Cele mai bune etiloteste

Am modificat articolul ultima data pe: 18.07.24

 

Elitoteste – Opinii si recenzii in 2024

 

Etilotestele sunt de regula aparate pe care le detin politistii pentru a masura nivelul de alcool din aerul expirat. Aceste aparate insa sunt adesea utilizate si de catre companii, pentru a-si testa angajatii sau de oricine doreste sa fie sigur ca a consumat o cantitate de alcool care este acceptata de lege. Daca vrei sa cumperi din magazinele online astfel de produse, o optiune interesanta e EvoSmar JASTEK Profesional. Acesta are un interval de testare de la 0.00 la 1.9 mg/L, afiseaza rezultatele in 5 secunde, vine cu 10 mustiucuri si are afisaj LED. O alta varianta interesanta ar putea fi AlcoFind AF-33.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

EvoSmar JASTEK Profesional
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aparatul acesta ofera informatii cu privire la alcoolul din aerul expirat, indicand in interval de 0.00-1.9 mg/L, se incalzeste rapid, afiseaza rezultatele in scurt timp si are display LED. Se livreaza impreuna cu 10 mustiucuri, snur si husa de protectie, se calibreaza automat, are memorie si recunoaste suflatul fals.

Bateriile necesare utilizarii aparatului nu sunt incluse in colet, asadar, pentru a-l folosi imediat dupa ce il primesti, va trebui sa le cumperi separat.

Daca vrei un etilotest performant, care functioneaza rapid si calitativ si care vine cu 10 mustiucuri de rezerva, vezi acest model.

A 2-A OPTIUNE!

AlcoFind AF-33
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru cei care au nevoie de un dispozitiv profesional, acest model poate fi o buna optiune, avand senzor eletrochimic ce ofera precizie mare a datelor colectate, memorie pentru 10 valori, oprire automata, indicator pentru nivelul bateriei, si are ecran LCD pentru afisarea valorilor cu 2 zecimale. Pachetul contine pe langa dispozitivul propriu-zis, o geanta de transport cu fermoar, 2 baterii AAA, 6 mustiucuri.

Fiind un aparat din gama profesionala are si un pret mai ridicat decat alte modele prezentate.

De ajutor pentru firmele care vor sa verifice starea angajatilor la intrarea in tura, pentru a preveni accidentarile.

A 3-a Optiune!

Techone AMS012
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cu afisaj LED, memorie pentru 32 valori, multiple unitati de masura, detectarea suflatului fals si consum redus de energie, acest etilotest e capabil sa indice alcoolemii de pana in 1.9 mg/L. Afiseaza rapid rezultatele, dupa ce se sufla timp de 3 secunde, vine cu 10 mustiucuri si se calibreaza automat.

Daca persoana pentru care e folosit a consumat foarte mult alcool, e posibil sa nu afiseze date corecte, valoarea maxima fiind de 1.9 mg/L.

E o varianta care vine cu mustiucuri pentru 10 testari, afiseaza totul foarte rapid, in doar 3 secunde si are multe functii utile.

 

 

Cum alegi un etilotest bun

 

Ghidul cumparatorului

Daca aveai impresia ca numai politia rutiera detine dispozitive pentru a masura alcoolul in sange, va trebui sa ti-o schimbi, deoarece in prezent oricine poate detine un astfel de aparat. La ce iti foloseste? – In cazul in care esti sofer si ai consumat o bautura ce contine o cantitate incerta de alcool, iti poti verifica singur starea, determinand daca te poti urca sau nu la volan fara nici un risc.

De asemeni, chiar si pentru unele societati comerciale si intreprinderi, testarea pentru alcoolemie in sange poate fi o conditie obligatorie impusa angajatilor, atunci cand se prezinta la serviciu. Indiferent din ce motiv ai nevoie sa cumperi un detector alcool, poate nu intotdeauna stii unde se gasesc etiloteste la preturi bune sau ce demers trebuie sa faci pentru achizitie. Iti vom explica, in urmatoarele randuri, cam tot ce trebuie sa stii despre acesti itemi.

Tipologia: separa modelele de teste in: personale, profesionale si ultra-performante. Diferenta se va sesiza la nivel de acuratete si de cost. In cazul in care iti cumperi un tester alcoolemie pe care il folosesti numai tu, poti apela cu incredere la cea mai ieftina solutie, adica varianta pentru uz personal, piesa ce include senzori semiconductori pe baza de oxid. Durata de “viata” a unui astfel de aparat este mai mica, iar acuratetea poate fi pierduta in circumstantele in care testul detecteaza alcoolemie prea mare sau trebuie sa analizeze procentul de alcool in sange pentru persoane cu diabet sau care trec printr-o cura de slabire saraca in calorii/ketogenica. Modelele sunt digitale si se comercializeaza in trei variante: conventionale, tip breloc sau cu atasare la iPhone/smartphome.

In cadrul unei organizatii sau pentru ofiterii de politie, de regula se cumpara un aparat etilotest profesional. Aceasta versiune permite calibrarea relativ rapida si preluarea de mostre de la mii de subiecti, functioneaza cu un electrod special(fuel cell sensor) care se oxideaza in prezenta alcoolului si are o durata de viata mai extinsa. Bineinteles, produsele de acest tip sunt si mai costisitoare decat cele personale, dar ofera si acuratete mai mare.

De asemeni, pentru utilizarea intr-o firma sau in sectiile de politie, in functie de bugetul si de necesitatile companiei, se mai poate cumpara un alcool tester digital din gama celor ultra-performante, care se mai numesc si etiloteste de masa. Tehnologia intrebuinata este pe baza de senzor infrarosu, asigurand cele mai corecte estimari, timpul dintre calibrari poate fi destul de extins, iar pretul e cu siguranta cel mai ridicat.

 

Calibrarea: este obligatorie pentru acuratete dupa un anumit numar de utilizari si se face cu frecventa diferita pentru fiecare tip de dispozitiv: 400 – 500 de utilizari la un aparat pentru uz personal, 1000 de utilizari pentru piesele profesionale, peste 2000 de utilizari sau chiar niciodata, in cazul exemplelor ultra-performante. Daca stai sa te gandesti de cate ori utilizezi etilotestul pe an, 300 de verificari pana la o calibrare pot fi considerate de ajuns, chiar si cand il folosesti nu numai in scop personal, ci si pentru a-ti ajuta prietenii sa evite condusul neregulamentar.

Intr-adevar, modelele intrebuintate de politie sau de o companie trebuie sa permita foarte multe verificari, avand in vedere ca sunt utilizate pentru mii de persoane. De aceea, pentru a stabili alcoolemia pe loc se va folosi un produs profesional, caci are portabilitate mai mare, iar daca trebuie determinat nivelul exact,  se intrebuinteaza cele performante, pentru un al doilea test.

 

Functionalitatea: reiese din urmatoarele caracteristici si optiuni: portabilitate sporita(dimensiuni reduse), ecran cu afisaj digital(citire rapida si usoara a valorilor), semnal de alarma la depasirea cantitatii legal acceptate, acuratete de citire intr-un anumit interval(cel putin 0.00-2.00g/L, pentru modelele personale), timp scazut de incalzire(intre 10 si 100 de secunde), timp redus de testare(sub 10 secunde).

 

 

Daca ai fost vreodata oprit de politie si testat pentru alcoolemie, stii ca incalzirea aparatului dureaza, iar procesul de testare iti impune sa expiri un flux de aer constant timp de cateva secunde bune. Cu cat e mai scurta aceasta perioada(timpul de citire), cu atat mai confortabil vei intrebuinta dispozitivul, aspect mentionat si de suficiente pareri despre cele mai bune etiloteste.

In urma acestei analize, stii cum sa gasesti de vanzare un test alcool ieftin si suficient de precis. Daca te mai si intrebi unde gasesc etilotest la un pret bun ceilalti soferi, poti afla ca ai ocazia sa comanzi oricand unul de pe internet. Din moment ce rar gasesti asa ceva in magazine, e mai bine sa comanzi aparatul online, iar pe langa preturi ieftine, ai si aceleasi perioade de garantie. Pentru informatii mai clare, consulta si urmatorul clasament de modele.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

EvoSmar JASTEK Profesional

 

Produsul despre care vorbim acum e un aparat alcooltest, cu senzor pe baza de oxid. El poate afisa date in intervalul 0.00-1.9 mg/L, cu o acuratete de +/- 0.01% BAC. Ca si unitati de masura ai: %, mg/L, ‰ si % BAC. Datele obtinute vor fi usor de vizualizat, deoarece exista un display LED. 

Pentru a functiona, acest aparat are nevoie de trei baterii de tip AAA, care sunt usor de procurat. Dupa ce e aprins, necesita 15-20 secunde pentru a se incalzi, apoi timpul de masurare e de cel mult 5-6 secunde. Device-ul se calibreaza automat, este dotat cu functia de memorare si atentioneaza in eventualitatea in care se sufla in mod fals. 

Acest produs vine impreuna cu 10 mustiucuri, ceea ce inseama ca va putea fi utilizat pentru 10 testari. Are si snur, pentru a-l asigura in timpul utilizarii sau pentru a-l depozita cu usurinta, dar si husa, care il va proteja atunci cand nu e folosit. Are dimensiuni de 12 x 4.8 cm.

 

 

 

 

AlcoFind AF-33 

 

Daca ai nevoie de un etilotest profesional, care sa iti ofera un raspuns rapid si sigur pentru nivelul de alcool din sange poti sa te bazezi pe acest model si nu vei fi dezamagit. Fiind dotat cu un senzor electrochimic are precizie mare si este usor de folosit. La nevoie senzorul se poate inlocui cu usurinta.

Datele colectate sunt afisate pe un ecran de tip LCD, avand 2 zecimale pentru o cat mai buna determinare, si ai posibilitatea de a stoca in memorie 10 valori, daca ai nevoie sa faci o statistica sau pentru o proba viitoare. De asemenea, este dotat cu o tehnologie performanta de verificare a aerului expirat.

Oprirea automata a dispozitivului are rolul de a prelungi durata de functionare a bateriilor, iar indicatorul de verificare a nivelului acestora te ajuta sa stii mereu care este starea de functionare a aparatului. In pachetul de achizitie ai o geanta de transport, 2 baterii de tip AAA si 6 mustiucuri. 

 

 

 

 

 

Techone AMS012

 

Techone AMS012 e un etilotest portabil, care masoara 122 x 55 x 19 mm si are o greutate de 45 grame, fiind foarte usor de luat mereu cu tine. El e dotat cu un ecran LED care se si aprinde in diverse culori, in functie de rezultate. Daca acestea sunt sub limita tolerata, display-ul va fi verde, daca sunt la limita, va fi galben, iar in momentul in care o depasesc, se aprinde in rosu. 

Intervalul de testare e de 0.00-1.9 mg/L, iar unitatile de masura ce pot fi setate sunt: %, mg/L, ‰ si % BAC. Pentru a fi gata de utilizare, dupa pornire, se asteapta 15-20 secunde, iar pentru a afisa alcoolul din aerul expirat se sufla timp de 3 secunde. Aparatul e unul ce are un senzor pe baza de oxid si vine cu 10 mustiucuri de rezerva.

Referitor la functiile prezente, ele sunt destul de multe, ceea ce va duce la o experienta placuta: calibrare automata, memorie, alarma sonora, testare rapida sau recunoastere suflat fals. Device-ul se alimenteaza cu 3 baterii AAA, care vor fi suficiente pentru multe masuratori, deoarece consuma putina energie. 

 

 

 

 

PNI AT6000

 

Cei care au nevoie de un calculator al gradului alcool din organism si doresc sa obtina un raport excelent intre performanta si pretul de achizitie, au la dispozitie acest produs. Modelul reprezinta un etilotest PNI ieftin si bun, destinat utilizarii personale, avand capacitatea de a depista prezenta vaporilor de alcool in aerul expirat. Procedura de testare se realizeaza in mod simplu si rapid. Necesita 100 de secunde pentru incalzire, dupa care poate incepe testarea.

Aparatul este prevazut cu un ecran generos, de tip LCD. Pentru ca datele sa fie usor de citit in orice situatie, indiferent de momentul sau conditiile in care se realizeaza testarea, ecranul este iluminat. In plus, acesta ofera si alte informatii suplimentare legate de  etapele procedurii ori starea bateriei. Performanta acestui produs este asigurata de senzorul performant, de ultima generatie, care permite procesarea cat mai rapida a datelor. Domeniul de detectie este cuprins intre 0,00 – 2,00g/l, avand o precizie destul de buna pentru un aparat de un aparat de uz personal.

Modelul PNI AT6000 se alimenteaza cu 3 baterii de tip AA. Gratie dimensiunilor extrem de reduse, poate fi transportat fara dificultate si depozitat in buzunar. Are o forma ergonomica si design placut, foarte usor de manevrat.  Aparatul ofera o garantie de 24 luni si include 5 rezerve pentru suflat.

 

Avantaje:

Senzorul pentru detectia vaporilor de alcool in aerul expirat asigura procesarea cat mai rapida a datelor.

Forma compacta si ergonomica permite transportul facil si ocupa foarte putin spatiu la depozitare.

Rezultatele sunt usor de citit, intrucat sunt afisate pe un ecran iluminat, de tip LCD.

Modelul include 5 rezerve, pentru utilizarea in mod sigur si igienic, de mai multe persoane.

Garantia extinsa indica increderea producatorului in calitatea oferita.

 

Dezavantaje:

Este posibil ca aparatul sa nu functioneze normal in cazul in care concentratia de alcool este ridicata.

Necesita 100 secunde pentru incalzire.

 

 

 

 

PNI AT128

 

Utilizatorii ceva mai practici, care sunt interesati de un alcool tester digital la un pret bun, pot opta pentru modelul PNI AT128. Chiar daca poate fi inclus cu succes in randul produselor ieftine, deoarece nu implica investitii considerabile, aparatul ofera foarte multe beneficii. Permite determinarea vaporilor de alcool in aerul respirat, intr-un mod foarte simplu si rapid. Senzorul incorporat asigura procesarea datelor in cel mai scurt timp posibil.

Astfel, perioada de incalzire este redusa la numai 10 secunde, initial fiind necesare 18 secunde. Perioada de testare dureaza doar 8 secunde. Rezultatele sunt afisate pe ecranul LCD al dispozitivului, in caractere mari, pentru a fi usor de citit. Domeniul de detectie al acestui test pentru alcool este cuprins intre 0,00 si 2,00g/l. Datorita formei ergonomice si dimensiunilor extrem de reduse, modelul PNI AT128 poate fi purtat in geanta sau in buzunar. Este un aparat mic si compact, cu utilizare extrem de facila. Pentru testare, acest model nu necesita prezenta unui mustiuc.

Chiar daca este un dispozitiv conventional, pentru uz personal, ce indica valori cu titlu informativ, acesta isi poate dovedi utilitatea in multe situatii. Functioneaza chiar si in medii cu temperaturi extreme, de la -10 grade si pana la +50 grade C. Alimentarea are la baza doua baterii de tipul AA. Prezinta un pret de achizitie avantajos, ce include manualul de utilizare si o garantie de 12 luni.

 

Avantaje:

Calitate oferita la pret extrem de accesibil.

Model portabil, ce functioneaza cu doar doua baterii de tip AA.

Fiind un produs digital, asigura o modalitate cat mai rapida de analiza a datelor.

Prezinta perioada de incalzire foarte redusa, de aproximativ 10 secunde.

Designul ergonomic si robust, simplu de transportat si depozitat.

 

Dezavantaje:

Fiind un aparat proiectat fara mustiuc, rezultatele oferite ar putea fi influentate de calitatea aerului atmosferic.

 

 

 

 

 

PNI AT8060

 

Iata un model profesional, potrivit pentru utilizatorii dornici sa afle care sunt cele mai bune etiloteste de pe piata. Face parte dintr-o gama avansata de produse, ce are drept scop indicarea  unui posibil procentaj de alcool existent in sange. Gratie senzorului electrochimic incorporat, PNI AT8060 ofera precizie si fiabilitate. In plus, se adapteaza foarte bine in caz de interferente, fara a vicia rezultatele. Este prevazut cu rezerve de unica folosinta, ce asigura utilizare optima si in conditii de siguranta, de catre mai multe persoane.

Prezinta o raza de detectie cuprinsa intre 0,00 – 2,00g/l iar la analiza datelor inregistreaza o marja de eroare de ±0.050 mg/l, in situatia in care depisteaza o alcoolemie in sange mai mare de 0,400 mg/l. Peste acest prag, precizia este cuprinsa intre ±20% si ±30%, in functie de gradul de alcool depistat. Modelul PNI AT8060 este un aparat portabil, ce functioneaza cu doua baterii de tip AA. Dimensiunile reduse va permit sa purtati acest dispozitiv in orice loc veti merge, intrucat nu ocupa mai mult spatiu decat o bricheta. Un mare plus al acestui tester de alcoolemie are in vedere timpul scurt pentru incalzire, de numai 10 secunde.

Testarea propriu-zisa dureaza pana in 8 secunde. Etilotestul este prevazut cu un ecran LCD, care afiseaza rezultatul format din 4 cifre, dar si alte simboluri care indica starea bateriei, unitatea de masura sau istoricul testarilor efectuate anterior. Pentru a pastra aparatul in bune conditii, ferit de socuri sau zgarieturi, acesta este insotit de o husa.

 

Avantaje:

Detector profesional, ce ofera valori precise despre prezenta urmelor de alcool in aerul respirat.

Permite testarea in mod rapid, necesitand o perioada scurta de incalzire, de numai 10 secunde.

Design simplu si compact, facil de transportat.

Produsul inlude o husa de protectie, pentru depozitare in conditii optime.

Raport bun intre calitate, beneficii si pretul de achizitie.

 

Dezavantaje:

Modelul necesita calibrare o data la 6 luni.

 

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

 

PNI AT8050

 

 

Utilizatorii care au posibilitatea de a investi in cel mai bun etilotest de pe piata, pot lua in calcul modelul PNI AT8050. Este un tester pentru alcoolemie practic si usor de folosit, ce indica valori extrem de precise. Poate fi utilizat cu succes in cadrul firmelor ce doresc sa-si testeze angajatii sau in scop personal, atunci cand nu sunteti sigur ca puteti urca la volan, fara sa incalcati prevederile Codului Rutier. Este un aparat mic, cu aspect placut si usor de folosit.

Pe partea laterala se afla orificiul de suflare, unde se introduc rezervele de unica folosinta. Prezinta un ecran LCD color, pe care sunt afisate rezultatele si 4 butoane cu functii multiple. Fiind un model portabil, alimentarea se realizeaza cu ajutorul bateriilor de tip AA. Utilizarea acestui test pentru alcool se face in mod simplu si rapid, in mai putin de un minut. Astfel, acesta are nevoie de un timp scurt pentru incalzire si o perioada redusa pentru interpretarea datelor.

Este insotit de alarma sonora cu 2 nivele, pentru a trage un semnal de alarma asupra pericolului indicat. Functia de memorare poate stoca pana la 200 de masuratori, ce includ ora si data testarii. Pentru a economisi energia, aparatul se inchide automat dupa utilizare. Poate functiona in medii cu temperaturi cuprinse intre – 10 si + 50 grade C. Prezinta dimensiunile totale de 122 x 67 x 31 mm si cantareste 120 g fara baterii. Pretul de achizitie este perfect justificat de calitatea si performantele oferite.

 

Avantaje:

Senzorul electrochimic prezinta fiabilitate si precizie foarte buna.

Design placut, elegant, usor de folosit.

Prevazut cu ecran LCD pentru afisarea rezultatelor si 4 butoane cu functii multiple.

Functia de memorie poate stoca pana la 200 de valori masurate.

Include alarma sonora pentru atentionare, cu 2 nivele de intensitate.

 

Dezavantaje:

Fiind un model profesional, ar fi fost extrem de util ca setul de livrare sa includa mai multe rezerve pentru suflat.

Pret ridicat.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

4 Comentarii

Toni Buzaianu

March 5, 2021 at 12:35 pm

Buna ziua! Am un astfel de etilotest care nu mai inregistreaza alcoolul in aerul expirat. Acum am vazut ca el trebuie recalibrat odata la 6 luni. Cu se procedeaza ? Va rog sa-mi spuneti daca pot gasi mustiucuri de cumparat si la ce pret. Va multumesc!

Raspunde
Echipa Acceleratie.ro

March 8, 2021 at 2:16 pm

Buna, Toni,

Poti cauta servicii de recalibrare pe alcooltest.ro sau alcooltest-online.ro.

Pe mondo-romania.ro sau in alte surse online poti comanda seturi cu rezerve mustiuc – insa trebuie sa cauti in fucntie de modelul de etilotest detinut.

Succes!

Raspunde
Razvan Strimbu

December 16, 2020 at 12:15 am

Exista etiloteste care sa masoare cu deviatie 0 (zero)?
Adica la verificarea acuitatii masuratorii (dupa calibrare), cand se verifica cu etalonul 0,1 la mie BAC, rezultatele la masurare si fie permanent 0,1. Iar producatorul sa specifice clar in cartea tehnica acest lucru.

Raspunde
Echipa Acceleratie.ro

December 18, 2020 at 7:16 am

Salut, Razvan,

Nu am deocamdata aceasta informatie.

Revin cu unele completari, daca ma lamuresc.

Cele bune!

Raspunde