Cel mai bun navigator GPS TomTom

Am modificat articolul ultima data pe: 14.04.24

Modele recomandate in 2024

 

 

TomTom Start 60

 

1. TomTom Start 60Modelul Start 60 este considerat de unii utilizatori ca fiind cel mai bun navigator GPS TomTom. Cu un ecran de 6 ich si o rezolutie de 480×272, acest navigator poate fi unul dintre cele mai bune si utile accesorii auto.

Dispozitivul include o harta completa a Europei, iar slotul USB inclus in design permite actualizarea ei, dar si adaugarea a noi harti. In plus, posibilitatea adaptarii unui card de memorie microSD, permite marirea capacitatii de stocare a dispozitivului.

Functiile speciale ale modeului TomTom Start 60 includ un mod Tap&Go, unde, traseul este selectat prin simpla apasare a destinatiei, direct de pe harta. Modul de cautare rapida iti ofera sugestii cu privire la adrese si locatii, iar POI (points of interest) incorporeaza un mod de vizualizare a punctelor de interes din jurul traseului. In plus, include si un sistem de navigare a intersectiilor si un avertisment pentru radarele fixe si localizarea lor. Din punct de vedere al autonomiei, deconectat de la sursa de curent, dispozitivul poate functiona continuu timp de 2 ore. In setul de achizitie mai gasesti si un suport pliabil, ce poate fi transportat impreuna cu dispozitivul.

 

 

 

 

 

TomTom Start 50

 

2.TomTom Start 50TomTom Start 50 este un navigator auto GPS cu un ecran de 5 inch in diagonala si o rezolutie de 480×272 pixeli. Display-ul ofera o imagine clara si detaliata a traseului, pentru a elimina confundarea punctelor de interes sau alegerea destinatiei.

Memoria interna a aparatului include deja harta completa a Europei, cu 45 de harti individuale, ale fiecarei tari incluse. Slotul USB permite conectarea aparatului la un PC sau laptop. De pe site-ul producatorului, harta poate fi actualizata sau poti pur si simplu sa adaugi noi harti. Slotul de memorie microSD prezent in designul aparatului permite cresterea memoriei interne a dispozitivului, in functie de marimea cardului de memorie.

Optiunile speciale ale modelului TomTom Start 50 includ un mod de cautare rapida a destinatiei, o functie Tap&Go caracteristica navigatoarelor de la TomTom, un sistem de ghidare a intersectiilor si un mod POI ce arata punctele de interes din jurul traseului. In plus, dispozitivul prezinta si un avertisment in avans despre locatiile ce contin radare fixe. Ca si suport, produsul include un stand pliabil EasyPort, ce poate fi transportat impreuna cu dispozitivul. Din punct de vedere al autonomiei, TomTom Start 50 poate functiona continuu pana la 2 ore.

 

 

 

 

 

TomTom Start 40

 

3.TomTom Start 40TomTom Start 40 este un navigator GPS de mici dimensiuni, ce prezinta un ecran de 4.3 inch cu o rezolutie de 480×272 pixeli. Dimensiunea redusa a designului poate permite si folosirea navigatorului pe bicicleta, cu suportul adecvat. Din punct de vedere al autonomiei, dispozitivul poate functiona pana la 2 ore. Astfel, poate fi utilziat in traseele mai scurte de bicicleta.

Modelul TomTom Start 40 are instalata o harta completa a Europei, incluzand pana la 45 de tari si poate fi folosit direct din momentul achizitiei, fara a fi necesare sincronizarile sau actualizarile de software. Ca si optiuni de navigare, GPS-ul includ un mod Tap&Go ce usureaza selectarea destinatiei si a traseului, o functie de cautare rapida si autocompletare a destinatiei alese, un mod de ghidare in intersectii si o prezentare a punctelor de interes gasite pe traseu.

In plus, include si un sistem de avertizare in avans al soferului, in privinta camerelor radar fixe, intalnite pe parcursul traseului. Suportul pentru parbrix EasyPort, se pliaza foarte usor si poate fi transportat si depozitat impreuna cu dispozitivul.

 

 

 

Cum gasesc cele mai bune navigatii GPS de la TomTom

 

Ghidul cumparatorului

Navigatorul auto este un accesoriu foarte util si apreciat in randul soferilor, devenind in scurt timp una dintre cele mai populare accesorii de acest gen. Cele mai bune navigatoare GPS te pot conduce pe cel mai scurt traseu posibil de la punctu A la punctul B, prin informatii vizuale sau audio-vizuale. Unele aparate sunt foarte evoluate din punct de vedere tehnologic si pot avea chiar si un rol asemanator dispozitivelor multimedia. Dar navigatorul GPS nu este limitat doar la autoturisme. In functie de dimensiunea ecranului si de suportul inclus in setul de achizitie, dispozitivul poate fi folosit si pe bicicleta. Unul dintre liderii de pe piata in domeniul GPS software si navigare, este compania olandeza TomTom. Produsele lor sunt foarte populare in randul utilizatorilor, iar caracteristicile incluse permit utilizarea navigatorului imediat dupa achizitie. Ca sa iti venim in ajutor, am creat un ghid cu cele mai importante caracteristici, ce ar trebui sa le iei in considerare cand achizitionezi un astfel de dispozitiv:

Ecran: caracteristicile ecranului sunt determinate de marime, rezolutie, dar si de modul de functionare (touchscreen sau consola de control). Dimensiunea ecranului este masurata in inch pe diagonala, iar pe piata gasesti produse ce variaza de la 3.5 inch pana la 5 inch (aproximativ 13 centimetri). Insa, unele aparate de la Tomtom pot avea si pana la 6 inch in diagonala. Dimensiunea ecranului influenteaza si rezolutia. Cele mai des intalnite sunt 480×272 si 640×480 pixeli. Rezolutia determina gradul de detalii ce le poate oferi ecranul navigatorului, iar din aceasta cauza este indicat ca rezolutia ecranului ales de tine sa nu coboare sub 480×272 pixeli, in special daca ecranul este mai mare de 4.3 inch. Este foarte util daca dispozitivul poate fi setat prin touchscreen. Este mult mai avantajos pentru utilizator si sofer, in acest caz, daca modul de control si setare a navigatorului este cat mai simplificata, din punct de vedere al miscarilor.

 

Harti: modul principal de functionare a unui navigator auto se bazeaza pe citirea hartilor. Dispozitivele de navigatie de la TomTom au preinstalate de obicei harta Europei completa. Dar urmareste ca navigatorul sa permita reimprospatarea si actualizarea hartilor, fie automat, fie prin conectarea la un PC sau laptop. De obicei, producatorii pun la dispozitie pe site noi harti si moduri de navigare.

 

Optiuni: caracteristicile speciale ale unui navigator GPS bun sunt determinate de optiunile si functiile incorporate. Printre altele, enumeram pe cele mai des intalnite: Text-to-Speech ajuta soferul sa navigheze traseul prin indicatii specifice audio, Lane Guidance indica banda pe care trebuie sa se incadreze masina pentru urmatorul viraj, Voice Recognition permite introducerea adreselor prin comanda vocala. Unele navigatoare includ si o functie de alerta a posibilelor blocaje in trafic sau a radarelor fixe intalnite pe traseu. s

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu