Se spune că FIA va aproba două echipe noi în Formula One, crescând șansele de extindere a grilă

Am modificat articolul ultima data pe: 14.04.24

 

Doi echipe potențiale noi au fost menționate pentru circuitul Formula One. După ce au primit patru aplicații în procesul Declarațiilor de Interes, FIA ar fi gata să aprobe două echipe noi în grilă, una dintre ele fiind Andretti Cadillac.

 

Dar cine este Andretti Cadillac? Hai să-i verificăm întâi!

Pentru a intra în Formula 1 în 2025, General Motors a format o parteneriat cu Andretti Autosport. Andretti Cadillac se “angajează din greu” în proiectarea mașinii lor de Formula One chiar acum.

Deoarece președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a indicat că echipa este probabil să fie acceptată, pare să fie o formalitate rutină a admiterii Andretti Cadillac în F1.

În plus, dezvoltarea echipei Formula One pentru sezonul 2025 a început deja. Acest lucru poate avea loc numai dacă echipa este asigurată în debutul lor F1.

Warren a declarat că discuțiile inițiale pentru proiectul F1 au început la o ședință a Consiliului de Administrație al General Motors, din 4 octombrie 2017, la Centrul Tehnic Charlotte din Concord, Carolina de Nord.

Michael Andretti, proprietarul echipei Andretti, a căutat aproape doi ani pentru a achiziționa o echipă F1. Compania sa internațională tocmai a terminat construirea unui complex de 525.000 de metri pătrați în Fishers, Indiana, pentru a găzdui echipele sale Indy NXT, IndyCar și IMSA, precum și echipa sa de Formula One.

Warren a explicat că GM ar ajuta Andretti în cadrul chassi-ului, combustibilului și aerodinamicii din Warren, Michigan și că Centrul Tehnic din Charlotte ar oferi suport tehnic și de simulare pentru F1.

Warren crede că performanța Cadillac de pe podium la 24 Hours of Le Mans va ajuta șansele echipei. Mai mult, el susține că Formula 1 ar beneficia de participarea General Motors.

Investitorii fac bani din Formula 1, făcând din aceasta o industrie foarte profitabilă. Cu toate acestea, acceptarea în acest grup elite nu este un lucru ușor, deoarece numărul echipelor și automobilor este limitat la 12. În februarie acest an, patru echipe ambițioase au trimis solicitări pentru a se alătura, inclusiv alianța Andretti Cadillac mult vorbită. FIA a început să revizuiască aceste solicitări și planifică să continue să o facă până la sfârșitul lui iulie.

FIA a ținut sub acoperire cine sunt cei patru piloți potențiali. Andretti Autosport, Rodin Motorsport și Hitech Grand Prix au fost menționați ca posibilități de către experți din domeniu. Decizia FIA se așteaptă până la sfârșitul lunii și arată bine pentru Andretti și Hitech GP.

Mohammed Ben Sulayem, șeful FIA, a afirmat într-un interviu recent că nu vede cum ar putea respinge Andretti Autosport din cauza colaborării lor cu General Motors.

Renovarea Acordului Concorde în 2026 ar putea declanșa o luptă politică, care este un alt factor. Unele echipe existente au exprimat teama că o echipă intrândă ar putea reduce premiile deși cred că participanții ar trebui să aducă o valoare semnificativă sportului.

Andretti Cadillac și FIA au așteptat de mult timp sosirea lor în grila Formula 1. Ar fi interesant să auzim gândurile echipelor actuale atunci când noi producători se aplică pentru a se alătura F1.

În final, chiar dacă o echipă ca Andretti Autosport este acordată o licență FIA, vor trebui să înfrunte obstacole. Pentru a colecta bani de intrare și premii, au nevoie de binecuvântarea Liberty Media pentru a participa la Acordul Concorde.

Dacă doriți să obțineți mai multe actualizări despre F1 sau dacă căutați sfaturi despre pariuri de cursă pentru F1 la cazinoul Power Stars Demo Casino7, puteți întotdeauna să vă bazați pe acest site!

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu