Cele mai bune uleiuri de motor 10W-40

Am modificat articolul ultima data pe: 18.07.24

 

Cel mai bun ulei de motor 10W-40 – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Uleiul de motor este un produs consumabil ce se schimba la anumite intervale, si asigura o viata lunga si fara probleme pentru agregate cu combustie interna. In Romania, este recomandat uleiul de motor pentru patru anotimpuri (10W – 40), care se comporta bine si la temperaturi extreme. In caz ca ai nevoie de un ulei de motor si nu stii ce sa alegi, iti propunem primul produs din lista noastra, Castrol Magnatec A3/B4, in care poti avea incredere. Este full sintetic, asa ca are o durata mai mare de functionare pana la urmatoarea schimbare. Avand in compozitie molecule inteligente, care fac priza cu suprafete metalice, acest ulei iti va proteja motorul si va reduce uzura. Se preteaza atat pentru masinile care merg cu benzina, cat si pentru cele cu motorina. Cantitatea de produs este mare, de 5l, fiind in general suficienta pentru un schimb complet de ulei. Daca vrei o varianta mai ieftina, poti opta pentru al doilea produs din lista Motul 6100 Synergie+, semi-sintetic.

 

 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Castrol Magnatec A3/B4
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

In caz ca vrei ce e mai bun pentru masina ta, poti alege acest tip de ulei de motor, produs de o firma renumita in acest domeniu, full sintetic, ce prezinta in compozitie molecule inteligente care fac priza cu compontele metalice, asigurand o buna lubrifiere, reduce uzura, nu curge, fiind descris ca “o inginerie lichida”.

Fiind o cantitate mare de produs, cu o compozitie sintetica ce rezista mai mult, are si un pret mai ridicat fata de alte produse prezentate.

Desi este o investitie mai mare, cantitatea de ulei este suficienta, in general, pentru o schimbare completa a uleiului de motor.

A 2-A OPTIUNE!

Motul 6100 Synergie+
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest brand cunoscut si popular iti ofera o varianta de ulei de motor la un pret bun, semi-sintetic, ce asigura performante ridicate, nu trebuie schimbat foarte des, se comporta bine la temperaturi extreme, si daca folosesti acest ulei in mod regulat, utilizatorii afirma ca motorul va fi mai silentios si nu se mai incalzeste foarte repede.

Cantitatea de produs este mica, doar 1l, si iti ajunge doar pentru a completa cantitatea de ulei de la motor.

Pret bun, semi-sintetic, rezistent la temperaturi extreme, este un ulei de motor preferat de multi utilizatori.

A 3-a Optiune!

Mobil Super 2000 X1 Diesel
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

In caz ca ai o masina diesel si vrei un ulei de motor din gama premium pe care sa te poti baza, poti sa alegi acest produs care are proprietati bune si un pret decent, fiind semi-sintetic. Protejeaza motorul la temperaturi inalte, asigura performante optime pentru pornirea la rece si se comporta bine la temperaturi extreme.

Nu este un produs universal, fiind potrivit doar pentru masinile care functioneaza cu motorina.

Potrivit pentru diferite tipuri de masini diesel, semi-sintetic, este o alegere buna atat pentru masinile noi, cat si pentru cele mai vechi, uzate.

 

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Castrol Magnatec A3/B4

 

Cel mai bun ulei de motor 10W-40 isi mentine proprietatile avand o durata extinsa de viata, fara a necesita prea des schimbare. Acest ulei de la Castrol descris ca “o inginerie lichida” are o formula ce protejeaza motorul diminuand uzura (de altfel, acesta e unul din producatorii de incredere de pe piata).

Compozitia cu molecule inteligente Castrol Magnatec opreste scurgerea lubrifiantului de pe piesele interne la oprirea motorului, aceste molecule lipindu-se de motor si creand astfel un strat protectiv in plus in timpul incalzirii. Este un ulei compatibil atat cu autovehiculele pe benzina, cat si cu cele pe diesel (de tip universal).

E potrivit pentru utilizare in cazul automobilelor la care manualul utilizatorului mentioneaza un lubrifiant cu specificatiile ACEA A3/ B4, API SL/CF si aprobare VW 501 01/ 505 00 sau MB 229.1. Recipientul are o capacitate de 5 litri. Fiind un ulei multigrad cu indicele SAE adecvat zonelor cu 4 anotimpuri, va reprezenta o alegere buna pentru multe autovehicule.

 

Avantaje:

Este un ulei de motor full-sintetic, asa ca il vei inlocui mai rar.

Avand in compozitie molecule inteligente, protejeaza motorul, reducand uzura.

Fiind universal, se potriveste atat pentru automobilele pe benzina, cat si pentru cele diesel.

Are o cantitate mare de produs de 5l.

 

Dezavantaje:

Pret ridicat fata de alte produse prezentate.

 

 

 

 

Motul 6100 Synergie+

 

Daca esti in cautarea unui ulei de motor 10W40 ieftin si bun, poti incerca acest produs de la Motul, care este unul dintre brandurile cunoscute si populare (este de preferat sa alegi un lubrifiant produs de catre o firma cunoscuta decat de una fantoma). Este un ulei compatibil atat autovehiculelor pe benzina, cat si celor diesel.

Produsul face parte din grupa uleiurilor semi-sintetice, care reprezinta alternativa preferata de cei mai multi dintre soferi (in detrimentul celor minerale sau complet sintetice). Aceasta deoarece e o combinatie a celorlalte doua tipuri care asigura o performanta buna, isi pastreaza proprietatile mai mult timp decat cel mineral si se comporta bine la temperaturi ridicate sau joase.

In plus, vine cu un pret mult mai accesibil decat unul sintetic. Verifica daca producatorul masinii mentioneaza ulei cu aprobare MB 229.1 sau VW 501 00/505 00, pentru a te asigura ca este produsul potrivit. Dupa cum mentioneaza unii utilizatori, folosind acest produs vei vedea ca motorul este mai silentios si nu se incalzeste la fel de rapid.

 

Avantaje:

Este recomandat atat pentru masinile pe benzina, cat si pentru cele pe motorina.

Fiind semi-sintetic, are proprietati bune de lubrifiere si are un comportament adecvat la temperaturi extreme.

De asemenea, motorul va fi mai silentios si nu se va incalzi foarte tare.

Are un pret bun.

 

Dezavantaje:

Are o cantitate mica de produs (1L).

 

 

 

 

Mobil Super 2000 X1 Diesel

 

Acest produs de la Mobil, un nume cunoscut si preferat de catre multi soferi romani, este un ulei de motor diesel premium pentru autovehiculele de pasageri. Protejeaza motorul de uzura si de formarea namolului, prelungindu-i perioada de viata si asigurandu-i curatenia.

De asemenea, uleiul ofera o buna protectie la temperaturi inalte (aspect in mod deosebit important pentru masinile pe diesel) si o performanta optima la pornirea la rece. Indicele SAE 10W-40 este printre cele mai recomandate intr-o zona cu temperaturi variabile ce pot atinge valori extreme.

Este un lubrifiant ce-si pastreaza calitatile, nu necesita schimbarea foarte frecventa precum unul de calitate slaba (in general, se recomanda schimbarea la 15.000 km). Uleiul face parte din tipologia semi-sintetic, o varianta de mijloc intre cele ieftine dar cu performante slabe – minerale si cele scumpe – sintetice. Este potrivit atat pentru motoarele mai vechi si uzate, cat si pentru cele noi. Pentru a te asigura ca produsul este compatibil cu automobilul, cauta in manualul auto specificatiile (aprobare MB 229.1 si VW 501 01/505 00).

 

Avantaje:

Este un ulei semi-sintetic, la un pret decent si cu proprietati bune pentru protectia motorului.

Datorita compozitiei sale, impiedica formarea namolului.

Ofera protectie buna chiar si la temperaturi inalte.

Asigura performante ridicate pentru pornirea la rece.

 

Dezavantaje:

Este recomandat doar pentru masinile diesel.

 

 

 

 

 

Cum alegi un ulei de motor 10W-40 bun

 

Ghidul cumparatorului

Proprietarii de automobile stiu probabil cat de importanta este utilizarea unui ulei de motor de calitate, care are rol de lubrifiere si deci facilitare a frecarii pieselor interne, prevenind uzura, rugina, izoland si eliminand din caldura acumulata. Un produs bun isi va pastra proprietatile fara a necesita schimbarea frecventa si se va comporta bine la diferite temperaturi.

O varianta care se potriveste multor autovehicule este uleiul de motor 10W-40 ca indice SAE. Daca nu stii exact ce presupune aceasta valoare, e util sa afli ca 10W se refera la vascozitatea la temperaturi scazute (-25 grade Celsius), W venind de la winter, iar 40 este vascozitatea la temperaturi ridicate (100 grade Celsius). Este asadar un ulei de tip multigrad adecvat zonelor cu 4 anotimpuri.

Vei intalni si alte valori (5W-30, 15W-40), caci exista 6 indici pentru iarna (0, 5, 10, 15, 20, 25W) si 5 pentru temperaturi ridicate (20, 30, 40, 50, 60). Majoritatea mecanicilor nu recomanda sa utilizezi in zona noastra climatica un ulei care are peste 15W la primul indice sau sub 30 la al doilea, ceea ce implica faptul ca 10W-40 este o optiune adecvata si in Romania.

Asa cum arata destule pareri despre cele mai bune uleiuri de motor 10W40, este esential sa verifici compatibilitatea: exista uleiuri diesel, benzina sau universale (uita-te la toate specificatiile legate de tipul motorului). De asemenea, vei putea opta pentru un produs mineral, unul semi-sintetic sau unul sintetic. Cele mai ieftine sunt cele minerale (din petrol brut), dar nu isi mentin mult timp proprietatile asadar trebuie schimbate mai des.

Cele sintetice au in compozitie aditivi ce asigura o performanta ridicata (dar sunt scumpe). O varianta preferata de multi soferi ramane astfel uleiul semi-sintetic, avand o rezistenta crescuta la uzura si un pret mediu. Inca un lucru: oricat de performant este un produs, in general se recomanda schimbarea acestuia la fiecare 10.000-15.000 kilometri.

Vrei sa stii unde gasesc uleiuri de motor 10W-40 la un pret bun alti soferi? Pe Internet, unde ofertele sunt variate si mai avantajoase in termeni de costuri.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu