Cel mai bun ulei de motor Motul

Am modificat articolul ultima data pe: 14.04.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Motul 8100 X-Clean+

 

Unii soferi considera ca cel mai bun ulei de motor Motul este acesta. Este un lubrifiant sintetic, special conceput pentru autovehicule de ultima generatie din Grupul Volkswagen, fiind compatibil atat cu motoarele care functioneaza pe benzina, cat si cu cele de tip diesel. Totodata, promite protejarea optima a pieselor interne si prelungirea duratei de viata a motorului.

Vascozitatea este de tip 5W30, ceea ce inseamna ca uleiul este suficient de subtire pentru a nu ingreuna actiunea pieselor puse in miscare si destul de gros, incat sa asigure ungerea si presiunea corecta. Pe scurt, aceasta este perfecta chiar si-n conditii extreme (viteza, caldura etc.).

In ceea ce priveste standarul impus de producatorul masinii, normele API sunt SM/CF , fapt care se traduce printr-o performanta ridicata, iar cele ACEA – C3, adica lichidul poate fi folosit la fel de bine la motoarele diesel cu filtru de particule si catalizator pe 3 cai, dar si la cele pe benzina.

 

 

 

 

 

Motul 8100 X-cess

 

Indiferent daca detii un BMW, un Fiat, un Opel sau un Porsche, acesta este uleiul de motor ideal pentru tine. Este un lubrifiant 100% sintetic, ceea ce inseamna ca se va adapta perfect atat pe motoarele pe benzina si injectie diesel, cat si pe cele turbo sau cu admisie, in functie de temperatura lor de lucru.

In ceea ce priveste vascozitatea, SAE este de 5W40, deci componentele motorului vor fi bine unse, pentru a te putea bucura de calatorii sigure si lungi cu masina, atat in sezonul cald, cat si in cel rece. Astfel se explica si de ce produsul dispune de numeroase aprobari de la diversi producatori auto, fiind recomandat inclusiv pentru vehiculele aflate in garantie.

Performanta ridicata a uleiului de motor este justificata si de normele ACEA – A3/B4, fapt care se traduce prin cea mai buna calitate a lichidului vascos in raport cu temperatura si oxidarea in cazul motoarelor diesel cu injectie directa.

 

 

 

 

 

Motul 6100 Synergie+

 

Cauti un ulei de motor Motul ieftin si bun? Iata-l! Este un lubrifiant semi-sintetic, astfel explicandu-se costul redus, special conceput pentru toate masinile cu motoare diesel cu injectie si catalizator sau pe baza de benzina.

Este primul ulei cu standardul MB229.3 pentru gradul de vascozitate 10W40, ceea ce inseamna ca partile sensibile ale motorului vor fi protejate chiar si atunci cand se lasa gerul, pentru ca masina sa functioneze in conditii de optima siguranta, indiferent daca vorbim de un numar mai mare sau mai mic de kilometri. Standardul se refera la majoritatea motoarelor pe benzina sau diesel fara filtru de particule, aparute sub marca Mercedes.

Standardul ACEA A3/B4 asigura curatirea excelenta si rezistenta sporita impotriva rezidurilor produse de motoarele diesel cu injectie, in timp ce API SL/CF garanteaza o eficienta ridicata a consumului de carburant si o protectie optima a emisiilor. Lubrifiantul poate fi amestecat cu uleiuri sintetice sau minerale.

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune uleiuri de motor Motul

 

Ghidul cumparatorului

Este stiut faptul ca un motor eficient si sanatos este acela care se bucura de o ingrijire adecvata, in cadrul careia conteaza foarte mult uleiul folosit. Din aceasta cauza, multi prefera ca, inainte sa achizitioneze un astfel de produs, sa se informeze corespunzator asupra parametrilor ce trebuie luati in calcul atunci cand decid, precum si asupra brandurilor de incredere, printre care se numara si Motul.

 

 

Fondata in 1853 in New York, firma aceasta (de origine franceza) este una dintre cele mai vechi din domeniul industrial al lubrifiantilor auto. Are o intreaga istorie si beneficiaza de o larga apreciere internationala, pentru calitatea produselor, precum si pentru inovatiile sale.

De pilda, a fabricat pentru prima data un ulei semi-sintetic (1966), pentru ca apoi sa obtina unul 100% sintetic. Oferta lor este una generoasa, incluzand numerosi lubrifianti: atat pentru masini, cat si pentru motociclete.

Intr-o prima ordine de idei, atunci cand alegi un astfel de produs, trebuie sa tii cont de compatibilitatea cu motorul. Aceasta conteaza in masura in care unul pe benzina functioneaza la temperaturi de circa 160°C, pe cand unul diesel presupune valori mai mari (315°C). Astfel, vei intalni uleiuri concepute doar pentru un singur tip de motor si altele care se potrivesc in egala masura, indiferent de clasa in care se inscrie acesta.

De asemenea, indicele SAE este un aspect frecvent adus in discutie de cele mai multe pareri despre cele mai bune uleiuri de motor Motul, intrucat iti spune cum reactioneaza produsul in functie de conditiile climatice.

Cu alte cuvinte, afli care este vascozitatea la care ajunge pe timp de iarna/ W (5, 10 s.a.m.d.) sau vara (valori intre 20 si 60), lucru important in ceea ce tine de pornirea masinii. In principiu, producatorii il specifica in detaliile tehnice, astfel ca poti verifica lesne aceasta caracteristica.

Nu in cele din urma, merita sa stii ca locul unde gasesc ulei de motor Motul la un pret bun toti ceilalti soferi este Internetul, multumita ofertelor si promotiilor prezente.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu