Am modificat articolul ultima data pe: 29.11.20

 

Folosind un detector radar poti circula in siguranta si stii intotdeauna care este limita admisa in zona in care te deplasezi. Ca sa fii sigura ca alertele emise sunt adevarate alege un model cat mai performant, care receptioneaza undele emise pe banda K. Totusi, politisti apeleaza la tot felul de trucuri, pentru a induce in eroare modul de functionare a detectorului. Printre acestea se numara si pozitionarea masinii intr-o zona cat mai ascunsa, care nu intra in raza produsului de detectie.

 

Detectorul radar reprezinta o investitie, de aceea inainte de achizitie este bine sa afli, daca isi merita banii. Pentru a putea afla raspunsul la aceasta intrebare, citeste articolul care urmeaza.

 

Conducatorul este in permanenta informat

In timpul folosirii dispozitivului, conducatorul auto este avertizat cu privire la radarele existente pe parcursul traseului. Acesta detecteaza elementele mobile, dar si camerele montate pe stalpi, de aceea vei fi informat despre pozitionarea lor.

Produsul nu blocheaza semnalul radarului si nu influenteaza modul de functionare a acestuia, de aceea sunt legale in aproape toate tarile lumii. Conducatorul auto este informat, chiar si in zonele cu mai putin trafic, de aceea va sti cand trebuie sa reduca viteza, pentru a evita amenzile.

 

 

 

Te ajuta sa eviti sanctiunile cauzate de viteza

Chiar daca un astfel de dispozitiv costa si trebuie sa faci o investitie initiala, suma se va amortiza in timp. Produsul te va ajuta sa eviti amenzile si sa nu ramai fara permisul auto, din cauza abaterilor frecvente. 

Soferii profesionisti parcurg multi kilometri si exista riscul sa nu fie atenti la limitele de viteza. Folosind un detector, acest lucru nu se va mai intampla, deoarece utilizatorul este atentionat, atunci cand se deplaseaza cu viteza peste limita.

 

Functionarea este nelimitata

Tehnologia in acest domeniu s-a dezvoltat foarte mult in ultima perioada, de aceea au aparut aplicatii care indeplinesc functiile unui dispozitiv de detectie a radarului. Acestea sunt gratuite sau au un pret mai mic decat un produsul, insa depind de acumulatorul dispozitivului pe care ruleaza. 

Pe de alta parte, detectorul fuctioneaza folosind sursa de energie a masinii, de aceea se conecteaza la priza acesteia. Nefiind conditionat de o baterie, acesta va functiona fara intreruperi, chiar daca traseul este lung.

 

Creste gradul de siguranta din trafic

Fiecare sofer vrea sa ajunga cat mai repede la destinatie, insa pentru a conduce in siguranta, trebuie sa respecte regulile de circulatie si limitele de viteza. De multe ori, soferul este distras de ceea ce se intampla in trafic, de aceea uita sa se informeze cu privire la limita legala a zonei respective. 

Cu ajutorul unui detector, in permanenta ti se va semnaliza cand ai depasit viteza si chiar vei fi atentionat. Datorita faptului ca acest aspect este monitorizat in permanenta, soferul va invata sa conduca prudent si astfel creste gradul de siguranta existent din trafic.

 

Depinde cat se mult te deplasezi cu masina

Soferii profesionisti merg la diferite destinatii, uneori chiar si in strainatate, deci nu pot retine zonele in care trebuie sa mearga cu o viteza mai mica, pentru a evita amenzile.

In cel de-al doilea caz, este util un dispozitiv de detectare. Acesta  informeaza in permanenta cu privire la limita legala a vitezei si te atentioneaza, atunci cand prin preajma sunt echipaje de politie sau radare. 

Conducatorii specializati lucreaza pentru o firma, si de multe ori patronii ii penalizeaza in momentul in care aduna multe amenzi.

 

 

Modelele fixe sunt mai greu de montat

Comparativ cu aplicatiile mobile care trebuie accesate pe smartphone, un detector este mai dificil de montat. Acesta trebuie sa fie conectat in bordul masinii, la sistemul de lumini sau la contactul autoturismului.

 

Detectarea este influentata si de modul in care actioneaza politisti

Echipajele de politie stiu de existenta dispozitivelor de detectie a radarelor. Pentru a nu putea detecta obiectul de masurare a vitezei, acestia apeleaza la diverse trucuri.

De exemplu, pornesc pistolul de masurare, in momentul in care masina se afla aproape de echipaj. Din cauza distantei reduse, dintre autoturism si politisti, aparatul de detectie nu mai poate emite semnalul de avertizare. 

Un alt truc des utilizat este pozitionarea masinii in locuri obscure, ce nu se afla in raza detectorului. Pentru a rezolva aceasta problema, poti alege un model performat ce are o raza de actiune de 360 grade.

 

Utilitatea este influentata si de performanta modelului ales

Daca alegi un dispozitiv mai ieftin, acesta nu este tocmai bun, deoarece radarele sunt din ce in ce mai performante. In general un model util are pretul in jur de 400 lei. Modelele mai vechi s-ar putea sa nu receptioneze semnalul de pe benzile noi folosite de radar. 

Acestea vor functiona, insa nu ofera siguranta ca alertele emise sunt reale. Daca vrei sa fii sigur ca informatiile afisate, updateaza mereu dispozitivul atunci nu folosi un model achizitionat la mana a doua, fara garantie.

Cele mai multe radare folosesc intervalul de frecventa K. In trecut era utilizat cel X. Astfel ca, pentru fi cu adevarat util, detectorul trebuie sa capteze semnalul frecventei K. 

Intervalul anterior se mai foloseste doar in salbatice sau in zonele slab circulate. In momentul alegerii modelului, trebuie sa fii atenta la acest aspect, intrucat este cel mai important parametru de selectie.

Este usor de utilizat

Spre deosebire de aplicatiile mobile care au acelasi rol, detectoarele radar se utilizeaza mai usor, deoarece nu au atat de multe functii. Pe ecran iti vor aparea informatii cu privire la viteza de deplasare, distanta parcursa si durata calatoriei. 

Dupa ce ai setat modul de functionare si l-ai pozitionat pe parbriz, iti poti vedea linistit de drum. Setarile raman inregistrate, de aceea nu va trebui sa il reglezi la fiecare utilizare. Dispozitivul te va atentiona atunci cand pe traseu se afla radare mobile sau fixe, prin intermediul unei avertizari sonore, astfel ca nu ti se va atrage atentia de la condus.

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments