Cea mai buna trusa medicala auto

Am modificat articolul ultima data pe: 18.07.24

 

Truse medicale auto – Opinii si Recenzii in 2024

 

Desi trusa medicala auto este obligatorie in Romania, multi conducatori auto neglijeaza acest aspect, care de altfel le poate fi de un real folos si in caz de accidente, pentru a putea acorda primul ajutor. Daca nu ai inca o trusa medicala in autoturismul tau sau detii una expirata, poti sa alegi primul produs din recomandarile noastre, Leo KIT0101, fiind un kit complet cu trusa medicala auto, stingator, triunghiuri si vesta reflectorizante. Produsele sunt omologate UE si au termen mare de valabilitate, de 5 ani. Pentru cei care au nevoie doar de trusa medicala auto, o varianta buna poate fi si Ro Group VN1137 , la un pret decent. 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Leo KIT0101
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un kit complet, in care stingatorul si trusa medicala sunt omologate UE si au un termen de valabilitate mare, de 5 ani. Setul mai contine si alte produse utile precum: 2 triunghiuri reflectorizante si vesta reflectorizanta, de ajutor in caz ca ai de schimbat un cauciuc pe sosea, dar si un pad pentru telefon cadou. 

Stingatorul nu este dotat cu manometru, asa ca nu ai cum sa-ti dai seama singur daca presiunea este in intervalul nominal indicat de producator. 

Este un set complet pentru a-ti echipa masina, la un pret decent si cu valabilitate mare, de 5 ani. 

A 2-A OPTIUNE!

Ro Group VN1137
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Un produs omologat in conformitate de reglementarile UE, ce contine setul de baza de care poti avea nevoie in caz de mici accidente sau pentru a acorda primul ajutor in caz de raniri grave pana la sosirea organelor abilitate, precum si instructiuni, asezate la vedere pe capacul interior, de cum se foloseste si ce masuri trebuie sa iei. 

Este o trusa medicala auto de baza, ce nu contine si dispozitiv intermediar de respiratie gura la gura, util in multe cazuri. 

Pret bun, omologata conform reglementarilor UE, ambalata in cutie de plastic pentru siguranta, sunt motive pentru care recomandam acest produs. 

A 3-a Optiune!

Motor Starter Trusa medicala import
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Trusa medicala auto contine mai toate tipurile de bandaje si role de leucoplast pentru a putea bandaja ranile mici si mari, tampoane sterile si bandaje triunghiulare de fixare a membrelor superioare, manusi de unica folosinta, foarfeca si patura de prim ajutor. 

In caz ca nu o gasesti la reducere sau la promotie, are un pret ceva mai ridicat decat alte produse prezentate. 

Cu termen de valabilitate mare, pana in 2023 nu trebuie sa iti mai faci griji, fiind asigurat in caz de control si avand posibilitatea de a acorda primul ajutor in caz de nevoie. 

 

 

Pareri despre cele mai bune truse medicale auto

In continuare, iti ofer o lista cu cele mai bune truse medicale auto, la diferite preturi pentru toate buzunarele, simple sau seturi ce contin si alte produse utile, pentru a avea de unde sa-ti alegi modelul de care ai nevoie. 

 

 

Kit trusa medicala auto:

 

Leo KIT0101 

 

In caz ca abia ti-ai cumparat un autovehicul nou si vrei sa il dotezi conform legii, poti opta pentru acest kit complet ca sa nu mai ai griji. Setul contine toate articolele de care ai nevoie, in mod obligatoriu, precum: o trusa medicala auto cu valabilitate 5 ani, un stingator auto, 2 triunghiuri reflectorizante, o vesta reflectorizanta si, in plus, mai primesti cadou la achizitionare si un pad pentru telefon. 

Stingatorul are o capacitate de 1 kg si poate fi reincarcat. Este un model omologat dupa reglementarile din Uniunea Europeana asa ca este valabil si cand pleci in excursii in Europa. De asemenea, are o valabilitate de 5 ani si este produs in 2017.

Trusa medicala este omologata de catre Ministerul Sanatatii, conform ultimelor reglementari UE, are valabilitate extinsa (pana in 2024) si pentru a fi bine protejata este ambalata in cutie din plastic. Cu acest set trusa medicala+stingator auto, vei fi in conformitate cu legea si protejat in caz de accidente, pentru o perioada mai mare de timp. 

 

Motor Starter DD8PTDBBM 

 

Daca ti-au expirat toate produsele obligatorii din masina sau inca nu ai achizitionat ce ai nevoie si vrei sa scapi rapid de umblatura, poti apela la un set ce contine toate elementele, omologate si in conformitate cu reglementarile legii, iar aceasta varianta este o alegere confortabila.

Contine: trusa medicala auto valabilitate 5 ani, omologata; stingator de tip spray cu capacitate de 1 kg, cu valabilitate de 5 ani (pana in 2024); vesta si 2 triunghiuri reflectorizante pentru a putea schimba roata in siguranta, atunci cand esti la drum sau pentru alte activitati necesare.

Setul vine dotat si cu o geanta pentru a le depozita si a le gasi usor in caz de nevoie, dar fiind incapatoare, mai puteti aseza si alte obiecte din masina, precum: un cric, diferite chei, accesorii etc. La achizitie mai primesti cadou si un odorizant de masina. 

 

 

Trusa medicala auto omologata:

 

Ro Group VN1137 

 

Ai nevoie de o trusa medicala auto, ieftina si buna, poti sa te indrepti cu incredere spre acest produs omologat in conformitate cu noile reglementari UE. Astfel, vei fi si protejat in caz ca te controleaza politia, dar poti si sa acorzi primul ajutor in caz de nevoie.

Trusa contine tot ce ai nevoie pentru a putea actiona in caz de accidente si anume: 3 fese elastice din tifon cu o compresa si 3 cu doua comprese, pe care le poti utiliza pentru a opri sangerarea sau pentru rani mai mari; 2 bandaje triunghiulare ce te ajuta sa fixezi membrele superioare; 1 rola de leucoplast si 6 plasturi pentru fixarea bandajelor sau pentru rani mici; 1 garou de urgenta pentru oprirea sangerarii la rani grave; o compresa pentru sangerare abundenta; o pereche de manusi de unica folosinta; un foarfec pentru a putea taia usor fesele sau hainele in caz de nevoie, o folie izoterma.

Produsele sunt ambalate intr-o cutie de plastic de culoare rosie, iar pe interior ai instructiuni pentru a sti ce ai de facut in cazuri extreme. 

 

 

Trusa medicala auto valabilitate 5 ani

 

Motor Starter Trusa medicala import 

 

Daca vrei cea mai buna trusa medicala auto, omologata si cu termen de valabilitate mare, poti sa alegi acest produs care respecta reglementarile UE si este valabila pana in 2024 (termen de valabilitate de 5 ani).

Contine mai multe produse utile in caz de accidente precum: banda adeziva, bandaje adezive; role de pansament; tampoane si comprese sterile; bandaje elastice, bandaje triunghiulare; patura de prim ajutor; foarfec si manusi de unica folosinta. Setul este ambalat in cutie de plastic de culoare rosie pentru a fi usor de reperat atunci cand ai nevoie.

Trusa trebuie pastrata in locuri accesibile, cel mai recomandat in portbagaj pentru a fi ferita de razele soarelui si umezeala, si daca folosesti ceva trebuie sa fii atent sa inlocuiesti. 

 

Procar 5905662303290 

 

Nu ai trusa auto medicala? Poti sa rezolvi simplu problema, apeland la acest produs care iti ofera un plus de siguranta in caz de accidente si vei fi asigurat in caz de control.

Este un model bine echipat pentru a putea face fata in caz de nevoie avand: bandaje adezive; 14 bucati de plasturi in folie; diferite tipuri de plasturi ambalati individual (rezistent la apa, elastic pentru deget); comprese si pansamente sterile; fasa elastica si bandaje triunghiulare; foarfec; manusi de unica folosinta; servetele umede; precum si patura de prim ajutor. 

Trusa este ambalata in cutie de plastic de culoare neagra, cu toate elementele ambalate individual, pentru a fi usor de folosit la nevoie, si de inlocuit. Mai are si instructiuni de folosire, pentru a sti cum sa actionezi, in cazuri mai dificile pana la venirea organelor abilitate. 

 

Carmax 1208 

 

O trusa medicala auto, la un pret bun, omologata si cu termen mare de valabilitate, de 5 ani, care sa te ajute sa poti reactiona in caz de accidente, dar si sa fii in conformitate cu reglementarile legislative din Romania.

Este avizata de Ministerul Sanatatii si o poti pune cu usurinta in portbagaj, fiind si usor de manevrat. Contine setul de baza, pentru a putea face fata acordarii primului ajutor, in caz de accident: diferite tipuri de bandaje (steril si elastic) pentru a putea opri sangerarea si pentru a bandaja ranile; banda adeziva pentru fixarea pasamentului; diferite tipuri de plasturi pentru ranile mai mici; folie izoterma pentru a inveli persoana ranita; foarfece si manusi de unica folosinta.

De asemenea, in trusa mai ai servetele umede pentru a curata pielea in jurul ranii si instructiuni care te ajuta sa executi cu exactitate masurile cele mai indicate in cazuri speciale. 

 

 

Set trusa medicala+stingator auto:

 

Unitec 5393 

 

Daca ai nevoie de trusa medicala auto si stingator, poti apela la un set ce contine mai multe elemente utile si obigatorii pe care trebuie sa le ai in masina, iar acest kit poate fi o alegere buna, avand o valabilitate de 5 ani.

Pe langa trusa medicala auto omologata rar, echipata cu elemente de stricta necesitate, setul mai contine: un stingator auto de tip spray cu valabilitate de 5 ani, dotat cu suport si 2 triunghiuri pentru avarie, reflectorizante.

Mai primesti si un organizator pliabil pentru portbagaj, cu 3 compartimente si manere laterale, in care iti poti tine cu usurinta, pe categorii, lucrurile necesare din masina, fiind usor de gasit in caz de nevoie, precum si facil de manevrat. 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Desi o trusa medicala auto este foarte utila si, in plus, este si obligatorie, multi romani neglijeaza acest aspect riscand chiar si amenzi costisitoare. Indiferent ca circuli cu masina doar prin oras, sau faci drumuri lungi o trusa medicala este bine venita deoarece nu se stie cand vei avea nevoie, chiar pentru mici incidente ce se pot petrece, si este necesar sa acorzi primul ajutor. 

Oferta pe piata este foarte generoasa si poti gasi truse medicale auto, ieftine si bune care sa iti confere siguranta atat pentru un control rutier, cat si in cazul unui accident. Totusi la achizitionare trebuie sa ai grija la unele aspecte referitoare la trusa medicala auto cum ar fi:

 

Ce trebuie sa contina o trusa medicala auto: Conform mai multor pareri despre cele mai bune truse medicale auto, precum si in conformitate cu reglementarile legii, aceasta trebuie sa contina:

Instrumentar: foarfeca – aceasta poate fi boanta la varf pentru a putea taia cu usurinta hainele persoanei ranite fara a exista riscul de alte accidente, iar lama taietoare trebuie sa fie ascutita pentru a putea taia cu usurinta si materiale mai groase; un dispozitiv cu ajutorul caruia poti face respiratie gura la gura in caz de nevoie, cu valva unidirectionala sau dotat cu filtru.

Materiale sanitare: rola de leucopast cu ajutorul caruia sa poti fixa un bandaj; plasturi de diferite dimensiuni pentru rani mici; diferite tipuri de bandaje; comprese si tampoane sterile pentru a putea ori sangerarea; bandaje triunghiulare cu ajutorul carora poti imobiliza membrul superior; fase elastice; fasa din tifon de diferite dimensiuni; cel putin o pereche de manusi de unica folosinta.

Alte materiale: folie de supravietuire – foarte utila pentru a pastra temperatura corpului in limite normale in caz de accident grav, izoterma si cu o suprafata de 2 m pe 1,6 m; ace de siguranta; o lista cu continutul trusei pentru a putea sti si alege cu usurinta ceea ce este necesar; instructiuni – foarte utile pentru a reactiona in cunostinta de cauza in caz de accidente mai grave pana la sosirea organelor abilitate.

 

Tipologie: In functie de continut, poti opta pentru truse medicale auto simple sau kit trusa medicala auto.

In caz ca ai nevoie doar de o trusa medicala auto la pret bun poti opta pentru primul tip, ce contine doar un minim necesar pentru a putea acorda primul ajutor in caz de accidente si care este obligatorie.

 

 

Un model complex, mai contine pe langa trusa medicala propriu zisa si alte elemente care sunt obligatorii precum stingator, triunghiuri reflectorizante minim 2, vesta reflectorizanta, utile atunci cand esti nevoit sa te opresti pe drum sau in caz de incendiu. 

In general, cand optezi pentru un set complet, primesti si o geanta pentru a le putea depozita, sau o cutie organizatoare pentru portbagaj in care iti incap si alte lucruri din masina precum cric, chei, accesorii. 

 

Valabilitate: Trusa medicala, precum si stingatorul au termen de valabilitate asa ca urmareste sa nu fie expirate si schimba-le la timp. Cel mai uzual gasesti truse medicale auto, la preturi bune cu termen de valabilitate de 2 ani. Este in conformitate cu prevederile legii dar trebuie sa fii atent sa o schimbi la timp. Mai poti gasi si trusa medicala auto si extinctor cu termen de valabilitate extins, de 5 ani. 

 

Omologari: Ai grija, la achizitie, sa optezi pentru o trusa medicala auto omologata, pentru a fi in conformitate cu prevederile legii. Astfel orice produs din Romania trebuie sa fie omologat de catre Registrul Auto Roman (RAR), o autoritate competenta in domeniul autovehiculelor rutiere si de catre Ministerul Sanatatii, pentru fiecare furnizor in parte. 

Daca nu vrei o trusa medicala auto omologata RAR, poti sa optezi si pentru produse fabricate si comercializate in statele membre ale Uniunii Europene, ce respecta directivele trasate de UE, si furnizeaza produse cu un nivel de protectie si siguranta egal cu cel cerut in Romania. 

 

 

Ambalaj: Trusa medicala trebuie sa fie ambalata pentru a fi protejata impotriva prafului, a umiditatii si a altor factori care pot diminua calitatea produselor continute. Astfel, cutia de ambalaj poate fi din plastic dur, metalica sau din material textil, inchisa etans, usor de manipulat, cu colturi rotunjite pentru a nu te rani. 

Poti sa alegi un ambalaj diferit ca si culoare, avand mai multe opriuni: pe rosu cu alb, alb cu rosu, negri cu alb. Indiferent de ce alegi trusa medicala trebuie depozitata in portbagaj pentru a o feri de razele solare si umiditate, intr-un loc vizibil si cu acces imediat. In cazul masinilor mari, ce transporta pasageri, trusa medicala trebuie asezata la vedere pentru a o putea repera usor, in caz de nevoie, si persoanele transportate. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Este trusa medicala auto obligatorie?

Da, trusa medicala auto este obligatorie, conform codului rutier si ultimelor reglemantari aceasta nu trebuie sa lipseasca din dotarea vehiculului, impreuna cu stingatorul si triunghiurile reflectorizante. 

Trebuie sa o ai asupra masinii ori de cate ori o folosesti, indiferent ca faci doar drumuri scurte prin oras sau pleci in concediu. Oricand se pot intampla accidente neprevazute, iar o trusa medicala auto poate salva viata ta sau a altor persoane implicate, putand acorda primul ajutor uneori vital, pana la sosirea organelor competente. 

 

 

Cat costa trusa medicala auto?

Pe piata din Romania, atat in magazinele auto dar si alte tipuri de magazine, precum si in mediul online, ai la dispozitie o gama larga de astfel de produse si cum pretul este acceptabil, nu ai nici o scuza sa nu iti dotezi masina conform legii. 

Astfel ai: pret trusa medicala auto simpla intre 20 – 50 de lei in functie de provenienta si termen de valabilitate, termen mai mare pret mai ridicat; pret trusa medicala auto complexa, ce contine si alte elemente obligatorii precum stingator, 2 triunghiuri reflectorizante, vesta reflectorizanta, intre 80 – 150 lei pretul variand, de asemenea, in functie de valabilitate si de proveninta. 

La produsele mai scumpe poti primi si o geanta pentru depozitare sau un organizator pentru portbagaj. 

 

Ce contine trusa medicala auto?

In Romania, trusa medicala auto este reglementata de Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 623/1999, si trebuie omologata RAR sau conform reglementarilor UE. Astfel o trusa medicala trebuie sa contina instrumentar – forfeca adecvata pentru material textil si dispozitiv pentru respiratie gura la gura; materiale sanitare – o rola de leucoplast, plasturi, comprese si bandaje sterile, fasa din tifon si fasa elastica, bandaje triunghiulare nedeformabile, manusi de unica folosinta; obiecte diverse – ace de siguranta, folie izoterma, lista cu continutul trusei si instructiuni de folosire.

 

Cat are eticheta de valabilitate trusa medicala auto?

Trusa medicala auto precum si stingatorul au termenul de valabilitate trecut pe eticheta la vedere, asa ca pentru a fi in regula trebuie sa verifici ca produsele sa nu fie iesite din termen. In principal sunt doua categorii de valabilitate si anume: de 2 ani care au un pret mai mic, si de 5 ani. 

In caz ca produsele au expirat trebuie sa le inlocuiesti rapid, deoarece nu te vor mai putea ajuta in caz de nevoie si in fata legii este ca si cum nu ai avea aceste elemente. Pe eticheta se mai gasesc si alte informatii obigatorii precum: numele produsului, numele si adresa producatorului, numele si adresa persoanei care comercializeaza produsul. 

 

 

Pot lua amenda pentru lipsa trusa medicala auto?

In ultima perioada, din ce in ce mai des in timpul controalelor de rutina, agentii de circulatie controleaza si dotarile necesare in caz de acordarea primul ajutor, si anume trusa medicala auto, stingatorul, triunghiurile reflectorizante si vesta reflectorizanta. Lipsa acestora, produse expirate sau neomologate in conformitate cu prevederile legale, atrag dupa sine sanciuni, iar acestea sunt chiar substantiale, mai ales comparativ pretul unei truse medicale auto complete.

Astfel, in cadrul Codului Rutier este prevazuta o sanctiune de 4 sau 5 puncte de amenda pentru masinile neechipate corespunzator, ceea ce se traduce in amenzi cuprinse intre 580 si 725 lei si 3 puncte de penalizare. 

 

 

 

Ce spune legislatia despre trusa medicala auto

 

In Romania este obligatoriu, conform Codului Rutier articolul 8, sa ai in masina, indiferent ca faci drumuri scurte sau lungi, trusa de prim ajutor, alaturi de un stingator, 2 triunghiuri reflectorizante si o vesta reflectorizanta.

 

 

Legislatie

Aceste reglementari apar in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cu toate modificarile si completarile ulterioare. 

De asemenea, continutul trusei medicale este prevazut in Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 987/2007 pentru aprobarea continutului minim al trusei sanitare auto, si are in componenta instrumentar, materiale sanitare si alte obiecte necesare pentru acordarea primului ajutor in caz de necesitate.  

Despre dotarile obligatorii ale masinii, poti sa te informezi si de la Registrul Auto Roman (RAR), organizatie desemnata de Ministerul transportului sa se preocupe de siguranta in trafic, pe site-ul www.rarom.ro sau din Codul Rutier actualizat 2024, la articolul 8, pe care il poti consulta pe https://www.e-drpciv.ro/legislatie/codul-rutier-simplificat/ o varianta simplificata sau https://legestart.ro/codul-rutier-actualizat/ integral. 

 

Sanctiuni

Deoarece este vorba de siguranta ta si a altor persoane participante la trafic, nu trebuie sa privesti ca o gluma detinerea unei truse medicale auto si nici ca pe o obligativitate, ci ca un lucru foarte util pe care trebuie sa il ai la indemana pentru a putea acorda primul ajutor in caz de accidente. 

 

 

Si totusi, daca nu esti pe deplin constient de necesitatea acesteia, sunt prevazute si sanctiuni ridicate, iar in ultima perioada tot mai des politistii rutieri controleaza si prezenta dotarilor obligatorii. 

In caz ca nu ai trusa medicala auto (cu stingator, 2 triunghiuri reflectorizante si vesta reflectorizanta), nu este omologata sau este expirata, risti sa primesti 4 – 5 puncte de amenda ceea ce inseamna o suma de 580 sau 725 lei, si 3 puncte de penalizare, care se vor sterge dupa 6 luni daca nu acumulezi 15 puncte, fapt ce duce la suspendarea permisului auto. 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Trusa sanitara

 

VESTA 385

 

Numeroase pareri despre cele mai bune truse medicale recomanda acest model pentru dotarea obligatorie a spatiilor comerciale, sediilor de birouri, sectiilor de productie, unitatilor de invatamant si cultura etc., fiind o versiune concepute in conformitate cu OMS nr. 427/2002, OMS nr. 933/2002 si cu ordinul Ministerului Muncii nr. 508/2002, cu certificare de la Ministerul Sanatatii Publice.

Cutia este confectionata din plastic, are dimensiunile de 385 x 285 x 115mm si este livrata impreuna cu diblurile si suruburile necesare montajului pe perete. Contine foarfece cu varfuri boante, dispozitiv pentru respiratie gura la gura, pipe Guedel marimile 4 si 10, deschizator de gura, garou si atele.

Pentru pansarea leziunilor pune la dispozitie: pansament cu rivanol, leucoplast, romplast, plasturi, fese de tifon de 5 si 10cm, bandaj triunghiular, vata, comprese sterile si solutii pentru dezinfectare (rivanol, alcool sanitar si iodat, perogen). Trusa mai contine pahare de plastic de unica folosinta, ace de siguranta, batiste de hartie cu dezinfectant, caiet, creion si brosura.

 

Everestus 9IA19403 Tarpaulin Alb

 

Pleci frecvent pe munte cu rucsacul in spate si iti place sa cutreieri zile intregi pe carari mai putin umblate? Ai nevoie cu siguranta de o trusa medicala, la pret bun, potrivita pentru deplasarile pe jos. Iti propunem Everestus 9IA19403, cu 30 de piese si geanta speciala, rezistenta la apa si usor de transportat.

Trusa contine bandaj triunghiular, pentru sustinerea bratului in caz de luxatie sau entorsa, manusi de unica folosinta, servetele dezinfectante, plasturi, foarfece, pansament, betisoare cu vata si ace de siguranta. Geanta este confectionata din tarpaulin rezistent si include sistem de inchidere cu rulou si catarama din plastic, care asigura protectia continutului impotriva apei. Este recomandata si pentru sporturi nautice sau alte tipuri de activitati care implica expunerea la umezeala.

Pe lista produselor primite se afla si un saculet negru, din material textil, pe care il poti folosi pentru a transporta materialele medicale cand iesi la picnic sau in alt context in care impermeabilitatea ambalajului nu este o necesitate.

 

 

Trusa medicala auto

 

Trusa sanitara auto de prim ajutor avizata RAR 48 luni

 

 

Trebuie sa-ti cumperi trusa obligatorie pentru masina si esti stresat pentru ca nu iti este clar care dintre modelele disponibile online corespund legii si care nu? Nu este nevoie sa cauti mai departe, vei gasi tot ce iti trebuie in acest model cu certificare RAR si aviz de la Ministerul Sanatatii imprimat vizibil, chiar pe capacul cutiei.

Este o trusa medicala auto la pret accesibil, cu termen de valabilitate de 48 de luni sau patru ani de zile, pe care o poti pastra cu incredere in portbagaj in speranta ca nu o vei scoate decat pentru control si verificarea valabilitatii.

Include toate materialele prevazute de lege (foarfece, leucoplast, pansament, plasturi, comprese, fasa elastica, manusi, ace de siguranta, brosura, bandaj triunghiular, patura izoterma etc.), in cantitatile prevazute in ordinul Ministerului Sanatatii 987/2007 pentru a considera trusa completa si conforma cu cerintele in vigoare. Nu uita sa inlocuiesti prompt fiecare produs pe care il folosesti.

 

Trusa sanitara prim ajutor auto Prima dyhb87bbm

 

Din oferta de truse concepute special pentru utilizare in dotarea masinilor, am selectat si acest model marca Prima. Daca preferi o versiune prevazuta cu maner, pentru manevrare mai usoara, te vei intelege foarte bine cu aceasta varianta.

Este disponibila la un pret accesibil, chiar si pentru cei cu bugete mai limitate si face parte dintre versiunile omologate RAR, pe care le poti prezenta fara emotii la controalele de rutina. La capitolul continut, iti putem spune ca include toate materialele medicale prevazute de lege, de la comprese sterile si banalii plasturi, si pana la patura termica si brosura cu instructiuni de prim ajutor, pe care este bine sa o parcurgi la achizitia setului, inainte de a avea nevoie de ea.

Cutia din plastic asigura protectia produselor din interior impotriva umezelii si prafului si include semnalizare vizibila, pentru a fi usor de depistat de persoanele mai putin familiarizate cu acest tip de produs, precum si toate informatiile necesare despre producator si trusa.

 

 

Set trusa medicala+stingator auto

 

Kit Siguranta auto LMI

 

Daca ai parcurs cu atentie legile care reglementeaza dotarile obligatorii ale autoturismelor, atunci stii deja ca trusa medicala nu este suficienta pentru a trece cu brio de verificari. Iata de ce iti propunem acest set cu trusa medicala + stingator auto care contine, in plus, si doua triunghiuri reflectorizante si vesta de semnalizare.

Trusa cu produse medicale are termen de valabilitate de 4 ani si este avizata de Ministerul Sanatatii, iar stingatorul este de tip spray, deci nu necesita verificarea anuala. Este valabil tot 4 ani, insa, atentie, nu se poate reincarca, deci va trebui sa il schimbi cu totul daca il folosesti sau in momentul in care expira.

Pachetul de livrare include in plus si o geanta cu fermoar, tip rucsac, in care poti depozita atat toate produsele incluse in set, cat si alte unelte suplimentare, pe care vrei sa le ai la indemana. Este un kit eficient, cu care vei iesi mai bine la pret decat in situatia in care cumperi separat elementele necesare si cu care rezolvi dintr-o singura achizitie problema dotarii masinii.

 

 

Kit trusa medicala

 

Kit componente trusa medicala LMI-KIT.V-A

 

Pentru a evita inlocuirea completa a trusei de prim ajutor o data la fiecare 2, 4 sau 5 ani, in functie de modelul pe care il detii, poti alege sa cumperi un kit pentru trusa medicala care contine de obicei doar produsele care expira. Aceasta strategie inseamna o cheltuiala mai mica, pentru ca scoti din ecuatie cutia si materialele care trebuie schimbate doar atunci cand sunt folosite sau uzate, cum este pipa Guedel.

Acest set este destinat prelungirii termenului de valabilitate al truselor fixe, de perete, si include pansament individual, alcool sanitar si iodat, perogen, rivanol si pansament cu rivanol, pansaplast, leucoplast si vata hidrofila.

Produsele din acest kit pentru trusa medicala se asaza pe rafturi, in locul celor expirate. Desi data pana la care pot fi folosite este inscris separat pe fiecare material, pentru a indica mai simplu prelungirea perioadei de valabilitate iti recomandam sa detasezi eticheta care indica termenul, de pe kit, si sa o lipesti de cutia fixata pe perete.

 

 

Trusa medicala de prim ajutor

 

Pharmaplast Kitchen kit KIT-002

 

De ce sa mergi tocmai in living, dormitor, baie sau oriunde tii pansamentele si plasturii, pentru a te trata cand te tai sau te arzi in timp ce gatesti, daca poti avea o mini trusa de prim ajutor chiar in bucatarie? Un astfel de kit este cel propus de Pharmaplast, sub forma unei cutii mici din plastic portocaliu, cu maner, pentru manevrare facila, si dimensiuni reduse pentru depozitare fara probleme.

Gasesti in el cateva materiale special alese pentru ranile specifice gatitului: comprese sterile cu aluminiu pentru abordarea arsurilor, rola de leucoplast perforat, transparent, tampon cu alcool, plasturi transparenti cu pad de aluminiu, plasturi cu hidrogel si pentru piele sensibila. In total 25 de piese pentru ca mainile tale sa isi revina rapid in urma micilor accidente.

Il poti achizitiona la un pret accesibil si este ideal atat pentru uz casnic, cat si pentru zilele in care mergi in camping sau la padure, pentru a pregati un gratar impreuna cu prietenii. Atentie! Este un set pentru uz personal, fara omologari sau avize care sa permita inlocuirea, de exemplu, a trusei auto.

 

MOLLE Oliv

 

Daca te numeri printre cei care iau drumetiile suficient de mult in serios pentru a achizitiona echipamente profesionale, MOLLE Oliv s-ar putea sa fie cea mai buna trusa medicala catre care te poti orienta. Motivul este simplu. Dincolo de dimensiunile compacte si continutul inteligent, care acopera esentialul in materie de prim ajutor, acest model este prevazut, dupa cum spune si numele, cu structura de prindere MOLLE, specifica rucsacilor militari, care permite prinderea simpla, rapida si sigura, de suprafata lor.

Trusa este confectionata din poliester rezistent, de culoare oliv, deschiderea si inchiderea se face cu fermoar, iar interiorul este compartimentat eficient, pentru o buna organizare si acces rapid la fiecare material in parte. Nici un produs nu este lasat la intamplare, compartimentul principal fiind impartit in doua sectiuni laterale, sub forma de buzunare cu perete transparent pe interior, din plastic, cu fermoar, si o insertie suplimentara cu buzunar deschis.

Include comprese si fese sterile de diferite dimensiuni, fasa elastica, penseta, bandaje triunghiulare, manusi de unica folosinta, foarfec, betisoare cu vata, servetele cu alcool, rola leucoplast, plasturi.

 

 

Geanta medicala

 

Geanta prim ajutor, Elite Bags

 

Iti prezentam de aceasta data un model de geanta din categoria celor concepute pentru a servi serviciilor de urgenta (SMURD, SAJ, Salvamont etc.). Este o versiune incapatoare, cu dimensiunile de 44 x 25 x 27cm si capacitate de 21.7litri, care poate sustine o greutate de pana la 9.5kg si este confectionata din poliester si PVC, cu exterior impermeabil.

Face parte din categoria optiunilor construite pentru transport de mana sau pe umar si include doua compartimente interne si patru externe. Peretele despartitor interior este prevazut cu sistem de fixare tip Velcro, pentru a permite adaptarea compartimentarii la dimensiunile instrumentelor si aparaturii incluse in geanta. Capacul este prevazut cu buzunar interior cu plasa care permite pastrarea materialelor subtiri.

Buzunarul frontal se deschide complet si este prevazut in interior cu elastice pentru organizarea si sustinerea produselor medicale de dimensiuni reduse precum seringi, fiole, pipe Guedel etc. Pe lateralele gentii, spatiul alocat buzunarelor permite includerea instrumentarului de evaluare primara cum este glucometrul, tensiometrul manual, pulsoximetrul etc.

 

 

Trusa medicala copii (de jucarie)

 

Set joaca doctor Suitcase

 

Incepand cu varsta de trei ani cei mici vor incepe sa fie tot mai interesati de diversele activitati ale adultilor, iar medicina se numara de regula printre cele mai captivante domenii. Iata de ce am inclus in lista si acest model de trusa medicala pentru copii, cu format de valiza, tip troller, ideal pentru depozitarea jucariilor. Pentru ca are roti si poate fi tras similiar unei masinute, trusa este usor de transportat chiar de catre copil, prin casa.

Pe lista instrumentelor medicale de jucarie incluse in set se numara stetoscopul, otoscopul, foarfecele, mai multe seringi, ochelari si un aparat cu ajutorul caruia copilul poate masura colesterolul, inhalator, unguent, branula etc. Cel mic va invata usor si cu placere cate ceva despre inima, urechi, ochi, alimentatia sanatoasa si nu in ultimul rand, ca injectiile au rolul de a vindeca, chiar daca nu sunt placute.

Atentie! Trusa include jucarii de mici dimensiuni care pot fi inghitite de bebelusi, deci nu le lasa la indemana copiilor mai mici de 3 ani.

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu