Cea mai buna inchidere centralizata

Am modificat articolul ultima data pe: 14.04.24

 

Inchideri centralizate – Opinii si recenzii in 2024

 

Sistemele de inchidere centralizata pentru autoturisme se pot gasi la preturi destul de accesibile. Puteti opta pentru o oferta simpla, doar pentru inchis si deschis usile masinii, sau una mai pretentioasa, ce include si inchiderea geamurilor, pornirea motorului sau deblocarea portbagajului. Ca recomandari pentru anul curent, incepem cu King Cobra K101, care se face remarcat prin raza de actiune a telecomenzilor, de 100 de metri, cu mult mai mare decat a altor seturi, dar si prin compatibilitatea cu sistemele de inchidere atat electrice, cat si pneumatice. Include si deschidere portbagaj. O a doua recomandare este PNI 288, ce include optiune pentru portbagaj, gasire in parcare, si este garantata la peste 100.000 de utilizari.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

King Cobra K101
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Are o raza ridicata de actiune pentru telecomenzi, de pana la 100 de metri, circa de doua ori cat media celorlalte modele. Include functie de cautare in parcare si una pentru deschiderea portbagajului, daca masina permite asa ceva. Se comercializeaza la un pret pentru orice buzunar.

Producatorul nu specifica o gama de temperaturi in care sa opereze fara probleme acest sistem.

Per total, am fost impresionati de pachetul complet inclus aici. Putem recomanda in special acest sistem celor care stau la etaje superioare, datorita razei sale de actiune, iar diversele regimuri de functionare raspund chiar si cerintelor cumparatorilor exigenti.

A 2-A OPTIUNE!

PNI 288
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Componentele sale au o constructie solida, cu telecomenzi flancate cu aluminiu si cu motorase ce genereaza circa 3 kilograme forta. Setul include si posibilitatea deschiderii portbagajului, dar si functie de cautare in parcare.

Limita inferioara de temperatura la care este garantat setul este -20 de grade, iar iernile din Romania sunt caracterizate uneori de geruri sub acest prag, ceea ce ar putea bloca sistemul de inchidere.

Per total, este un set de inchidere centralizata destul de accesibil si de usor de instalat, fara a excela cu functionalitati speciale precum pornirea motorului de la distanta. Constructia sa este mai mult decat rezonabila, pentru pretul platit.

A 3-a Optiune!

CARGUARD IC001
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Se potriveste cu majoritatea modelelor compacte, precum Opel Astra sau VW Golf IV. Motoarele sale au o putere ridicata, de 3,5 kilograme forta. Tot sistemul poate opera la temperaturi incepand cu -30 de grade, un prag destul de coborat.

Nu include si posibilitatea de deschidere a portbagajului din telecomanda, ori ridicarea geamurilor sau aprinderea de la distanta.

Este un set de inchidere centralizata simplu si fara pretentii, util pentru cei care doresc ceva usor de instalat, fara sa cheltuie mult. Reactioneaza bine si la temperaturi extreme, iar compatibilitatea sa universala ii sporeste atractivitatea.

 

 

Pareri despre cele mai bune inchideri centralizate

Desi nu exista o variatie considerabila intre diversele oferte de produse de pe aceasta piata, noi am analizat atent principalele sisteme. Iata ce recomandam cititorilor nostri, in cazul in care s-au hotarat ca masinile lor necesita asa ceva:

 

 

Modul inchidere centralizata:

 

King Cobra K101

 

Setul de aici se afla printre diversele inchideri centralizate, ieftine si bune, pentru orice buzunar, el potrivindu-se aproape tuturor buzunarelor cumparatorilor. Sistemul nu face rabat de la functii, oferind aproape orice avantaj prezent si la modelele mai scumpe: optiune pentru deschis portbagajul, compatibilitate pe orice vehicul, indiferent daca are lacate electrice sau pneumatice, include iesire pentru alarma, functie de ridicare geamuri si LED ce indica starea sistemului.

Mai mult, puteti opta si pentru modul de cautare a autoturismului intr-o parcare, doar cu semnale luminoaste, la o apasare de buton. In pachet, sunt incluse unitatea de control, doua telecomenzi de tip briceag, LED de stare, cabluri, precum si manualul care va indica cum sa instalati tot sistemul.

Ca dezavantaje, putem mentiona doar ca nu include si pornire a motorului de la distanta, optiune disponibila la unele produse de acest tip. In schimb, producatorul promite o raza de actiune foarte ridicata pentru telecomenzi, de pana la 100 de metri!

 

 

 

CARGUARD IC002

 

In cazul acestei inchideri centralizatet, la un pret bun, compania a creat sistemul pentru a se potrivi regimurilor de functionare dorite de persoanele mai pretentioase. De exemplu, printre functiile speciale, puteti opta pentru inchiderea automata a usilor, cand apasati frana in timp ce merge motorul, pentru deschiderea automata cand vehiculul se opreste ori pentru deschiderea acompaniata de semnale luminoase, ori pentru utilizarea intregului sistem ca alarma auto.

In kitul de cumparare, primiti doua telecomenzi, pe langa cele patru actuatoare, modulul central si firele pentru instalare. Ca temperatura de lucru, opereaza intre -30 si +70 de grade Celsius, are o forta de tractiune de circa 2,2 kilograme, iar frecventa telecomenzilor este de 433,92 Mhz.

Raza de actiune a acestora este medie, de circa 50 de metri. Recenziile i-au laudat faptul ca este destul de usor de montat, comparativ cu alte sisteme, iar per total, noi il recomandam cu caldura si din acest motiv.

 

 

 

CARGUARD MIC002

 

Daca doriti sa cheltuiti cele mai mici sume pe un sistem de inchidere centralizata, noi va indreptam catre oferta prezentata aici, care se vinde la preturi de circa jumatate din alte seturi asemanatoare ca functii. Include un set complet pentru patru usi, cu o raza de 50-70 de metri pentru cele doua telecomenzi si cu instructiunile de utilizare usor de inteles, pentru o masina mica de tip Dacia Logan sau VW Golf IV. Telecomenzile sunt de tip briceag si permit o montare usoara a cheilor si cipurilor pe care le aveti pentru autoturismul ce il posedati.

Sa nu credeti ca la alte modele de masina instalarea se va face mult mai greu, setul fiind universal, compatibil atat cu sistemele de incuiere electrice, cat si cu cele pneumatice. Mai include si deschidere pentru portbagaj, cautarea vehiculului in parcare si telecomanda cu cod saritor, pentru un plus de siguranta.

Un dezavantaj al acestui produs este temperatura, compania Carguard garantandu-l de la -20 de grade pana la +70, iar in Romania, iernile grele pot cobori mercurul din termometre mai jos decat acest prag.

 

 

 

Emtex SMDPY0100SMD

 

Cu o forta de impingere si de tragere de circa 4 – 4,5 kilograme, acest set de inchidere centralizata se numara printre cele mai puternice de pe piata, putand trage si lacatele cele mai incapatanate.

In plus, telecomenzile sale sunt construite atat din plastic cat si din aluminiu, fiind prin urmare destul de trainice si rezistente, comparativ cu unele doar din plastic. In rest, pachetul este unul standard, cu un actuator de tip master si trei de tip slave, unitate de control si cabluri. Include functie pentru inchiderea automata a geamurilor, deschiderea portbagajului, indicatoare sonore si vizuale la activarea butoanelor si functie de cautare a vehiculului.

Nu permite pornirea motorului de la distanta, iar raza sa de actiune (pentru telecomenzi) este de circa 50 de metri. Ca temperaturi in care functionarea sa este garantata, se mentioneaza o gama de la -30 pana la +70 de grade Celsius, iar produsul este fabricat in China.

 

 

 

 

Modul inchidere centralizata PNI:

 

PNI 288

 

Cele doua telecomenzi incluse in acest modul de inchidere centralizata PNI au cate patru butoane, usor de gasit, iar marginile flancate cu aluminiu le ofera un plus de rezistenta la scapari.

Daca masina ofera si deschiderea motorizata a portbagajului, beneficiati de un actuator in plus pentru savarsirea acestei sarcini. Ca si in cazul multor altor sisteme de inchidere prin telecomanda, aveti optiunea de a va cauta autoturismul intr-o parcare vasta: apasand comanda respectiva, farurile masinii vor clipi de 5 ori, ghidandu-va catre aceasta. Nu beneficiati, insa, de functia de pornire a motorului de la distanta, cum este cazul la sistemele ceva mai scumpe de pe piata.

Alimentarea sa este la 12 Volti, raza maxima de actiune pentru telecomenzi este de circa 50 de metri, iar temperaturile de functionare la care rezista sistemul oscileaza intre -20 si +70 de grade Celsius. Asta ar putea fi un minus, intrucat uneori iernile din Romania ofera temperaturi considerabil mai scazute.

 

 

 

 

Inchidere centralizata golf 4:

 

CARGUARD IC001

 

Recomandam pachetul Carguard IC001 indeosebi cititorilor care cauta inchidere centralizata Golf 4, intrucat acest model de masina a fost mentionat in repetate randuri de catre cei care au scris recenzii, desi sistemul este universal.

Functioneaza intr-un mod standard: include un actuator master si trei slave, primul fiind fixat in usa soferului si celelalte in usile pasagerilor. Motorasele au o forta de circa 3,5 kilograme, ceea ce este destul de mult, insa ca functii, sistemul este destul de limitat, fiind lipsit de posibilitatea deschiderii portbagajului ori de alte optiuni speciale.

Ca temperaturi de lucru, producatorul il garanteaza de la -30 pana la +40 de grade Celsius, destul de bine pentru o tara ca Romania. Pretul la care se comercializeaza acest produs este, de asemenea, foarte convenabil. Noi l-am recomanda si celor ce cauta un motoras inchidere centralizata ieftin, respectivii putandu-l lua din cele patru incluse.

 

 

 

 

Accesorii

 

Motoras inchidere centralizata:

 

Blow BLW-1236

 

Daca va aflati in cautarea unui motoras inchidere centralizata Logan ori alta marca asemanatoare, noi va recomandam piesa de aici, compatibila cu toate autoturismele ce dispun retele electrice de 12 Volti.

Are o forta de ridicare de 4,5 kilograme, la un curent de peste 4 Amperi, iar ca temperatura de lucru, aceasta oscileaza de la -40 pana la +70 grade Celsius. Este echipat cu 5 fire, iar producatorul il garanteaza la 100.000 de cicluri. Bratul sau este pivotant la 360 de grade, iar inaltimea este de 138 milimetri (cu tija ridicata, 157 milimetri).

 

 

 

 

CENMAX PM02

 

Acest actuator este de tip simplu, cu doua fire (spre deosebire cu cele de cinci), cu fiabilitate ridicata, pentru autoturismele cu retea de 12 Volti si inchidere centralizata de tip mecanic (nu si pneumatic). Fiind destul de subtire, este indicat in special autoturismelor cu putin spatiu in portiera (masoara sub doi centimetri in grosime).

Se poate utiliza si in tandem cu alarmele auto de tot felul, iar instalatia sa este destul de usoara, in pachetul de livrare fiind incluse si instructiunile de montare si conectare la retea. Este garantat la circa 100.000 de utilizare, si la temperaturi intre -30 si +70 de grade Celsius.

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Toate autoturismele moderne au inchidere centralizata – de fapt, de prin anii ‘90 incoace, sistemele de acest tip au devenit standard pentru industria auto. Putem spune ca, in articolul nostru, am ales atat inchideri centralizate, la preturi bune, pentru toate nevoile, cat si modele mai pretentioase. Iata cum sa diferentiati ofertele, pentru a alege pachetul optim pentru dumneavoastra:

 

 

Tipul de produs: universal, sau destinat unei singure marci sau model? In paleta de oferte si recomandari pe care am selectat-o, predomina pachetele proiectate pentru cat mai multe tipuri de autoturisme – adica modele universale ori multimarca.

Desigur, puteti gasi un modul inchidere centralizata pentru anumite branduri – insa aici, cel mai bine mergeti direct la reprezentatele auto ale marcilor respective, in cazul in care doriti sa comandati asa ceva.

 

Telecomanda: una, doua, sau mai multe? Marea majoritate a ofertelor de pe piata ofera doua telecomenzi: evident, pentru sofer, iar cealalta fie pentru cea de-a doua persoana care foloseste autoturismul, fie de rezerva.

Daca chiar veti cauta mult, s-ar putea sa gasiti seturi de inchidere centralizata, ieftina si buna, cu o singura telecomanda. Ofertele ca acestea sunt rare, totusi. La fel putem spune si despre cele cu peste doua astfel de gadgeturi.

 

Raza telecomenzilor: teoretic, deschiderea si inchiderea usilor masinii, la apasarea butonului, ar trebui sa aiba loc cand soferul se apropie de vehicul, ori imediat dupa ce a iesit din el. Dar, de exemplu, s-ar putea sa aveti nevoie sa deschideti masina unui prieten, ca sa ia ceva din portbagaj, dumneavoastra fiind ocupat, sa zicem, cu gatitul.

Razele de actiune pentru telecomenzile acestor sisteme sunt de circa 40-50 de metri, in unele cazuri mai mult (puteti gasi seturi ce promit chiar si 100 de metri). Desigur, conteaza si nivelul de incarcare a bateriei – mai mult inseamna mai departe, dupa cum era de asteptat!

 

Forta motoraselor: cand alegeti cea mai buna inchidere centralizata, forta actuatoarelor (motoraselor) sale va trebui sa fie suficienta pentru a actiona lacatele, dar si pentru a ridica geamurile de la masina, cand inchideti motorul.

In jur de 2 kilograme forta sunt necesare in primul caz, pe cand in al doilea, cel putin 3 – 3,5 kilograme forta ar fi optime, in functie de autoturism (pot diferi sistemele de lacate si greutatea geamurilor, de exemplu).

Functii speciale: pe langa inchiderea geamurilor, la unele modele de inchidere centralizata, la pret bun, s-ar putea sa intalniti chiar si posibilitatea conectarii la faruri, pentru a atentiona prin flash-uri activarea lor, indicatoare sonore (tiuieli), optiune pentru cautarea vehiculului (apasarea unui buton emite sunete si lumini), precum si optiunea de a opera fie la 12 Volti (pentru bateria standard de masina), fie la 6 Volti (motociclete) ori 24 de Volti (pentru autocamioane si alte vehicule mari).

 

Curentul de lucru: acesta se masoara in Amperi si influenteaza nivelul de incarcare (sarcina) al bateriei auto. Pe scurt, toate echipamentele electrice dintr-un autoturism sau autocamion vor fi adunate, pentru a determina cat de mult consuma din acumulatorul de sub capota.

Desigur, fiecare actuator inchidere centralizata va opera doar pentru o scurta bucata de timp (sub o secunda), prin urmare nu vor consuma asa mult curent ca, de exemplu, sistemul audio.

 

Tip de inchidere: pneumatica sau electrica? Aici, in functie de modelul de masina pe care doriti sa il echipati cu inchiderea aleasa, va trebui sa alegeti sistem fie pentru cele electrice, fie pentru usile cu inchidere pneumatica. Din fericire, exista destule oferte care sunt compatibile cu ambele modalitati de actionare a lacatelor.

 

Temperatura de lucru: nu este placut sa descoperiti ca, pe o zi cu ger naprasnic, au cedat actuatoarele inchiderii centralizat si nu puteti intra in masina. Din acest motiv, producatorii de astfel de sisteme specifica, in descrieri, o plaja de temperaturi in care motorasele vor functiona garantat.

De exemplu, daca locuiti intr-o zona cu ierni grele, un model ce promite funcionare de la -20 de grade ar putea fi o alegere proasta. In cazul acesta, va trebui sa va orientati catre oferte care functioneaza, sa zicem, de la -30 de grade.

Nota: sunt prezentate si praguri superioare de temperatura, in cazul in care se incinge masina. Valorile respective sunt, de regula, de circa 50-70 de grade Celsius.Deschidere portbagaj: si functia aceasta depinde de compatibilitatea cu masina pe care o aveti, adica daca sistemul sau de motorase permite ridicarea usii din spate sau nu.

Producatorii specifica acest element special in descrierile pachetelor respective, in orice caz. Daca, insa, nu sunteti foarte pretentios, puteti opta la un sistem simplu, doar pentru usi, ramanand sa ridicati portbagajul manual, daca vi s-a stricat motorasul din fabrica al acestuia.

Avand in vedere ca discutam despre niste sisteme destul de simple, iar asta o zicem referindu-ne la cele mai multe pareri despre cele mai bune inchideri centralizate, vom pune capat aici ghidului nostru de cumparaturi. Pentru cine doreste, indicatii aditionale despre modul in care ele functioneaza, ori cum se vor instala pe masina, sunt incluse in sectiunile ce urmeaza, ale acestui articol:

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Toate modulele de inchidere centralizata sunt cu telecomanda?

Din explorarea noastra de piata, predomina coplesitor sistemele care sunt livrate cu telecomanda proprie. Daca, in schimb, aveti o masina cu propria telecomanda si doriti sa o sincronizati cu sistemul de inchidere centralizata auto cumparat, atunci va trebui, in primul rand, sa potriviti frecventele de operare dintre cele doua elemente.

 

 

Exista posibilitati de resetare la inchidere centralizata?

Da. Metoda depinde de la model la model. De exemplu, la unele seturi de inchidere centralizata, va trebui sa introduceti cheia in contact, dupa care apasati butoanele de blocare si deblocare, iar sistemul de lacate va trebui sa raspunda corect comenzilor. Dupa aceasta, testati comenzile, cu cheia scoasa din contact, pentru a sti daca totul merge cum trebuie.

O alta metoda este pornirea aprinderii din contact, apasarea butonului de claxon, oprirea contactului, repornirea si oprirea, iar dupa aceea eliberati claxonul – totul in maximum 30 de secunde, dupa care aveti 60 de secunde sa apasati orice buton de pe cheia inchiderii centralizate. Mai aprindeti o data motorul, iar metoda, teoretic, ar trebui sa reseteze inchiderea centralizata.

Mai pot exista astfel de metode, ce variaza de la un sistem de inchidere la altul. Consultati forumurile si service-urile, dar in primul rand manualul de utilizare al produsului cumparat.

 

Gasesc online schema de montare la inchidere centralizata cu telecomanda?

Aveti destule sanse sa o gasiti si nu uitati sa va uitati si pe manualul pentru folosire si montare inchidere centralizata primit cu produsul achizitionat.

 

 

Cum fac o sincronizare de telecomanda la inchidere centralizata?

Dupa cum am spus, pasii variaza de la un model la altul de sistem, dar si de la o masina la alta, daca discutam despre sistemele din fabrica, primite cu masina. De exemplu, daca doriti sa aflati despre o metoda de resetare inchidere centralizata VW, atunci cel mai bine intrebati despre asta la reprezentanta de unde ati cumparat masina. Puteti incerca si metodele de la intrebarea 2 de mai sus.

 

 

 

Instructiuni de montaj inchidere centralizata

 

Mai intai de toate, o sa sa subliniem ceea ce spun toti mecanicii de service: instalarea unui sistem de inchidere centralizata nu este un lucru pe care il poate face oricine. Nu numai ca procesul este destul de dificil, dar, daca nu va iese, puteti ramane cu masina deschisa!

 

 

Informatii generale

In orice caz, iata pasii in mare, ca sa stiti de unde sa porniti cu cercetarea: aveti nevoie de o schema inchidere centralizata pentru autoturismul pe care il aveti. Cititi cu atentie instructiunile de inchidere centralizata montaj, primite cu produsul. Dupa aceea, va trebui sa determinati modul in care sistemul va incorpora inchiderea – daca, de exemplu, pe langa lacate, se vor opera portbagajul, geamurile electrice ori luminile si alarma, atunci va trebui sa va pregatiti pentru o instalare destul de complicata. Puteti, de exemplu, sa fi cumparat un astfel de sistem, care permite operarea a multiple sisteme, insa sa nu le folositi. Sa aveti grija sa izolati cablurile respective, nefolosite, pentru a nu se atinge de alte cabluri ori componente de metal, ceea ce ar cauza probleme precum scurcircuitele!

Nota: inainte de a incepe orice operatiune, este indicat sa deconectati bateria autoturismului! Aceasta deoarece s-ar putea sa va electrocutati, daca nu lucrati cu atentie. In cazul in care sunteti fara experienta, sa stiti ca sistemele de inchidere centralizata vor avea nevoie de acces constant la electricitate. Asta inseamna ca alimentarea lor nu trebuie sa treaca prin aprinderea cu cheie la contact, ci trebuie sa vina direct de la acumulatorul masinii!

 

Ce va trebuie

Ca echipament, va trebuie un cleste de sertizat fire, surubelnita pentru a accesa panoul de sigurante, pentru a scoate captuseala de la portiere, ori pentru a efectua alte operatiuni asemanatoare. Va trebui sa va pricepeti la efectuarea unor sertizari curate si la legarea ferma a firelor.

De asemenea, conexiunile la luminile de stop, la aprinderea electrica si la starter ar trebui sa fie facute inainte de a conecta sistemele de lacate, pentru a nu intampina probleme precum blocarea in masina.

 

Instalarea

Fixati ferm fiecare actuator inchidere centralizata in locurile specificate. Acestea genereaza o putere de tragere si impingere de 2 – 5 kilograme, in functie de model, prin urmare daca nu vor fi bine fixate, s-ar putea sa se scoata singure din soclu.

Daca toate actuatoarele, firele si sigurantele au fost bine instalate si puse ca lumea in locul lor, atunci puteti lega bateria inapoi la bornele de alimentare si sa testati intregul sistem. Verificati in mod repetat inchiderea, deschiderea, operarea geamurilor, a luminilor si a portbagajului. Cu cat le testati mai mult, cu atat mai bine, iar daca este nevoie, resetati intregul sistem (prezentam cateva metode de resetare, in sectiunea de intrebari frecvente, mai sus).

 

 

Indiferent daca v-ati orientat catre cele mai bune inchideri centralizate de pe piata, sau catre modele mai ieftine si mai simple, suntem destul de siguri ca sarcina de a le instala o sa va fie destul de dificila, daca nu aveti suficienta experienta. Din acest motiv, vom sublinia inca o data importanta recurgerii la serviciile profesionistilor, pentru a duce la capat astfel de instalari si montari.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu