Cel mai bun cric hidraulic

Am modificat articolul ultima data pe: 14.04.24

 

Cricuri hidraulice – Opinii si Recenzii in 2024

 

Cricurile hidraulice sunt preferate de multi conducatori auto datorita usurintei in manevrare, fiind foarte utile si in service-uri, vulcanizari, pe santiere etc. In acest ghid, pe langa o lista cu produse recomandate, ai si un set de criterii care sa te ajute in marea de oferte pentru a putea alege cel mai bun cric hidraulic pentru tine. Primul model, Einhell CC-TJ 2000, robust si compact, se adreseaza celor care au masini de tonaj mic, pana in 2 tone. Este de tip crocodil, facil de manevrat, cu roti cu rulmenti, maner de transport, levier detasabil. O alta varianta este si Sealey 1050CX, de asemenea la un pret foarte bun. 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Einhell CC-TJ 2000
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Dotat cu roti cu rulmenti ce asigura o manevrare foarte usoara, cu maner din plastic pentru transport, cu levier detasabil, acest model de cric hidraulic de tip crocodil se poate manipula cu usurinta, si are o inaltime de ridicare cuprinsa intre 13,5 - 33 cm.

aca ai o masina break, SUV, cu capacitate de 6 - 8 locuri, atunci trebuie sa te indrepti spre un alt model de cric, acesta avand o capacitate de ridicare de 2 tone maxim.

Pret bun, portabil, compact si de calitate sunt doar cateva motive pentru care iti recomandam acest produs.

A 2-A OPTIUNE!

Sealey 1050CX
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest model de cric de tip crocodil este foarte compact, putand fi purtat cu usurinta in portbagaj, util pentru masini mici, ce cantaresc pana in 2 tone, cu o cursa de ridicare cuprinsa intre 11,7 cm si 32,2 cm, ce iti permite o pozitie comoda la lucru, cantareste doar 8,7 kg, iar maneta este actionata manual.

Este un model dedicat doar pentru masini mici, avand o capacitate de ridicare de maxim 2 tone.

Un cric compact si comod de manevrat, ce iti va fi un bun tovaras la drum pentru a putea rezolva usor evenimentele neprevazute.

A 3-a Optiune!

Yato YT-1713
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un cric hidraulic performant, ce poate fi folosit in mai multe domenii de interes, precum cel auto, in constructii si chiar pentru a amenaja gradina, avand o capacitate de ridicare de pana in 10 tone, mic si comod de depozitat, cu o baza de 16 - 16,5 cm, ce are o cursa de ridicare cuprinsa intre un minim de 12,8 cm si un maxim de 22,3 cm.

Fiind un model de tip butelie, cu un diametru redus, trebuie plasat pe o suprafata dura si stabila.

Un model profesional, de dimensiuni reduse, rezistent si cu capacitate mare de ridicare.

 

 

Pareri despre cele mai bune cricuri hidraulice

 

Pentru a putea achizitiona un cric hidraulic pliat pe nevoile tale, consulta lista de mai jos ce contine produse alese de noi dupa popularitate si un raport pret – calitate bun, si sunt grupate pe diferite criterii. 

 

Cric hidraulic crocodil

 

Einhell CC-TJ 2000

 

Daca ai nevoie de un model stabil si comod de folosit, poti alege acest cric hidraulic crocodil si cu siguranta iti va fi foarte util. Se preteaza mai mult pentru uz personal, dar si in service-uri, pentru masini mici, ce cantaresc pana in 2 tone. 

Este dotat cu roti cu rulmenti pentru a fi facil de manevrat si, de asemenea, are si un maner din plastic. Tija de ridicare se poate detasa cu usurinta. Suportul este stabil si iti ofera siguranta la lucru, cricul putand fi folosit si pe suprafete nefinisate.

Inaltimea de ridicare are un minim de 13,5 cm si un maxim de 33 cm, ceea ce iti permite sa alegi modul de lucru cat mai convenabil. Pentru a nu se deteriora in caz ca il suprasoliciti este dotat cu o supapa speciala de protectie la supraincarcare. In plus, este un cric hidraulic la un pret bun, practic si compact. 

 

 

Raider RD-TJ 03 

 

Cei care detin un service auto si lucreaza in general pe masini mici si break, acest model de cric hidraulic crocodil, din gama profesionala, poate fi o buna achizitie.

Cricul este confectionat din materiale durabile, de calitate, avand un cadru din otel ranforsat, maner pentru a putea fi manipulat cu usurinta din material plastic, si roti metalice solide, care te vor ajuta sa poti pozitiona si muta dispozitivul facil si precis.

Are o capacitate de ridicare de pana in 3 tone, iar inaltimea are un minim de 13,5 cm si un maxim de 49,5 cm, ceea ce iti permite sa poti efectua diferite operatiuni intr-o pozitie cat mai comoda. Se poate folosi inclusiv afara si pe suprafete nefinisate, avand o stabilitate buna. 

 

 

 

Cric hidraulic 2 tone

 

Sealey 1050CX 

 

Cu siguranta un cric hidraulic 2 tone, compact si comod de folosit, poate fi o investitie buna pentru tine, fiind de ajutor atat pentru uz casnic, cat si la un service auto. 

Este un model de tip crocodil, dotat cu roti pentru a fi facil de introdus in spatiile speciale ale automobilului. Tipul de functionare este manual. Fiind usor de numai 8,7 kg, il vei putea transporta cu usurinta, mai ales ca este dotat si cu maner.

Poate fi folosit la masinile joase, avand un minim de ridicare de 11,7 cm si un maxim de 32,2 cm, asigurand un mod de lucru sigur si comod. Lungimea cricului este de 40 cm. Se actioneaza usor si comod manerul de ridicare, si astfel, in caz ca ai un eveniment neplacut la drum si trebuie sa schimbi roata, nu vei avea probleme. 

 

 

Bottari 24174BT 

 

Acest model de cric hidraulic, la pret bun, este foarte util in cadrul unui service auto sau o vulcanizare, fiind de tip crocodil.

Este universal si poate fi folosit cu usurinta pentru a ridica autoturisme care cantaresc maxim 2 tone (masini mici). Rotile te ajuta sa il manevrezi comod, si sa il poti impinge sub masina, exact in pozitia indicata. 

Se pregateste manerul si se actioneaza in sus si in jos pana atinge inaltimea dorita. Cursa se incadreaza in intervalul 13 – 32,5 cm. Este un dispozitiv usor, ce cantareste putin, 8,7 kg, si are dimensiuni reduse (latime 14,5 cm, lungime 20 cm). 

 

 

 

Cric hidraulic Yato 

 

Yato YT-1713 

 

Este un model de cric hidraulic Yato, ce poate fi utilizat in mai multe domenii, atat in cel auto, cat si in constructii sau lucrari de amenajare in gradina.

Realizat din otel de calitate, este foarte rezistent in timp si are o capacitate de ridicare de pana la 10 tone, fiind util inclusiv pentru masini de tip SUV sau cu 6 – 8 locuri, camionete, microbuze etc. 

Se incadreaza in gama profesionala, fiind util si pentru service-uri auto sau vulcanizari, este mic si usor. Cricul este de tip butelie, asa ca nu va ocupa mult loc cand il depozitezi, avand un diametru de 16 – 16,5 cm. Poate ridica in intervalul 12,8 cm – 22,3 cm. 

 

 

 

Cric hidraulic 20 tone 

 

Gude 18043 

 

In caz ca iti place sa iti intretii singur masina si sa poti sa actionezi in caz de nevoie, sau chiar pentru un service auto, acest model de cric poate fi o alegere interesanta.

Este un cric hidraulic 20 tone, mic si usor dar care te va ajuta si la masini de tonaj mare. De tip butelie, nu ocupa mult loc in portbagaj, si deoarece cantareste pana in 10 kg, este comod de transportat.

Modul de actionare este manual si poti sa ridici autovehiculul de la un minim de 21,7 cm, pana la o inaltime de 42 cm, putand astfel sa lucrezi in siguranta si comod. Confectionat din materiale de calitate, este foarte rezistent, putand fi utilizat si in conditii de lucru vitrege. 

 

 

 

Cric hidraulic 5 tone 

 

JBM cnx-51907 

 

Daca ai nevoie de un cric hidraulic, ieftin si bun, pentru uz personal, poti sa te indrepti si spre acest model, comod si practic de folosit.

Este un cric hidraulic 5 tone de tip butelie, mic si comod de purtat in portbagaj, cu putere mare de ridicare. Cantareste doar 4,67 kg, ceea ce il face foarte portabil, si poti sa ajuti si un prieten sau vecin, fiind comod de transportat.

Functioneaza manual si ridica pana la un minim de 21,5 cm si un maxim de 45 cm, ceea ce iti permite sa lucrezi confortabil si in siguranta. Cricul este de culoare albastra si trebuie pozitionat in timpul utilizarii pe o suprafata plana si dura. 

 

 

 

Cric hidraulic 3 tone

 

Big Red T83502 

 

Este un model de cric hidraulic 3 tone, din gama profesionala, ce poate fi utilizat atat in service-uri auto, cat si in vulcanizari. 

Dotat cu 2 roti fixe si 2 rotative se preteaza pentru orice tip de pardoseala, inclusiv nefinisata. Este un cric de tip crocodil, usor de manevrat, ce ridica la un minim de 14,5 cm, pana la un maxim de 50 cm. 

Este actionat cu ajutorul pedalei, iar coborarea este foarte lenta pentru a nu provoca accidente. Manerul de actionare este detasabil. Se poate folosi inclusiv pe masini sau utilaje ce au garda joasa. Este un cric hidraulic rezistent, de culoare rosie pentru a fi usor de reperat in cadrul unui spatiu mare si aglomerat. 

 

 

 

Kit de reparatie tip cric hidraulic

 

Zoco Body Fit ZCB-114918 

 

Cu siguranta un kit de reparatie cu cric hidraulic este de interes pentru orice posesor de motocicleta, mai ales daca iti place sa o intretii singur, sa faci mici reparatii si sa schimbi anvelopele, iar acest model poate fi potrivit pentru tine.

Dupa ce ridica motocicleta pe cric, aceasta are o pozitie foarte stabila, si poti sa lucrezi in siguranta. Ridica de la un minim de 11,5 cm pana la un maxim de 37,5 cm, ceea ce iti permite sa ai o pozitie cat mai convenabila la lucru. Poate ridica o greutate de pana in 680 kg.

Cricul este confectionat din otel, fiind foarte rezistent, este de culoare neagra, se pliaza, astfel nu ocupa loc in garaj. Are o greutate de 27 kg, putand fi transportat cu usurinta in caz de nevoie. Se utilizeaza foarte comod, avand pedala de actionare a cricului.  

 

 

Zoco Body Fit ZCB – 114968 

 

In caz ca esti posesorul unei motociclete, cu siguranta vei fi interesat de acest kit care sa te ajute sa executi usor diverse operatiuni de intretinere, schimbarea anvelopelor, unele reparatii etc.

Pompa hidraulica este convenabil de actionat cu ajutorul unei pedale, avand siguranta in timpul operatiunilor de ridicare si coborare a motocicletei. Inaltimea minima de ridicare este de 12 cm, iar cea maxima de 42 cm, ceea ce iti permite sa lucrezi usor si intr-o pozitie convenabila.

Poate ridica o greutate maxima de 500 kg. Cricul este confectionat din materiale de calitate, otel, are o amprenta la sol de 30 cm si o greutate de 30 kg. Se pliaza pentru a fi mai convenabil de depozitat si transportat. Mai contine si un set de accesorii de interes precum: suport montaj, suruburi, kit de instalare. 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Cricul hidraulic se utilizeaza din ce in ce mai des datorita usurintei in folosire si sigurantei pe care o ofera. Chiar daca pare o alegere facila pe piata gasesti o oferta bogata de cricuri hidraulice la preturi bune si poate fi dificil de ales un model potrivit. Pentru a-ti veni in ajutor citeste ghidul de mai jos pentru a vedea ce criterii de alegere sunt mai relevante.

In functie de utilizare: din acest punct de vedere, ai doua mari categorii si anume:

Pentru uz casnic: un cric hidraulic auto este binevenit pentru orice posesor de masina sau de motocicleta si te ajuta sa faci singur diverse operatiuni de reparatie, intretinere, schimbare anvelope etc.

Pentru uz profesional: sunt multe domenii in care este necesar sa poti ridica diverse obiecte foarte grele si astfel este util un cric hidraulic profesional. Le regasesti in service-urile auto, in vulcanizari, pe santiere, in mediul industrial.

Au un mod de intretinere mai dificil, fiind nevoie sa schimbi frecvent anumite piese, precum valvele, supapele si alete componente, dar chiar daca investitia este mai ridicata merita efortul. 

 

Tipuri de cricuri hidraulice: cele mai uzuale modele folosite in domeniul auto sunt de tip crocodil sau butelie.

Cric hidraulic de tip crocodil: sunt foarte practice pentru a ridica greutati mari, se introduc usor sub masina, au stabilitate buna, se pot folosi si pe suprafete nefinisate. Sunt ceva mai grele si mai dificil de transportat, asa ca se recomanda in spatii fixe. Au roti si astfel sunt comod de pozitionat sub autovehicul. 

Cric hidraulic de tip butelie: sunt foarte portabile, fiind mici si usoare si se recomanda inclusiv pentru uz personal. Ai nevoie de o suprafata dura si stabila pentru pozitionarea acestuia. Gasesti usor cricuri hidraulice ieftine si bune din aceasta categorie. In ciuda dimensiunilor reduse, pot ridica greutati foarte mari. 

 

Capacitatea de ridicare: este un criteriu foarte important, deoarece nu merita se investesti intr-un cric profesional pe care sa il folosesti doar pentru masina personala sau pentru motocicleta. 

Astfel, pentru motociclete poti sa mergi pe modele care ridica pana la 1000 kg, fiind suficient pentru a putea face diverse operatiuni. Pentru masinile mici, un cric hidraulic de 2 tone este suficient. Daca detii o masina de tip break mergi pe modele de 3 tone. Masinile SUV sau cele ce au capacitate de 6 – 8 locuri au nevoie de un cric cu capacitate de ridicare de pana in 5 tone.

Soferii profesionisti care merg pe masini mari, autobuze, autocare, camioane, in functie de greutatea acestora pot sa aleaga cricuri cu capacitate de ridicare mare de 15 – 20 de tone. Cu siguranta daca ai nevoie de un cric hidraulic 50 tone, il poti gasi cu usurinta, chiar si la preturi convenabile.

 

Inaltimea de ridicare: este de asemenea un criteriu de luat in considerare la achizitie, mai ales daca ai nevoie sa ridici lucruri grele pana la o inaltime mai ridicata. 

De obicei, acest criteriu este exprimat de producator ca un interval intre un minim si un maxim. Trebuie sa stii ca sunt si modele de cricuri hidraulice telescopice ce permit ridicare si pana la 2m sau mai mult, in caz ca iti este util. Acestea sunt de ajutor pentru a monta si demonta anumite agregate precum motor, cutii de viteza, osii etc. au capacitate mai mica, dar lasa mecanicului mainile libere pentru a se putea misca usor. 

 

 Viteza de ridicare: este un parametru de interes pentru cei care lucreaza in service-uri auto si au de executat operatiuni mai complexe unde fiecare secunda este de interes. Un cric care actioneaza rapid si are nevoie de comenzi simple va fi foarte util. 

Pentru uz personal viteza de ridicare nu are o relevanta foarte mare, deoarece este utilizat mai rar si pentru operatiuni simple. In mod uzual este nevoie de aproximativ 10 actionari pentru a atinge inaltimea maxima, dar sunt si modele cu un numar mult mai mic de actionari, de 3 – 6. 

Materialul din care este confectionat: in general, gasesti cel mai uzual doua variante si anume din otel sau aluminiu.

Cricurile hidraulice confectionate din otel sunt mult mai rezistente si se preteaza la utilizari frecvente, in service-uri auto, pe santiere etc. Avand o greutate mai mare, se folosesc pe loc, fara a fi necesar sa fie transportate des.

Conform mai multor pareri despre cele mai bune cricurile hidraulice portabile, acestea sunt cele din aluminiu, foarte utile pentru posesorii de autoturisme, deoarece, fiind usoare (4 – 8 kg), se transporta usor si pot fi purtate in permanenta in portbagaj, pentru a fi la indemana la drum. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Ce ulei pentru cric hidraulic se foloseste de regula?

Dupa ce ai reusit sa-ti achizitionezi unul dintre cele mai bune cricuri hidraulice, pliat pe necesitatile tale, trebuie sa stii ca vei avea nevoie de un ulei special pe care il poti gasi cu usurinta in magazinele de specialitate, fie cele fizice, fie in mediul online, si anume ulei hidraulic.

Ce inseamna cric hidraulic cu 2 cilindri?

Poti gasi cric hidraulic pret bun, cu doi cilindri, care are avantajul ca poate ridica mai usor greutati mari si, in plus, inaltimea maxima este mai mare decat la modelele cu un singur cilindru. 

 

Ce este un cric hidraulic telescopic?

Sunt modele de cricuri ce pot fi utilizate pentru inaltimi mari, variabile (cele mai populare fiind intre 1 – 2 m), ce se ridica telescopic pana unde ai nevoie sau pot fi cu 1, 2, 3 brate ce se monteaza manual. Au diverse utilitati si se intalnesc des in service-urile auto, pe santiere etc. 

 

 

 

5 sfaturi la reparatia cricului hidraulic

 

Chiar daca ai optat pentru cel mai bun cric hidraulic pentru tine, pot aparea diverse probleme in functionare pe care le poti repara si singur. Astfel:

Daca se opreste brusc, pot fi mai multe cauze, printre care: cantitatea de ulei nu este suficienta, filtrele sau supapele sunt blocate, probleme cu conductele.

Se desface cricul pe parti componente, se verifica componentele, se curata filtrele si supapele, daca este necesar se inlocuiesc, se completeaza cantitatea de ulei sau se schimba cu totul. 

 

Nu reuseste sa ridice. De asemenea, poate fi o problema ce tine de cantitatea de ulei sau blocarea supapei. Se curata si se verifica uleiul.

 

Incalzirea, fie totala, fie pe anumite parti componente, este de asemenea un semn de functionare incorecta. Se verifica uleiul, sa fie in cantitatea necesara si special pentru modele hidraulice. Se pot verifica si garniturile si daca este cazul trebuie inlocuite. 

Functionare lenta. In acest caz trebuie sa verifici daca una dintre partile componente functioneaza necorespunzator, sa vezi daca nu ai scurgeri de ulei. Daca uleiul folosit este mai vascos si mai gros, atunci supapa are nevoie de un timp mai indelungat de functionare. 

 

O presiune redusa in cadrul sistemului iti indica o defectiune la supapa si este cel mai sigur sa o inlocuiesti.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu