Cel mai bun detector de radar legal

Am modificat articolul ultima data pe: 18.07.24

Modele recomandate in 2024

 

 

 

Detectorul de radar Beltronics Vector 940i este probabil cel mai bun detector de radar legal disponibil in prezent pe piata la un pret atat de avantajos. Aparatul permite selectia benzilor pentru eliminarea alertelor false, functionand datorita sistemului de detectie laser in K Pulse.

Detectorul dispune de un display alfanumeric cu 280 de leduri si de un sistem de avertizari de siguranta care iti va permite sa te concentrezi la traseu. In plus, este dotat cu tehnologia Shadow II pentru VG-2, cu o secventa de autotestare la alimentare si o prelucrare avansata a semnalului receptionat. Detectorul are capacitatea de a memora setarile, astfel ca nu va fi nevoie sa faci aceleasi setari ori de cate ori repornesti alimentarea aparatului.

Poate fi programat sa functioneze in mai multe moduri, in functie de locatia in care conduci: in oras (modurile City) sensibilitatea aparatului poate fi setata la un prag inferior, numarul de alarme false pe care le detecteaza fiind firesc mai mare; pe autostrada (modul Highway) sensibilitatea mai mare va detecta imediat aparatele de masurare a vitezei instalate de Politia Rutiera. Unitatea detecteaza o lungime de unda laser de 904nm si inregistreaza semnalele de tip POP emise in benzile X, K si Ka.

 

 

 

Cobra XRS 9370

 

2) Cobra XRS 9370Detectorul de radar Cobra XRS 9370 este un detector de radar ieftin si bun. Conform specificatiilor producatorului, aparatul este capabil sa detecteze 7 semnale radar, inclusivX, K, Ka, Ku, 6 semnale laser si modul POP. Detectorul este dotat cu VG-2 Alert si VG-2 nedetectabil si cu optiunea de Auto-Mute in functie de viteza, pe care multi conducatori auto o gasesc extrem de convenabila, caci contribuie eficient la eliminarea alertelor false.

Luand in considerare toate acestea, concluzia este ca, daca optezi pentru acest echipament, este destul de putin probabil sa fii luat prin surprindere de un echipaj al Politiei Rutiere. Totusi, nu uita ca nici cel mai performant detector nu poate fi eficient daca pistolul radar al politistului a fost deja calibrat pe masina ta, fiind imposibil sa franezi in cateva milisecunde, astfel incat sa reduci viteza de rulare de la peste 100km/h la o viteza legala.

De asemenea, unitatea este dotata cu mai multe moduri de operare pentru un plus de confort in trafic si pentru imbunatatirea vizibilitatii la volan pe timp de noapte: conducere in oras sau in afara orasului, pe timp de zi/noapte, etc.

 

 

 

 

Detectorul de radar Escort Passport Max este mai mult decat un simplu detector de radar modern, fapt care se oglindeste si in pretul produsului. Acesta vine echipat cu un GPS integrat, pentru o localizare rapida si inteligenta. GPS-ul este dotat cu o baza de date actualizata, pentru a te ajuta eficient in trafic.

De asemenea, unitatea este dotata si cu o camera video cu ajutorul careia se poate determina viteza medie. Detectorul este capabil sa identifice cele mai moderne detectoare laser si radar, iar alertele extrem de rapide il ajuta pe utilizator sa evite toate amenintarile.

Desigur, unitatea este dotata cu optiunea de selectare manuala a benzilor de functionare si de selectare a limbii, limba engleza fiind printre optiunile existente. Display-ul aparatului contine elemente grafice cu culori diferite si simboluri intuitive care permit o recunoastere rapida si usoara. Acest detector este atat de inteligent incat stie care este viteza de rulare a masinii si localizarea ei, astfel ca nu va transmite avertismente inutile atunci cand te deplasezi cu viteza legala pentru portiunea de drum pe care te afli.

 

 

Cum aleg cele mai bune detectoare de radar legale

 

Ghidul cumparatorului

Pentru un conducator auto care are de facut drumuri numeroase – si chiar si pentru cineva care isi doreste un concediu linistit, fara amenzi, un detector radar este un accesoriu neaparat necesar. Exista dispozitive perfect legale care pot fi utilizate eficient chiar si pentru detectarea noilor radare, cunoscute pana de curand ca „nedetectabile”. Daca pana acum cativa ani alegerea unui detector era destul de simplu de facut, de cand au intrat in folosinta aceste noi aparate, este important sa te asiguri ca achizitionezi un detector modern, capabil sa faca fata noii tehnologii cu care s-a dotat Politia Rutiera. Conform celor mai intalnite pareri despre cele mai bune detectoare radar legale, iata de ce trebuie sa tii cont in alegerea ta.

 

 

Tehnologia de functionare: face diferenta dintre aparatele mai vechi, care se dovedesc de multe ori inutile in prezent, si cele moderne, eficienta si impotriva radarelor de ultima generatie. Fara a intra in detalii despre modul de functionare a radarelor moderne, trebuie sa stii ca un detector de ultima generatie trebuie sa dispuna de optiunea de detectie a semnalului de calibrare POP pentru a fi eficient. In plus, avand in vedere ca noile radare functioneaza pe baza de impulsuri tip laser, detectorul de care ai nevoie trebuie sa fie prevazut cu optiunea Pulsed/Instant On Detection, cu un timp de reactie mai mic de 0.5s. Pentru a fi sigur ca te mentii in legalitate, ai grija ca dispozitivul pe care il ai in vedere sa functioneze ca detector de radar, nu ca un aparat antiradar. Detectorul de va avertiza de existenta unui aparat radar, in timp ce aparatul antiradar bruiaza functionarea radarului ceea ce este ilegal.

 

Benzile si distanta de detectie: iti permit sa depistezi toate aparatele radar instalate pe drumurile publice, de la o distanta suficient de mare care sa iti permita sa reduci viteza la timp. In mod normal se folosesc benzile X, K, Ka si Ku. Radarele moderne folosesc banda Ka, ce nu este detectata de aparatele mai vechi. Folosirea bandei Ku este limitata la cateva state europene; ea nu poate fi detectata, dar deocamdata nu este folosita in Romania. In ceea ce priveste distanta de detectie, ea trebuie sa fie cat mai mare. Distanta de 1600m, folosita de cele mai multe detectoare, este insuficienta pentru a te scapa de amenda!

 

Functiile suplimentare: fac de cele mai multe ori diferenta intre un aparat bun si unul eficient in mai putin de 50% din cazuri. Ecranul sau optiunea de avertizare sonora iti pot face condusul mai usor, insa cel mai important element de care ar trebui sa tii cont este optiunea AccuSweep, care practic iti permite sa setezi aparatul sa detecteze exclusiv semnalele emise in banda Ka, cea folosita de radarele moderne. Astfel, vei beneficia de o acuratete sporita a detectorului si de mai putine alarme false. Daca detectorul pe care il ai in vedere are si functie vocala, care sa te scuteasca de privitul afisajului cu leduri si sa iti permita sa te concentrezi la drum, e perfect!

Potentialii cumparatori se intreaba adesea unde gasesc detector de radar legal la un pret bun. Magazinele on-line sunt cel mai adesea solutia, ofering o larga gama de produse. Am selectat pentru tine trei dintre cele mai performante.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu