Cele mai bune uleiuri hidraulice

Am modificat articolul ultima data pe: 18.07.24

Cel mai bun ulei hidraulic – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Motoarele hidraulice utilizeaza uleiuri pentru a genera puterea de impingere a pompelor si pistoanelor. Exista foarte multe instalatii de acest tip in viata de zi cu zi: putem enumera sistemele de franare ale masinilor, utilajele agricole, excavatoarele, buldozerele si alte utilaje pentru sarcini grele, ba chiar si unele biciclete dispun de frane activate prin acest principiu. Enumerand aceasta lista de uzuri, va puteti da seama ca sunt multe contexte in care pot fi aplicate instalatiile de acest gen. Astfel, daca este sa recomandam niste uleiuri hidraulice, putem mentiona, in primul rand, 77 Lubricants Universal Tractor Oil 80W 433220, pentru tractoare si utilaje agricole, acesta asigurand o performanta pentru o gama extrem de larga de masinarii, atat in punerea in functiune a pompelor hidraulice, cat si pentru lubrifierea cutiilor de viteze si a diferentialelor vehiculelor. O a doua recomandare este Liqui Moly 1127LIQUIMOLY – ceea ce face acest ulei extrem de atractiv este faptul ca poate fi utilizat fara probleme intr-o gama enorma de situatii, de la frane la servodirectii, de la suspensii hidro-pneumatice la aer conditionat, de la ABS la pompele ce ridica si coboara acoperisurile masinilor decapotabile!

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

77 Lubricants Universal Tractor Oil 80W 433220
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Datorita proprietatilor sale, poate fi utilizat cu eficienta atat la punerea in functiune a sistemelor agricole echipate la tractoare, cat si la cutiile de viteze si diferentialului ce vin echipate pe aceste vehicule. In plus, se comercializeaza in bidoane mari, de 20 de litri, la un pret convenabil.

Nu se va utiliza in alte situatii, cum ar fi pe autovehicule de sosea, ori alte contexte. In acele cazuri, va trebui sa va orientati catre lichide hidraulice specializate.

Fermierii care au nevoie de cantitati mari de ulei hidraulic, gandit special pentru nisa lor de lucru, reprezinta clientii tinta ai acestui produs. Fara indoiala, este una din cele mai potrivite oferte in cazul in care urmariti sa asigurati protectia si functionarea utilajelor agricole motorizate.

A 2-A OPTIUNE!

Liqui Moly 1127LIQUIMOLY
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Ofera o gama mai mult decat ampla de situatii in care poate fi utilizat, de la sisteme de franare si ABS la suspensii hidro-pneumatice, inchidere centralizata si instalatiile de ridicare a capotelor. Proprietatile sale asigura, pe langa o functionare buna a acestor sisteme, si prelungirea duratei lor de viata.

Daca este sa ne raportam la raportul de calitate/pret, acest ulei hidraulic, prin calitatea formulei sale, este comercializat la costuri considerabil mai mari decat in cazul altor produse.

Atat posesorii de autovehicule, cat si cei de utilaje agricole vor considera uleiul descris aici foarte potrivit pentru marea majoritate a situatiilor in care este nevoie de instalatii hidraulice, la o gama mare de temperaturi si conditii de lucru.

A 3-a Optiune!

Bestoil BEST H46A 20L
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pretul este cel mai notabil avantaj al uleiului hidraulic prezentat aici. Se comercializeaza in bidoane de 20 de litri, iar raportat la alte oferte similare, acesta este mult mai avantajos din punct de vedere al bugetului.

Este un produs de nisa, destinat doar in sistemelor de transmisie a puterii echipate cu pompe cu piston. Este foarte stabil la oxidare, insa are proprietati antiuzura scazute, prin urmare nu se potriveste cu alte tipuri de pompe hidraulice.

Daca dispuneti de vehicule sau instalatii cu motoare de pompare bazate pe piston, va recomandam cu caldura acest ulei, el asigurand puterea optima si buna functionare a sistemelor respective.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

77 Lubricants Universal Tractor Oil 80W 433220

 

Produsul prezentat aici este printre cele mai bune uleiuri hidraulice destinate tractoarelor si utilajelor similare (combine si alte agregate agricole), fiind utilizat atat in punerea in functiune a instalatiilor precum distribuitoarele, cat si in lubrifierea transmisiei ori a diferentialului.

Va trebuie, desigur, un vehicul cu rezervor de lubrifiant comun, ca sa utilizati uleiul mineral descris aici. In formula sa, sunt inclusi si cativa aditivi ce au menirea de a imbunatati performantele ambreiajului, a franei imersate, precum si rezistenta angrenajelor la temperaturi scazute. In plus, este prevenita contaminarea accidentala si aplicatia gresita, aceste lucruri ducand la o durata de viata sporita pentru intregul utilaj.

Un alt avantaj notabil al produsului descris aici este cantitatea la care este vandut, in bidoane de 20 de litri, ceea ce inseamna ca va raspunde asigurarii nevoilor la mai multe vehicule deodata – ori, va putea fi utilizat pentru mai multe schimburi periodice de ulei, cu o singura achizitie.

 

Avantaje:

Este atat un ulei hidraulic tractor, cat si pentru sistemele de transmisie ale utilajelor agricole.

Imbunatateste viata motoarelor si angrenajelor, datorita formulei cu aditivi.

Ofera un raport bun pret – cantitate, comercializandu-se in bidoane de 20 de litri.

Vascozitatea de grad 80W inseamna ca va performa foarte bine si in temperaturi scazute.

 

Dezavantaje:

Se adreseaza exclusiv utilajelor si vehiculelor agricole, pentru alte masini trebuind sa alegeti un produs diferit.

 

 

 

 

Liqui Moly 1127LIQUIMOLY

 

Daca este sa ne luam dupa pretul sticlei individuale, acest produs este un ulei hidraulic ieftin si bun – insa, daca veti analiza pretul per litru, veti observa ca Liqui Moly 1127LIQUIMOLY este, de fapt, destul de scump, asta insemnand ca ofera si calitate.

In primul rand, asigura transmisia puterii intr-un mod foarte eficient – chiar si la temperaturi extreme (-20 pana la +40 de grade), iar in al doilea rand poate fi utilizat in aproape orice tip de instalatie hidraulica! De la suspensii hidro-pneumatice, servodirectii si servofrane, alternatoare, diferentiale, sisteme de control a tractiunii si stabilitatii, la inchideri centralizate si capotele masinilor cabrio, putem spune ca raspunde tuturor cerintelor posesorilor de automobile.

Protejeaza impotriva coroziunii, iar vascozitatea si densitatea sa respecta standardele de calitate DIN ISO 2909 si 2592, precum si DIN 51757. Folosind acest ulei, veti prelungi functionarea masinii dumneavoastra in buna regula, contribuind la siguranta sa si la pastrarea valorii sale.

 

Avantaje:

Se poate utiliza in aproape toate instalatiile hidraulice de pe autoturisme.

Ofera proprietati de lubrifiere si reducere a uzurii instalatiilor.

Se comporta foarte bine chiar si la temperaturi de -20 sau +40 de grade Celsius.

Este calibrat in functie de standardele DIN ISO 2902, 2592, 51757 si 51562, ca dovada a performantei sale.

 

Dezavantaje:

Pretul per litru este destul de ridicat.

 

 

 

 

Bestoil BEST H46A 20L

 

S-ar putea ca unii dintre dumneavoastra sa nu puna un accent deosebit pe calitate si sa se orienteze catre cantitati ridicate de ulei – putem oferi un exemplu orientativ, precum punerea in functiune a unei instalatii hidraulice vechi, de pe un tractor, nestiind daca va functiona cum trebuie, sau nu.

In astfel de cazuri, recomandam cu caldura acest ulei hidraulic, la un pret bun, daca este sa calculam cat veti cheltui per litru. Se comercializeaza in bidoane generoase, de 20 de litri, iar ca utilizare, este destinat pompelor cu piston, oferind o buna stabilitate la oxidare, fara insa a se pune accent pe proprietatile antiuzura ale lichidului. Prin urmare, posesorii de alte tipuri de pompe hidraulice ar fi bine sa caute o formula adecvata sistemului lor.

In ceea ce priveste clasa de viscozitate, aceasta este VG-46, destinata utilajelor mari si rezistente. Prin urmare, nu se adreseaza autoturismelor echipate cu instalatii pretentioase de transmisie hidraulica a puterii.

 

Avantaje:

Are un pret foarte avantajos, calculat per litru.

Se comercializeaza in bidoane mari, de 20 de litri.

Se potriveste pe instalatiile mari, ne-pretentioase in ceea ce priveste proprietatile antiuzura.

Are o buna stabilitate la oxidare, functionand eficient timp indelungat.

 

Dezavantaje:

Nu se adreseaza instalatiilor hidraulice diferite de cele cu piston.

 

 

 

 

Total LHM Plus 1L

 

In ceea ce priveste produsele foarte nisate, uleiul hidraulic prezentat aici este extrem de specific la capitolul scop. Formula sa a fost proiectata special pentru sistemele de suspensie si franare ale masinilor Citroen si Peugeot, potrivit specificatiilor PEUGEOT CITROEN B71 2710.

Are proprietati excelente de lubrifiere, pun punct de scurgere foarte scazut si o vascozitate mare si nu este sensibil la umiditate. In plus, ofera si niste proprietati anti-corozive foarte ridicate. Se adreseaza modelelor Citroen XM, Xantia, BX, SM, CX si GS, precum si modelelor vechi, Citroen ID si DS, fabricate dupa septembrie 1966.

Poate fi utilizat si pentru sistemele de reglare hidraulica ale modelului Peugeot 405 X4, precum si la franele modelelor Citroen Ami 8, Dyane, Ami Super si Mehari (fabricate dupa septembrie 1977) si 2CV (fabricate dupa luna iulie a anului 1982). Nu este compatibil ori miscibil cu fluidele DOT3, DOT4, DOT5 si LHS 2 care erau folosite de catre Citroen inainte de datele specificate.

 

Avantaje:

Este un produs de nisa, specificand clar marcile si modelele de masini la care poate fi folosit.

Poate fi aplicat pentru restaurarea modelelor vechi precum Citroen DS sau 2CV.

Are proprietati excelente pentru protejarea instalatiilor hidraulice.

Nu este sensibil la umiditate (este un produs ne-higrofob).

 

Dezavantaje:

Nu se recomanda utilizarii in alte situatii si pe alte vehicule decat cele specificate.

 

 

 

Cum alegi un ulei hidraulic bun

 

Ghidul cumparatorului

Putem incepe acest ghid de cumparaturi mentionand, din prima, ca exista foarte multe situatii in care puteti avea nevoie de un ulei hidraulic, la un pret bun. Totodata, exista si produse aplicabile in situatii multiple, pe cand altele sunt potrivite doar pe anumite instalatii. Designurile si proprietatile pompelor variaza, iar totodata va trebui sa tineti cont si de alti factori, precum temperaturile din mediul exterior.

Pentru a detalia mai mult criteriile de alegere ale uleiurilor respective, vom lua fiecare aspect al acestora pe rand, discutandu-l in paragrafele ce urmeaza:

 

 

Scop: sa detaliem mai intai tipul de instalatii in care sunt aplicabile diversele uleiuri hidraulice, la preturi bune, pe care ne vom axa in acest ghid.

In ceea ce priveste pompele, exista pompe cu rotor, cu piston si cu roti dintate (angrenaj). Pompele cu rotor sunt cele mai pretentioase, cele cu piston sunt cele mai frecvent intalnite si cele cu angrenaj sunt cele mai ne-pretentioase, putand suporta lichide foarte vascoase si cantitati notabile de murdarie – in schimb, randamentul lor este scazut.

Cu toate acestea, multi dintre cititorii acestui articol nu vor sti ce tip de pompa exista in masina lor, prin urmare nu vor fi atat de interesati sa auda despre tipurile de pompe si ce uleiuri necesita ele. Prin urmare, vom prefera sa ne axam pe mentionarea tipurilor de instalatii pentru care un anumit ulei este destinat.

Astfel, vom insirui sistemele de franare a masinilor, utilajele agricole, echiparile ABS de pe autovehicule, precum sunt specificate de producator in descrierea uleiurilor din comert.

Daca veti selecta un ulei pentru un anumit scop (sa zicem, pentru pompe de tractor) si il veti utiliza la sistemul de franare al unei masini, sa nu credeti ca franele autoturismului vor ceda imediat – de fapt, ele se vor uza in ritm accelerat, scurtand durata de viata a acestora si sporind costurile de intretinere al vehiculului.

 

Vascozitate: aceasta proprietate se poate masura in foarte multe unitati de masura: Pascali-secunda, metrii patrati pe secunda, unitati de masura numite Stokes (St) sau grade Engler.

Intrucat nu ne vom petrece foarte mult timp cu aspectele teoretice, vom spune ca un ulei hidraulic va trebui sa pastreze anumite grade de viscozitate in diverse conditii de temperatura. De exemplu, Liqui Moly1127LIQUIMOLY va oferi sub 1100 de milimetri patrati/secunda la -40 de grade Celsius si 20,2 mm2/s la 10 de grade Celsius, insa in interiorul unui motor, temperaturile pot trece bine de 40 de grade Celsius.

Din acest motiv, este bine sa verificati si standardele si normele uleiurilor, despre care vom discuta mai jos:

 

Standarde/norme: exista destule pareri despre cele mai bune uleiuri hidraulice care vor spune ca, intelegand standardele si normele de reglementare ale acestor substante, veti putea efectua o achizitie potrivita mult mai usor.

Vom descrie cateva dintre acestea: standardul H46 e optim pentru ehipamente de constructii, industriale si de minerit, cu spumare redusa, lubrifiere ridicata si rezistenta la temperaturi extreme (pana la 215 grade Celsius). Vascozitatea la 40 de grade este intre 41 si 50 de milimetri patrati pe secunda.

Normele DIN si ISO (de exemplu DIN 51562 sau ISO 2592) exemplifica mai pe larg proprietatile standardizate ale tipului respectiv de substante. Per total, aceste standarde si norme nu sunt atat de relevante pentru utilizatorul de rand, care se orienteaza dupa scopul mentionat al uleiului, ci mai mult pentru cei ce lucreaza zilnic cu astfel de substante si doresc sa afle totul despre ele, inclusiv reglementarile la nivel european.

 

Contraindicatii: in ceea ce priveste situatiile in care nu ar trebui sa recurgeti la utilizarea unui produs, doua lucruri trebuie sa tineti minte atunci cand alegeti cel mai bun ulei hidraulic: in primul rand, sa nu il folositi in alte contexte fata de cele specificate de producator (vedeti primul criteriu din acest ghid al cumparatorului). Astfel, veti evita stricarea treptata a instalatiei hidraulice respective, indiferent daca este vorba de sistemul de franare, cadrul de prindere al instalatiilor agricole, ori servodirectia.

In al doilea rand, va trebui sa fiti atenti la anumite produse de nisa, care pot fi extrem de specifice in privinta situatiilor pentru care sunt destinate. Putem oferi ca exemplu, in aceasta privinta, Total LHM Plus 1L, ce este proiectat special pentru autoturismele Citroen si Peugeot cu suspensie hidraulica. Nu numai ca specifica o serie de modele de astfel de automobile, dar specifica si anii in care acestea sa fie fabricate.

Mai mult decat atat, producatorul mentioneaza si o serie de fluide sintetice utilizate de compania Citroen sau Peugeot, acestea nefiind compatibile cu uleiul respectiv – prin urmare, trebuie sa va cunoasteti foarte bine masina si sa stiti cu ce fel de sisteme a fost echipata, daca doriti sa o echipati cu acest ulei hidraulic.

 

 

Raportul calitate/cantitate: in comert, diversele tipuri de uleiuri pentru instalatiile hidraulice se comercializeaza in bidoane de variate dimensiuni. Trebuie, prin urmare, sa cunoasteti nevoile dumneavoastra, pe langa evaluarea bugetului. De exemplu, Universal Tractor Oil 80W 4332220 se vinde la bidoane de 20 de litri, care pot asigura nevoile a cateva tractoare, in functie de model, sau veti putea pastra pentru mai tarziu o cantitate de ulei, atunci cand cel deja in instalatie va trebui schimbat.

Daca comparam aceasta oferata cu Liqui Moly 1127LIQUIMOLY, vom observa o diferenta simtitoare de pret – per litru, Universal Tractor Oil fiind considerabil mai ieftin decat el. Fireste, date fiind situatiile in care Liqui Moly 1127LIQUIMOLY este utilizat, se intelege ca nu veti avea nevoie de cantitati en-gros din acesta, mai ales daca sunteti posesorul unui singur autoturism.

In concluzie, calculul bugetului trebuie sa ia in considerare atat nevoile si amplitudinea lor, cat si pretul uleiului per litru. Cu cat pretul pe un litru e mai ridicat, cu atat produsul va fi mai de calitate, insa pot exista cazuri in care cantitatea sa ia prioritate in fata calitatii.

Asadar, incepem de aici in jos sa descriem o serie de uleiuri de diverse tipuri, pentru cat mai multe feluri de instalatii hidraulice. Ne vom stradui sa nu neglijam nicio categorie de cumparatori, iar pentru a le satisface cerintele, vom insira cat mai mute proprietati specificate de producator si de cei ce le-au folosit. Totodata, conform stilului cu care v-am obisnuit, vom tinti spre obiectivitate, mentionand diverse dezavantaje sau contraindicatii. Butoanele ce directioneaza vizitatorii catre paginile unde vor putea plasa o achizitie va stau la dispozitiie pentru fiecare din oferte.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu