Cele mai bune modulatoare FM auto

Am modificat articolul ultima data pe: 18.07.24

 

Cel mai bun modulator – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Daca masina ta nu este echipata cu sistem audio performant, ci doar cu radio si nu vrei sa faci o investitie importanta pentru a putea asculta muzica preferata, poti opta pentru modulatoare FM audio. In caz ca esti foarte ocupat si grabit poti sa alegi Xblitz X300, la un pret bun, ce se conecteaza usor prin bluetooth, fiind usor de instalat si de setat. Are microcard SD si sloturi duble USB, permite preluarea facila a apelurilor vocale de pe telefonul mobil, accesa formate MP3 si WMA, fiind un bun partener de drum. O alta varianta este si Tellur FMT-B3, la un pret bun si cu un design modern.

 

 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Xblitz X300
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest model de modulator FM auto se conecteaza foarte usor prin bluetooth, pe o frecventa libera, oferind posibilitatea de a prelua usor apelurile vocale, avand si microfon incorporat, dar si de a asculta muzica preferata, in format WMA sau MP3, cu o conectivitate buna: pentru microcard SD precum si sloturi duble USB.

Comenzile atat de preluare apeluri, cat si de setare muzica se fac de pe aparat, deoarece nu dispune de telecomanda.

Compact si cu un design placut, cu functie dubla, este un modulator FM auto recomandat pentru soferii care petrec multe ore in trafic.

A 2-A OPTIUNE!

Tellur FMT-B3
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un modulator FM auto cu bune caracteristici tehnice, ce te va ajuta pe parcursul calatoriei cu masina sa asculti muzica preferata (prin bluetooth, USB, microcard SD sau AUX); sa poti prelua apelurile in siguranta avand functia hands-free si control asupra zgomotelor de fond si ecoului; sa poti incarca telefonul mobil sau tableta cu ajutorul portului dublu de USB.

Suporta doar formatul MP3, asa ca vei fi nevoit sa iti pregatesti din timp playlistul si sa salvezi piesele doar in acest format.

Pret bun, design placut, tehnologii performante, sunt doar cateva motive pentru care recomandam acest produs.

A 3-a Optiune!

Akai FMT-66B
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Nu ai nevoie de o investitie importanta pentru a te putea bucura de muzica preferata in timpul calatoriilor, acest modulator auto fiind o buna varianta, cu o banda de frecventa generoasa (87,5 - 108 MHz), cu doua porturi USB la care sa poti si incarca device-urile din masina, cu conexiune bluetooth, port pentru card SD (maxim 32 GB) si handsfree.

Cei care isi doresc auditii de calitate este mai bine sa se indrepte spre un alt produs, deoarece unii utilizatori nu au fost multumiti de calitatea sunetului.

Pret bun, usor de manipulat, cu functii suplimentare incluse, sunt cateva motive care ne determina sa recomandam acest produs.

 

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Xblitz X300

 

Noua legislatie rutiera in vigoare aplica amenzi mari celor care vorbesc la telefonul mobil in timp ce sofeaza, astfel un modulator FM auto poate avea un dublu rol, fiind de folos pentru a prelua apelurile, dar si pentru a asculta muzica preferata cat esti la volan.

Se conecteaza usor prin bluetooth direct la radioul din masina si ofera posibilitatea de a asculta muzica preferata atat in format MP3, cat si WMA. Iti mai pune la dispozitie si un port micro SD pentru cardurile de memorie, dar si doua porturi USB. Pentru convorbiri de calitate dispune de microfon incorporat.

Este un model universal ce se activeaza foarte usor, cautand o frecventa libera, pentru a nu interfera cu posturile de radio, in intervalul 87,5 si 108 MHz. Butoanele sunt situate pe partea frontala, usor de gestionat, avand un buton rotund mai ridicat, central pentru apeluri, si doua butoane stanga – dreapta pentru piesa anterioara sau urmatoare.

 

Avantaje:

Ofera atat posibilitatea de a asculta muzica, cat si preluarea apelurilor vocale.

Este foarte usor de folosit si de setat.

Butoanele sunt asezate confortabil, pentru o utilizare cat mai facila.

Dispune de o buna conectivitate.

 

Dezavantaje:

In pachet nu ai telecomanda, pentru a gestiona mai usor setarile.

 

 

 

 

Tellur FMT-B3

 

Daca ai nevoie de un modulator FM auto aceasta poate fi o buna optiune care sa te ajute sa asculti muzica preferata, sa poti prelua apelurile vocale in timp ce conduci, dar si sa iti incarci telefonul mobil sau tableta la drum, avand iesire dubla USB.

Ai mai multe optiuni pentru a asculta muzica pe acest modulator FM de calitate, si anume: prin bluetooth, conectand tableta prin USB, de pe un card de memorie micro SD sau AUX. De asemenea, vei putea purta conversatiile telefonice linistit, avand optiunea de hands-free, si datorita tehnologiilor de anulare a zgomotului si a ecoului vei auzi interlocutorul clar si fara distorsiuni deranjante.

Ecranul de 1,4 inch arata anumite informatii de interes, iar butonul de preluare a apelurilor este pozitionat central. Are un design placut, este de culoare neagra, si va memora ultima piesa ascultata pentru a putea relua lista.

 

Avantaje:

Ai mai multe modalitati de redare a muzicii: bluetooth, USB, microSD sau AUX.

Avand doua porturi USB ai si posibilitatea de a incarca telefonul mobil sau tableta.

Convorbirile telefonice vor avea o calitate buna a sunetului.

Are un design atractiv.

 

Dezavantaje:

Trebuie sa iti faci un playlist in fomat MP3.

 

 

 

 

Akai FMT-66B

 

Cu un design placut, in doua culori (negru si rosu), acest model de modulator auto indeplineste doua functii, si anume: redare audio si handsfree. Banda de frecventa este larga, intre 87,5 si 108 MHz, astfel vei putea gasi usor o frecventa convenabila, avand 206 canale optionale.

Cele doua porturi USB ale acestui modulator FM Akai FMT-66B permit si incarcarea telefoanelor mobile sau tabletei in timpul calatoriilor. Prin conexiunea acestui modulator FM cu Bluetooth, poti accesa muzica de pe smartphone sau alte device-uri. Permite conectarea unui card SD cu o capacitate de pana in 32 GB. Pe langa aceste conexiuni, mai ai si un port de intrare AUX.

Suporta formate MP3 si WMA, acestea fiind printre cele mai uzuale. Are microfon incorporat si ecran de tip LCD. In partea superioara, prezinta butoanele de control, cel de comutare pe apel telefonic fiind mare si pozitionat central, pentru a fi usor de accesat in timp ce conduci.

 

Avantaje:

Prin tehnologia Bluetooth poti accesa si colectiile personale de muzica de pe telefon sau tableta.

Cele doua porturi USB permit si incarcarea altor device-uri in timpul drumului cu masina.

Butoanele sunt pozitionate convenabil, pentru a le putea accesa cu usurinta in timpul mersului.

Are pret bun.

 

Dezavantaje:

Calitatea sunetului lasa de dorit, dupa unii utilizatori.

 

 

 

A+ CK2

 

Dedicat pentru persoanele foarte active, care au nevoie de libertate de miscare, acest model de modulator auto iti permite sa conduci in siguranta, avand functia handsfree incorporata, dar il poti folosi si ca speaker, la birou sau acasa.

Prin tehnologia bluetooth poti prelua usor orice apel telefonic cu acest modulator, la pret bun, si fiind echipat cu Active Noise Reduction iti va oferi un sunet curat, fara zgomote de fundal. De asemenea, prin tehnologia DSP reduce distorsiunile vocale. Poti conecta doua telefoane mobile, fiind echipat si cu tehnologia multipoint.

Modelul de modulator FM cu Bluetooth permite controlul prin comenzi vocale (activate pe dispozitivul Android sau Siri/iPhone), astfel este usor sa fii atent la drum si in acelasi timp sa raspunzi sau sa efectuezi apeluri. Cand conexiunea Bluetooth nu este disponibila, dispozitivul se va opri automat. Are o automonie buna de pana la 700 de ore in standby si 10 ore de convorbire. Modelul de modulator FM eMag vine echipat cu cabluri si adaptor pentru priza, si are clema pentru a fi agatat la buzunar. In plus, primesti cadou un covor pentru bord, antialunecare, din silicon.

 

Avantaje:

Il poti folosi atat in masina, cat si in alte locuri unde ai nevoie de libertate de miscare.

Prin tehnologiile disponibile prelucreaza sunetul, pentru convorbiri de calitate.

Fiind multipoint, permite conectarea a doua telefone mobile simultan.

Permite comenzi vocale.

 

Dezavantaje:

Daca nu il gasesti la oferta, pretul este mai mare decat al altor produse prezentate.

 

 

 

 

Tuadia C30S

 

Turdia C30S este un modulator FM auto care te ajuta in tot felul de situatii, avand diferite functii utile. Se incarca la bricheta din masina si cu ajutorul porturilor USB (e un model de modulator FM cu USB) de care dispune poti sa asculti muzica de pe stick (format MP3) direct in sistemul audio al masini si sa iti incarci telefonul sau tableta la drum.

Functia Bluetooth a acestui modulator, ieftin si bun, iti ofera posibilitatea sa asculti muzica direct de pe telefon, dar in plus poti prelua direct apelurile telefonice, ceea ce e un mare plus pentru a comunica in siguranta la volan. Microfonul este de calitate, asa ca vei avea o convorbire placuta. Poti si sa apelezi ultimul numar la care ai vorbit, cu o simpla confirmare.

Este de culoare neagra, mic si nu te va incurca la condus. Mai mult, acest modulator auto FM poate fi folosit si pe post de “mic ciocan” pentru a sparge geamul sau luneta in situatii extreme.

 

Avantaje:

Poti sa asculti muzica de pe stick in format MP3 direct in sistemul audio al masinii.

Ai la dispozitie porturi USB ce te vor ajuta si pentru a incarca telefonul sau tableta la drum.

Poti sa preiei apelurile telefonice prin intermediul functiei Bluetooth.

In caz de accident, cand esti blocat in masina, poti sa il folosesti pentru a sparge geamul sau luneta.

 

Dezavantaje:

Nu are telecomanda si trebuie sa te descurci cu butoanele de pe modulator.

 

Cum alegi un modulator FM auto bun

 

Ghidul cumpatorului

Daca nu vrei sa investesti o suma considerabila de bani in achizitionarea unui player modern pentru masina si nici sa stai mereu cu grija ca noua achizitie va atrage privirile indiscrete ale celor care practica furtul din autoturisme, mai inspirat e sa apelezi la solutia reprezentata de un modulator FM auto. Aceste dispozitive lucreaza pe frecvente mici si reprezinta o modalitate de a asculta muzica de pe un stick USB sau direct de pe smartphone sau Mp3 player, direct pe radioul autovehiculului.

Practic orice modulator FM de la Altex sau alt magazin poate trimite semnalul acustic pe o frecventa libera a radioului din masina, prelundu-l de la o sursa multimedia portabila(CD player portabil, iPod etc). Mai mult, piesa poate fi usor conectata, daca ai un conector compatibil, si la fel de usor poate fi luata la purtator, cand masina este lasata nesupravegheata. Aceste aparate au in principal dimensiuni relativ mici, deci nu poti spune ca te incurca pe bordul masinii.

Daca te-ai convins ca vrei sa afli unde gasesc modulatoare FM auto la un pret bun multi altii si ai in plan o astfel de achizitie in viitorul apropiat, iti putem oferi cateva sfaturi utile in aceasta cautare. E necesar sa tii cont de o serie de criterii, inainte de a decide cu privire la o oferta sau alta de modulator FM Carrefour, de pilda. Iata-le explicate pe scurt:

 

 

Parametrii de lucru: se descriu ca fiind puterea de emisie, raza transmisiei si frecventa utilizata din manualul de instructiuni de modulator FM auto.

Conform legislatiei europene, toate dispozitivele comercializate in Europa trebuie sa aiba putere de emisie scazuta, pentru a fi evitate interferentele. Se stipuleaza, conform directivei EBU-R120-2007, ca emisiile modulatoarelor FM nu trebuie sa depaseasca valori de 50nW ERP, conform standardului EN 301357 privind compatibilitatea electromagnetica in telecomunicatii. ERP reprezinta Effective Radiated Power si este specificata in nanowatti(nW).

Raza de transmisie e distanta pe care poate efectua corect transmisia acest tip de dispozitive si poate varia intre 5 si 10m. O raza cu valoare maxima de 7m este considerata mai mult decat excelenta, intrucat iti permite sa faci setarile de rigoare chiar si din exteriorul masinii.

Pentru cei mai putin interesati de acest aspect si chiar daca antena este plasata in partea din spate a autovehiculului, 3m sunt suficienti ca distanta maxima de transmisie/receptie. Cea mai optima pozitionare pentru modulator este, in aceste circumstante, intre cele doua scaune din fata.

Cand vine vorba despre cea mai buna frecventa pentru modulator FM, trebuie sa cauti un spectru cat mai extins. Pareri despre cele mai bune modulatoare FM auto spun ca acestea trebuie sa acopere valorile de la 88.1 la 107.9 megahertzi, care corespund, in mare parte, cu parametrii comun cunoscuti pentru FM: 87.5 – 108MHz.

 

Tipul de transmitator: ai de ales intre modulatoare FM cu bluetooth (precum un modulator FM Promate SmarTune 2+) sau piese conventionale. Tipologia se stabileste in functie de sursa de pe care muzica va fi redata, iar cele mai uzuale sunt produsele care o citesc de pe un stick USB sau de pe un mini-card SD (precum un modulator FM auto hands free T11). Pentru persoanele care nu vor sa investeasca foarte mult intr-un astfel de dispozitiv, recomandam clar aceasta varianta mai simpla.

Tot ce iti trebuie este un spatiu de stocare compatibil si o selectie prealabila a pieselor ce urmeaza a fi audiate pe un modulator FM din Auchan, de ex. Cateva setari de baza iti vor permite sa filtrezi melodiile ascultate sau sa o alegi pe cea preferata, iar asta in functie de optiunile suplimentare ale aparatului.

Pentru utilizatorii care doresc sa asculte muzica direct de pe smartfon, conditia obligatorie pentru titulatura de cel mai bun modulator este o functie bluetooth inclusa. Aceste dispozitive se vand la preturi ceva mai ridicate si de regula ofera compatibilitate cu majoritatea surselor prevazute cu optiune bluetooth.

Totusi, in cazul in care ramai fara baterie la telefon sau pe iPod, toata tehnologia sofisticata nu iti va permite sa directionezi muzica pe radioul din masina, decat daca ai si o sursa de energie care sa iti permita sa tii deschise aparatele respective. In acest scop, un port USB pe un modulator FM din Media Galaxy este foarte util pentru a alimenta telefonul cu energie.

 

 

Functiile: Exista mai multe optiuni posibile dupa care trebuie sa te uiti, iar dintre acestea cele mai importante sunt: memorie pentru frecventele posturilor de radio, filtru de sunet, egalizator, functie RDS(Radio Data System), panou de control cu minimum de butoane utile, telecomanda si un display digital.

Cea mai noua si mai importanta ramane cea bluetooth, pe care nu toate modelele din comert o ofera. De fapt, inca foarte putine firme confectioneaza piese astfel echipate, dar avantajele sunt majore, intrucat iti vor permite sa beneficiezi de sunet stereo, in loc de mono, asa cum il transmite un modulator conventional.

Ai nevoie de o optiune de memorare mai ales cand in zona in care te afli emit mai multe posturi de radio, care ocupa frecventele FM cu transmisiile lor. In Romania sansele sunt mici sa nu gasesti o valoare libera, mai ales daca spectrul dispozitivului este complet pentru banda FM. De asemenea, e util sa ai memorata frecventa utilizata curent de transmitator, pentru a nu face acest lucru de fiecare data cand pornesti masina.

Filtrele pentru sunet si egalizatorul nu fac decat sa iti ofere o mai buna calitate a auditiilor, iar daca esti un meloman pretentios, te vei bucura de astfel de extra-optiuni. Functia RDS iti afiseaza pe display-ul radioului(daca acesta exista) numele artistului si al melodiei, iar cand trebuie sa cauti intr-o baza de date cu peste 100 de fragmente muzicale diferite, vei vedea ca e mai facil sa gasesti una dintre piesele tale preferate in acest mod.

La fel se intampla si atunci cand ai un afisaj disponibil direct pe modulatoare, ieftine si bune. Nu toate ofertele includ telecomanda, insa atunci cand beneficiezi de acest accesoriu, chiar si pasagerii din spate se vor simti confortabil, putand naviga facil prin meniu.

 

 

Conexiunile: E obligatoriu ca alimentarea cu energie sa se realizeze printr-o conexiune pentru priza brichetei din masina, la 12V. O mufa jack incorporata, de 2.5mm sau de 3.5mm va contribui la legarea corecta de un dispozitiv de redare, in afara de o functie de baza – care transforma modulatorul in mp3 auto(redarea melodiilor de pe card sau stick).

Porturile USB incluse iti pot fi utile atunci cand vrei sa incarci MP3 playerul utilizat ca sursa de semnal. In cazul in care gasesti un modulator MP3 auto care are ca sursa de energie chiar bateria dispozitivului de pe care transmiti sunetul, tine cont ca epuizarea acesteia se va produce mult mai rapid.

 

Furnizorii: Unele dintre brandurile apreciate, care ofera si produse la preturi accesibile pentru piata din Romania, sunt: Tuadia, PNI, Pioneer. Pe plan mondial, putem mentiona drept fiind semnificative nume ca: GOgroove, DLO, Kensington, Auvio, Philips etc.

E destul de clar ca vei lua ca reper in principal caracteristicile tehnice, uitandu-te abia la sfarsit la cine si cum produce dispozitivul vizat, mai ales cand incerci sa iti dai seama unde se gasesc modulatoare FM auto la preturi bune.

Dupa aceasta analiza schematica, cunosti cam cele mai notabile aspecte si poti alege un dispozitiv pe masura asteptarilor tale. Deoarece nu intotdeauna vrei sa faci un drum pana la magazin pentru aceasta achizitie, iar preturile sunt clar mai mici pentru site-urile care vand produse pe Internet, sfatul nostru e sa faci comanda pentru un astfel de item direct online.

Daca iti puneai problema ca aceasta metoda de cumparare nu este de incredere, poti afla acum ca beneficiezi deopotriva de garantie si de posibilitatea de a returna comanda. Nu trebuie sa cauti mai multe surse, pentru ca ne-am gandit din start si la asta, alcatuind un top cu cele mai bune modulatoare FM auto, dintre care poti alege varianta pe care o consideri mai potrivita.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu