Soluțiile de taxare Eurowag oferă modalități mai bune de plată

Am modificat articolul ultima data pe: 14.04.24

 

Drumurile cu taxă din Europa reprezintă un mijloc rapid și convenabil de deplasare pe întreg continentul. Aceste drumuri sunt esențiale pentru succesul industriilor europene de transporturi și reprezintă un factor important pentru comerțul din întreaga UE. Cu toate acestea, taxele de drum din Europa pot crea confuzii majore din cauza varietăților de sisteme, metode de plată, reglementări și taxe implementate de fiecare țară.

Navigarea prin complexitatea diferitelor sisteme de taxare utilizate în fiecare țară poate cauza stres și sarcini administrative dificile chiar și pentru companiile mari, care dispun de departamente specializate de contabilitate. De aceea, Eurowag oferă soluții de plată simplificate pentru drumurile cu taxă, tunelurile și podurile din multe țări europene. Cu serviciile de taxare Eurowag, șoferii dumneavoastră pot călători fără probleme și pot efectua plățile taxelor de drum fără numerar în toată Europa.

 

 Ce este taxa de drum și cum diferă pe teritoriul Europei?

În general, se percepe o taxă de trecere pentru utilizarea unui drum, pod sau tunel. Adesea, drumul, podul sau tunelul oferă o rută mai eficientă sau mai convenabilă între destinații frecventate în mod uzual.

Guvernele sau entitățile private colectează taxe de trecere ca modalitate de a genera venituri pentru a acoperi costurile de construcție, întreținere, modernizare și exploatare. 

Fiecare țară europeană are propriile reglementări în ceea ce privește colectarea taxelor de drum și oferă diferite metode de plată. Taxele pot varia în funcție de factori precum tipul de vehicul condus, distanța parcursă și autoritatea de taxare specifică.

Călătoriile internaționale pe drumurile europene cu taxă au fost schimbate în mod semnificativ atunci când UE a emis Directiva UE/2019/520, solicitand crearea serviciului european de taxare electronică (prescurtat SETRE sau EETS). Această directivă a permis utilizarea unității de bord (OBU), oferită prin intermediul unui contract cu un furnizor terț de servicii (cum ar fi Eurowag), pentru a efectua plăți pentru diferite sisteme de taxare din mai multe țări.

În continuare, vom discuta despre modul de plată a drumurilor cu taxă din Europa.

 

Metode de plată a taxelor de drum europene

 Din acest motiv, sistemul european de taxare este format din mai multe reglementări, metode de plată și furnizori diferiți, fiecare fiind supusă unor modificări periodice. Chiar și pentru cei mai veterani șoferi poate fi o sarcină dificilă să ia în considerare toate aspectele legate de conștientizarea diferențelor și menținerea la curent cu sistemele de taxare atunci când se află pe drum.

Forma de taxare cea mai întâlnită este reprezentată de taxele de drum, conducătorii auto fiind nevoiți să achite contravaloarea pentru utilizarea acestora care este colectată la intervale regulate la punctele de trecere în numele guvernelor sau a entităților private. Aceleași reguli se aplică și în cazul anumitor poduri și tuneluri. 

Unele țări utilizează un sistem de viniete, care presupune plata unei taxe fixe în schimbul unui autocolant sau a unui permis care oferă accesul la drumurile cu taxă pentru o anumită perioadă de timp. Valabilitatea vinietei poate fi de o zi, un an sau o perioadă intermediară.

Sistemele de colectare electronică a taxelor de drum sunt din ce în ce mai răspândite în întreaga Europă. Pentru acest tip de plată a taxei rutiere de drum, este necesar un sistem OBU certificat EETS, un dispozitiv similar cu un emițător (transponder) sau etichetă RFID. Acest dispozitiv este, de obicei, emis de un furnizor terț și este asociat cu un cont din care se poate încasa automat taxa de trecere. Avantajul acestor sisteme este că permit conducătorului auto să plătească o taxă de drum fără a opri.

Din cauza metodelor diferite de colectare a taxelor de drum, fiecare cu propriile legi și reglementări, este ușor să vă simțiți pierdut înainte de a porni la drum. Din fericire, Eurowag are o soluție simplificată pentru toate nevoile dumneavoastră legate de plata taxelor de drum.

 

Soluțiile de plată a taxelor de drum de la Eurowag

Există mai mulți furnizori terți care oferă soluții de taxare electronică, dar numai Eurowag vă oferă asistentul electronic pentru vehicule (EVA). Conceput pentru flote atât mari, cât și mici, EVA oferă nu numai plăți simplificate ale taxelor de drum în întreaga Europă, ci și un software puternic de gestionare a flotei și protecție antifraudă într-un singur dispozitiv. Planificați cele mai eficiente rute cu ajutorul software-ului nostru, primiți date care vă vor ajuta să îmbunătățiți performanța șoferilor și să reduceți costurile de carburant și de întreținere.

Sistemul EVA este copilotul perfect pentru șoferi, dar și un asistent valoros pentru dispecerii și proprietarii de flote.

Aflați mai multe despre modul în care Eurowag le oferă clienților săi cel mai inteligent mod de a plăti pentru drumurile cu taxă din întreaga Europă.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu