Cel mai bun carlig de remorcare

Am modificat articolul ultima data pe: 27.05.24

 

Carlige de remorcare – Opinii si Recenzii in 2024

 

Daca ai nevoie de un carlig de remorcare pentru diferite activitati, trebuie sa stii, in primul rand, ca nu sunt universale, fiind dedicate pentru fiecare versiune de autoturism in parte. Mai sunt si alte criterii, asa ca nu ezita sa citesti ghidul de mai jos pentru o alegere potrivita. Daca ai Dacia Logan MCV, Kombi, GPL, din perioada 2007 – 2013, poti sa mergi pe Umbra Rimorchi 08002, un carlig de remorca detasabil, ce poate tracta pana la 1300 kg. Pentru Opel Astra J Sports Tourer, Kombi, din decembrie 2010, pana in februarie 2016, poti sa alegi Umbra Rimorchi 28061

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Ce mai bun!

Umbra Rimorchi 08002
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un carlig de remorcare detasabil, dedicat pentru autoturismele Dacia, modelul Logan MCV, Kombi, GPL, ce a fost fabricat in perioada 2007 - 2013, ce nu modifica designul masinii, se fixeaza fara a fi necesara demontarea barei de protectie, cu posibilitatea de a tracta pana la 1300 kg, ce vine la pachet cu toate partile necesare montarii si certificat de omologare.

In pachetul de achizitie nu are si kit-ul electric inclus, asa ca, daca este necesara conectarea, trebuie cumparat separat.

Iti poti echipa masina cu un carlig de remorcare la un pret bun, omologat dupa normele europene, pentru mai multa siguranta in trafic.

A 2-A OPTIUNE!

Umbra Rimorchi 28061
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Dedicat pentru autoturismele marca Opel, model Astra J Sports Tourer, versiunea Kombi, ce a fost produs din decembrie 2010, pana in februarie 2016, acest model de carlig de remorcare detasabil este foarte rapid de utilizat, avand un maxim de 1500 kg la tractare, si are toate partile componente, inclusiv kit-ul electric, in pachetul de achizitie.

Un model detasabil, de calitate, ce are si un pret mai ridicat decat alte produse ce sunt prezentate.

Simplu si comod de utilizat, practic si sigur, acest model de carlig poate fi o achizitie buna pentru tine.

A 3-a Optiune!

Auto Hak H155
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest carlig de remorcare este prins cu 2 suruburi, fiind semidetasabil, potrivit pentru masini marca Volkswagen, Golf IV, 4 x 4, 3 - 5 portiere, Combi, ce sunt produse din 1997 pana in prezent, avand o greutate maxima admisa la remorcare de pana in 1650 kg, omologat conform normelor europene.

Fiind un sistem semidemontabil cu suruburi, ai nevoie de chei potrivite si de timp pentru a-l demonta cand nu ai nevoie de el.

Poti sa beneficiezi de un carlig de remorcare la un pret decent, atat pentru activitati comerciale, cat si pentru uz personal.

 

 

Pareri despre cele mai bune carlige de remorcare

 

Ai, mai jos, modele de carlige de remorcare dedicate pentru diferite tipuri de autoturisme pentru a gasi usor ceea ce ai nevoie. 

 

Carlig remorcare Logan

 

Umbra Rimorchi 08002

 

Acest model de carlig remorcare Logan MCV, Kombi, GPL este pentru masinile ce au fost fabricate in perioada 2007 – 2013.

Setul de achizitie cuprinde toate piesele necesare pentru montaj, de la carlig si bila cu fixare, la piulite si suruburi, suport, tije si bare transversale, precum si instructiuni de montare.

De asemenea, produsul este omologat conform standardelor europene si primesti si certificatul de omologare. Nu este necesara demontarea barei de protectie, iar dupa fixare nu afecteaza designul masinii.

Este un model de carlig de remorcare detasabil, greutatea tractata fiind de maxim 1300 kg, cu o sarcina maxima verticala de 75 kg. Setul nu include si kit electric. 

 

 

 

Auto Hak G 47 S

 

Un carlig de remorcare, ieftin si bun, poate fi o achizitie potrivita pentru tine, atat pentru vacante, cat si pentru a transporta diferite produse pentru uz personal sau comercial.

Poti transporta greutati de pana in 1100 kg, cu o sarcina verticala maxima de 75 kg.

Este un model semidemontabil, prins cu 2 suruburi si se poate demonta/ monta cu usurinta cu ajutorul unei chei potrivite. La montare nu este necesara demontarea barei de protectie.

Este dedicat pentru autoturisme Dacia, tipul Logan in patru portiere, fabricate din 2004 pana in decembrie 2013. Primesti si un kit electric la achizitie, ce are standard de montare cu 7 pini. 

 

 

 

Hakpol G/003

 

Cu siguranta, un carlig de remorcare la pret bun iti va atrage atentia, iar acest model este special proiectat de producator, realizat cu tehnologii de ultima generatie, pentru a mari siguranta in utilizare.

Se recomanda pentru autoturisme marca Dacia, modelul Logan MCV, Van, cu anul de fabricatie cuprins intre 2007 si iunie 2013. Este o varianta semidetasabila, ce se prinde cu 2 suruburi, si ai nevoie de chei potrivite pentru montare – demontare.

Poate transporta greutati de pana in 1300 kg, fiind dedicat mai mult pentru activitati de uz personal sau comerciale de mici dimensiuni.

Producatorul respecta normele europene, precum si sistemele de prindere de autoturism pentru o montare cat mai facila. In plus, primesti cadou si pachetul electric, universal, cu modul de prindere cu 7 pini. 

 

 

 

Carlig remorcare Opel Astra J

 

Umbra Rimorchi 28061

 

Un carlig de remorcare detasabil este foarte util, iar acest tip se preteaza pentru autoturisme marca Opel, model Astra J Sports Tourer, versiunea Kombi, ce au fost fabricate in perioada decembrie 2010 – februarie 2016. 

Setul de achizitie include atat partile componente precum carlig, bila, suport si bare transversale, set de suruburi cu piulite ce sunt calite pentru o mai buna rezistenta in timp, cat si kit-ul electric complet cu cablaj electric cu soclu de 7 pini. 

Structura barei de protectie nu este vizibila. Poti sa tractezi maxim 1500 kg.

Carligul de remorcare este omologat conform standardelor europene si primesti certificatul de atestare, dar ai si instructiuni pentru montaj, inclusiv la partea electrica. 

 

 

 

Carlig remorcare Golf 4 

 

Auto Hak H155

 

Daca ai nevoie de un carlig remorcare Golf 4, poti sa te indrepti spre acest model destinat pentru 4 x 4, in 3 – 5 portiere, Combi, ce este fabricat din 1997 pana in prezent.

Durata de instalare este de aproximativ 1 ora si jumatate, fiind necesar sa demontezi bara de protectie si sa o decupezi. Carligul este semidetasabil prins cu 2 suruburi si se adreseaza atat masinilor comerciale, cat si celor de uz personal.

Greutatea maxima tractata este de 1650 kg, cu o sarcina verticala a bilei de 75 kg. Intreg sistemul cantareste 15 kg. Este omologat si respecta standardele europene.

Pentru modelul 4WD poti sa primesti in pachetul de achizitie si instalatia electrica, fiind compatibila doar la aceasta versiune. 

 

 

 

Carlig remorcare Ford Focus 

 

Umbra Rimorchi 7373

 

Este un carlig remorcare Ford Focus 2 Volumi, versiunea Hatchback 3 – 5 usi, ce este fabricat din septembrie 2018 pana astazi. 

Un model semidetasabil, care vine la pachet cu toate partile componente, inclusiv suruburi si piulite de prindere.

De asemenea, este un model omologat si vei primi certificatul aferent, precum si instructiunile de montaj pentru a te descurca usor. Poti tracta greutati de pana in 2254 kg, fiind solid si rezistent in timp.

Nu are cablu electric de prindere, iar la montare este necesara desprinderea barei de protectie. Bila are o sarcina verticala de pana in 90 de kg.

 

 

 

Carlig remorcare Passat 

 

Umbra Rimorchi 6969

 

Chiar daca nu vrei sa transporti greutati mari cu masina, tot ai nevoie de un carlig de remorcare sigur, care sa respecte standardele europene, omologat, si te poti indrepta spre acest model.

Este un carlig de remorcare pentru marca Volkswagen, modelul Passat Variant, Combi, 4Motion, ce au fost fabricate in perioada august 2005 – septembrie 2010. Cantitatea maxima ce poate fi remorcata este de 2000 kg.

Un carlig detasabil, ce vine la set cu toate partile componente pentru montaj: bila de fixare, suport si bare transversale, suruburi si piulite pentru prindere.

De asemenea, in pachetul de achizitie ai si certificatul de omologare, precum si instructiunile de montaj. Barele de protectie sunt vizibile si este necesara demontarea acestora. 

 

 

 

Carlig remorcare Duster

 

Umbra Rimorchi 08007/F

 

In caz ca ai nevoie de un carlig de remorcare Duster nu ocoli acest model destinat pentru SUV 2-4WD, Bravo Edition, pe GPL. Se poate folosi pentru masinile ce au aparut din aprilie 2010 pana in prezent.

Avantajul acestui model de carlig de remorcare este ca se poate monta chiar daca ai senzori de parcare, fara sa le afecteze functionarea. Bara de fixare va fi invizibila dupa montaj, iar produsul este un carlig detasabil.

Poti tracta pana la 1500 kg cu ajutorul acestui carlig si ai in setul de achizitie toate piesele necesare la montaj. Conexiunea este de tip modul cu 7 pini PCD.

De remarcat ca acest model de carlig de remorcare respecta standardele europene si are omologare europeana E3. 

 

 

 

Carlig remorcare BMW

 

Umbra Rimorchi 06025/ F

 

Un carlig de remorcare, la un pret bun, poate fi o buna achizitie pentru tine, iar acest model ce respecta standardele europene si este omologat poate fi perfect pentru masina ta marca BMW.

Acest model de carlig este detasabil, prin desurubare, si nu necesita demontarea barei de protectie la montaj. Setul include toate piesele componente, fara a mai fi nevoie sa cauti alte componente: carlig de remorcare, bila de fixare, suportul cu barele transversale, suruburi si piulite de calitate pentru o prindere optima (calite), certificatul si instructiunile de montaj.

Se adreseaza masinilor marca BMW, model X3, versiunea SUV E83 4 x 4, ce au fost fabricate in perioada aprilie 2004 – noiembrie 2009. Poate asigura tractarea unor greutati de pana in 2000 kg. 

 

 

 

Carlig remorcareToyota 

 

Umbra Rimorchi 7477

 

In caz ca ai montat pe masina senzori de parcare, atunci poti alege acest model de carlig pentru remorcare, ce este conform standardelor europene si omologat.

Este destinat pentru masinile marca Toyota, model RAV4 IV, versiunea cu 5 usi, hybrid, anul de fabricatie fiind 2019. Poate remorca o cantitate de pana in 2234 kg, iar sarcina verticala a bilei este de maxim 70 de kg. 

Kit-ul de achizitie cuprinde mai multe piese, precum: carligul de remorcare, bila de fixare, barele transversale si suportul, suruburile si piulitele aferente pentru montaj, certificatul si instructiunile de folosire si montare.

Este necesara demontarea barei de protectie, conexiunile de prindere sunt de tip modul cu 13 pini PDC, iar mecanismul de tractare este detasabil orizontal. 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Sunt multe motive pentru care ai nevoie de un carlig de remorcare pe masina, fie ca ai de facut anumite transporturi la munca, fie pentru vacante sau pentru a-ti transporta produsele de pe un teren etc. si trebuie sa alegi cu grija varianta optima pentru tine. Pe piata sunt multe modele, asa ca vei gasi usor carlige de remorcare, ieftine si bune, cu care sa iti faci treaba. 

Totusi, pentru a alege cel mai bun carlig de remorcare pentru tine, trebuie sa tii cont de anumite caracteristici, pe care le detaliem mai jos:

Tipul potrivit: pentru a gasi cele mai bune carlige de remorcare, ai in vedere o serie de informatii, deoarece acestea nu sunt universale si trebuie alese exact pentru masina ta.

Astfel, inainte de a porni sa cauti carlige de remorcare, cauta in actele masinii informatiile urmatoare: marca, modelul, varianta, tipul de caroserie, precum si anul de fabricatie. Spre exemplu, daca ai nevoie de un carlig de remorcare Passat B6, nu folosi un alt model, chiar daca este tot pentru Passat, o remorca desprinsa cand rulezi cu o viteza de 70 – 80 km la ora poate provoca accidente foarte grave in trafic.

De asemenea, verifica sa fie omologate si sa aiba seria inscrisa, astfel vei fi sigur ca sunt respectate normele europene. 

 

Continutul pachetului: chiar daca ai gasit carlige de remorcare la preturi bune, verifica ca in pachet sa ai toate piesele componente de care ai nevoie la montaj, pentru a nu fi nevoit sa le cauti in alte parti si sa nu se potriveasca perfect. Kit-ul electric este si el important, pentru a nu fi nevoit sa il achizitionezi separat, pentru remorca sau rulota. Cele mai vechi au modului de prindere cu 7 pini, cele mai noi cu 13 pini. 

In pachetul de achizitie trebuie sa ai si certificatul de omologare, precum si instructiunile de montaj, care iti vor fi de mare ajutor atunci cand vei incepe treaba.

 

Cantitatea tractata: dupa ce ai stabilit exact ce tip este potrivit cu masina ta, spre exemplu carlig de remorcare Ford Focus, trebuie sa iei in calcul si ce vei remorca de obicei, care este cantitatea maxima.

Acestea se impart in mai multe categorii si greutatea ce poate fi tractata este trecuta in clar de producator sau dupa categorie: 

I – sunt potrivite pentru masinile mici si greutatea maxima remorcata este pana la 1000 kg.

II- pot remorca pana la 1500 kg si se recomanda pentru dubite sau masini de tip SUV.

III – se refera la masinile mai mari care pot transporta pana la 2200 kg.

IV – greutatile transportate sunt pana la 5000 kg. 

Peste 5 tone intra deja in alta categorie si sunt necesare utilaje speciale. Este foarte important sa stabilesti exact greutatea maxima pe care o vei transporta, deoarece, chiar daca depasesti cu putine kilograme, sarcina suplimentara pune presiune asupra ambreiajului si poti sa ramai fara acesta in trafic. 

 

Modele: dupa modul de prindere a bilei de tractiune, ai la dispozitie mai multe variante:

Detasare cu suruburi: la acest model, bila este prinsa de corpul carligului cu ajutorul a doua sau patru suruburi, un sistem simplu si solid, la un pret bun. In schimb, atunci cand vrei sa montezi sau sa demontezi carligul, vei avea nevoie de un anumit timp, pentru a desface suruburile si, de asemenea, de scule potrivite (chei).

Detasare automata: conform mai multor pareri despre cele mai bune carlige de remorcare, acestea se afla in topul listei, avand un sistem de prindere rapid, diferit in functie de producator. Nu afecteaza designul masinii si poate remorca greutati de pana la 3500 kg. 

Pretul este ceva mai ridicat decat la cele cu suruburi sau fixe, si au nevoie de o intretinere mai atenta, prin ungerea sistemului.

Detasare verticala automata: sunt, de asemenea, preferate de multi utilizatori, sunt modele mai noi, ce au un design foarte placut si o constructie de exceptie. Sunt omologate pana la 3500 kg. 

Nu ai nevoie de scule pentru montare si demontare, in schimb au un pret mai ridicat decat alte variante si nu sunt disponibile pentru toate tipurile de masini (de exemplu, poti gasi carlig remorcare Opel Astra H, Caravan) .

Fixe: poti gasi acest tip de carlig doar pentru anumite modele de masini, deoarece cei mai multi producatori au renuntat la fabricarea acestora. Sunt fixe pe masina si nu se pot demonta. Ca si avantaj, au un pret mic, dar bila este prinsa prin sudura. Astfel, in caz de uzura nu poate fi schimbata individual, fiind necesar inlocuirea intregului sistem.

Brand: deoarece este foarte important in trafic sa ai siguranta si sa te poti baza pe un carlig de remorcare de calitate, care sa fie omologat, ai grija ce brand-uri alegi. In plus, sunt anumite norme de remorcare si trebuie sa le respecti, pentru a nu fi sanctionat cu amenzi si sa te bucuri de avantajele pe care le ofera un carlig de remorcare.

Printre producatorii cei mai renumiti de profil se numara: Auto-Hak, Thule, Hakpol, Galia, Umbra Rimorchi etc., care iti pot garanta o calitate superioara si durabilitate, pentru a fi in siguranta in trafic. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Cand si pentru cine va fi util un carlig de remorcare?

Un carlig de remorcare poate fi foarte util in multe situatii. De exemplu, cand pleci in vacante: cu o rulota sau doar pentru excesul de bagaje, pentru a prinde suportul de bicicleta, iar cu o remorca descoperita sau acoperita poti sa transporti diferite produse atat in scop personal, cat si comercial. 

Ce fel de carlig de remorcare se foloseste la rulotele tractate?

Este important sa alegi un carlig de remorcare de la un producator cunoscut, pentru o calitate superioara a produsului, omologat, ce se potriveste cu tipul tau de masina, spre exemplu, un carlig remorcare Opel Astra G, si sa corelezi exact greutatea maxima suportata atat pe orizontala, cat si pe verticala cu datele rulotei.

 

Cat costa un carlig de remorcare nou?

Preturile sunt diferite in functie de mai multe caracteristici, putand gasi si variante la 350 – 450 lei, dar si peste 1.000 lei. 

 

 

 

Instructiuni de montare – carlig de remorcare

 

Daca ai achizitionat un model potrivit cu autoturismul tau, trebuie sa il si montezi si, fie faci aceasta operatiune singur, daca esti o persoana mai priceputa si iti place sa lucrezi la masina, fie apelezi la un service autorizat pentru montaj carlig remorcare.

Cum se monteaza un carlig de remorcare? 

Desi poate parea o operatiune simpla, la unele modele este necesar sa desfaci bara de protectie, precum si luminile din spate, sa faci anumite decupaje, sa demontezi din portbagaj panoul din spate si lateralele etc., ceea ce poate fi destul de laborios si poti sa deteriorezi stratul de vopsea al masinii. 

Cele mai multe modele sunt insotite de instructiuni de montare, asa ca, inainte de a lua decizia cand si unde il montezi, citeste cu atentie ghidul pentru a vedea daca te vei descurca sau ai nevoie de ajutor calificat. 

Pentru cele fixe ai cu siguranta nevoie de ajutor, acestea fiind prinse prin sudura.

Cele semidemontabile sunt mai simplu de montat, fiind necesar doar strangerea suruburilor, in cazul in care nu este necesara demontarea barei de protectie sau decuparea acesteia. Este necesar sa ai la indemana chei potrivite. 

Daca oricum nu te pricepi si vrei sa apelezi la un service pentru montare, atunci poti sa mergi si pe un model mai sofisticat, cu demontare automata cu maneta sau verticala cu cheie antifurt, pentru a putea sa il folosesti apoi cu usurinta.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu