001

 

Articolul acesta reprezinta o camera dubla, la pret bun, care va fi un partener de incredere in trafic. Imaginile din fata sunt surprinse cu ajutorul unui device ce se prinde peste oglinda masinii, care are o rezolutie Full HD si un unghi de vizualizare extra-larg, de 170 de grade. Alimentarea se face la bricheta masinii, cablul necesar fiind inclus in pachet. 

In ceea ce priveste camera de pe spate, aceasta va trebui prinsa in caroserie cu doua suruburi autoforante si conectata la cea din fata printr-un cablu ce are lungimea de 3.2 metri. Daca o legi la lampa de marsarier, vei putea primi si asistenta la parcare atunci cand pornesti masina. Rezolutia e VGA, iar unghiul de vizualizare de 120 de grade.

Ecranul LCD cu touchscreen te va ajuta sa faci usor setarile, functiile care stabilizeaza imaginea si o fac sa fie mai clara contribuie la date decente, pe care le poti folosi cu usurinta, imaginile vor fi calitative si pe timp de noapte, iar inregistrarile se sterg automat facand loc altora, atunci cand cardul de memorie (care poate fi de maxim 32 GB) este plin.

 

 

Camera auto dubla cu GPS:

 

SpyGadget K591b

 

Primul lucru pe care probabil vrei sa il stii in legatura cu camerele care filmeaza traficul din acest pachet tine de calitatea imaginilor lor. Cea principala, are o rezolutie ce poate fi setata la urmatoarele valori: 1920 x 1080p, 1280 x 720p si 640 x 480p si vine cu un unghi de vizualizare de 170 de grade. Secundara are o rezolutie de 640 x 480p si un unghi de 140 de grade. 

Pentru a oferi o intrebuintare cat mai simpla si sigura, ai disponibile caracteristici cheie precum: detectare la miscare, LDWS, GPS, asistenta la parcare, inregistrare in bucla sau senzor G. Ecranul LCD al partii principale si butoanele intuitive iti vor veni in ajutor pentru a o intrebuinta cu usurinta. 

Vorbim acum de o camera dubla, la un pret bun, care are nevoie de un card microSD pentru a salva inregistrarile, capacitatea maxima a acestuia trebuind sa fie de 64 GB. Alimentarea se face la priza masinii, cu un cablu inclus in pachet. Camera de pe fata se prinde de parbriz cu ventuze, iar cea de pe spate in caroserie, cu suruburi autoforante. 

 

 

 ReLee 1641445

 

Aceasta ar putea fi cea mai buna camera dubla pentru tine, daca doresti un model principal care se prinde peste oglinda masinii si unul secundar care se fixeaza in caroseria autoturismului tau. Alimentarea se face la priza masinii, iar legatura dintre camera din fata si cea din spate se realizeaza cu ajutorul unui cablu.

Daca te intereseaza calitatea imaginilor surprinse, device-ul de pe fata ofera o rezolutie Full HD, cu un unghi de vizualizare de 170 de grade, iar cel de pe spate HD, cu un unghi de vizualizare de 120 de grade. Sistemul are memorie interna de 512 MB, dar si o memorie Flash de 8 GB. 

Vorbim acum si de o camera auto dubla, cu GPS, in acest caz, aceasta functie oferindu-ti detalii cu privire la drum, la traseul pe care il ai de parcurs. Functiile disponibile sunt: detectia miscarii, Night Vision, inregistrare ciclica, pornire automata, senzorul G si control cu ajutorul display-ului LCD de 5 inchi. Device-ul e compatibil cu gadgeturile cu sistem de operara Android, pentru a instala aplicatii precum Harti, Youtube etc.

 

 

Ghid de cumparare

 

Daca esti interesat/a sa filmezi traficul din ambele sensuri atunci cand te afli la volan, cea mai buna alegere e o camera duala, care e de fapt un kit complet ce cuprinde toate cele necesare pentru a surprinde imagini atat din fata, cat si din spatele masinii. 

In eventualitatea in care te afli in pragul de a face o astfel de investitie, dar nu stii cum sa procedezi ca sa alegi din categoria acelor camere duble, ieftine si bune, iti vom spune in continuare ce criterii de selectie sa urmaresti.

 

 

Calitatea imaginilor surprinse: Din moment ce vrei sa filmezi traficul, doresti sa faci asta in ideea de a folosi cadrele daca situatia o cere. Va trebui, asadar, ca ele sa fie surprinse cat mai clar si util. Ai in vedere:

Rezolutia – de cele mai multe ori, la modelele ce se monteaza pe fata ea e mai buna fata de cele din spate si e si cea care ar trebui sa te intereseze cu adevarat. Incearca sa investesti intr-un device ce sa ofere cel putin rezolutie HD.

Unghiul de filmare – acest lucru face referire la campul vizual pe care il inregistreaza camera. Specialistii sunt de parere ca valoarea acestuia trebuie sa fie cuprinsa intre 130 si 180 de grade, pentru a nu distorsiona din imagini. De obicei, pe device-ul care filmeaza bordul aceasta valoare e mai mare fata de cum se intampla pe cel care inregistreaza partea din spate a autoturismului. 

 

Memorie: Stocarea datelor e si ea importanta. Trebuie sa ai suficient loc pentru a pastra tot ce te intereseaza. De obicei, cand cumperi camere duble, la preturi bune, acestea nu au memorie interna, ci necesita utilizarea unui microSD. Cu cat capacitatea acestuia din urma e mai mare, cu atat mai bine, deoarece vei avea spatiu pentru cat mai multe fisiere. 

Daca tot vorbim de memorie, sunt si anumite functii legate de aceasta. De exemplu, “inregistrarea in bucla” va sterge clipurile vechi si le va inlocui cu unele noi, fara a fi necesar sa golesti mereu cardul cand se umple, iar inregistrarea de urgenta salveaza intr-un loc separat clipurile care se filmeaza atunci cand masina resimte un soc puternic ce ar putea fi cauzat de un impact si nu le sterge cu celelalte. 

 

Modalitate de prindere: Sunt mai multe moduri in care poti sa fixezi camerele auto ce fac parte dintr-un sistem dual. 

Cand vine vorba de cele de pe fata, ele sunt prinse in general cu ventuza de parbriz sau bord. Sunt insa si variante care se prind la oglinda si pur si simplu se suprapun peste cea clasica, ce e in dotarea masinii. Ele sunt foarte simplu de instalat si de contectat la sursa de alimentare a masinii.

In privinta modelelor pentru spate, lucrurile pot fi putin mai complicate, deoarece rareori se foloseste sistemul cu ventuze. De cele mai multe ori, ele trebuie prinse in caroseria masinii, dand gauri si au nevoie sa fie alimentate de la priza masinii sau legate la luminile de marsarier, daca ofera si asistenta la parcare.

Indiferent de tipul de camera ales din acest punct de vedere, nu iti face griji, deoarece lucrurile nu sunt deloc complicate.

 

Caracteristici cheie: Cei care ofera pareri despre cele mai bune camere duble spun ca acestea trebuie achizitionate tinand cont de functiile pe care le au, de detaliile care le fac sa fie mai placut si simplu de utilizat. Iata ce intalnim cel mai frecvent:

Microfon – pentru a avea si continut audio in timpul clipurilor, in eventualitatea in care te intereseaza acest aspect. 

Difuzor – iti va permite sa poti urmari clipurile auzind si ceea ce s-a vorbit/inregistrat pe fundal.

Night Vision – ofera continut video de calitate foarte buna chiar si atunci cand afara nu mai e lumina naturala.

Asistenta la parcare – iti va oferi pe un display detalii cu privire la ce se intampla in spatele masinii, pentru a face cu usurinta manevrele ce presupun marsarierul. 

GPS – de obicei, aceasta functie date referitoare la pozitia de mers, directie si viteza, dar sunt si modele la care GPS-ul are rol de a ghida pe anumite trasee.

Wireless – se foloseste in general pentru a transmite semnalul de la camera de pe spate la monitor, fara un cablu suplimentar care sa faca asta.

Detectie miscare – inregistrarile incep atunci cand senzorii sesizeaza miscare. 

LDWS (Lane Departure Warning System) – primesti avertizari daca ai depasit banda de mers, ceea ce e foarte util pentru a conduce cat mai corect. 

Display LCD – permite realizarea cu usurinta a setarilor si e de ajutor si atunci cand vrei sa redai pe device diverse clipuri filmate in trafic. 

 

 

Mod de alimentare: In privinta modului in care aceste dispozitive pot fi conectate la o sursa de energie pentru a functiona, de obicei exista urmatoarele variante:

12V – e priza clasica pe care o intalnim la autoturisme. Ea va permite functionarea camerelor atata timp cat motorul e pornit. 

24V – e la fel ca cea amintita mai sus, doar ca o regasim la SUV-uri, camioane, masini mult mai mari.

Acumulator – de obicei, camerele vin cu o mica baterie, care permite realizarea rapida a anumitor setari. Ea nu va fi suficient de puternica pentru a-ti oferi energie atunci cand faci drumuri mai lungi.

Acestea sunt cele mai importante criterii pe care trebuie sa le ai in vedere cand faci o astfel de achizitie. Tine cont de ele si vei cumpara produsul potrivit pentru tine. 

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Ce inseamna camera dubla pentru masina?

Camera dubla pentru masina e de fapt un kit ce contine doua dispozitive de inregistrare video, unul pe fata, altul pe spate. 

 

 

Ce sa aleg: camera auto dubla cu GPS sau GPS cu camera auto incorporata? Cat sa cheltui?

Depinde foarte mult de ce anume cauti. Mai intai, trebuie sa stii ca o camera auto dubla, cu GPS nu inseamna neaparat ca vei fi ghidat/a in drumul pe care il ai de facut, ci poate insemna doar ca iti vor fi afisate pe inregistrari date legate de locatie, directia de mers si viteza. Sunt insa si modele la care GPS-ul iti va arata si instructiuni cu privire la traseu si te va ghida.

Referitor la cat anume sa cheltui, raspunsul e – cat iti permiti.Stabileste-ti un buget, apoi vezi ce variante ai la dispozitie. Daca vrei sa fii cat mai realist/a si sa cumperi ceva cu adevarat calitativ, atunci aloca macar 500 de lei. 

 

Ce este o camera dubla DVR?

Un astfel de articol e compus dintr-o camera pe spate si una pe fata, iar unitatea centrala are incorporat un DVR (Digital Video Recorder). Acesta din urma se ocupa de receptarea semnalului si de inregistrarea lui pe un card de memorie sau pe un alt dispozitiv de stocare. 

 

 

 

Instructiuni de baza in utilizarea unei camere duble, auto, oglinda

 

Daca vrei sa cumperi o camera auto, dubla, oglinda vrem sa venim in intampinarea ta cu o serie de instructiuni ce ti-ar putea fi de ajutor in utilizarea ei:

 

 

Identifica elementele din colet

Pentru inceput, ceea ce ai de facut este sa deschizi coletul si sa vezi daca ceea ce el contine e suficient pentru a monta intregul sistem. Daca mai ai nevoie de diverse echipamente/scule, fa rost de ele apoi treci la montaj, conform schemei din manual. 

 

Instaleaza ambele camere si conecteaza-le

Camera de pe fata se prinde destul de simplu, de oglinda, prin intermediul unor insertii cauciucate, speciale, care o ajuta sa se adapteze in functie de dimensiunea piesei pe care o detii deja in masina ta. 

Insa, de multe ori, camera de pe spate trebuie fixata in caroserie si vei avea nevoie de o bormasina pentru a da gauri, dupa care, cu suruburi autoforante va trebui sa prinzi device-ul. 

Dupa ce ai montat bine camerele, ocupate de alimentarea lor si fa legaturile necesare. De exemplu, daca pe spate detii un aparat care te ajuta si la mersul in marsarier, cel mai probabil el va trebui legat la luminile masinii. 

 

Afla ce face fiecare buton in parte si ce inseamna indicatorii de pe ecran

Vei vedea ca partea in care e incorporata camera de pe fata are de obicei o multime de butoane. Acestea sunt utile in: pornire/oprire, comutare la diverse moduri, intrare in meniu, derulare clipuri video etc. Cu ajutorul manualului va fi usor sa identifici pentru a vedea ce inseamna fiecare in parte. Totodata, vei afla din cartea device-ului ce inseamna fiecare indicator care iti apare pe display. 

 

Alimenteaz-o la timp daca foloseste acumulatori

In eventualitatea in care folosesti o camera cu acumulator propriu, aceasta iti va da avertizari atunci cand e nevoie sa o conectezi la o sursa de alimentare pentru a o incarca. Aceasta, de cele mai multe ori poate fi priza de la masina sau cea clasica. Mai sunt si variante care permit atasarea la un laptop, de exemplu, prin intermediul unui cablu USB. 

Vei vedea ca nu e deloc dificil de folosit un astfel de device si vei invata rapid tot ce ai de facut. 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu