Cele mai bune canistre

Am modificat articolul ultima data pe: 14.10.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Ro Group

 

1-ro-groupCauti o canistra ieftina si buna? Cea oferita de Ro Group s-ar putea sa se plieze perfect pe propriile-ti nevoi. Confectionata din metal si avand un volum de 5 l, aceasta se dovedeste a fi un ajutor de nadejede in drumetiile lungi si nu-ti va crea nici un fel de probleme, atunci cand vei dori sa o alimentezi la vreo benzinarie.

In plus, este prevazuta cu capac de inchidere cu garnitura de cauciuc, un material fiabil si rezistent la ulei, astfel explicandu-se si durabilitatea mare in timp, indiferent de conditiile meteorologice in care o vei folosi.

Beneficiaza, de asemenea, de siguranta, deci nu exista riscul sa nu torni carburant pe langa daca rezerovul este deja plin.Un alt avantaj al acesteia consta in aerisitorul de care dispune. Practic, nu vei fi nevoit sa tot desfaci dopul pentru a o lasa sa rasufle. Pretul nu este mare, astfel ca orice sofer isi poate permite acest recipient, care se va dovedi a fi foarte util ori de cate ori vei fi nevoit sa pornesti la drum lung.

 

Avantaje:

Canistra este metalica, ceea ce inseamna ca riscul sa se sparga este redus la zero.

Volumul este de 5 litri, deci nu incalca orientarile juridice.

Capacul de inchidere este cu garnitura de cauciuc si siguranta, garantand ca recipientul nu va curge.

Pretul este foarte avantajos.

 

Dezavantaje:

Fiind metalica, este putin mai dificil de manevrat.

 

 

 

 

Profi Rexxon Olive 20

 

safety2.inddDaca ai dat un search pe google, cautand cele mai bune canistre, cu siguranta a aparut ca rezultat al cautarilor tale si acest produs. Confectionat din plastic, mai exact din polietilena de inalta densitate si calitate, acesta permite stocarea a 20 de l de combustibil. Avantajul major consta, insa, in certificatele europene pentru garantarea transportului produselor petrolifere, fiind binecunoscut faptul ca, legal, nu ai voie sa detii si sa transporti 20 de l de carburant intr-un singur recipient.

Este prevazut, de asemenea, cu un capac de siguranta care previne deschiderea accidentala, ceea ce inseamna ca poti aseza canistra in ce pozitie doresti, si se lauda cu un aspect deosebit, asemanator cu cel al unui model metalic.

Mai mult decat atat, furtunul de alimentare este atasat direct acesteia, fapt care se traduce prin reducerea riscului de a varsa pe langa in timpul umplerii rezervorului. Pretul este avantajos, iar produsul are o greutate de 1.3 kg.

 

Avantaje:

Are un volum de 20 de l, astfel ca poti porni la drum lung fara nici o grija.

Dispune de toate certificatele europene, asa ca nu vei avea probleme cu legea.

Este echipat cu un capac de siguranta, deci nu vei gasi lichidul inflamabil imprastiat prin portbagaj.

Furtnul de alimentare este atasat canistrei, pentru o alimentare facila si rapida.

 

Dezavantaje:

Avand un volum de 20 de l si o greutate de 1.3 kg, va fi dificil de manuit plin.

 

 

 

 

Ro Group 20

 

3-ro-group-20In cazul in care te temi ca pretul carburantilor ar putea creste si ai decis sa faci provizii de combustibil, canistra de 20 de l de la Ro Group asteapta sa o iei acasa.

Din pacate, este ideala pentru depozitarea lichidelor inflamabile doar la domiciliu, insa nu o vei putea purta cu tine in timpul calatoriilor, deoarece legea interzice depozitarea produselor petrolifere intr-o asemenea cantitate intr-un singur recipient. Garnitura este din cauciuc si este rezistenta la ulei, astfel ca riscul de a se deteriora este unul mic. Cu alte cuvinte, te vei putea folosi de ea o perioada frumoasa de timp, acest lucru fiind confirmat si de faptul ca este confectionata din metal, deci rezista destul de bine la temperaturi inalte.

Este, totodata, prevazuta cu aerisitor, ceea ce inseamna ca nu va fi nevoie sa tot deschizi si sa inchizi dopul pentru asta, riscand totodata sa imprastii continutul pe jos. Pretul este usor ridicat.

 

Avantaje:

Este prevazuta cu garnitura din cauciuc, rezistenta la ulei, deci dureaza bine in timp.

Dispune de aerisitor, astfel ca ai scapat de grija de a deschide capacul din cand in cand.

Se bucura, de asemenea, de siguranta, deci nu va curge lichid pe langa in timpul alimentarii.

Fiind metalica, face fata cu brio chiar si temperaturilor de peste 25 de grade.

 

Dezavantaje:

Nefiind omologata, risti sa iei amenda daca o iei cu tine la drum plina cu benzina sau alte lichide inflamabile.

 

 

 

 

Eda Red

 

4-eda-redCauti o canistra de 10 l la un pret bun? Acest model face parte din categoria recipientelor premium, fiind confectionat din polietilena de inalta densitate, fapt care se traduce printr-o rezistenta mare-n timp. Totodata, este prevazut cu stut de curgere cu filet, ceea ce face alimentarea sa fie una usoara si sigura.

Avand un volum de 10 l, este clar ca se foloseste mai mult in gospodarie. Fie pentru vin, fie pentru uleiuri (de masline, floarea soarelui) si tocmai de aceea se recomanda utilizarea manusilor in cazul manipularii lichidelor, pentru a evita incidentele si mirosurile neplacute.

In cazul in care vrei sa folosesti canistra pentru produse petrolifere, nu uita ca o poti utiliza doar pentru depozitare la domiciliu, fiind acceptat de lege, in cazul modelelor din plastic, doar transportul celor de 5 l. In caz contrar, risti o amenda de toata frumusetea. Totodata, evita sa o expui la temperaturi foarte mari, daca nu doresti sa se deterioreze. Pretul este accesibil oricui.

 

Avantaje:

Este fabricata din plastic, ceea ce inseamna ca rezista bine la impact si are o greutate redusa.

Este echipata cu stut de scurgere cu filet, pentru o alimentare facila.

Volumul este mare (10 l), fiind ideala in orice gospodarie (ulei, vin).

Pretul este pe marimea oricarui buzunar.

 

Dezavantaje:

Nu poate fi folosita pentru transportarea produselor petrolifere, limita maxima de lichid a recipientelor de plastic fiind de 5 l.

 

 

 

 

Sikkia Long Haul

 

5-sikkia-long-haulTitlul de cea mai buna canistra ar putea fi acordat negresit acestui produs. Fabricat din polietilena, un material durabil, acesta se lauda cu o capacitate de 5 litri, ceea ce il recomanda numai decat pentru orice tip de combustibil.

Este ideal pentru cei care iubesc ATV-urile sau UTV-urile si poate fi montat pe absolut orice model, multumita sistemului de prindere cu care este echipat. Totodata, este foarte facil de manevrat, datorita formei ergonomice de care se bucura.

Mai mult decat atat, fiind fabricat din plastic, nu doar ca este usor de utilizat, ci si de intretinut, putand fi, totodata, reciclat, ceea ce nu poate fi decat un plus. In ceea ce priveste orientarile legale, nu trebuie sa-ti faci griji, caci capacitatea de stocare iti permite sa-l porti cu tine la drum lung si sa-l alimentezi la benzinarii fara probleme. Pretul este unul usor piperat, insa avand in vedere toate aceste caracteristici, se poate spune ca produsul prezintă un bun raport calitate-preț.

 

Avantaje:

Este fabricat din plastic dur si are o capacitate de 5 l, deci o poti folosi cu incredere pentru depozitarea si transportul produselor petrolifere.

Fiind din polietliena, este facil de intrebuintat si intretinut.

Poate fi montat pe orice model de ATV sau UTV, datorita sistemului de fixare.

Utilizarea lui nu este in afara legii, astfel ca nu risti amenzi daca-l porti in portbagaj.

 

Dezavantaje:

Pretul e usor ridicat.

 

 

 

 

Cum alegi o canistra buna

 

Ghidul cumparatorului

O canistra se poate dovedi a fi foarte utila, atunci cand mergi la drum lung si se-ntampla sa ramai fara combustibil, iar tu nu ai nici cea mai mica idee la cati kilometri departare te afli de cea mai apropiata benzinarie.

Totodata, achizitionarea uneia te poate salva si atunci cand doresti sa faci provizii si nu dispui de un buget suficient de generos, incat sa faci fata cresterii majore de preturi care se anunta.

Alegerea optima a canistrei nu este insa una usoara, mai ales ca peste tot vei auzi voci care iti vor spune cat de periculos este sa transporti una plina cu benzina in portbagaj. Astfel ca, pentru a evita posibilele accidente si pentru a lua o decizie informata, adica una care sa se plieze perfect pe propriile nevoi, am incropit un mic ghid in care vei gasi enumerate cele mai importante caracteristici ce trebuie avute in vizor.

Materialul: atunci cand alegi o canistra, trebuie numaidecat sa tii cont de cadrul legal care reglementeaza comercializarea carburantilor din acest punct de vedere. Prezentul parametru de selectie imparte canistrele in doua mari categorii: din plastic si din metal.

Utilizarea celor dintai este interzisa la transportul, stocarea sau manipularea benzinei, petrolului si a altor lichide inflamabile, insa daca motivul pentru care vrei sa cumperi una consta in depozitarea produselor si lichidelor alimentare, o poti achizitiona si utiliza fara probleme.

Totusi, in cazul in care scopul este acela de a transporta produse petrolifere, asigura-te ca beneficiaza de toate certificatele europene care permit acest lucru, adica indeplineste toate conditiile legale. Acestea sunt preferate de numerosi utilizatori, deoarece sunt versatile, practice, usor de utilizat si intretinut. Mai mult decat atat, au un cost redus si pot fi reciclate.

In ceea ce priveste canistrele metalice, se considera ca sunt mai potrivite pentru transportarea in siguranta a carburantului si a uleiului, intrucat, de regula, sunt protejate de un strat anticoroziv care le ofera rezistenta crescuta si in conditii climatice extreme. De asemenea, este recomandat ca acestea sa fie acoperite de un strat de vopsea de inalta calitate, pentru a face fata produselor petroliere si temperaturilor inalte.

Totusi, folosirea canistrelor metalice este autorizata daca, pe durata incarcarii cu lichide inflamabile a acestora, sunt asezate pe o placa din metal legata la pamant sau daca sunt conectate la recipientul care indeplineste aceleasi conditii si de la care se realizeaza incarcarea.

Trebuie mentionat, de asemenea, ca, in general, toate beneficiaza de protectie pentru preaplin, astfel incat sa nu se piarda combustibil atunci cand rezervorul este umplut ochi.

 

Volumul: un alt parametru de selectie important face referire la cantitatea de combustibil pe care o poti stoca. La randul ei, si aceasta este conditionata de orientarile juridice, astfel ca, in cazul in care optezi pentru o canistra din plastic, trebuie sa stii ca aceasta nu trebuie sa depaseasca 5 litri, pe cand cand, in cazul celei metalice, sunt acceptati 10 litri de petrol sau alte lichide inflamabile.

Daca te gandesti sa faci provizii serioase, afla ca la domiciliu nu poti stoca mai mult de 30 de litri. Tocmai de aceea, numeroase pareri despre cele mai bune canistre recomanda achizitionarea a doua modele din plastic si a altor doua metalice, acesta fiind numarul maxim admis in cazul fiecarei tipologii.

Acestora li se mai adauga o varianta, si anume modelul de tip jerry, capabil sa stocheze 20 de litri de benzina, motorina sau alte lichide. Totusi, utilizarea lui este impotriva legii, deoarece nu este permis sa transporti 20 de litri de combustibil intr-un singur recipient.

Face parte din categoria canistrelor vechi, fiind realizat din otel presat, si proiectat in Germania, in anul 1930, pentru uz militar. Astazi, este folosit atat pentru a stoca lichide inflamabile, cat si apa, cunoscand totodata imbunatatiri, adica designul sau a fost ulterior copiat, fiind confectionat si din plastic.

Alimentarea: multi utilizatori se intreaba “unde gasesc canistre la preturi bune ceilalti interesati?”, la fel de des precum se intreaba “care e cadrul legal care reglementraza comercializarea carburantilor?”. Asadar, ceea ce trebuie sa stii este ca, din acest punct de vedere, lucrurile nu sunt foarte clare.

Cu alte cuvinte, se spune ca, la domiciliu, poti stoca 30 de litri de combustibil, insa exista reguli foarte stricte in ceea ce priveste alimentarea si depozitarea incarcaturii in interiorul autoturismului.

De pilda, poti da peste un ofiter de politie care sa-ti dea o amenda usturatoare, daca el considera ca incarcatura este sau poate deveni foarte periculoasa. Pe scurt, evita modelele jerry de tip vechi (20 de l) si ingrijeste-te ca celelalte recipiente sa nu curga in timpul transportului.

Oricum, atata timp cat ramai in limitele stabilite de lege, nu este ilegal sa-ti faci provizii pentru acasa. In cazul in care doresti sa treci granita, detinand o canistra plina cu benzina, asigura-te ca este metalica si omologata!

 

Amplasarea la domiciliu: Nu este suficient sa stii ca legea permite stocarea doar a 30 de litri de combustibil, ci trebuie sa cunosti si ceea ce spune Executivul de Sanatate si siguranta cand vine vorba de depozitarea acestuia in propria locuinta.

Cu alte cuvinte, fiind vorba de niste lichide foarte inflamabile, trebuie sa ai in vedere cateva conditii pe care sa le si respecti. Asadar, depozitarea benzinei, motorinei sau a petrolului se accepta doar in magazie, in garaj sau in afara casei tale, insa nu mai departe de sase metri.

 

Accesorii: in cazul in care vei fi nevoit sa folosesti canistra, acestea vor fi de un real ajutor. In plus, un produs care vine insotit de instrumentele necesare inseamna, implicit, si economisirea a ceva banuti, precum si a timpului pe care l-ai fi acordat, de pilda, pentru cautarea unui furtun metalic care sa faciliteze turnarea carburantului in rezervor.

Daca se intampla ca acesta sa nu fie etans, deci exista riscul de a da mai mult combustibil pe langa, poti apela cu incredere la o palnie. Totodata, un capac de siguranta care previne deschiderea accidentala este necesar.

In incheiere, iti recomandam sa comanzi produsul preferat online, intrucat Internetul a devenit locul unde gasesc canistra la un pret bun toti soferii.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu