Cele mai bune insonorizante auto

Am modificat articolul ultima data pe: 14.04.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Auto STP Hood Solution

 

Auto STP Hood Solution se numara printre preferintele multor cumparatori, atunci cand vine vorba despre cel mai bun insonorizant auto. Fiind un material multi-strat format din folie de poliester lavsan metalizata si spuma poliuretanica elastica, este destinat utilizarii in compartimentul motorului, caci este rezistent la uleiuri si combustibili.

Cu alte cuvinte, acesta stocheaza o parte din energie in timpul sarcinii, eliberand restul sub forma de caldura, fapt care se traduce printr-o capacitate puternica de a bloca zgomotul venit de la motor. Poate fi, de asemenea, aplicat pe capota autoturismului, insa nu inainte ca suprafata sa fie curatata corespunzator de praf, grasime si ulei.

Pachetul contine 2 coli, iar dimensiunea uneia este de 800 x 1400 mm, ceea ce inseamna ca acopera o suprafata de 2.24 m2. Grosimea de 20 de mm este o alta dovada a faptului ca este capabil sa suprime vibratiile. Este usor de instalat, datorita benzii adezive cu care este prevazut.

 

Avantaje:

Are pronuntate proprietati adezive, fiind simplu de montat.

Poate fi aplicat in mai multe locuri: compartimentul motorului, capota, pentru o mai buna amortizare a sunetului exterior.

Protejeaza vopseaua capotei.

Este rezistent la apa si ulei, prezentand durabilitate mare in timp.

 

Dezavantaje:

Pretul este usor piperat.

 

 

 

 

STP iSilver AntiRust Bulk Pack

 

Conform unui sondaj de opinie, STP iSilver AntiRust Bulk Pack este caracterizat drept un isonorizant auto la un pret bun. Fiind realizat dintr-un material multi-strat de amortizare a vibratiilor cu suprafata exterioara de folie de aluminiu, strat de polimer pe baza de cauciuc butilic si unul auto-adeziv, nu absoarbe umezeala si nu se descompune, impiedicand patrunderea apei si a oxigenului in partile componente ale masinii, asigurandu-se ca nu ruginesc.

Acesta este si motivul pentru care este recomandat, mai ales, suprafetelor complexe ermetic (usi, acoperis, capac portbagaj, capac Bonnet sau Firewall), acoperind pana la 3.75 m2. Atenueaza zgomotele din exterior si vibratiile metalului, fiind rezistent la apa si uleiuri.

Se vinde la coli cu dimensiunea de 500 x 750 de mm si o grosime de 1.8 mm, suficient cat sa acoperi toate zonele cu probleme ale autoturismului pe care il detii. Pe scurt, in sfarsit poti sa asculti muzica preferata, fara sa fii deranjat de zgomotul rutier.

 

Avantaje:

Este modernizat cu aditivi anti-rugina, avand efect anticoroziv.

Este potrivit pentru mai multe zone cu probleme: usi, acoperis, portbagaj.

Pachetul contine 10 coli, astfel ca nu va trebui sa cumperi un alt insonorizant auto prea curand.

Produsul prezinta un bun raport calitate – pret.

 

Dezavantaje:

Nu blocheaza zgomotele, doar reduce vibratiile.

 

 

 

 

STP Gold Aero

 

Cand spui “cele mai bune insonorizante auto”, vorbesti indubitabil si despre STP Gold Aero. Este un material multi-strat foarte flexibil, cu strat de polimeri pe baza de cauciuc butilic si suprafata exterioara din folie de aluminiu, conceput special pentru utilizarea in aeronave.

Se recomanda aplicarea lui pe usi, acoperis, capac Boot/Bonnet/Firewall/Floor, tabloul de bord, oferind calitati extrem de ridicate de amortizare a vibratiilor, fapt care nu se poate traduce altfel decat printr-un zbor linistit. Este un produs rezistent la apa, protejand elementele componente ale avionului impotriva coroziunii, si promite o fixare usoara.

Pentru o rezistenta mare in timp, temperatura de la camera de lucru trebuie sa fie cuprinsa intre 18 – 30°C. Pachetul include 10 coli cu dimensiuni cuprinse intre 0.75 cm x 0.53 cm, ceea ce inseamna ca permite acoperirea unei suprafete de 3.975 m2. Asadar, daca vrei sa profiti de un confort sporit in timp ce calatoresti, comanda-l acum!

 

Avantaje:

Putand fi aplicat pe mai multe suprafete, garanteaza ca efectele zgomotelor vor avea o amploare scazuta.

Acopera suprafete complexe (0.75 cm x 0.53 cm).

Este un model autoadeziv, pentru o instalare eficienta si usoara.

Este subtire si usor, nesuplimentand greutatea niciunei parti componente.

 

Dezavantaje:

Este recomandat doar pentru antifonarea avioanelor.

 

 

 

 

STP Biplast 20

 

Pentru cei interesati de un insonorizant auto, ieftin si bun, exista modelul STP Biplast 20. Potrivit pentru usi, acoperis si panourile din plastic din interiorul compartimentului pentru pasageri, acesta este fabricat din bitum si formate saturate din spuma poliuretanica. Se recomanda ca inaintea aplicarii sale, suprafetele cu probleme sa fie curatate de praf, grasime sau pete de ulei, astfel incat partea adeziva sa asigure o fixare optima.

Are cel mai mare coeficient de absorbtie acustica (85%), reducand considerabil vibratiile metalului si reverberatiile produse de reflexiile sunetului, asa ca orice sofer care-si doreste o antifonare profesionala a masinii sale, ar trebui sa apeleze la acest produs.

Este rezistent la apa (20%), facand partea din categoria insonorizantelor care ofera protectie atat impotriva zgomotelor intense, cat si a coroziunii. Intervalul temperaturii de lucru recomandat este cuprins intre -40°C – +100°C, iar grosimea colii (750 x 1000 mm) nu este mai mica de20 de mm.

 

Avantaje:

Poate fi aplicat pe usi, plafon, capota, portbagaj.

Datorita structurii sale si bitumului din compozitie prezinta durabilitate mare in timp.

Absorbtia acustica este de 85%, oferind o insonorizare de calitate.

Lupta impotriva ruginii (rezistenta la apa 20%).

 

Dezavantaje:

Inflamabilitatea este de 100 mm/minut, fapt care poate duce la incidente neplacute pe timp de canicula.

 

 

 

 

Cum aleg un insonorizant auto bun

 

Ghidul cumparatorului

Orice sofer care-si cumpara un sistem audio de calitate, isi doreste sa se bucure de muzica preferata fara a fi deranjat de zgomotul rutier de afara sau de vibratiile produse de cauciucuri si de motor, asa ca n-ar strica sa-ti echipezi masina cu un insonorizant auto.

Acesta promite sa reduca in mod considerabil vibratiile si zgomotele din timpul rularii, oferindu-ti posibilitatea de a te bucura de maximul de performanta al difuzoarelor sistemului de sunet.

 

 

Si cum nimeni nu-si doreste sa detina un vehicul care suna ca o masina de spalat in timpul plimbarilor, noi am incropit acest ghid pentru a te ajuta sa alegi produsele fonoabsorbante potrivite automobilului tau, informandu-te asupra principalilor parametrii de selectie si oferindu-ti raspunsul la intrebarea atat de des intalnita – “Unde gasesc insonorizante auto la preturi bune?”

 

Identificarea problemei: Este adevarat ca insonorizarea auto este o metoda recomandata masinilor cu motoare zgomotoase, insa pentru a ne putea da seama de ce produs avem nevoie, se impune o analiza mai atenta asupra intregului ansamblu al vehiculului, altfel nu facem altceva decat sa aruncam cu banii in van.

De pilda, daca zgomotul care te deranjeaza in timpul sofatului este rezultatul vantului de afara, inchide fereastra pentru a vedea daca acesta continua sa se auda si, deci, daca exista sau nu o zona cu probleme.

Anvelopele pot fi o alta sursa de galagie, mai ales ca fiecare companie utilizeaza materiale diferite la realizarea acestora, bazandu-se pe propriile tehnologii. Astfel ca, daca vorbim de o pereche de cauciucuri uzate, care produc un sunet rasunator, inlocuirea acestora cu altele noi este cea mai eficienta metoda de eliminare a vuietului nedorit. Iar exemplele in care nu este nevoie de un produs fonoabsorbant, ci mai degraba de inlocuirea/repararea unei componente a masinii pot continua.

 

Tipologia: In prezent, exista mai multe tipuri de materiale de amortizare a sunetului pe piata, chiar daca toate servesc aceluiasi scop. Astfel, ai de ales intre: cauciuc butil, spray, spuma si folie antifonare.

Soferilor comozi, care nu doresc sa depuna foarte mult efort pentru insonorizarea masinii, le recomandam cauciucul butil, deoarece, de regula, beneficiaza de o parte adeziva pentru o aplicarea facila pe panourile vehiculului. Avantajul major al acestui material consta in faptul ca poate transforma energia provenita din sunet in caldura, reducand frecventa acestuia. Insa, ca orice produs, prezinta si un minus: emana un miros neplacut, asemanator gudronului sau monoxidului de carbon, daca se infierbanta.

Marele atuu al spray-ului este ca nu trebuie instalat ca celelalte materiale, fiind suficient un pistol de vopsea si un compresor pentru aplicarea acestuia pe suprafetele interioare, responsabile de aparitia vibratiilor si zgomotelor din timpul rularii. Adesea vine imbuteliat in tuburi cu aerosoli.

Formata prin captarea gazului in stare solida, spuma este ideala pentru utilizatorii care doresc sa disperseze energia si vibratia sunetului, pentru a crea o mai buna “incinta acustica” pentru sistemul audio. Se aplica, de asemenea, pe usile laterale, reducand considerabil intensitatea zgomotelor care te deranjeaza. A nu se intelege totusi ca blocheaza sunetul, caci nu dispune de asemenea proprietati. Comparativ cu alte materiale, absoarbe apa, asa ca, fie folosesti o spuma cu celula inchisa, fie apelezi la ajutorul unei bariere de vapori.

Izolatoarele fonice tip pasla sunt realizate din fibre groase care absorb sunetul si vin instalate sub mocheta masinii. Desi nu ofera performante la fel de ridicate ca materialele deja mentionate, atunci cand vine vorba de blocarea zgomotelor, ofera un plus de confort si de caldura, majoritatea modelelor fiind realizate din iuta sau microiuta.

 

 

Zona de lucru: In alegerea produselor pentru insonorizarea auto, este indicat sa tii cont si de zona care urmeaza a fi antifonata, mai ales ca aceste materiale, odata aplicate pe anumite componente ale masinii, contribuie deopotriva la cresterea masei ansamblului auto, respectiv a intertiei de miscare si rigiditatii.

In cazul in care ai optat pentru materiale bituminoase, ar trebui sa scoti panourile portierelor pentru a oferi acces acestora. Si pentru ca aplicarea lor necesita utilizarea unui adeziv, igienizeaza zona de metal a usilor cu acetona, pentru a te asigura ca produsele fonoabsorbante vor fi instalate corespunzator.

Astfel, vibratiile sunt mai usor de controlat si transformate in caldura de mica intensitate. Numeroase pareri despre cele mai bune insonorizante auto recomanda ca, pentru imbunatatirea proprietatilor acustice, un astfel de covoras sa fie instalat si-n compartimentul cu motor.

Daca ai indentificat sursa de zgomot ca fiind podeaua autoturismului, nu trebuie sa stai prea mult pe ganduri, intrucat foliile de antifonare sunt cele mai potrivite pentru operatiunile de care ai nevoie. In aceasta situatie, in primul rand, se cere masurarea corecta a panourilor portierelor si a intregii suprafete inferioare a masinii, astfel incat izolatia sa fie taiata conform masuratorilor dorite.

Ulterior, scoate scaunele, panourile si mocheta de pe podea, curatand toate zonele cu acetona pentru o aplicare optima a adezivului si inclusiv a materialelor insonorizante.

Utilizarea spumei se recomanda in zonele deschise, in timp ce pentru antifonarea unor suprafete greu accesibile sau neregulate, ca, de pilda, in jurul usilor sau in compartimentul motorului, poti alege folosirea spray-ului, caci, cum am mai zis deja, intrebuintarea altui tip de material poate suplimenta prea mult greutatea componentei respective.

 

 

Brandul: Orice utilizator care a decis sa-si cumpere un insonorizant auto, isi doreste un produs de calitate superioara, din care sa poata stoarce si ultimele fractiuni de decibeli, caci ce client nu cauta ca zgomotul neplacut din exterior produs de motor, cauciucuri sau rezultat al altor surse sa fie, daca nu eliminat, macar redus considerabil?

Ei bine, daca dispui de un buget generos, una dintre cele mai bune alternative este reprezentata de Dynamat. Materialele insonorizante oferite de acest brand se inscriu in gama produselor premium, garantand obtinerea unui sunet clar si profund in interiorul masinii prin eliminarea zgomotelor exterioare si minimalizarea excelenta a vibratiilor.

Pentru cei care nu sunt dispusi sa scoata foarte multi bani din buzunar, exista alte branduri, ca, de pilda, Noico. Poate ca randamentul nu va fi la fel de bun, insa cheltuind aceeasi suma de bani, vei avea ocazia de a izola fonic o suprafata de doua ori mai mare. Printre preferintele clientilor se numara, de asemenea, STP si Noise Protection, alti producatori recunoscuti in acest segment.

Pe Internet vei gasi intotdeauna accesoriile adecvate pentru controlul acustic al masinii, de multe ori chiar la reducere sau promotii, de aceea multi utilizatori prefera sa cumpere online. Conform opiniei lor, acesta este locul unde gasesc insonorizant auto, la un pret bun, toti soferii.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu