Am modificat articolul ultima data pe: 01.06.20

 

Segmentul de echipamente audio pentru autoturisme a devenit deosebit de important pe piata globala. Produsele precum boxele auto genereaza venituri majore companiilor din domeniu. In acest articol ne vom apleca asupra a zece dintre cei mai importanti producatori de accesorii audio pentru autoturisme, din punctul de vedere al vanzarilor.

 

Ca in orice alt domeniu, competitia pentru profit este acerba si in segmentul dedicat deviceurilor audio pentru autoturisme. Brandurile din domeniu se lupta pentru a mentine, dar si pentru a cuceri noi piete, la nivel global. Astfel, companii care au inceput sa vanda echipamente la nivel local, furnizeaza, in momentul de fata, produse pe mai multe continente.

Cu cat o companie se extinde mai mult, atat din punct de vedere geografic, cat si din punctul de vedere al numarului de angajati, cu atat vanzarile tind sa creasca. De asemenea, un element important in generarea unor venituri mai mari este reprezentat de o continua inovare a produselor. Mai jos, vom discuta despre zece companii din domeniul echipamentelor audio pentru masini, care au vanzari considerabile.

 

Bose Corporation

Bose este un brand american, fondat in 1964 de catre Amar Bose. Are sediul in Framingham, Massachusetts. Compania pune la dispozitia clientilor echipament audio, intr-o gama foarte variata in care includem casti, sisteme home cinema, sisteme audio pentru masini si echipament profesional de sunet.

Firma americana are peste 8.500 de angajati la nivel global, iar vanzarile toatale anuale se ridica la 4 miliarde de dolari.

 

Pioneer

O companie cu un nume ce i se potriveste perfect, avand in vedere ca activeaza in domeniul audio din anul 1938. Firma japoneza are vanzari anuale de aproximativ 365 miliarde de yeni, respectiv 3 miliarde de euro. Din totalul incasarilor anuale, vanzarea de componente electronice pentru masini reprezinta 82%, adica 299 de miliarde de yeni (2.5 miliarde de euro).

Principala piata de desfacere a produselor Pioneer este reprezentata de Japonia, vanzarile de aici ridicandu-se la 41.5% din total. Vanzarile din America de Nord (21%) si Europa (7.9%) insumeaza 28.9% din total. Restul de 29.6% se inregistreaza in celelalte regiuni in care Pioneer activeaza.

 

 

Panasonic

Panasonic este una dintre cele mai cunoscute firme din domeniul electronic. A fost fondata in anul 1918 si, actualmente, are sediul central in Osaka, Japonia.

Compania are un venit anual de aproximativ 8 trilioane de yeni, adica circa 67 de miliarde de euro.

32% din totalul vanzarilor este reprezentat de segmentul echipamentelor auto, inclusiv cele audio. Cea mai mare parte a vanzarilor se realizeaza in Japonia, respectiv 47% din total. Urmeaza restul Asiei cu 26%, cele doua Americi cu 17% si Europa cu 10%.

Despre o asemenea companie gigant (273.858 de angajati la nivel global) nu prea au mai ramas multe de spus. Stim cu totii ca Panasonic poate oferi aproape orice in domeniu electronic, de la o boxa auto buna, la un televizor de calitate.

 

JVC Kenwood

JVC Kenwood este o companie formata in anul 2008 prin fuziunea Victor Company of Japan (JVC) si Kenwood Corporation. Veniturile anuale ale firmei din Yokohama, se invart in jurul sumei de 300 de miliarde de yeni, adica 2.5 miliarde de euro.

Din totalul vanzarilor anuale, 57% provin din segmentul echipamentelor auto, 22% din sectorul serviciilor publice, 19% din sectorul media si de entertainment, iar 2% din alte surse.

Principala piata de desfacere este reprezentata de tara de origine a companiei, 43% din totalul veniturilor anuale provenind din Japonia. Vanzarile din cele doua Americi ajung la 23% din total, iar cele din Europa si restul Asiei, reprezinta 19%, respectiv 13% din total.

Cu toate acestea, cand discutam despre productie, situatia nu este similara. Cea mai mare parte a productiei se desfasoara in zona Asiei de Sud-Est, 45%, urmata de China cu 33%. In tara de origine se produc 12% din produse, iar in Europa 9%.

 

Alpine

Alpine este o companie japoneza, infiintata in 1967. Acum, firma are sedii centrale, puncte de productie si vanzare in Europa, America de Nord si America de Sud.

Cea mai mare parte a angajatilor Alpine se afla inca in Japonia, respectiv 29%. In China regasim 28% din totalul de angajati ai firmei, in timp ce in America de Nord si Europa lucreaza 18%, respectiv 16% din totalul de muncitori. Restul de 9% dintre lucratori sunt raspanditi in punctele de lucru din restul Asiei.

Compania are vanzari anuale de aproximativ 275 miliarde de yeni, ceea ce inseamna 2.3 miliarde de euro. 20% din totalul vanzarilor este reprezentat de segmentul componentelor audio pentru autoturisme, adica 55 miliarde de yeni, respectiv 460 de milioane de euro.

Din totalul vanzarilor, piata din Japonia reprezinta doar 12%. Piata din restul Asiei inseamna 20% din totalul vanzarilor companiei Alpine, in timp ce pietele din America de Nord si Europa reprezinta 33%, respectiv 35%.

 

Edifier Technology

O companie de origine chineza, Edifier a fost infiintata in anul 1996 si are in prezent 2200 de angajati care se ocupa de design, manufacturare, comercializare si management.

Vanzarile de produse dintr-o gama foarte larga de echipamente audio, fie ele pentru masina, casa sau pentru uz personal, genereaza companiei venituri anuale de circa 112 milioane de euro.

 

 

JL Audio

JL Audio este o companie americana, cu sediul in Miramar, Florida, ce a fost infiintata in anul 1975. Compania are in prezent 265 de angajati.

Produsele lor sunt comercializate in Stale Unite si Canada, dar si in alte 72 de tari din America de Sud, Asia si Europa. Totalul vanzarilor globale anuale se ridica la suma de 90 de milioane de dolari.

 

Focal-JMlab

Focal, prima companie europeana despre care discutam, este o firma franceza, fondata in 1979 de catre Jacques Mahul. Sediul principal se afla in Saint-Etienne si cuprinde in jur de 250 de angajati in departamente de productie, management, cercetare si dezvoltare.

Focal produce si comercializeaza echipamente audio premium, care genereaza vanzari anuale de 53 de milioane de euro. Mare parte din incasari provin din exporturi, produsele Focal fiind distribuite in peste 150 de tari, de pe toate continentele.

 

HiVi Acoustics Technology

HiVi este o companie chinezeasca fondata in 1991, care se ocupa cu cercetarea, dezvoltarea, manufacturarea si vanzarea de produse audio de toate tipurile. Firma are 876 de angajati, care sunt implicati in toate procesele amintite mai sus.

Compania comercializeaza produse atat sub brandul HiVi, cat si sub numele Swan Speakers, companie cu care a fuzionat in 1997.  Echipamentele audio vandute de HiVi genereaza venituri anuale de aproximativ 33 de milioane de euro.

 

Polk Audio

Polk Audio este o companie americana fondata in 1972, in Baltimore, Maryland. De atunci, firma continua sa inoveze in productia de echipament audio pentru casa si masina.

Produsele lor sunt comercializate in America de Nord prin intermediul marilor retaileri, dar si distribuite in alte 75 de tari, atat fizic, cat si online. Vanzarile anuale ale companiei Polk Audio sunt estimate la 23 de milioane de dolari.

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments