Am modificat articolul ultima data pe: 30.05.20

  

De la probleme vizibile de functionare si pana la deformari subtile sau necesitatea unui model mai frumos sau mai bun, schimbarea usii de garaj are numerose motive. Iata care sunt cateva dintre cele care stau cle mai des la baza unei noi achizitii si cand mai poti inca amana schimbarea.

 

Daca te numeri printre persoanele care decid cu grija investitiile pe care le fac, vei avea nevoie de motive argumentate pentru a decide ca este timpul sa cumperi o usa noua pentru garaj. Cum stii cand ai cu adevarat nevoie de una noua si cand o simpla reparatie poate rezolva totul? Afla din acest articol care sunt semnele care iti indica clar ca este cazul pentru o schimbare.

 

Probleme la deschidere si inchidere

In mod normal, o usa de garaj automata trebuie sa inceapa sa se deschida cam la o secunda din momentul in care apesi butonul de activare, indiferent ca este cel de pe telecomanda sau varianta fixata in interior, pe perete. In momentul in care nu mai raspunde la comenzi sau o face cu intarziere, inseamna de obicei ca sunt probleme la sistemul electric care asigura mobilizarea usii. De cele mai multe ori pot fi rezolvate prin reparatii. Daca insa usa ajunge in situatia de nu se mai deschide deloc sau cu mari eforturi, dupa interventii repetate, inseamna ca este timpul sa o schimbi.

O alta situatie cu care te poti inatalni este cazul in care usa raspunde la comenzi insa in timpul deschiderii si inchiderii se comporta ciuda. Coboara prea incet sau prea repede, cu miscari bruste si intrerupte, scotand sunete anormale sau vibrand puternic. Aceste manifestari au de regula la baza probleme la structura mecanica.

Se poate ca usa sa nu mai stea cum trebuie pe sine sau acestea sa se fi indoit in urma unui impact de care nu stii sau dupa care nu ai verificat sistemul, ori sa fie blocate de acumulari de rugina ori diverse tipuri de deseuri. La fel ca in cazul anterior, in unele situatii probleme pot fi rezolvate prin repunerea usii pe sina, indreptarea sau/si curatarea sinelor. Daca nu se intervine insa la timp, usa va fi ea insasi afectata de modul incorect de functionare si va trebui sa inlocuiesti cu una noua.

Tot motiv pentru achizitionarea unui model nou este si aparitia cu regularitate a acestor probleme care indica fie un produs de slaba calitate, care iti va consuma multi bani cu reparatiile, fie unul suficient de vechi si uzat pentru ca interventiile sa nu-I mai poata prelungi prea mult durata de viata.

Nu ignora nici cazul in care usa sta putin stramba atunci cand este ridicata. Aceasta situatie poate insemna ca sinele nu au fost montate corect si ca in timp usa va ceda. Daca nu vrei sa o inlocuiesti de tot, ai grija sa intervii prompt pentru a asigura montajul corect.

 

Usa de garaj lasata

Daca o usa care nu se deschide cum trebuie iti impune sa intervii, cazul in care isi modifica pozitia prin coborarea usoara cu cativa centimetri poate fi usor interpretata cu o problema de mica importanta, ce poate fi neglijata. In realitate, sub acest simptom se pot ascunde defectiuni serioase, care pot pune in pericol persoanele care o folosesc.

Usile sectionale sunt sustinute in pozitia ridicata de niste arcuri foarte rezistente care se pot insa uza in timp, pierzand din forta. Daca arcurile de la usa ta de garaj nu o mai pot sustine la nivelul prevazut, trebuie schimbate rapid pentru a nu ceda cand este cineva prin preajma, lasand usa sa cada de tot.

O alta cauza care poate duce la coborarea usii este uzarea rotilor care asigura rularea pe sine. Cele mai expuse sunt cele din cauciuc, care ar trebui inlocuite periodic, tinand cont de indicatiile producatorului. Daca rotile nu mai sunt fixate cum trebuie in sine, nu vor mai putea sustine corect panourile usii.

Si sinele care controleaza deplasarea corecta a usii se pot uza, modificandu-si forma. Daca marginile sunt deteriorate si rotile se blocheaza in deformari sau pot chiar iesi de tot de pe sina, riscand caderea cu totul a panourilor si stricarea definitiva a usii.

 

Crapaturi sau bucati lipsa din usa

O usa cu fisuri sau cu bucati lipsa nu va mai oferi acelasi nivel de protectie, nici termica, nici fizica, ca una intacta, indiferent cat de bine o repari. Pe langa scaderea in eficienta, un astfel de semn de uzura poate transmite hotilor semnalul unei intrari vulnerabile, ceea ce nu este niciodata de dorit. Daca ai de-a face cu acest tip de problema, este deci mai bine sa te gandesti sa cumperi una noua, mai ales daca ai nevoie de izolatie termica buna si locuiesti intr-un cartier nu prea sigur.

 

Necesitatea de izolatie termica

Daca ai decis sa construiesti o camera de locuit deasupra garajului, in care vrei sa instalezi aer conditionat sau calorifere si in cazul in care ai in plan sa desfasori anumite activitati in garaj, pentru care ai nevoie de confort termic s-ar putea sa ai nevoie de o usa de garaj (cateva modele comparate gasesti aici). Pentru ca usa ocupa o suprafata destul de mare aduce pierderi de caldura semnificative daca nu este izolata, chiar daca ai izolat corect garajul. Ia deci in considerare o versiune moderna cu strat de izolatie pe interior si inchidere buna care sa te ajute sa limitezi cheltuielile cu incalzirea.

Aspectul locuintei

Iti renovezi casa si garajul este foarte vizibil, poate chiar exact langa intrare? Ia in considerare si inlocuirea usii de garaj daca ai una de cativa ani buni, care si-ar schimbat culoarea din cauza soarelui, poate a si ruginit putin si in orice caz, va iesi in evidenta in mod negativ, in comparatie cu fatada proaspat varuita. Modelele disponibile in prezent sunt suficient de variate pentru a putea alege unul potrivit atat ca stil si culoare, cat si ca dimensiuni si investitie.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments