Pareri despre Michelin Alpin 6

Am modificat articolul ultima data pe: 21.05.24

 

Avantaje:

Anvelope pentru iarna, cu aderenta si franare excelente pe zapada.

Multumita constructiei, vor oferi masini stabilitate buna in curbe si in conditii meteo diverse.

Au la baza o tehnologie ce le face durabile la temperaturi joase.

Zgomotul produs in timpul rularii pe carosabil este redus.

 

Dezavantaje:

Este un produs care a adunat preponderent recenzii bune si din partea altor soferi care l-au folosit, insa trebuie sa stii ca are un pret mai mare decat alte modele de pe piata. Avand in vedere brandul, dar mai ales performantele oferite, costul este de inteles, insa pentru a-ti echipa masina cu patru astfel de cauciucuri, tot va trebui sa scoti mai multi bani din buzunar (in cazul in care nu nimeresti o perioada cu reduceri).

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Modelul de anvelope Alpin 6 de la Michelin a fost conceput anume pentru conditiile severe din sezonul iernos. Echipand masina cu aceste cauciucuri, te vei putea indrepta spre zone muntoase, caci au fost optimizate pentru a avea o zona de contact mai mare cu solul (plus un compus ce le confera rezistenta la abraziune), ceea ce iti permite sa franezi eficient cand conduci pe zapada.

Cauciucul mai contine si un compus care stimuleaza tractiunea, astfel ca, in timp ce ruleaza, aderenta va fi imbunatatita. Trebuie spus ca modelul de fata e conceput pentru autoturisme (cu latime de 205mm, raport inaltime de 55% si diametru de 15 inch), cu indice de sarcina 91 (o singura anvelopa poate duce, in siguranta si fara sa se deterioreze, pana la 615kg) si indice de viteza T (greutatea mentionata anterior poate fi condusa cu viteza maxima de 190km/ora).

 

 

Anvelopele de iarna Michelin Alpin 6 205/55 R16 sunt evaluate in clasa B in ceea ce priveste aderenta pe suprafete umede (grafic la nivel european), astfel ca vei avea stabilitate buna, pe carosabil, in vreme de ploaie, gheata, zapada topita etc., precum si control in curbe. Acest lucru se datoreaza si modului in care au fost cauciucurile din seria asta construite, ele avand caneluri care se latesc, pe masura ce sunt uzate.

Pe banda de rulare sunt caneluri dispuse asa incat sa prinda bine solul pe directie longitudinala si transversala, iar blocurile mai largi ajuta la manevrare usoara, chiar si la viteze mai ridicate.

Amestecul folosit in fabricarea acestor cauciucuri include plastifianti speciali si polimeri functionali, iar acestia, impreuna cu siliconul, ajuta nu doar la tractiune pe zapada si gheata sau la un grip mai bun pe carosabil ud, cu noroi sau uscat, insa contribuie si la cresterea longevitatii.

Alte avantaje extrase de aici sunt rezistenta mai inalta la temperaturi scazute, dar si uzura pe banda de rulare, precum si eficientizarea consumului de benzina sau motorina.

Nu in ultimul rand, ne plac aceste anvelope pentru silentiozitatea lor in timpul rularii (nivel de zgomot 69dB). Asta se traduce, fara doar si poate, in confort pentru soferi si ceilalti din masina.

 

Concluzie:

Modelul este durabil, eficient, se preteaza la toate conditiile de iarna si este silentios – iata de ce merita o investitie, chiar daca aceasta e ceva mai insemnata.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu