Principalele motive pentru care trebuie sa schimbi anvelopele de vara cu cele de iarna la trecerea dintre sezonul cald si rece

Am modificat articolul ultima data pe: 01.10.23

 

Exista anvelope pe care trebuie sa le folosesti doar vara sau in anotimpul cald, precum exista si anvelope care sunt obligatorii pentru anotimpul rece. Este important sa respecti modul de folosire al cauciucurilor pentru masina ta daca vrei sa ai parte de cele mai bune rezultate din punctul de vedere al aderentei pe sosea si daca vrei sa poti refolosi anvelopele in sezonul urmator.

Este recomandat sa depozitezi corect anvelopele dupa ce le schimbi ca sa le poti utilizeza in siguranta maxima. Iata care sunt principalele motive pentru care trebuie sa schimbi anvelopele de vara cu cele de iarna atunci cand apare trecerea de la sezonul cald la cel rece:

 

Anvelopele pentru vara au in componenta lor un material flexibil care se poate rigidiza foarte mult la temperaturi mici

Faptul ca anvelopele de vara au in componenta lor un material foarte flexibil determina posibilitatea ca ele sa nu mai aiba aderenta la sol atunci cand se rigidizeaza. Se stie ca temperaturile mici determina schimbarea proprietatii acestui material, care este perfect doar pentru adaptarea la temperaturile mari din timpul verii. Astfel, desi vara cauciucurile astfel construite au un randament foarte bun, iarna nu sunt in normele de functionare. Materialul lor se muleaza bine pe nevoile ce tin de carosabilul uscat sau umed din timpul verii si nu sunt recomandate in timpul iernii.

 

Anvelopele de vara nu au acelasi tip de model precum cele de iarna

Este important sa stii ca modul in care sunt construite anvelopele este legat de nevoile de aderenta pe sosea pentru diversele momente ale anului. Astfel, daca alegi sa mergi pe zapada, ai nevoie de un anumit tip de cauciucuri, care sa aiba aderenta buna pentru astfel de situatii.

Daca alegi anvelope de vara, ele vor putea sa fie realizate cu un model care sa permita aderenta buna pe sosea la temperaturi mari. Modelul lor va fi diferit, iar tu trebuie sa iei cele mai bune variante pentru diversele contexte atmosferice si de precipitatii. Trebuie sa schimbi intotdeauna cauciucurile de iarna la venirea primaverii si anvelopele de vara la aparitia semnelor de iarna.

 

Pentru a avea calatorii bune in timpul iernii trebuie sa schimbi anvelopele de vara

Este important sa stii ca o calatorie in siguranta tine foarte mult de starea in care sunt cauciucurile masinii. Astfel, daca vrei sa mergi vara in vacanta, ai nevoie de anvelope care sa fie construite pentru deplasarile mari, pentru temperaturile care incing foarte tare soseaua, precum si de anvelope perfecte pentru ploi abundente. Daca vrei sa calatoresti in timpul iernii, ai nevoie de aderenta buna pe zapada, de o putere mare de franare chiar si in situatii nefavorabile de polei sau in alte situatii dificile care pot aparea.

Pentru a putea cumpara anvelope de calitate si cu un buget corect, poti accesa link-ul urmator: https://www.radburg.ro/anvelope-vara/. Vei descoperi o multitudine de modele care se vor potrivi pentru dimensiunile masinii tale si pentru specificatiile tehnice dorite.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu