Cel mai bun ulei de motor Elf

Am modificat articolul ultima data pe: 14.04.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Elf Evolution Fulltech FE

 

Pentru protejarea optima a motorului masinii, ai nevoie de cel mai bun ulei de motor Elf. Produsul prezent este un astfel de lubrifiant, avand in vedere ca respecta cele mai severe norme impuse de constructorii mondiali de autoturisme si de Standardele Internationale in vigoare si ca este special conceput pentru a proteja mediul inconjurator.

Este un lichid sintetic, asa ca promite sa prelungeasca durata de viata a motorului, putand totodata sa reduca consumul de carburant cu cel putin 5%, respectiv 12% pentru noua motorizare Enery Dci 110. Se recomanda in special motoarelor Renault echipate cu FPD (Filtru de particule diesel).

Nivelul de vascozitate este 5W30, astfel ca masina ta va functiona in conditii optime, atat la temperaturi inalte, cat si joase, caci uleiul este lasat sa circule prin motor chiar daca va ramane ca o pelicula peste componentele metalice ale autoturismului. Referitor la performanta, dispune de ACEA C4 Nivel C3.

 

 

 

 

 

Elf Turbo Diesel

 

Un ulei de motor Elf ieftin si bun este varianta Elf Turbo Diesel. Asa cum anticipeaza denumirea, produsul este recomandat tuturor motoarelor diesel, in special acelora cu injectie directa (cu sau fara sistem Common Rail).

Lubrifiantul face partea din categoria uleiurilor semisintetice, adica este un amestec intre lichidele minerale si cele sintetice in proportie de 20 – 30%, reprezentand varianta de mijloc ca pret. Nivelul de vascozitate este 10W40, asa ca partile sensibile ale motorului masinii sunt protejate chiar si in conditii extreme de temperatura, nefiind necesar sa faci revizia acestuia prea des.

In ceea ce priveste standardul ACEA (A3/B4), trebuie spus ca uleiul de motor promite eficenta maxima in cazul motoarelor diesel cu injectie directa, in timp ce normele API (SL/CF) il recomanda si motoarelor fara injectie directa si care folosesc combusitibil cu sulf peste 0.5 %. Capacitatea este de 5 l si poate fi achizitionata la un pret accesibil oricui.

 

 

 

 

 

Elf Evolution 900 NF

 

Pentru cei care-si doresc un ulei de motor Elf 5W40, intrucat vor sa aiba certitudinea ca pot preveni eficient degradarea pieselor si componentelor motorului cu care este echipat autovehiculul propriu, exista modelul Elf Evolution 900 NF. Avand o capacitate de 5 l, aceasta este ideal atat pentru motoarele pe benzina, cat si pentru cele de tip diesel.

Face parte din categoria lubrifiantelor sintetice, deci componenta centrala a masinii tale nu doar ca se va bucura de protectie si ungere optima, ci va beneficia si de o stabilitate mai buna la oxidare, respectiv de o rezistenta superioara impotriva resturilor metalice. Pe scurt, este un ulei care permite pornirea rapida a masinii si previne uzura pieselor acesteia.

Dupa cum bine stii, standardele in industria lubrifiantelor auto sunt stabilite, pe langa SAE (5W40), si de catre API, iar in acest caz avem SL/CF, respectiv ACEA – A3/B4, ceea ce inseamna ca vei putea folosi acest ulei indiferent de anotimp.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune uleiuri de motor Elf

 

Ghidul cumparatorului

Intrucat motorul unui automobil este principalul responsabil de performante, este firesc sa te ingrijesti de buna sa functionare. Cum poti face insa acest lucru? Simplu: cu ajutorul unui ulei conceput in acest sens, pe care trebuie sa il alegi cu atentie, in conformitate cu specificatiile si tipologia motorului. In consecinta, noi iti sugeram sa iei in seama parametrii explicitati in ghidul de mai jos.

De asemenea, este important sa te orientezi asupra brandurilor cunoscute si certificate, asa cum este Elf.

 

 

Firma de fata este una dintre cele mai importante din sectorul industrial al ingrijirii pentru automobile, produsele sale comercializandu-se astazi in peste 100 de state si fiind apreciate la nivelul calitatii atat de specialisti, cat si de utilizatori.

Elf dispune de un portofoliu larg de uleiuri si lubrifianti speciali, creati pentru toate tipurile de masini: personale, de epoca, de curse, precum si pentru motociclete si autovehicule heavy-duty.

Un prim aspect care trebuie luat in seama se refera la tipologia in care se inscrie produsul. De pilda, ai posibilitatea de a alege intre uleiuri minerale, semi-sintetice si sintetice. Primele amintite sunt si cele mai ieftine, iar durata lor de actiune este redusa, dat fiind faptul ca nu inglobeaza aditivi.

Din a doua categorie fac parte cele care dispun de o formula semi-sintetica, acestea fiind printre cele mai populare in randul utilizatorilor, multumita costurilor moderate si longevitatii produsului chiar si in conditii meteo mai vitrege. Nu in ultimul rand, ultimele mentionate sunt realizate in proportie de 100% in laborator, drept care se si bucura de performante superioare.

Conform multor pareri despre cele mai bune uleiuri de motor Elf, un alt criteriu de selectie esential este indicele SAE, intrucat iti indica vascozitatea produsului in functie de temperatura. Acesta apare specificat sub forma unei formule de genul 10W40, 5W30, 5W40, unde prima valoare se refera la fluiditatea la curgere pe timp de iarna, iar cea de-a doua pe timp de vara. In cazul climei tarii noastre, oricare optiune (dintre cele trei) este eficienta.

Iar daca iti doresti sa nu irosesti sume mari de bani, ai face bine sa cumperi din mediul online, acesta fiind locul unde gasesc ulei de motor Elf toti cei interesati.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu